Gå til innhold

asbjornu

Medlemmer
  • Innlegg

    705
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asbjornu

  1.  

    On 6/15/2021 at 9:15 PM, donwang said:

    Om de ikke endrer "formelen" med at alt av våpen/skold osv blir ødelagt, så blir det ikke noe kjøp her. Det ødela hele BOTW for meg, er jo ikke noe glede i å finne noe som helst, det blir jo uansett snart ødelagt🤦🏻‍♂️ Kan ikke fatte hvordan noen finner hele den mekanikken tilfredsstillende!?

    Enig! Dette er grunnen til at jeg la BOTW fra meg og aldri spilte det ferdig. Bortsett fra dette var spillet veldig bra, men at alt utstyr stadig ble utslitt og gikk i stykker var helt ødeleggende for spillopplevelsen.

  2. Poenget er at til den prisen iPhone selges til? Da forventer du i det minste 1080p skjerm, og den LCD kvaliteten den har i dag. Joda den er bedre enn billigere LCD panel med høyere oppløsning. Derimot et panel av samme type, men i 1080p ville unektelig vært bedre. Og her kutter de i pris. Du forventer ikke slike kutt og besparelser i en tlf til 9000 kr

     

    Galaxy S10e selger til litt over 5000 kr for øyeblikket med samme skjermer som i iPhone 11 Pro. S10 er til litt over 7000 kr, og plus versjon er nesten 8000 kroner. Alle billigere enn iPhone 11, men med samme skjerm som 11 Pro og Pro Max (fordi vel, Samsung lager dem).

    Når pikslene faktisk ikke kan sees spiller ikke oppløsningen noen rolle. I blindtest velger folk heller iPhone XR sin lavere oppløsning enn full HD. Grunnen til at iPhone 11 har den skjermen og oppløsningen den har, er fordi skjermens andre egenskaper er viktigere enn oppløsningen. Batterikapasitet, lysstyrke og fargenøyaktighet er noen av disse egenskapene.

     

    Det er forøvrig feil at skjermene i Samsung Galaxy s10e og iPhone 11 Pro er like. iPhone 11 Pro sine skjermer er Dolby Vision-sertifisert. At det er Samsung som produserer skjermene betyr ikke at de bruker de mest kostbare skjermene de produserer i sine egne telefoner.

  3. Som thklinge skriver har dette ingneting med sikkerhet å gjøre. Hvis det var for sikkerhet ville operativsystemet bare vist en dialog der man kan bekrefte tilgang til og fra USB-enheten man har plugget inn. Apple har implementert dette for mange av sine tilkoblinger allerede, over USB-A.

     

    Denne krypteringen er en form for DRM og vil kun føre til en høyere kostnad for forbrukere fordi vi må kjøpe «autoriserte» kabler. Videre vil dette kreve implementering av ASN.1 og PKCS#7 i alle USB-drivere, som gjerne kjører i kjernen av operativsystemet med utvidede rettigheter og muligheter til å utføre skade. Med tanke på alle problemene vi har sett i sertifikat-relatert programvare de siste årene vil dette medføre enorme sikkerhetshull i kjernen av operativsystemene våre som NSA og andre garantert kommer til å utnytte.

     

    Så om noe vil dette føre til en langt dårligere sikkerhet for de fleste brukere. Jeg hadde satt pris på om Tek kunne publisert en artikkel med en vinkling fra dette perspektivet.

    • Liker 1
  4. Problemet er at ved høy oppløsning og høy bildefrekvens så får man følelsen av at man ser på en såpeopera eller en live videofeed, og ikke en film. Det ser rett og slett billig ut. Film skal se litt "fake" ut.

     

    Du setter fingeren på det her: følelser. At film "skal" se fake ut fordi det gir en riktig "følelse" er kun sant fordi vi er trent til at noe som ser fake ut gir denne følelsen. En eller annen gang må vi slutte å lære oss at fake gir en god følelse og at det er helt naturlig at film oppleves i 48 fps eller høyere. Jo høyere, jo bedre.

    • Liker 6
  5. Jeg ønsker bare å komme med et innspill her. Nesten hvert eneste individ har potensiale til å bli et geni, hver eneste menneske kan velge å være et geni. Hvert eneste menneske kan bli en stor person og endre verden til det bedre. Hver eneste menneske har potensiale til å oppnå hva som helst.

     

    Jeg har tenkt de samme tankene i noen år selv og forfattet et innlegg som minner veldig om zeebra sine tanker, på Piratpartiets interne forum for noen uker siden. Mitt innlegg ser borgerlønn, utdanning og en forbedret ruspolitikk i sammenheng, men burde kanskje gått lenger og også sagt noe om psykisk helse. Uansett, her er innlegget i sin helhet:

     

    Alle mennesker har ett eller flere talenter. Disse talentene kan ofte identifiseres allerede i barnehagen, men hvis dem er av en kunstnerisk, kreativ eller sportslig karakter, blir talentene systematisk undertrykt gjennom 12 års skolegang. Først på videregående skole vil talentet kunne dyrkes i et valgfag eller i beste fall yrkesfag. Denne systematiske undertrykkelsen av talent kombinert med overdrevent fokus på almenfaglige disipliner, er med på å skape elever med dårlig mestringsfølelse som til syvende og sist kan ende opp som tapere.

     

    Kombinert med det sosiale stigmaet som er rundt å motta sosialhjelp eller trygd fra NAV, øker problemet og fører mange mennesker ut i unødvendige lidelser som depresjon og rusmisbruk. Ved å dyrke elevers talenter gjennom hele skolegangen og sørge for at de kan bidra positivt i samfunnet uten å nødvendigvis ha jobb, fordi livsoppholdet sikres gjennom en fullstendig stigma-fri borgerlønn som alle mottar.

    Kombinert med en liberal ruspolitikk som anerkjenner rusavhengighet som en sykdom som må behandles og ikke straffes, samt en stat som gir borgerlønn heller enn sterkt belastende og stigmatiserende sosiale stønader og trygdeytelser, har jeg tro på at denne samlede strategien på områdene utdanning, rusomsorg og borgerlønn vil føre til et samfunn av langt færre tapere og langt flere bidragsytende, kreative og velfungerende individer.

     

    Jeg mener at dette ikke er utopisk, romantisk og urealistisk svermeri, men sosialøkonomisk fornuftig. Resultatet fra Portugals avkriminalisering av rusmidler viser at ved å heller bruke penger på behandling og forebygging enn på straffeaparatet, er samfunnets totale kostnad relatert til rus-bruk og -misbruk langt lavere. Ved å utdanne vinnere fremfor tapere vil man bruke langt mindre penger på å behandle de som faller utenfor samfunnets trange A4-mal. Man vil også tjene mer i skatt på arbeidet disse nå kan utføre for samfunnet. Til slutt, ved innføring av borgerlønn vil de som fremdeles ikke klarer eller ønsker å jobbe i en vanlig jobb kunne bidra konstruktivt i samfunnet og på den måten bidra mer og koste mindre enn i dag. Man vil også kunne stryke NAV av statsbudsjettet og benytte pengene på de ovennevnte tiltakene i stedet.

  6. Tja, har hatt en Macbook Air ( ikke Pro, men prinsippet er det samme) i snart to år nå, og synes fortsatt at den "fantastiske og revolusjonerende" touchpaden er voldsomt overhypet. Hvordan man høyreklikker f.eks kommer jeg aldri til å bli vant med ( mulig det er fordi jeg er venstrehendt), og fortsatt trenger jeg opptil flere forsøk før jeg får det til.

     

    Hvordan er det du høyreklikker da? Du kan gjøre det på to forskjellige måter: enten ved å holde CTRL nede, eller ved å klikke med to fingre. Du også stille inn om du ønsker at "tap" også skal registreres som klikk, hvis du foretrekker dét.

  7. Jeg synes det er kjempebra at Hardware.no setter fokus på dette og håper de kan gå i dybden på både fordeler og ulemper med thorium. For en nasjon som Norge, der over 90% av energiproduksjonen kommer fra vannkraft, er ikke Thorium på kort sikt så veldig viktig, men om vi får bygget ut kraftlinjene til kontinentet, er potensialet for eksport av norsk kraft (fra vann, vind og kanskje thorium i fremtiden) til Europa og videre østover, enormt.

     

    Å erstatte ekstremt forurensende olje-, gass- og kull-kraftverk med (billig) vann- og thorium-basert energi vil være positivt for alle, inkludert norsk økonomi. At noen kan være i mot å forske på dette er for meg helt ubegripelig. Jeg håper Sunniva Rose blir intervjuet i denne artikkelserien.

    anbefales på det varmeste.
  8. Nå argumenterer jeg utelukkende fra en App-desginers ståsted, da det er det som er jobben min, og fra min side ser jeg ikke for meg at en slik platform som artikkelen omtaler skal være til noen form for hjelp. siden en iOS og en Android app er så forskjellige i utførelse.

     

    Du er nok heller ikke den typiske utvikleren RealTime Studio og Uno er målrettet til heller. Utviklere som i dag bruker Flash og Air, samt spill- og UI-agnostiske applikasjoner som skal fungere på alt fra web til app på tvers av operativsystemer er mer innertier enn dem som i dag er tungt investert i native-utvikling på de ulike plattformene.

     

    Det er klart at man må inngå visse kompromisser når man kan eksportere én applikasjon til web, iOS, Android og Windows Phone. Men å slippe å vedlikeholde fire forskjellige kodebaser er verdt det for mange. Og selv om Xamarin gir deg nesten dette i dag (minus eksport til web), så er Xamarin basert på C# og .NET og vil derfor dra med seg en mye større runtime inn i eksporten enn Uno som kompileres via C++.

  9. Har du testet den lille trådløs tastaturet til Mac? Er det også godt å skrive på?

    Lenge sikla på den, på tide å bytte ut det kjipe beige tastaturet som fyller halve stuebordet.

     

    Jeg har både USB-tastaturet og dette og synes det lille trådløse er omtrent nøyaktig like godt å skrive på som det med USB-kabel og numkeys. Det er veldig liten forskjell på dem annet enn at det trådløse er mindre og har en litt større helling fordi batteriene gjør at foten blir litt høyere enn på USB-tastaturet.

  10. Mange her skriver at "dette finnes i <X> allerede". Og de har til dels rett, men de tar også feil. Outracks prøver å løse dette problemet på en ny måte ved å lage sitt eget programmeringsspråk, Uno, som er laget for å overkomme grisete og jævlige 3D-API-er som OpenGL og for å harmonisere alle 3D-API-er på tvers av alle plattformer.

     

    Med Unity og Xamarin må du fortsatt skrive i C#. Selv om C# er et moderne og bra programmeringsspråk, er det ikke laget for grafikk-programmering. Å ha et eget språk som abstraherer vekk kompleksiteten i underliggende API-er er en ekstrem styrke som jeg ikke vet om noen andre "tilsvarende" biblioteker eller verktøy som løser.

  11. Det kan sikkert fungere hvis en bruker enormt med tid på det. Problemet er bare at spill i nettleseren retter seg mot folk som knapt klarer åpne en nettleser. Med mer kompliserte spill i nettleser som stiller strengere krav til oppdatering, plugins etc kommer det til å bli en katastrofe.

    Hele poenget med WebGL er at man ikke trenger plugins. Det vil derfor ikke være behov for å innstallere noe annet enn selve nettleseren. Når det er sagt har du rett i at det nok blir et krav om å holde nettleseren oppdatert, men det er kun en utfordring for den dalende andelen brukere som fortsatt holder seg til Internet Explorer. Alle andre nettlesere holder seg oppdatert automatisk.

     

    En annen enorm fordel med nettleser-baserte spill er at de blir plattformuavhengige. Funker det i Chrome på Windows, funker det i Chrome på OS X og Linux også. Det er mulig Windows-brukere her på forumet som synes det er gøy å fikle i filsystemet og gjerne skrur sammen PC-en sin selv synes det er meningsløst å gjøre innstallasjon av spill overflødig, men det finnes mange millioner mennesker som ikke ønsker dette og som gjerne sitter på håndholdte enheter hvor sånt ikke er mulig.

     

    Å kunne spille samme spill på tvers av mobiltelefon, tablet, bærbar og stasjonær PC, alt med forskjellige operativsystem, på én kodebase i en nettleser er så kostnadsbesparende for spillutviklere og så frigjørende for brukere at dette vil komme om folk her på forumet vil eller ikke.

  12. Spill har ikke noe i en nettleser å gjøre. Det er ille nok å måtte kjøre QUAKE LIVE i nettleser om det ikke skal bli en trend å bruke nettleseren for å spille.

    Tror nok du må spise de ordene om ikke så veldig lenge.

     

    Kostnadene ved å slippe å lage kompliserte utrullingssystemer for programvare (Steam, Battle.net, osv.), båndbredden som kan spares ved å bruke infrastrukturen på web (CDN, caches, proxy, osv.) og supporten man sparer på å slippe å håndtere problemer som kan oppstå ved innstallasjon og oppgradering av programvare er helt vanvittig.

     

    I tillegg er det veldig mye bedre for brukerne å slippe å laste ned flere gigabyte med data som man ved hjelp av administrative rettigheter må innstallere på datamaskinen. Man kan spille spillet hvor som helst og på hvilken datamaskin som helst i hele verden, fordi spillet ikke trenger å være innstallert.

     

    Fordelene er så mange og ulempene så få at dette kommer til å skje om du vil eller ikke. :)

  13. Fin anmeldelse. Dette er et kamera jeg helt klart kunne tenke meg. Har E-PL1 nå og har blitt såpass glad i MFT-formatet at det nok blir et EP-kamera til. Men det er to ting jeg savner på dette kameraet og det er GPS og Bluetooth LE. Å ikke få GPS-koordinater på alle bildene jeg tar synes jeg er veldig gammeldags og merkelig. Å da ikke ha en mer elegant løsning enn WiFi for å få denne informasjonen fra smarttelefon er også litt håpløst. Bluetooth LE ville vært en langt enklere å sette opp, tatt mindre strøm og ikke krevd noen som helst form for konfigurasjon etter at det var satt opp første gang.

  14. Hvis SATA Express allikevel går over PCI Express, er ikke SATA Express da bare redusert til å bli en standard for den L-formede pluggen man stapper i diskene? Og hadde det ikke i så fall vært bedre om PCI Express fikk en tilsvarende plugg som holdt tritt med PCI Express-standarden, i stedet for å ha et annet Consortium sittende med eget stempel på en egen standard som alltid vil ligge etter utviklingen til PCI Express?

    • Liker 3
  15. Dette er helt klart en fin maskin, men hvorfor holder Samsung på med den proprietære "mini VGA"-porten fortsatt? Å få DVI til å fungere tilfredsstillende på disse maskinene er håpløst. HDMI til DVI er en brokete og dårlig løsning og VGA er allerede analogt, så å konvertere det til noe som helst er dødfødt.

     

    Å ikke ha Display Port e.l. på en bærbar maskin i 2013 er helt ubegripelig. Når man allikevel må ha en overgang for å vise stygge PowerPoint-presentasjoner på fæle prosjekter over ekkel VGA kan vel overgangen like gjerne være fra Display Port?

     

    Møkk.

  16. Vil presisere at alt fra apple er gode produkter, dog tror jeg også vi alle kan være enige i at de er overpriset. Hvor mye varierer fra produkt til produkt og ikke minst hvor/når siste lansering var (apple justerer ikke ned prisen bare fordi det er 1 år siden en maskin kom ut).

     

    Gitt tilsvarende produkter med noen lunde like spesifikasjoner viser flere sammenligninger som jeg og flere andre har gjort i denne tråden at Apple sine produkter er konkurransedyktige på pris. Man betaler av og til litt mer for egenskaper veldig mange PC-kjøpere ikke bryr seg om, som f.eks. byggekvalitet (aluminum er tross alt mer holdbart enn plast), høyere kvalitet på internkomponenter (fint at det ikke spraker i lydkortet når man beveger på musa, f.eks.), o.l.

     

    Hovedgrunnen til at jeg ikke liker apple (i likhet med andre her tror jeg) er hvordan de markedfører begrensinger som revulusjoner. OSX er fint, enkelt, streamlined, men Windows er et mye mer avansert produkt. Jeg liker ikke tanken på at mange velger et produkt som lar forbrukeren "slippe" å sette seg inn i pc, da jeg mener hver dag som går gjør det viktigere å ha teknisk kompetanse,

     

    Hva er det som er begrensende med OS X? Er det noe jeg ikke kan gjøre? Om vi snakker om iOS er jeg helt enig med deg, og det er et kompromiss mellom brukervennlighet, sikkerhet og funksjonalitet som jeg tar når jeg kjøper iPhone, men i OS X har jeg full frihet til å gjøre akkurat dét jeg vil. Kom gjerne med konkrete eksempler på ting jeg ikke kan gjøre i OS X.

    • Liker 1
  17. Det er noe forunderlig og interessant ved mennesker som bruker uendelig med tid og legger all sin entusiasme i å rakke ned på produkter de tilsynelatende aldri vil komme til å kjøpe.

    Ja. Og at på til evne å kalle andre for hjernevaskede fanbois. Det er komisk! :)

     

    For de som sier at appleprodukter _aldri_ har problemer:

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=119

     

    Hvem har sagt dét?

  18.  

    Du sammenligner en oppdatert hjemme-PC med en utdatert workstation. Til og med Apple selv innrømmer at Mac Pro er utdatert; det ryktes at det kommer en ny versjon i år. Bare dét at Mac Pro er en workstation gjør at prisen blir høyere. Og kabinettet i PC-en du har funnet er av en så mye lavere kvalitet enn Mac Pro sitt at det blir litt komisk.

     

    Her skal jeg gi deg noen bedre sammengligninger:

     

    Acer Aspire 5600U 23" All-in-one PC: 10.995,- vs Apple iMac 21": 10.690,-. Ikke la deg lure av skjermstørrelsen på Asus-en; oppløsningen er den samme (1920 x 1080).

     

    Samsung 900X3E 13.3": 10.495,- vs MacBook Air 13": 10.990,-. Høyere oppløsning på Samsung-en, men raskere CPU og lenger batteritid på MacBook-en.

     

    Som du ser er ikke Apple så fryktelig mye dyrere enn konkurransen når man finner tilsvarende produkter å sammenligne med. Det er bare at dét Apple ikke konkurrerer i "low-end"-delen av markedet, slik at det er lett å finne produkter som koster langt mindre enn Apple sine. Problemet er at disse produktene altså ikke kan sammenlignes med Apple sine.

     

    Og når alt dette er sagt finnes det ingen PC-er som leveres med OS X; du må ta til takke med Windows, som for meg som har benyttet Microsofts operativsystemer i over 20 år og derfor kjenner dem ganske godt, mener er en begredelig unnskyldning av et operativsystem. OS X er simpelthen bedre.

     

    Bla bla. Defensive much?

    Poenget mitt er at plattformen(e) blir altfor sære. De skal ikke være med på noen globale, industrielle standarder. Neida, de kjører eget løp.

    Jeg har har vært borti litt av hvert av i produktene, og jeg er ikke imponert.

     

    Hvilke standarder er det Apple ikke skal være med på? X86? USB? PCI? PCI-Express? DDR RAM? Alt dette befinner seg i alle Mac-maskiner som selges. Kom gjerne med eksempler.

     

    At du "har vært borti litt av hvert av i produktene" høres ikke veldig overbevisende ut med tanke på alt det andre du har skrevet om Apple sine produkter, for det gir nemlig inntrykk av at du ikke engang har holdt en iPhone i hendene.

    • Liker 2
  19. Alle apple produkter er og blir for fanbois med turtleneck-genser og firkantede briller eller mennesker som ikke kan en dritt om hardware. Overpriset, kronglete, kranglete møl.

     

    I mitt hjem er slike produkter bannlyst.

    For din familie og venners del håper jeg du bor alene. Ikke bare fordi de ikke får lov å kjøpe Apple-produkter, men mest av alt fordi du åpenbart er et troll. Å mene at alle som kjøper Apple-produkter er fanboys med høyhalset genser og firkantede briller er helt grensesprengende håpløst.

     

    Dessuten avslører kommentaren din at du ikke har eid og brukt mange Apple-produkter -- om noen i det hele tatt. De er verken overpriset, kronglete eller kranglete. Tvert i mot får du det du betaler for (enkelte vil mene mer, med tanke på bruktpris og brukervennlighet) og kronglete og kranglete går det ikke an å synes at det er med mindre du ikke er i stand til å lære deg annet enn Windows. I så måte er det ikke Mac og OS X det er noe galt med, men deg.

    • Liker 2
  20. Markedet som vil ha en stue-PC som "bare virker" har vel heller tradisjonelt ikke bruk for en dyr PC. Sier ikke at imac ikke dekker noen behov, men synes ikke nødvendigvis den dekker behovet du skisserer spesielt godt.

     

    Det er nettopp dét: De fleste PC-er til 4-5000 kr er ikke slik at de "bare virker". For det første er de utstyrt med Windows, som er et utrolig mye mer komplisert operativsystem enn OS X. Eksempel: På bare noen dager hadde min svigermor klart å overføre bilder fra sin iPhone til MacBook Air, lastet dem opp på Facebook og organisert dem på en måte som gjør at hun lett finner dem igjen i iPhoto. Det samme var hun ikke i stand til å gjøre etter fire år med Windows Vista. Dette er ett av utallige eksempler på hvordan OS X er mye enklere å bruke enn Windows.

     

    For det andre er billige PC-er nettopp dét: Billige. De er bygget av elendige komponenter som feiler fort og ofte. Til og med Asus Zenbook-en til 16' som en kamerat kjøpte for ikke lenge siden var plaget med bluescreen "out of the box". Flere returer til Komplett og ingen feil funnet. Min og alle jeg kjenner som bruker Mac sin erfaring er at det er mer stabile og brukervennlige produkter enn tilsvarende Windows-baserte enheter.

     

    Legger man alle disse kortene i kurven og sammeligner tilsvarende PC-er, ser man at man som Apple-kunde faktisk ikke kommer så dårlig ut av det hele. Ja, det vil alltids finnes PC-er som er billigere, men de er ikke tilsvarende. De vil alltid ha dårligere komponenter, dårligere byggekvalitet, dårligere service og/eller et dårligere operativsystem. Hvis en eller flere av disse kompromissene er noe du vil innfinne deg med er det ditt valg.

     

    Når det kommer til iMac, får du den til 10.690 kr med 21" skjerm og i5-prosessor. Det er en grei pris for en grei maskin som allikevel har et fantastisk operativsystem, en akseptabel ytelse og uovertruffen byggekvalitet.

    • Liker 4
  21. Skulle Ford som nærmest enerådende salgsaktør innen bilmarkedet i mange år, få bot fordi selgerne ikke opplyser om at det finnes andre bilmerker?

    For en merkelig analogi. Microsoft får penger for Windows selv om kunden velger en annen nettleser. Ford får ikke penger for sine biler om kunden velger å kjøpe en annen bil. Microsoft har inngått en avtale med EU om at nettleser-valget skal være i alle Windows-innstallasjoner som blir solgt i EU og da er det rett og rimelig at Microsoft blir straffet når avtalen blir brudt. Hvorvidt du er enig i avtalen eller ikke er ikke bare uinteressant, det er også en reaksjon som kommer mange, mange år for seint.

     

    Hvorfor Microsoft trenger skrikende støttespillere i form av lisensbetalende nikkedukker forstår jeg heller ikke. Microsoft har til smør på maten og vel så det, også etter at denne boten er betalt. Det er lommerusk for både Microsoft og EU, i den store sammenhengen.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...