Gå til innhold

TheShark

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TheShark

  1. Hei

     

    Jeg har et foholdsvis nytt Samsung-TV (PN51F4500 51" 720p 600Hz Class Plasma HDTV) som har fungert 100 % helt til nå.

     

    Problemet er at jeg har to HDMI-utganger - STB og DVI - men STB-utgangen har sluttet å virke.

     

    Når jeg plugger inn Xbox eller kabel-TV i HDMI STB så kommer bare bilde og ingen lyd. Prøver jeg å koble til datamaskinen som kommer ingenting som helst.

     

    Alt dette fungerer i den andre HDMI-utgangen (der det står HDMI DVI). Har prøvd tre forskjellige kabler, og alle har samme utfall.

     

    Det som er rart er at alt har funket helt fint i snart et år.

     

    Tips til hvordan jeg kan løse dette? Håper da fanken ikke at HDMI-porten er ødelagt?

  2. Hei

     

    Jeg er med i en organisasjon og har fått ansvaret i å finne ut hvem som var medlemmer i 2012, 2013 og 2014.

     

    Jeg har tre Excel-ark med medlemslister fra de tre årene.

     

    Problemet er at jeg vil omgjøre disse listene til:

     

    Ark 1) Hvem som kun var medlem i 2012 uten å være medlem i 2013 og 2014. Det vil si at jeg må ta medlemmer i 2012 MINUS duplikatmedlemmer i 2013 MINUS duplikatmedlemmer i 2014.

     

    Ark 2) Hvem som kun var medlem i 2013 uten å være medlem i 2012 og 2014

    Det vil si at jeg må ta medlemmer i 2013 MINUS duplikatmedlemmer i 2014 MINUS duplikatmedlemmer i 2012.

     

    Noen som vet hvordan jeg kan gjøre dette på en automatisert og grei måte? Det er snakk om hundrevis av medlemmer, så kan nok ta noen timer om jg må gjøre dette manuelt.

     

    Noen smarte hoder der ute som kjenner Excel litt bedre enn meg? :)

  3. Selv om Reed har en del poeng i det han skriver (som f.eks. innsidehandel og lugubre avskrivninger), er han så biased mot Kyosaki at han ikke klarer å se hvilken læringsverdi noen av bøkene hans faktisk har. Han henger seg opp i småting om kan tolkes på flere måter, og han driter seg også ut ved å "ta" Kyosaki på ting som han ikke ser ut til å forstå selv. Uten at jeg har satt meg inn i hvem denne fyren faktisk er, så opptrer han som en gammaldags "Poor Dad"-personlighet som ikke tåler den drastiske omveltningen til den alternative finansielle tenkemåten Kyosaki foreslår at man bør følge. Jeg stoler i hvert fall ikke blindt på en person med en fryktelig webside som prøver å promotere sine egne produkter omtrent 30 ganger i løpet av sin korstog-artikkel mot Kyosaki. At "Succeeding"-boka hans har en medioker rating på Amazon blant SYV tilbakemeldinger på over et tiår roper ikke akkurat autoritet, det heller.

    At RDPD er basert på "selvfølgeligheter" er en sannhet med visse modifikasjoner. Boka er ingen steg-for-steg-guide om hvordan man blir rik. Den har ikke dypt teknisk innhold. Men den er designet for å vekke opp den sovende middelklassen som har blitt lært opp til et liv der man går på skole, utdanner seg, får seg jobb, jobber mandag til fredag og gjør andre rike uten sjanse til særlig personlig bedring, pådrar seg (altfor mye) gjeld, og lever som slaver ved å ofre tid for penger for å få mat på bordet og betale ned gjelda. At det lønner seg å investere i sitt eget hode, legge frykten til side og prøve og feile i veien mot finansiell uavhengighet BURDE vært en selvfølgelighet, men jeg er ganske sikker på at størstedelen av befolkningen, både i Norge og USA, ikke tenker på den måten. Det er også derfor veldig mange får noe ut av bøkene til Kyosaki.
    Jeg synes denne blogposten (som analyserer Reeds angrep på Kyosaki) oppsummerer det hele ganske bra.
    Quite simply, Rich Dad, Poor Dad wakes people up to the fact that the traditional financial advice no longer applies. Getting good grades, getting into a good school, and getting a good job no longer guarantees financial security. People can improve their chances of financial security by educating themselves about how money works, by learning things they didn’t learn in school or from their parents. In a world where the baby boomers are woefully unprepared for retirement, 30-somethings are living with their parents, the average person is saving less than 0% of their income, the future of Social Security and Medicare are in serious jeopardy, the value of the dollar is plunging against other currencies, and the national debt is closing in on $9 trillion, isn’t it about time someone wrote a book like this?

     

  4. Ikke for å være frekk, men frem til du slutter å spørre slike spørsmål så tror jeg ikke at du er smart nok til å bli "rik". Slutt å prøve å finne en snarvei til rikdom. For å bli rik må du enten vinne i lotto, eller ha kognitiv intelligens til å se muligheter i markedet. Jeg vil anbefale deg å ta kurs, lese bøker og bruke all informasjonen internett tilbyr til å bli mer kunnskapsrik. Snakk med folk som vet mer enn deg. Invester i hodet ditt. Det er den beste investeringen du kan gjøre.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...