Gå til innhold

donjon

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av donjon

  1. Takker for tipset om Retail Demo Mode og tilhørende passord (trs10). Det løste seg ved at jeg byttet bruker fra demo-brukeren som vanligvis kjører i butikken til Retail Demo-brukeren, som har admin-rettigheter. Opprettet så min egen admin-bruker. Dermed var det bare å kjøre i gang gjenoppretting av Windows.

     

    Det er mulig gjenopprettinga egentlig kan gjøres fra den demo-brukeren også, for skjermen gikk langvarig i svart på samme måte også da jeg starta gjenopprettinga fra egen admin-bruker. Jeg trodde det var noe feil, men bare jeg venta lenge nok (20 min?) så ordna det seg.

     

    Takker igjen!

     

    -donjon

  2. Hei,

    kjøpte i dag en laptop hos Elkjøp som har stått som demomaskin i butikken. Maskina har Windows 10 Home installert, men kjører en demoversjon/butikkoppsett.

    Selgeren spurte om de skulle kjøre re-installasjon av Windows, eller om jeg ville gjøre det selv. På grunn av at vi skulle kjøre langt sa jeg at jeg kunne gjøre det.

     

    Jeg trodde det bare var å gå på Start->Innstillinger->Oppdatering og sikkerhet->Gjenoppretting og gjenopprette med clean install. Når jeg prøver det flimrer skjermen, vifta kjører opp på fullt noen sekunder og så blir skjermen svart. Sånn blir den stående. For å få liv igjen må jeg slå av ved å holde inne power-knappen noen sekunder, og så starte igjen. Da er maskina tilbake i butikkmodus.

     

    Aner at den brukeren som Windows er logga på (uten passord) ikke har rettigheter til å gjenopprette Windows, og det ville jo være rart om hvem som helst av kunder som fikler med maskina i butikken kunne starte en gjenoppretting.

     

    Så; er det noen måte å få gjort dette selv på, eller må jeg tilbake til butikken? Å dra tilbake til butikken er ikke gunstig siden vi nå er langt unna på ferie og PCen skal tilbake hit når den fungerer. 

     

    -donjon

  3. Skal kjøpe en bensindrevet strømgenerator (rundt 2,5 kW) som også må kunne brukes til å drive PC, både laptop og stasjonær. Ser at i informasjonen om enkelte aggregat står det at aggregatene ikke egner seg for drift av elektronisk utstyr.

     

    Hva skyldes dette? Leverer disse aggregatene mye støy? Ustabil spenning? Hvor farlig er dette for PCen?

     

    Ser at de dyrere aggregatene gjerne kan brukes på slikt utstyr, men de er da altså mye dyrere.

     

    Har skjønt at en UPS kanskje kan være til hjelp. Vil for eksempel denne kunne fungere sammen med de billigere aggregatene slik at man kan drive elektronisk utstyr?

     

    På forhånd takk for all hjelp!

  4. Våger meg til å svare på din siste, NinaBergen, selv om den ikke var til meg. Forgive me, God.

     

    1) Å bruke ordet bannlyst er for dumt. Det har jeg ikke gjort. På fotobutikken sa de det samme som han andre sier. Det er bare en liten feil. Det selges flere 10 talls tusner kamara med samme mekanismen. Jeg var bare uheldig.

    Tror nok jeg må finne en annen kamara som ikke har den mekanisme med at strømmen av/på styres av linsebarriæren.

     

    Du sier jo det selv at du har gått bort fra C-60 og andre kamera med bryter i linsedekselet. Jeg brukte ordet bannlyst, mulig at det ordet ble for sterkt for deg, men det var altså skrevet i overført betydning.

     

    ''du fikk jo pengene tilbake''. Jeg skal være liksom fornøyd og takknemlig for det. Vel, synes ikke det er riktig. Vi forbrukere finner oss i masse tull fra butikker og andre serviceleverandører.

     

    Enig i at det er surt når man må dra tilbake til butikken fordi det er feil på varen. Likevel er det vel Olympus sin feil at de har laga et kamera som ikke duger og sendt det ut på markedet, slik at det blir en ekstra belastning for deg, og en ekstra belastning for Elkjøp. Du får saksøke Olympus.

     

    Lykke til i valget av nytt kamera, enten det blir C-60 eller noe annet!

     

    [sPØK]Bra du tok turen til Elkjøp i går, det er ikke sikkert de hadde vært så medgjørlige i dag.[/sPØK]

     

    Beklager, NinaBergen, hvis du føler deg støtt av det jeg skrev. Skal aldri bruke ordet bannlyst mer, det tør jeg ikke.

     

    Vil du være venner igjen? :love:

  5. Oioi, beklager hvis du føler at det jeg skrev var for dumt.

     

    Jeg ville bare påpeke at det nå, når du nok en gang skal ut å kjøpe kamera, er omtrent like stor sjanse for at du får et defekt kamera av den typen som du bestemmer deg for, som at du får et defekt kamera hvis du hadde gått for et nytt C-60. Dette betinger selvfølgelig at feilprosenten er lik for alle kamera. Jeg har ikke noen info om dette, derfor antar jeg det. At du traff på et kamera med feil betyr ikke at det trenger å ha en større feilprosent enn andre kamera.

     

    Igjen, beklager! Håper ikke du blir fornærmet over dette svaret også... Prøver bare å hjelpe. :innocent:

  6. Skal ikke ta parti med noen, men når man zoomer vil jo avbildningen på bildebrikken bli større. Det betyr vel at energien i lyset fordeles på et større område, og faren for at brikken skades blir mindre jo mer man zoomer? Nå har kanskje teleobjektiv større lysåpning enn normal-/ vidvinkelobjektiv, slik at teleobjektiv er farligere likevel?

     

    Ikke vet jeg...

  7. Om jeg f.eks har et 10m høyt tre som passer akkurat i LCD-søkeren og zoomer max med et digitalkamera med 3x zoom, vil jeg da se 3,3m av stammen på treet eller ser jeg et utsnitt som har 1/3 av arealet? eller er det noe med fokal-lengde, synsvinkel osv.?

     

    Tilleggspørsmål: Jeg har ofte sett forkortelsen DSLR om digitalkameraer, men hva står egentlig bokstavene for?

    Det samme har jeg og lurt på, og når jeg prøver med mitt SLR med 28-80 mm objektiv, får jeg at det avbildede området går fra for eksempel 40 cm bredt til 14 cm bredt (omtrentlig), når jeg går fra 28 til 80 mm. Altså en zoom på 40/14=2,86, noe som stemmer helt overens med den teoretiske verdien, 80/28=2,86 x zoom.

    Det er altså sidekantene på bildet det regnes med, ikke arealet.

     

    Og hva (D)SLR står for, annet enn at det er speilrefleks, har jeg også lurt mye på.

  8. Virker som du ikke vet helt hva du vil ha...

    Olympusen og Casioen er jo ganske forskjellige kameraer da. Liker du å eksperimentere med manuelle innstillinger o.l., og kan få bruk for zoomen, er vel Olympusen, Fujifilmen eller Minoltaen det rette.

    Hvis du uansett bare kommer til å bruke "auto"-innstillingene, kan du like godt kjøpe de små kameraene.

     

    Edit: fjerna unødvendig quote

  9. Forskjellene ligger hovedsakelig i at

    C-765 har større skjerm, mikrofon, er bedre til å filme med og har USB 2.0.

    C-765 har derimot ikke mulighet for ekstern blitz og bruker ikke normale AA batterier.

     

    Bortsett fra det er de temmelig like ja.

    Mitt argument for C-750 er batteriene. Jeg liker det å ha muligheten til å bruke vanlige AA-batterier, som ikke koster skjorta.

    Derimot har man større skjerm på C-765.

     

    Thomas

    Nå har C-750 mikrofon og da. Enig i at AA-batterier er en stor fordel.

     

    Har aldri vært plaga med at skjermen på mitt C-750 er for liten, men jeg har ikke prøvd så mange andre heller da. Det viktigste er vel hvordan bildene ser ut på en stor PC-skjerm. :)

  10. Du får 6-cellers batteri dersom du ber om det når du bestiller. (Må trolig gjøres per telefon.)

    Du som jobber i Dell kan sikkert svare på hvorfor Dell har en slik merkelig praksis.

    "Jasså, du vet om at 4-cellersbatteriet ikke holder mål? Da skal du få 6-cellers batteri. Men de som ikke vet om dette, får 4-cellers, slik at vi blir kvitt de dårlige batteriene."

  11. I dag fikk jeg endelig et tips på hvordan jeg lett kan unngå dette problemet. Hold kameraet litt lengre unna og zoom litt inn, samtidig som man bruker macromodus. Det fungerte meget bra :)

    Du kan vel ikke zoome når du bruker macro på disse kameraene? Da tenker jeg på supermacroen som du må inn i menyen for å aktivere. Du tenker kanskje på macroen du aktiverer med knappen? Itte vet je.

×
×
  • Opprett ny...