Gå til innhold

ElGato

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ElGato

  1.  

     

     

    Noen som kan forklare meg hvorfor 0 og 2 er opphøyd i 2 i forklaringen på oppgave b?

     

    Det er en feil.

     

    Det forklarer mye. Takk.

     

    Men hva med denne?

    ewbs4ZM.png

     

    På hvilken magisk måte forsvant plutselig alt unntatt det som er under rot-tegnet?

     

     

    Du ønsker å finne b slik at ligningen bare har én løsning. Den eneste måten du kan få én løsning på er hvis det som står under rottegnet er 0, fordi +-0 uansett bare er 0. Hvis det hadde stått f.eks. +-1 så hadde det jo blitt to ulike svar.

     

    :huh: Men altså, nå har det jo seg slik at det som er under rottegnet er b^2-100, og ikke 0. Hvor blir det av /2*1 og -b+- osv? Beklager hvis jeg misforsto svaret ditt.

  2. Ja. Men da gjør du det selvfølgelig utrolig tungvint, og bruker masse tid som du ikke har for mye av på en eksamen. :)

    True that. Men tror kanskje det er lurest å bruke en metode jeg kan fra før, så jeg slipper å gjøre unødvendige feil på grunn av at jeg bruker en annen metode jeg har lite kjennskap til.

     

    Men uansett, takk for din hjelp! Skal prøve å løse resten av oppgaven. Tviler på at dette er siste gang denne tråden får høre fra meg.

  3. Heisann :)

     

    Jeg har da vært så heldig og blitt trekt opp til skriftlig eksamen i faget Matematikk S1, og kunne tenkt meg noe hjelp. Setter stor pris på om noen med litt bedre forståelse enn meg kunne hjulpet meg litt. Sitter for tiden og løser gamle eksamensoppgaver, og kom over denne her:

     

    FrWQ188.png

     

    Dette er en såkalt "del 1" oppgave, altså ingen hjelpemidler tillatt. Er det noen som vet hvordan jeg går frem?

×
×
  • Opprett ny...