Gå til innhold

vegaroy

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vegaroy

  1. Hvis du ikke trenger å sybkronisere lyden (dvs at du IKKE har tatt opp lyd på f.eks en minidisk som ogås skal synkroniseres) så er det veldig lurt å ta et bilde med blitz som registreres av begge kameraene. Da er det veldig enkelt å synkronisere video på flere kameraer. SÅ kan du bruke lyden fra et av de.

     

    hvis du også har en ekstern lydkilde som skal synkes opp så kan du først gjøre dette med blitz for å synkronisere kameraene, og så tar du et klapp i hendene etterpå slik at du også får synkronisert lyd/bilde

  2. Du må ikke langt over 5000 for å få bra mygger. Både Sennheiser som du nevnte, og Mipro får du fra ca 5000 komplett for et sett. Har lenge vært litt delt ang. Mipro, men etter å ha testet de litt så har jeg snudd. de låter kjempefint.

     

    Sjekk her:

     

    http://www.mamut.com/controls/shop/shops/1...subgid=1&gid=34

     

    Har kjørt teater med 6 mygger, 2 sennheiser E100, 2 shure og 5 mipro, og jeg syntes faktisk mipro var hakket vassere enn både shure og sennheiser...med shure på en god andre plass. Det var b.la ikke like mye "s"'er i de

     

    Du kanheller ikke si "XLR baserte mikrofoner". Tror det du leter etter er "mikrofoner som er litt bedre enn de 200,- kroners mikkene du får til pc" :)

  3. Det optimale er XLR-mikrofoner (balanserte lydinnganger kalt fantom-mating) for minst støy.

    her var det mange feil. Man kan ikke si at en mikrofon er en XLR mikrofon. Mikrofon BRUKER som oftest en XLR kabel, ja, og den er balansert. Men det heter ikke en XLR mikrofon.

     

     

    Dessuten, en balansert inngang heter ikke phantom mating. De to har faktisk egentlig ingenting med hverandre å gjøre.

     

    *En balansert inngang(evnt. kabel) har to leder, samt en jord for å, som du sier, forhindre støy. Dette gjøres vet at singalet fases ut. Motsatt er da selvsagt et ubalansert signal (f.eks gitarkabel) som kun har en leder og jord.

     

    *Phantom mating derimot er er et lite signal som sendes gjennom XLR kabelen for å gi strøm til en kondensator-mikrofon (+48v) hvis ikke mikrofonen kan kjøres på et 9v batteri

     

    Kanskje flisespikking for noen, men er greit å forhindre litt forvirring i uttrykkene :)

     

    PS, tror forresten det skal godt gjøres å finne bra mygger som tåler litt bruk til 1500,-. Vi snakker nok heller ca 4-5000,- tenker jeg. Altså komplett med sender, mottaker og mygghode.

  4. Ja selvsagt blir det best hvis du tar hensyn til filminga og mikser deretter...men det GJØR MAN IKKE på konsert. Så enklet er det. For folk betaler for å komme og se showet og da er det DE, og ikke filmingen som har fokus

     

    Løsningen hadde selvsagt vært å hatt et splittsystem som sendte alle kanaler både til mikser og til et eksternt' flerspors opptakssystem, evnt ha direct out på hver kanal på mikseren og sende dette til en flersport opptaker. Men det ikke akkuratt en billig løsning

  5. Å ta opp gjennom miksebord er ikke nødvendigivis det lureste. Det spørs på hvor stort lokalet er. Hadde det vært i spektrum eller en større utekonsert hadde det gått fint.

     

    Men hvis det er et relativt lite lokale for 2-300 mennesker så vil du få en MEGET feil balanse i musikken ved åbare tappe lydmikseren. Dette fordi at den lyden man hører i rommet, er en blanding av lyden fra scenen (trommer og forsterkere) og den lyden som kommer ut av PA høytalerene.

     

    I og med at det er såpass mye lyd fra scenen, så vil det være mer vokal enn gitarer og skarptromme i PA høytalerene. Altså vil du få en miks som har svært høy vokal og basstromme, og hvor de andre instrumentene er unormalt langt bak i miksen...i de fleste tilfeller

     

    Derfor vil jeg heller anbefale å få en god mikk, f.eeks en Røde NT-4 stereomikrofon som tar opp fra salen og på en MiniDIsk hvor du kan kontrollere inngangsnivået (Gain), og så kan du jo ta opp gjennom mikseren også på en annen MiniDisk og se om du klarer å blande de. Men da må du passe deg for faseproblemer når du blander de

  6. Nei vi snakker om Studio Projects mikker. Det er et eget merke. Og de er veldig fine (relatert til prisen). Selv har jeg to stk C-1 mikker og er veldig fornøyd.

     

    sjekk www.studioprojects.com for å se de.

     

    Forskjellen mellom C-1 og B-1 er i hovedsak at C-1 er dyrer og har et lite løft rundt 10 khz for å gi litt mer luft. Samtidig er den litt mer fast i fisken i nedre mellomtone.

     

    Nei, jeg er ikke lydtekniker i Etne. Her jobber jeg fullt som gitarlærer på kulturskulen, samt lærer på media kommunikasjon på videre¨åedne. Er ikke så mange lydjobber jeg orker ta på meg lenger når jeg allerede jobber 110 % fullt :)

  7. at de ikke bruker noe som helst av opptaket er bare tull. Faktisk så prøver de så godt de kan å faktisk BRUKE så mye som mulig av lyden. Dette fordi det er _svært_ tidkrevende, og ergo også dyrt, å legge på alle dialoger og annen lyd i post-prod.

     

    Når man bruker så bra utstyr som de store har tilgang til så er det ikke umulig å få bra lyd fra selve opptaket. Men selvsagt, de legger også på mye lyd og effekter i post allikevel.

     

    Men å si at de ikke bruker NOE er bare vås

  8. Personlig liker jeg programmet veldig godt. Har vært stabilt og fint for meg iallfall. Har søkt litt rundt på nettet og lest tester, og det får mye bra kritikk. Har egentlig bare funnet èn som er negativ, og da i hovedsak fordi det er så ulikt mange av de andre programmene.

     

    Er ikke sikker på om det finnes en demoversjon, men hvis det gjør det så finner du det på www.pinnaclesys.com

     

    vegar

  9. Hei

     

    skolen jeg jobber på vurderer å kjøpe inn et "semipro/pro"dvkamera og jeg har endt opp med disse to kameraene. Er det noen som har noen tanger om dette? Hvilken vi bør gå for. Panasonicen er ca 10 000,- dyrere og har bl.a en fin 24 bilder i sekundet funksjon som visstnok skal etterligne analog filmstil ganske bra.

     

    Men jeg er allikvel usikker på hva jeg skal velge...så..noen synspunkter?

     

    På forhånd takker så mye :)

     

    Vegar

     

    panasonic:

    http://catalog2.panasonic.com/webapp/wcs/s...odel=AG-DVX100A

     

    Canon:

    http://www.canon.no/navigator/webprod10.ns...light=0,DM-XL1S

  10. Kondensatormikrofoner ville jeg tro er best til å skape et bilde av lyden fra alle kanter. Men som de som bruker det vet er det stormembranmikrofoner og det skal dermed VELDIG lite til for at de tar opp uønsket støy som vind, bakgrunnsstøy og lignende.

     

    Vil bare arrestere deg litte gran, slik at ikke andre tar alt dette for god fisk.:)

     

    For det første så sier du indirekte her at en kondensatormikrofon er det samme som en stormembranmikrofon. Dette er ikke riktig. Hvis vi snur på det, en stormembran er en kondis, så er det helt rett, Men ikke omvendt :)

     

    Dessuten, en kondis er ikke en mikrofon som tar opp lyd fra elle kanter. Det er kun en mikrofon som trenger en eller annen form for strøm for å fungere. Skal du ha en mikrofon som tar opp fra alle kanter må du ha en "figure of eight" mikrofon, altså en en mikrofon med 8talls karakteristikk. En 8tallsmikk kan i teorien være både dynamisk og kondis (selv om jeg tror den som oftest er kondis)

     

    Derimot er det du trenger her, som tidligere nevnt, en shotgun mikrofon. Og Sennheiser er blandt de bedre på dette området. Sjekk www.lydrommet.no som har agenturet i norge. Selv går jeg for typen ME66/ME67 men disse koster jo litt, ca 7-9000,- komplett med vindhette (zeppeliner)

×
×
  • Opprett ny...