Gå til innhold

goodtimez

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av goodtimez

  1. On 9/29/2022 at 1:47 PM, sedsberg said:

    Sånn rent hypotetisk: Vil ikke team Putin få et forklaringsproblem hvis Nato, som liksom ønsker å ødelegge Russland, ikke angriper en tomme av selve Russland men kun kjemper i Ukraina?

    Edit: Med mindre Russland begynner å bombe seg selv for å legge skyld på Nato da.

    De kunne ikke brydd seg mindre om forklaringsproblemene, det har de vist ved mange anledninger.

    Putin og gjengen hans kommer til å gjøre alt for å beskytte milliardene de har sugd opp fra Russland og andre 

    land som er allerede annektert og til og med godkjent av verden. Ukraina var neste glass med milkshake*

    fire walk with me. — alexromero: There Will Be Blood (2007) dir. Paul...

     

  2. Hei,

    Jeg kjøpte en uåpnet Macbook Pro på finn tilbake i 2018 og etter bare en mnd begynte høyre høytaleren skurre noe voldsomt. Så har jeg vært litt treg med å ta dette opp.

    Kvitteringen jeg fikk av selgeren har jeg klart å miste. Jeg lurte på om jeg kan ha reklamasjonsrett på dette hvis det var en kjent feil med disse modellene(mener å ha lest om dette tidligere)? Evt hvem kan jeg henvende meg til? 

     

  3. 7 minutes ago, freddy85 said:

    Er jo ganske naturlig å tenke seg at man hadde ønsket å klage når den bare er 6 år gammel, ekornes sofaen min er jo 60 år gammel og ser like fin ut.

    Muligens jeg kan ta en tur ned å høre, men har lite troa på det når garantien er ute. Men jeg lurer faktisk på hvorfor det skjer og på en så ekstrem vis. Jo jeg får ta en tur til de og høre :)

     

  4. 13 minutes ago, freddy85 said:

    Tviler på at du får gjort noe, kan jo prøve å klage på den. Men burde ha gjort det før den var 5 år gammel, da det er lovfestet 5 års reklamasjonsrett.

     

     

    5 minutes ago, graavik said:

    Det der kan umulig være skinn, men trolig kunstskinn. Kunstskinn har ofte lav holdbarhet og når sofaen tom. er utenfor 5 års grensen nå så er det nok liten vits i å klage. Eneste som kan gjøres er å trekke om sofaen på nytt, men tviler på at det er økonomisk forsvalig. Koster sikkert mer enn det sofaen kostet i utgangspunktet.

    Det jo det som er typisk når jeg oppdaget første sprekkene da var den allerede 5 år og noen dager eller noe :D

    Nei tenkte ikke å klage lurte bare på om det fantes noe trekk man kan selv trekke over, eller noe i denne duren, så det ikke ser så jævlig ut :D 

  5. Har hatt den i 6 år men nesten ikke brukt, kjøpt hos bohus, rett etter garanti tiden gikk ut så begynte den å flasse.

    Skulle tro at jeg har helt noe væske som fikk den til å boble men det har jeg ikke. Tørker av støvet med våt klut that's it.

    Blir bare verre og verre.

    Det er en kjempe fin sofa, kanskje dere har noen ideer om hva som kan gjøres her?

    Takker for respons :)

     

    C344E66D-5585-4D4E-853B-942F49F746ED.jpeg

    461393B4-32D2-4995-A74A-72DA599E61C4.jpeg

    F9E051AB-05EE-4434-82FE-738569383F0E.jpeg

  6. Takk for kjappe svar!

    Ok jeg kommer med lit mer detaljer her. 

    Det er drensrør under bakken i kjeller de er ført til to rør som er viderelagt til ett "brønn" i andre enden av tomta.

    Har også laget et mindre grøft rundt grunnmuren og drensrør i de som også leder vannet vekk til brønnen. 

    Når brønnen blir full så presses vannet tilbake i kjeller. Det er ingen overvannsrør på tomta så jeg pumper vannet ut på gata.

    Legger til noen bilder hvor vannet kommer fra. Har en sak med kommunen om dette uten at de er noe villig til å hjelpe her.

    Problemet er at det mye vann som renner ned fra gata hadde kommunen vært villig til å stoppe der det starter så hadde det hjulpet.

    Det går også kommunale rør via mitt tomt, grøftene de ligger i kan også samle på vann. 

  7. hallo

    Sliter med mye vann i hagen som samler seg og etterhvert fyller opp kjeller. Har drenert rundt huset og laget ett brønn hvor vannet ledes.

    Spørsmålet mitt er om det finns en vannpumpe med føler helt på bunnen av vannpumpa slik at den starter automatisk når vannet stiger? Denne type følere funker dårlig:

    https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/vann-og-sanitar/vannpumper/senkbare-pumper/senkbar-pumpe-731104/

    Den skal stå ute, muligens jeg må bygge ei kasse med lokk hvis ikke finner en måte å stoppe vannet som renner inn fra veien.

  8. Tusen takk alle sammen for gode svar. Vi har en kjempe fin kollektiv og vi har aldri tenkt på slike ting før. Jeg liker jobben min og det gjør kollegaene mine også og vi har alltid levert mer enn det som kreves fordi vi synes det er rett og slett gøy.

    Det bare at det ødelegger litt motivasjon for hele gjengen at alt skal være så firkantet.

    Men jeg takker alle for responsen jeg for ta det opp sammen med resten av teamet :)

  9. 7 minutes ago, Axefjord said:

    Først, gjør det klart for selger at du "reklamerer" på denne mangelen.

    Selger har da rett til å prøve å fikse mangelen (i utgangspunktet 2 ganger). Du har ikke mulighet å bestemme selv hvordan dette skal gjøres, så lenge mangelen fikses. (De kan jo selvsagt ikke gjøre dette på en måte som skjemmer utseende eller som på annen måte er en vesentlig ulempe for deg).

    Denne reklamasjonen skal gjøres uten vesentlig ulempe for deg. Dvs, hvis du har bruk for bilen under reparasjonen, så må de fikse lånebil til deg. Er det langt å kjøre til verksted, så får de hente bilen eller fikse feilen hos deg eller på et lokalt verksted.

    Tusen takk for responsen Axefjord! :)

  10. 6 minutes ago, nomore said:

    Et godt tips er å legge ut info om merke og modell.

    Men i prinsippet så følger dere rådet til sedsberg med å reklamere til selger. En bil som ikke tåler regn har en mangel du kan klage på og få rettet.

    Det er en 2015 mod Mercedes GLK.

    Da gjør vi det :)

  11. Hei

    Faren har kjøpt en bil hos en bilforhandler det er en 15 modell. Det er uvanlig mye fukt i front lys jeg har vært innom Bertel O'Steen og NAF og blitt anbefalt å bytte de ut. Selger ønsker ikke å bytte og sier at det er bare å tørke eller bytte pakning noe vi ikke ønsker. Bilen blir ikke godkjent heller slik.

    Ved kjøp var det ikke problemet synlig da den stod inne i butikken så vi har klagd på dette samme uke vi kjøpte bilen.

    Hva bør vi gjøre i slik situasjon, første gang familien kjøper en så dyr bil og da ønsker man unngå slike feil fra første dag...

  12. Sannsynligvis har butikkene dere skal selge til standard innkjøpsbetingelser, og vil ikke akseptere deres kontrakt.

     

    Hvis dere faktisk trenger en slik kontrakt, så finnes det etter min erfaring ikke spesielt gode innkjøpsbetingelser åpent tilgjengelig, annet enn for enkelte spesifikke sektorer. For denne typen produkter kjenner jeg ikke til noen som ville passe.

     

    Det kunne kanskje vært enda bedre, så lenge vi blir enige.

×
×
  • Opprett ny...