Gå til innhold

Arntsen

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arntsen

  1. Tusen takk for hjelp. Ting jeg ikke tenkte på igår som jeg kanskje kan bruke igjen, både rambrikker, psu og vifte. Har den som heter Noctuna ett-eller annet. har en Intel C2D E6400 cpu, vil jeg evt kunne bruke vifta om jeg går for Intel? Mener å ha lest at Intels hyperthread (uten å vite hva den gjør) er gunstig ift 3d-tegning?

     

    Skal edite inn spec på vifte, kabinett og ram når jeg kommer hjem ikveld, eller i morgen!

  2. Hei!

     

    Det er en studn siden sist jeg bygde meg maskin og har ikke fulgt med på utviklingen de siste åra.

     

    PCn skal brukes til litt 3d tegning (solidworks), skolearbeid og noe gaming.

     

    Sååååe, hva trenger jeg? Har harddisker, dvd-drev og (et fallerferdig) kabinett. Bør vel forsåvidt kjøpe en ssd som systemdisk.

     

    Tidligere har jeg overklokka cpuen med noctuna vifta mi, så tar gjerne en overklokkbar cpu om det ikke har blitt vanskeligere enn for noen år siden :wee:

     

    Budsjettet er vel "så lavt som mulig". Helst ikke over 5k.

  3. Hei!

    Det har seg slik at jeg har leid en leilighet av Studentskipnaden. Halvveis i leieperioden ble det bygget boder til hver enkelt rom (bodde i kollektiv)

     

    I min bod gikk dreneringen fra taket på bodet, og gjennom vinteren/våren har det tydeligvis vært "oversvømmelse" i min bod. Senga mi, en 12v-PC, 6 ytterjakker og høytalerne mine gikk istykker. (Fuktskader, sopp, "irra metall" og sprekte høytalerkasser etc)

     

    Når jeg skulle varsle om dette spurte jeg aller først om dette var tenkt å være en tørr-bod. Svaret fra "JA!" - Ergo tenkte jeg saken var klar, jeg hadde rett på erstatning.

    Jeg sendte klage og fikk beskjed om å liste opp hva som var ødelagt osv. De skulle da snakke med entreprenøren. Dette overrasket meg ikke, og hadde derfor påpekt i mailen før at jeg hadde ett leieforhold til dem, og på den måten fant det irrelevant hva en eventuell entreprenør skulle komme med av forklaringer på årsaken. Ukene har gått og jeg blir lovet svar, men driftsjefen har 3(!!) ganger spørs om jeg har innboforskring. Dette har jeg, men det dekker ikke slike feil, da dette er, etter alt å dømme, en konstruksjonsfeil og viktigst av alt - Ikke min feil.

     

    I tillegg har de snakket om at jeg skal ha avkortning pga "brukstiden" jeg tidligere har hatt på gjenstandene. Jeg mener dette er feil, da f.eks en seng til 4000,- ikke kan kjøpes for 2000,- idag, uansett hvor lenge har brukt den, så er sengen jeg idag kjøper til f.eks 2000,- ikke like bra. På PCn har jeg sagt at jeg kan skaffe tilsvarende idag til 2000,- selvom denne har kostet 3000,-. Resten er jeg uenig i at det skal trekkes fra nyttefradrag.

     

    Spørsmålet er da; Har jeg noe lovfestet rett på erstatning? Alt jeg finner på nettet er i forhold til fuktskader på leieboliger.

  4. Nekter å tro at ingen vet :p

     

    Har lest litt rundt, det jeg står mellom er jo en vanlig "ReadyNAS" fra Netgear eller bygge en selv. Det som er viktig er jo at jeg har hastighet på trinn "Full Pupp" når jeg laster den. Ingen vits med fiber linje om jeg ikke har kapasitet til å laste ned fortere enn 2mbit/s uansett.

     

    Så hva gir meg hastighetene (HW) og hva gir meg mulighet for backup og fjernstyring (SW)? Har lest litt rundt, men vet ikke forskjell på debian, linuxdistro eller Windows Server. Hva er mest brukervennlig? Trenger ikke webside etc, men gjerne fjernpålogging, om i værste fall kun 1 mappe..

  5. Hei! Jeg trenger virkelig hjelp. Jeg har kun 3x 1TB disker fra før (SATA) og flytter nå, så da vil jeg ha ett skikkelig oppsett siden jeg blir boende på en 100/100 linje.

     

    Krav:

    Kompatibelt:

    - mac (laptopen min)

    - Windows 7

    - Android telefon

    - AppleTV

    - Playstation 3

    - Ipad

     

    Bruk:

    - Torrentklient

    - "Server" for Google Disk og/eller Dropbox

    - Fjernstyring på nettverk (nettverket er høgskolen sitt, vil kunne komme inn fra hvor som helst når jeg er tilkoblet dette nettet

    - Fjernstyring av hva som skal lastes ned

    - Nedlastingsmappe for torrents.

    - Backup

     

    Det spiller ingen rolle for meg om jeg kjører NAS, hjemmeserver med windows server eller Linux-distro, men har ingen erfaring med Linux, så da må det være lettvint/finnes guide.

     

    Håper dere kan komme med forslag, opp til 3-4k. Er det mer bør argumentene være god :D

     

    På forhånd takk.

  6. Jeg tenkte å investere i en server på hybelen,. Jeg har 3 x1TB SATA disker jeg tenkte å bruke i den, pluss kanskje ett par nye! Hva bør jeg ellers kjøpe av utstyr?

     

    Det jeg primært vil bruke den som er filserver, opp og nedlasting, streaming og evt som automatisk backup fra mac´en og android utstyr..

    Linja den skal stå på er relativt bra, og så den skal jo også fungere som uTorrent klient..

     

    Jeg er også usikker på hva jeg skal kjøre av OS og oppsett i forhold til kompatibilitet mot annet utstyr. Har en Samsung TV, PS3, AppleTV og Zotac htpc med XBMC..

     

    Noen som har noen tanker om hva jeg bør kjøpe, og kjøre av OS?

     

    Edit: La til litt av hvert..

  7. Hvilken muligheter har vi som studentkro nå som den nye vaktloven er tråd i kraft. (Jeg snakker selvfølgelig om den som kom nå i 2012)

     

    Jeg har hørt mye frem og tilbake i forhold til praksis.

     

    - Kan jeg bruke eget vakthold (må det søkes)

    - Hva utdanning trenger folk for å være "godkjente" til å stå som vakter.

    - Hørt mye om "verter", med begrenset arbeidsoppgaver? Hvordan fungerer det..

     

    Vi er altså en studentkro med MEGET begrensede midler, i tillegg har vi stort gjennomtrekk så å kurse våre ansatte SELVOM vi hadde fått støtte av kommune/høgskole ville pengene verdt "borte" etter 3 år, da alle vil trenge nytt kurs.

     

    Hvilken muligheter har vi?

  8. Saken er at jeg har If Start forsikringsavtale.

    Om det er noen som har noe erfaring etc med skademeldinger hos If, eller generellt dyktige på forsikring, les videre:

     

    Vilkårene står her:

    http://w1.if.no/web/vilkaar.nsf/sammendrag/57ff1e78279b2037c22570d1004a1fa7

     

    Det står blant annet:

    - Reisegods tapt/skadet bl. a. ved tyveri, ran, innbrudd, skadeverk, brann, naturskade, trafikkuhell

    - Reisesykeutgifter påløpt på reise i forsikringstiden på grunn av akutt sykdom, ulykkesskade eller dødsfall.

    - I tillegg omfattes reiseavbrudd/tapt ferie, tilkallelse, tannbehandling og merutgifter ved eneste (dvs at du bare har en eneste reiseledsager) reiseledsagers akutte sykdom, ulykkesskade eller dødsfall

    - Avbestilling før reisen er påbegynt som skyldes akutt sykdom, ulykkesskade eller dødsfall og som rammer sikrede selv, noen i den nærmeste familie som er bosatt i EU/EØS, eller eneste reiseledsager

     

    Det er ingen egenandel på reiseforsikringen

     

    Saken er den at jeg deler kollektiv med 2 kompiser. Når vi skulle ta toget klarte jeg å sette meg på brillene hans, så de gikk jo til h#lvete..

    Kan dette dekkes av min reiseforsikring? Eller gjelder det kun MINE ting? Brillene koster 4500,- og jeg har jeg nesten ikke penger siden jeg studerer. Er det eventuelt mulig å si at brillene er mine? Vil de på noen måte finne ut at jeg ikke bruker briller? Eller vil jeg bare få oversendt beløpet så jeg kan gå å kjøpe nye briller til ham?

  9. Trenger virkelig en router som fungerer GODT nå. Har en 20/1 linje, men denne vil kanskje bli 20/20 snart.

     

    Har følgende:

     

    3x PS3

    1x X360

    3x Stasjonær PC

    2x PC Laptop

    1x Mac Laptop

    1x HPEX470 homeserver

    3x mobiltelefon

    4x Ekstern USB 2.0 disk

    1x DreamBox

     

    Den jeg har nå (Jensen 89300) henger seg KONSTANT og grensesnittet suger. Tidligere har jeg hatt DIR-655, men den hang seg også når vi kjørte på med både nedlasting og f.eks HD-streaming.

     

    SÅ, nå trenger jeg en router som VIRKELIG fungerer med 2 nedlastningskåte studenter, som samtidig gjerne skal game eller se film.

    Vi er begge godt over snittet interessert og erfarne med både nettverk og PC, men på router-siden stopper det litt opp. Vet liksom ikke hva jeg skal se etter av funksjoner osv for at den skal være "bra". Veldig avhenging av at det går ann å reservere IP, på en enkel måte, på Jensen må du kunne mac-adresse for å legge til reservasjon på DHCP. I tillegg bør det være mulig å forwarde MINST 10 porter (de fleste kan jo det) I tillegg hadde det vært flott med en litt bedre utviklet USB-shareport enn Dlink har idag, men ikke noe must..

     

    HÅPER virkelig noen kan hjelpe. Fortell meg gjerne hvordan linje/oppsett/bruk du har. OG link gjerne til firmwaren du bruker. Vil ikke installere firmware på "måfå"...

     

    På forhånd HJERTELIG tusen takk for at du gidder å hjelpe!

  10. En mini-guide til hvordan man kan nyte spotify i stua, uten PC/Mobil koblet i anlegget.

     

    - Last ned respot (jeg bruker android) eller andre tilsvarende programmer , installerer på mobil og PC. Det som er viktig er at programmet lar deg styre spotify-programmet på pcn gjennom mobilen. Altså, slik at lyd kommer ut på PCn, ikke på mobilen.

     

    - KUN PS3: Så laster du ned PS3MediaStreamer. Aktiverer UPnP. Connecter den til ps3´en. SJEKK at dette fungerer. (kan diskuteres om dette programmet trenges, men mange mener det ikke fungerer uten) Link

     

    - Last så ned JamCast. Huk av ett eller annet sted for "Virtual SoundCard". Så finner du JamCast som mediebibliotek, går inn på musikk - playlists - Virtual SoundCard.

    Link

     

    Det du i korte trekk gjør er at PS3MediaStreamer lar deg få kontakt med PS3 over nett. JamCast oppretter ett ekstra lydkort som pcn også sender lyd til. Denne lages det samtidig en stream av. Denne finner du igjen i konsollen´n.

     

    Mobilen vil sånnsett være det eneste stedet du har spillelister osv. 7 sek delay, men er verdt det fremfor å 2-3000 for en pc du kan ha i stua, som du FORTSATT trenger respot e.l for å styre...

  11. Jeg sitter på jobben med Windows XP, der det er gjort en tweak så Remote Desktop ikke "finnes", og det går heller ikke ann å innstallere den via downloaden til microsoft.

     

    Finnes det andre programmer som kan gjøre dette. Altså koble til serveren min hjemme, la meg bruke login som vanlig og styre den. Det er forøvrig en HP HomeServer som kjører Windows Home Server OS.

×
×
  • Opprett ny...