Gå til innhold

KristerBK

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KristerBK

  1. Er ikke første gang noen har mistet et magasin, så du trenger ikke stresse mer enn nødvendig. Først og fremst burde du høre med resten av troppen om noen har et ekstra. Hvis ikke er det bare å fylle ut en TS, og du får et nytt. Er nok mulighet for at du blir trekt for det på tjenestetilleget ditt  og muligens litt kjeft på oppstilling  ellers får det ikke mer konsekvenser. Så lenge du ikke skriver en hel haug med TS-er, og fra nå av klarer å holde orden på tingene dine, så vil det ikke ha noe å si for tjenesteuttalelsen.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  2. Du er med i konkurransen om plassene i både førstegangskvoten og den ordinære frem til året du fyller 21. Etter du er 21 kjemper du kun om plassene i den ordinære kvoten. Hvis du velger å droppe ut og søke på et nytt studie til neste høst, vil du altså søke i begge kvoter. 

    Er ikke noe problem å starte på et nytt studium en gang eller to. Det er vanskelig å vite om hva som passer for en, og så lenge du er reflektert over hvorfor du bytter, og kan svare på det på et eventuelt jobbintervju vil det ikke ha noe å si. Det kan også hende at du får bruk for noen av studiepoengene du har tatt i år på ditt neste studie, slik at du blir raskere ferdig. En ulempe med å droppe ut av et studie er at du ikke får omgjort like mye av studielånet ditt til stipend.

  3. Sånn jeg har forstått, kan man levere på sitt nordiske språk ved de fleste universiteter i Norden. Dette må selvføglelig sjekkes opp mot studiet du ønsker å gå på. Sjekk studieplaner etc. eller send en mail til universitetet/skolen du vil søke på. 

  4. Du finner de ulike mulighetene du har i førstegangstjenesten her: https://forsvaret.no/førstegangstjeneste

    Du har jo allerede blitt tildelt et innrykk, og må da lese om de tingene som går innunder Luftforsvaret. Det er litt ulike muligheter basert på hvilket innrykk du har, men det står på de ulike sidene. Et annet alternativ du kan gjøre er søke på en av de søkbare førstegangstjenestene (https://forsvaret.no/søkbare-førstegangstjenester) eller søke utdanning i forsvaret (https://forsvaret.no/utdanning). De fleste av disse har søknadsfrist 15.april og har opptak i starten av sommeren. Består du opptaket her vil den plassen du har blitt tildelt falle bort. Hvis du ikke består opptaket vil du møte opp til ditt opprinnelige innrykk. Som nevnt tidligere i tråden er det ikke mest grønn tjeneste (felt) i Luftforsvaret, da burde du prøvd å komme deg til en av Hærens avdelinger i førstegangstjenesten, men du kan for eksempel sjekke ut noen av de søkbare tjenestene. Ellers får du også mye informasjon om mulighetene i Luftforsvaret iløpet av rekruttperioden.

  5. Legg ut på mittanbud.no for eksempel som han over foreslo. Gjorde det selv hvor jeg skrev i beskrivelsen at delene var kjøpt inn fra før, og trengte bare arbeid. Fikk flere tilbud innen rimelig kort tid. Kan ikke si noe om hvordan det gikk, da jeg ikke godtok noen av tilbudene (fikk fikset det selv). Da slipper du de aktørene som ikke ønsker medbrakte deler.

    • Liker 2
  6. Problemstillingen din er en fysikkoppgave fra virkeligheten. :p

     

    Du kjenner til farten og hvor mange timer dere vil seile. Finner du ut avstanden mellom Stavanger-Nordkapp i nautiske mil, kan du lett regne ut tiden.

     

    Jeg fant disse to sidene som vil være til stor hjelp.

     

    http://baatplassen.no/i/topic/86131-m%C3%A5ling-av-avstand-med-google-map/

     

    https://www.daftlogic.com/projects-google-maps-distance-calculator.htm

    Virker som om trådstarter kun trenger hjelp til en skoleoppgave her ja! :p

  7.  

     

    På krav om og ha lappen

    Holder det med automat lappen? Noen sa man måtte kunne kjøre manuel og

    Veldig uheldig og dumt og du skal kjøre opp til automat. Tror ikke det er noe KRAV om at du må ha førerkort, manuelt. Det er varierende om politiet kjører bilder med automat eller manuell. Kjør opp til manuell, så slipper du noe krøll.

     

     

    Jeg er 99,9% sikker på at man må ha førerkort for manuell, selv om det ikke har blitt skrevet noe spesifikt om det. Flere steder foregår f.eks kjørekurs kun med manuellgir.

     

    Er ikke noe krav om å ha førerkort for manuell, jeg sendte mail til opptakskontoret, og de sa det ikke var noe krav, men for din egen del kunne det være en fordel å ha kunnskap om manuell gir. Men var på ingen måte diskvalifiserende for å komme inn på skolen.

  8. Kan man bli politi med automat lappen?

    Tok ikke manuel lappen

    Jeg sendte mail til opptakskontoret og spurte. De svarte at det ikke var et krav, men at for din egen del kunne det være en fordel å ha kjennskap til begge deler.

     

    Svaret: "Det spiller ingen rolle. For din egen del vil det kanskje være en fordel å være godt kjent med begge deler, men førerkort klasse B for automatgir er ikke diskvalifiserende for opptak."

  9. Heisann! Jeg ønsker å bli politi og kommer nok til å søke når jeg blir gammel nok (begynner på 3.vgs). Men jeg har bare et par spørsmål. Først, jeg vet det er et krav om førerkortklasse B, har det noe å si om du kun har førerkort for automat, eller vil det være negativt for sjansen din til å komme inn? 

     

    Jeg lurer også litt på hvordan en typisk dag i utdanningen, og om det er mulig å drive på med idrett og/eller ha en deltidsjobb ved siden av studiene. 

     

    Tusen takk! 

  10. Nå som vi har solgt Luiz, så håper jeg en av disse ungutta er klare til neste sesong når JT mest sannsynlig legger opp: Zouma, Kalas, Omeru.

     

    ELLER så er planen å putte Ivan tilbake til midtstopperplassen og vi henter inn en ny VB.

     

    Vi har jo Wallace som kan være backup for Azpi har vært på lån til Inter, noen som har følgt med på han?

     

    Edit: googla litt, han har fått spille 3 liga kamper :/

    Vi har jo van Anholt i Vitesse da, men er vel spørs om han er god nok da. I tillegg har man jo Bertrand, men usikkert på om han er rett mann....

  11.  

     

    nei, hæ??? det kan virkelig ikke trekke ned en hel karakter å glemme overskrift!? da hadde jeg klaget!!! det er jo ikke den eneste kriterien for godkarakter! sjokket

    du bør klage. hvis du ser i vurderingskriterien så kan du se at overskrift ikke er nevt
    står vel i oppgaven at du ska ha overskrift? Men enig det er drøyt hvis det trekker en hel karakter
×
×
  • Opprett ny...