Gå til innhold

98ANN

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 98ANN

  1. De fleste yrkene som krever R2 matematikk er ingeniørstudier.

     

    - er det veldig stor overgang frå t - matte til r?

     

    Overgangen fra 1T til R1 er større enn fra 1T til ungdomsskolen. Du må regne med å jobbe mer om du skal oppretteholde karakterne fra 1T i R1, men når dette er sagt så er overgangen fra R1 til R2 svært liten.

     

    - Er det mye jobb med biologi? er det vanskelig? Hvilken yrker trenger jeg det til?

     

    Biologi er et lesefag, om du er flink til å pugge eller til å lese, så er det ett fag du trives med. Biologi er det enkleste realfaget blant fagene du har nevnt ovenfor. Du trenger biologi til flere helsefaglige studier, slik som bioingeniør, bachelor i biologi og lignende.

     

    - Mattematikk X; Hva går det ut på? Vanskelig?

    Faget er beregnet for de flinkeste elevene i matematikk på videregående, og er derfor vanskelig. Hva faget går ut på komplekse tall, sannsynlighet og tallteori. Faget kan sammenlignes med matematikk på høgskole og universitet.

     

    -Kjemi 1 og 2: ??

     

    Jeg vil påstå at biologi og kjemi hører sammen. Derfor vil jeg anbefale deg å ta kjemifaget. Før jeg kan gi deg ett endelig svar, hva har du tenkt å studere??

    Tusen takk for kjempebra svar! jeg vet ikke enda hva jeg vil studere, men jeg er veldig glad i matte. Jeg har nesten bestemt meg for å ta biologi og R- matte! Jeg har alltid jobbet mye med skolearbeid, meg jeg er redd for at hvis jeg tar kjemi så blir det for hardt. For det er jo veldig mye arbeid med R-matten! Jeg er veldig usikker om jeg skal tørre å ta kjemi, sidan jeg kjenner folk som har gått fra 5/6 i naturfag på VG1 til å styrke i kjemi 2 på VG3! :/

  2. Hei! Jeg går første året på studiespesialiserande. Jeg skal innen neste uke bestemme meg for hvilken valfag jeg skal ha i Vg1 og Vg2. Jeg er heilt sikkert på at jeg vil ha realfag, men er veldig usikker på hvilken fag jeg skal ta.

    Så jeg har noen spørsmål rundt dei fagene jeg vudere å ta. Gjerne fortell litt om dem, om de er vanskelige, hvilken yrker jeg har trenger dei til osv. :)

     

    Mattematikk R1 og R2; er det veldig stor overgang frå t - matte til r? Jeg er veldig glad i å jobbe med matte, og synest t - matte er gøy og passe vanskelig.

     

    Biologi 1 og 2; Jeg har nesten bestemt meg for ta biologi! Er det mye jobb med biologi? er det vanskelig? Hvilken yrker trenger jeg det til?

     

    Marknadsføring 1 og 2; Noen som vil si noe om hva det går ut på? Hva jeg har å vinne med å ta det?

     

    Psykologi 1 og 2; Hva går det ut på? Spennende? Mye pugg?

     

    Mattematikk X; Hva går det ut på? Vanskelig?

     

    Kjemi 1 og 2; ??

     

    Det vart en del spørsmål!! Håper det er noen som kan svare på noen av dem!

    Tusen takk på forhand! :)

  3. Eh, har akkurat samme problem med min 13" tommer macbook pro, plutselig her om dagen så funket det ikke å spille av noen videoer lenger, veldig irriterende....

    Ja ganske irriterende :/

    For Safari så bruker jeg pluginen/extension "Youtube5" som tvinger Safari til å bruke HTML5 for youtube istedenfor flash herket, som egentlig er bedre løsning uansett. Du kan jo prøve det, og se om det hjelper.

    Jeg prøvde det igjen i dag og i dag funket det, men skal prøvde det vist den stopper igjen!

    Takk for hjelpen! ;)

  4. Hei! Jeg har nettopp fått meg MacBook pro 13 tommer! Noe av det første jeg prøvde ut var å se en youtube video, men videoen ville ikke "loade". Altso video'en stoppet opp hvert 10 sekund for at denne tingen skulle gå litt lenger frem! Jeg trode først det var noe med internetten, men det gjekk heilt fin på dei andre PC/mac'ene i huset. Hva skal jeg gjøre? Mac'en er jo helt ny!!

    Litt rotere forklaring , men håper dere forstår!

    Håper dere kan hjelpe meg veldig irriterende siden jeg har betalt å mye for den også! Takk på forhand!

  5. Hei! Jeg er ganske ny når det gjelder trening. Jeg ser etter ein nybegynnerplan til styrketrening hjemme .( En "helkroppsplan" er vell mest aktuelt , siden jeg er ny når det gjeld styrketrening) noen som vet om en ? :)

    Takk på forhand!

  6. Heisann!

     

    kan du spesifisere litt dypere på hvor mange treninger du ser for deg pr. uke og hvilken type trening du tenker å utføre f.eks (styrketrening på en gym, eller om du skal bare trene med din egen kroppsvekt)

     

    uttøying etter styrkeøkter er veldig omdiskutert og mange har sin egen mening om det.

    min er ikke tøy ut i det hele tatt, hvertfall ikke etter trening. skal du tøye ut så bør det være fordi du ikke er tøyelig. og dette bør skje ett par minutter daglig, men ikke etter eller under en styrkeøkt.

    Ser for meg å trene 3-4 ganger i uken ! Blir nok mest med min egen kroppsvekt !:)
  7. Hei! Jeg er ganske ny når det gjelder trening og har derfor noen få (kanskje lette) spørsmål! Hva bør mann "kominere" når mann trener styrke? Har høyrt at mann skal blant anna trene mage og rygg i samme økt, er det sant? Litt rotete forklaring men håper dere forstår. Et anna spørsmål er; skal mann tøye ut etter styrketrening? Mann skal vell ikkje det? Og hvor lang tid bør mann vente etter mann har ete og skal trene?

    Kanskje litt dumme spørsmål da men men

    Takk på forhand ;)

     

    - Anne

  8.  

    Tusen takk for god hjelp ! da er mac'en bestilt

     

    Da er det vel kanskje for sent å komme med mitt innspill, men jeg gjør det likevel.

    Jeg vil på det sterkeste fraråde deg å bruke Air dersom du skal redigere en del bilder (som du sier du skal). Jeg hadde selv en Macbook Air 13, 2014-modell), noen uker. Dårlig skjerm, dårlig oppløsning. Og i mine øyne ikke særlig egnet for bilderedigering.

    Jeg fikk deretter en Macbook Pro 13 med retinaskjerm. Selv om skjermen med sine 13 tommer er i knappeste laget når jeg kjører Lightroom, er den likevel en drøm i forhold til skjermen på Air. Prisen man betaler er litt høyere vekt og større fysisk størrelse, men gevinsten er en langt raskere maskin, og mye bedre skjerm.

    Takk! Glad du skrev det fordi det var MacBook pro jeg bestilte;)

    Får håpe jeg har gjort det riktige valget!

  9. Det er flere modeller å velge mellom innen Air og Pro, så du kan få en «treg» Pro og en rask Air. Du må si litt mer om hva du skal bruke den til og hvor mye du vil bruke ($$$) før vi kan gi deg konkrete råd. :)

    Ukii jeg har fått tilbod om to ulike mac'er

    Mac Book Air :

    Pris: 7350.-

    13-tommer skjerm

    1,4 Ghz Intel Core i5

    Intel HD Graphics 5000

    4 Gb SSD

    ikkje optisk drev(cd-rom)

    Apple care Protection Plan

    I tilegg forsikring 3 år

     

    Mac Book Pro

    Pris: 11650.-

    13-tommer Retina-skjerm

    2,4Ghz Intel Core i5

    8Gb RAM

    256 gb SSD

    ikkje optisk drev (cd-rom)

    Apple Care Protection Plan

    I tillegg forsikring 3 år

     

    Min bruk: ;)

    Skole - for det meste skriving og lage power pointer, i tillegg til litt søking på Internett ofc.

    Fritid - sjå serier, filmer, Facebook,skype osv.

    I tillegg er jeg glad i å ta og redigere bilder og har mange bilder

    Jeg trenger en data jeg kan ha lenge og er holdbar!

    Jeg bytter skjeldet data, har faktisk "arva" alle dataene jeg har hatt.

    Jeg har hatt en del datatrøbbel gjennom åra... så vil ha en som jeg slipper så mange

    Problemer!! ;)

    Beklager for litt skrivefeil :)

  10. Hei! Jeg søker studiespesialisering (vgs1) til neste år! Jeg skal altso kjøpe meg skolepc, men veit ikke hvilken jeg ska ta. Det står mellom Mac pro eller air eller HP ProBook 650 .Jeg har veldig lyst på Mac, men har høyrt at det er enn del problemer og utfordringer med å ha mac. (At den ikkje støtter alle program eller noe??)So derfor må jeg kanskje ta Hp'en? Er det noen som har gått /går på studiespesialisering med Mac som kan si noe om det, eller er det noen som vil anbefale noe til meg?

    Takk for hjelpen på forhond :)

×
×
  • Opprett ny...