Gå til innhold

Clas M.

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Clas M.

  1. Hmm...finner ikke noe info om det noe sted (jeg leter nok på de feile plassene ;)

     

    Har du en link?

    Har i dag mulighet til å sette inn en Asus RT AC3200 som jeg tror skal støtte det meste, men WAF (Wife Acceptancy Factor) på den er "hårfint" lavere enn de små møblene fra Google og disse andre meshianerne.

     

    Så bare infoen som lå om oppdateringen i Google WiFi-appen. Hvorvidt den støtter at multicast sendes over trådløst vet jeg ikke - f.eks. om multicast kan overføres til satellitt, eller om det er kun på ethernet-porten på "masteren". 802.11-spesifikasjonene mener jeg i utgangspunktet sier at 2 Mbps er en grense som bør implementeres - på en måte er det ikke forskjell mellom broadcast og multicast, men siden broadcast må være støttet har man spesifisert en båndbreddebegrensning. Dette er vel dog en anbefalt løsning, og det er mulig å gi WiFi-rutere støtte for multicast over trådløst. Samtidig kan det være at "backchannel"-løsningen mellom satelittene støtter multicast, og at man da kan koble til med kabel på satellitt.

     

    Asus RT3200 skal kunne brukes for Telenor/CDK IPTV. Mener å huske at IGMP må aktiveres et sted i brukergrensesnittet (kontra en del andre Asus-modeller, hvor dette er påslått som default). 

  2. God artikkel! Jeg har selv interessert meg for temaet en stund, spesielt med tanke på min neste bil. Nåværende bil har jeg hatt i åtte år, og bilen er en 2006-modell. Den er enkel å skru på og jeg kan sikkert bruke den daglig i ti år til men jeg kommer til å bytte den ut. Det er ene og alene på grunn av det enkle faktum at jeg dør i en kollisjon med min gamle bil som jeg med letthet hadde overlevd for eksempel i en Volvo V90.

     

    Kan anbefale IIHS sine small overlap videoer på YouTube. Så kan man gjøre seg opp en mening om man fortsatt ønsker å kjøpe pre 2013 modell Audi A4 for eksempel (spoiler: nei)..

     

    IIHS Small Overlap-testene er veldig interessante og har fått lite fokus i media, og viste vel at når ulykken var utenfor "scope" for krasjtester, ble det "interessant" igjen. Jeg mener å huske at Audi A4 kom dårlig ut ja, men Toyota Prius 7+ og flere andre Toyota-modeller (bl.a. Rav4) kom vel enda dårligere ut. Mens "gamle" Volvo-er så i fotbrønnen ut som de ikke hadde vært i en kollisjon engang... Bilder: https://imgur.com/gallery/IMbql

  3. Ønsker en 24-27" som skal være festet på veggen over kjøkkenbordet og lurte på om noen har tips.

     

    - Fortrinnsvis så tynn som mulig

    - "Nedoverpekende" tilkoblinger, slik at så tynt veggfeste som mulig kan brukes

    - Noe mer enn Full HD ikke nødvendig, men kan alltids vurdere rimeligere 4K-skjermer

    - Helst hvit ramme, men ikke et absolutt krav (WAF....)

    - Integrerte høyttalere

    - Ønsker skjerm i stedet for tv, for å unngå å kjøpe noe med tuner. Inntrykk også av at det som selges av TV-er i denne prisklassen er "billigste ræl", og at skjermene fort kan være bedre.

     

    (og evt. tips på veggfeste som ikke bygger spesielt mye ut).

  4. Det som kan være interessant er om dette blir tilgjengelig via apper til mobiltelefoner og nettbrett eller kun PVR-boksene til disse tilbyderne.

     

    For Canal Digital Kabel i hvert fall: "Paramount+ lanseres i løpet av høsten, og vil være tilgjengelig i T-We-portalen på boksen, i appen på telefon og nettbrett og på twe.no. " (https://kabel.canaldigital.no/blogg/inkludert-for-deg-massevis-av-nye-filmer-og-serier-med-paramount/)

  5. Hvilket forsøk siden 1985 er dette ? Nr 399403 ?

     

    Gjesp

     

    Siden 1995 er kanskje mer relevant å si. Fra 85 til 95 stod jo Commodore - og på slutten Escom - for maskinene. 

     

    Forskjell her er jo at dette er en aktør som allerede selger populære oppgraderingskort for Amiga. Slik sitt er grunnteknologien her ikke en nyutvikling, men en variant av det eksisterende. Det tror jeg kan bli en viktig forskjell.

    • Liker 2
  6. Når det er sagt så har jeg forståelse for at emulatorer og denslags ikke alltid er for hvermansen. WinUAE (amiga) er etter min mening en vanskeligere emulator å konfigurere.

     

    Skal man bare laste floppy-image, er det ikke mye konfigurasjon som er nødvendig. Så vidt jeg husker er det vel å legge til ROM-image, browse seg fram til floppy-image og evt. velge kontroller/joystick.

     

    Skal man sette opp et system med HD-image og installere Workbench etc, blir det vel raskt en del mer arbeid. Det er på dette området man kan ønske at Apollo kanskje kom med en litt med "hands off"-løsning, men de har vel kanskje ikke rettigheter til å distribuere programvaren. Og hvordan er det rent ROM-messig for dem - må man kjøpe ROM fra Cloanto? Er det Cloanto som sitter på rettighetene til ROM her? Og Hyperion for AmigaOS?

     

    Bruker ROM-filene som fulgte med på CD sammen med Speed-Link Competition Pro-joystickene jeg har. Her var det vel ROM for A500 og et par andre systemer om jeg ikke husker feil. For spillkomatiblitet er det vel bare A500-ROM-ene jeg har brukt.

  7.  

    Stilig; jeg tviler ikke på at det er andre enn meg her som er oppvokst med Amiga i en eller annen form (Amiga 1200 her).

     

    Selv bruker jeg WinUAE til alt Amiga-relatert. En av ulempene med en del Amiga platform-spill var at du hoppet med oppover-tasten, derfor har jeg bindet oppover tasten til en av Xbox One tastene (A, B, Z, Y), slik at det minner mer om tradisjonelle Sega/Nintendo spill på den måten =)

     

    Jeg har fortsatt mine kjære Amiga 500 og Amiga 1200. Begge fungerte sist jeg testet dem.

     

    Kanskje en av dem skulle fått en oppdatering med innmaten fra artikkelen?

    Fjern/erstatt batteriene i disse hvis du vil at de skal fungere videre også. Svært mange gamle Amigaer har over de senere år blitt ødelagt av batteriet. Om ikke det å huske klokka er viktig, klarer du deg fint uten batteriet også.

     

    På sikt kan nok også kondendatorbytter være nødvendig for at det skal fortsette å fungere. På dette områder er vel A500 noe mer robust enn A1200.

     

    Bruker selv Retro-Pi for å spille gamle Amiga-spill. Kombinert med to Competition Pro-joysticks for USB fra Speed-Link. :-)

    • Liker 3
  8. Spørs om Altibox tillater multicast-kilder (kan jo anta boksen bruker det) utenfra sitt eget nett.

     

    Er nok ikke multicast dette - det vil kun fungere hvis det er satt opp avtaler mellom aktørene slik at de kjører disse mulitcastene inn i sine nett. De kaller det IPTV, men det er nok i praksis snakk om vanlig OTT-streaming.

     

    Personlig hadde jeg nok gått i gang med å se på nettverkstrafikken med Wireshark for å se om det kunne gitt noen idikatorer hvorfor det ikke fungerer. 

     

    Wild shot: Prøv en annen DNS satt opp på ruteren din (f.eks. OpenDNS eller Google DNS).

  9.  

    Altså, det er sikkert helt greit med "annonseartikler", men på akkurat de her syntes jeg Tek.no burde påta seg litt ansvar å gå litt i sømmene på det som skrives... Miele skryter hemningsløst av lang levetid, spesielt på hvitevarer og bruker jo ofte betegnelser som 20-års levetid når det kommer til vaskemaskiner som et eksempel.

     

    Hele denne annonseantiklen bygger jo på nøyaktig det samme. Kjøp Miele, kvalitet koster men du sitter igjen med noe som vil vare i mange, mange år. Dette er jo flott konsept og budskap, og jeg har selv god erfaring med hvitevarer ifra Miele.

     

     

    MEN! Til tross for alt dette (unnskyld uttrykket) "tåkepratet" så leverer de altså det meste av produkter, inkludert hvitevarer med helt vanlig tradisjonell, lovpålagt 2 år garanti og 5 år reklamasjonsrett.

     

    Er det ikke litt spesielt at man driver slike annonseartikler som det her og skryter levetiden på egne produkter så til de grader opp i skyene, men samtidig så gir de altså ingen garantier ovenfor kunder utover hva som er lovpålagt og som da samtidig blir gitt av alle andre?

     

    Fult mulig at Miele har en hel masse statistikk på sine side, men hvorfor i allverden ikke tilby en garanti som er i nærheten av å matche denne statistikken og markedsføringen? Det hele blir jo utrolig suspekt og smått "dobbeltmoralsk" spør du meg.

     

    Det du skriver ang. garanti stemmer ikke; det er ikke noe som heter lovpålagt garanti.

    Reklamasjonsrett derimot, er lovpålagt. For store hvitevarer er det 5 års begrenset reklamasjonsrett i Norge.

     

    Når det gjelder garanti så gir Miele 5 år, ikke 2 som du skriver. Alle andre hvitevareprodusenter gir 2 år (noen bare 1 år).

    Dvs. at Miele gir 2,5 ganger lenger garanti enn f.eks Bosch, Siemens, Electrolux.

    Det sier noe om forventet levetid.

    Med tanke på EU-reglene rundt 2-års garanti, tror jeg man kan kalle det lovpålagt - selv om det ikke er en direkte del av norsk lovgivning. Tror det i EU-dokumentene brukes "warrenty" som begrep. En rekke produkter som i andre verdensdeler har 1 års garanti, men er pålagt 2 år innenfor EU-reglene.

  10. I henhold til artikkelen - en ting er å ha ting oppdatert. Men for en del ting blir et spørsmål også hvorvidt ting uansett bør stå direkte eksponert mot nettet, kjente sikkerhetshull eller ei.

     

    Naturligvis er CSRF en mulighet for å nå enheter på innsiden av nettverket også.

     

    Naturligvis, når det er en del enheter som direkte er tjenere blir det en annen sak.

×
×
  • Opprett ny...