Gå til innhold

Holy

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Holy

  1. Ni kan handla varor för 330 kr moms- och tullfritt. Om ni vill handla för mer än 330 kr behöver ni kontakta oss via kundtjänst och då tillkommer avgifter utöver ordinarie beställning. Ni kan läsa mer om tullregler och 350-kronorsregeln här: https://www.toll.no/no/netthandel/350kroner/

    Kjøpsgrensen er satt opp fra 330 kr til 345 kr, trolig på grunn av Black Friday.

     

    Veldig godt tips fra @Centy88, Gottebiten er mye rimeligere enn MaxGodis på brus, og der er det ingen minimumsgrense.

  2. Forberedelsesheftet i fjor var veldig lite til hjelp. Det var ikke et hefte, men mer et ark, hvor det stod at fornybar energi var temaet, og noen få setninger som forklarte hva fornybar energi er. Det beste du kan gjøre for å forberede deg er å gjøre alle tidligere eksamensoppgaver, og forhåpentligvis kunne bruke løsningen på disse oppgavene til inspirasjon på eksamen.

     

    Lykke til med eksamen! Bruk god tid på å skrive kommentarer til hver oppgave (lag et Word-dokument du leverer med HTML-filene), samt skriv mange kommentarer i koden (da får du toppkarakter).

    • Liker 1
  3.  

    Hva har dere funnet ut om markedet for koffertprodusenter/selgere? Tjener de bra, eller går de fleste med underskudd? Jeg fant ikke mange butikker å sammenligne med, Morris AS kanskje, bruker proff.no

    Er det lurt å innhente informasjon om konkurrenter? Vi har ikke lært dette nemlig, merkelig når det er såpass fokus for resten av økonomielever hehe. Hvilken informasjon er relevant, og i hvilken del skal man bruke informasjonen?

     

    Dette er klart mer viktig i Økonomistyring og Samfunnsøkonomi. I årets eksamen for Økonomi og ledelse vil jeg ikke tro det vil passe inn noen steder. Det @Økonomiogledelse3 sier er mer viktig, at produktet har en klar fordel når egenvekten er sterkt redusert.

  4. Men for å sette det på spissen, er det lov å laste ned film fra YouTube på forhånd med utregning som du ser på Del 2 på PCen under eksamen? Det står jo "alle hjelpemidler er tillat med unntak av Internett og andre verktøy som tillater kommunikasjon".

    Absolutt. Innhold (inkludert videoer fra YouTube) lastet ned på PCen regnes ikke som internett eller kommunikasjon med andre.

     

    Kan anbefale YouTube Multi Downloader for å laste ned hele kanaler med videoer enkelt.

  5.  

     

    https://www.tu.no/artikler/skal-lage-bedre-solkart-for-norge/387813#cxrecs_s

     

    Denne linken ble lagt ut 24.mai i år. I og med at det er såpass relevant med solkart nå, kan det nok komme en oppgave om dette.

    Jeg tror egentlig oppgavene ble laget i god stund før dette ble lagt ut.

    Men solkartene var nok relevante før artikkelen ble lagt ut.. så tror nok de som lagde eksamensoppgaven viste om solkart før de lagde den.

     

    I hvilken sammenheng tenker du solkartene er relevante? Vi får neppe en oppgave om å lage et solkart, da det blir for omfattende.

  6. Første oppgave vil nok være å putte sammen lyd- og bildefilene sammen til en video, for å så sette dette inn i en HTML-fil (<video>). Tror vi får en formell-oppgave av noe slag, hvor brukeren kan taste inn noen tall og får et svar regnet ut i fra en formel (strøm-kalkulator f.eks.)

  7.  

     

    Lykke til! 

    Husk å lese gjennom grundig etter at dere er ferdig. Hvis dere har god tid, så ta dere en pause, kom tilbake og da les gjennom. Husk også å bruke synonymsordboka i Word og gjerne kommaregler. 

    Var ikke klar over at det finnes en slik ordbok i word! Hvordan bruker man den? :)

     

     

    Høyreklikk på det ordet du ønsker å se synonym av og et sted nederst vil du kunne finne tilgjengelige alternativer 

     

    Den fungerer ikke utmerket. Jeg ville anbefalt å bruke Ordnett Plus, Ordrik (trenger lisens for begge) eller Bokmålsorboka (tror de fleste tilgang til den internettsiden).

×
×
  • Opprett ny...