Gå til innhold

Andly

Medlemmer
  • Innlegg

    151
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andly

  1. Drivere er up to date... ser at nvidia veksler mellom å bruke integrert skjermkort og 310M alt ettersom hvilket program jeg kjører, men om jeg endrer på disse innstillingene får jeg ikke spilt av noe som helst, enten det er .avi eller .mkv... Media player classic gjorde iallefall jobben!

     

    Så bra det fungerte da ;)

    Men har du også prøvd å sette instillingene slik at pcen bare bruker nvidiakortet? Har hørt om flere som har hatt problemer med den automatiske svitsjinga som du snakker om, men for noen fikset det iallefall biffen med å sette instillinger til nvidiakortet når de skulle se HDmateriell :)

    Edit: Men for all del, når jeg tenker meg om, så lenge MPC klarer filmene dine så er det vel ingen grunn til endre noe som fungerer ;)

  2. Har lastet ned Corel WinDVD, men denne vil verken åpne eller "se" mkv filer. why is this? :p

     

    EDIT: Jeg har prøvd forskjellige playere, men ingen vil spille av bluray filmene mine som er i .mkv format. Hardwaren min burde takle dette. Er det ingen som har kunnskap nok til å hjelpe meg med dette? En løsning på problemet hadde vært fint:)

     

    Hei!

     

    Prøv og spill av med Media Player Classic, også kjent som MPC. Man kan laste ned programmet fra siden deres gratis. Vil påstå at det er et av de beste programmene for å vise HDmateriell. Nå har jeg ikke prøvd Blurayplater, så det kan jeg ikke si noe om, men mkvfiler skal iallefall fungere med dette programmet :)

  3. Hei!

     

    Da var det tur til å se på anlegg igjen. Jeg har fått sikra meg høytalere og subwoofer men har ingen forsterker eller spiller til å drive disse. Høytalere som det er snakk om er:

    Frontsett: Bravox CS 60K Kevlar - 80W RMS - bravoxaudio.com

    Subwoofer: Bravox EDX12D-4 - 1500W RMS - bravoxaudio.com

     

    Så da kommer spørsmålet; hva slags forsterker(hovedsaklig til sub) er den rette for å utnytte denne til det fulle?

    Pris er så og si uvesentlig for meg. Men selvfølgelig: jo vennlige pris, jo bedre.

     

    Må også få tak i en spiller etterhvert, så hvis noen har noen anbefalinger er det bare å si ifra. Pris er som sagt ikke det største problemet her..

     

    Hvis det er noe annet jeg må hugse på, spytt ut. Tror jeg skal klare å fikse alt med batteri, dynamo og liknende, men er det noe annet er jeg gjerne villig til å ta imot råd.

     

    Alle svar mottas med takk!

  4. Hei!

    Jeg så musikkvideoen til Gym Class Heroes; Cupid's Chokehold og da så jeg en utrolig kul genser som han ene hadde på seg. Etter ca 2.40 min. Mønsteret er av stjerner med forskjellige farger. Noen som har peiling på merket på den genseren, eller noen av samme type?

     

    EDIT

    Her er videoen;

     

    Håper på snar svar..!

  5. Heisann.

    Ifor sommer (juni) kjøpte jeg en iPod Nano i vanlig butikk. Den har fungert fint hele tiden, men for ca tre dager siden, sluttet iPoden å slå seg på. Den vil ikke lystre uansett hva jeg gjør. Når jeg kopler den til pc er displayet helt dødt, og det gjelder også om jeg prøver å slå den på manuelt. Ved å kople den til andre pcer hjelper heller ikke.

    Men så leste jeg på itavisen.no, at hvis man hadde Windows Vista, kunne innholdet på iPodens harddisk bli ødelagt. Jeg skaffet meg Vista Ultimate for ca tre-fire måneder siden. Kan dette være problemet?

    Mitt hovedspørsmål er iallefall; Kan jeg få fikset denne iPoden gratis, etter ett år og 10 måneder?

    Apple har jo gått ut og sagt at de bare har 1 års garanti, mens følge Forbrukerkjøpsloven har kunden en reklamasjonsrett på to år på bærbare produkter som iPod..

    Så hva skal jeg gjøre? Prøve å gå til butikken og spørre om gratis reperasjon, eller har jeg ingen rettigheter i det hele?

    Takker for alle svar og meninger!

  6. Kremt, jeg kom til å tenke på at da jeg kjøpte min Dell Inspiron 6400 stod det på sidene deres at dvd-brenneren i laptopen skulle støtte dobbellagsbrenning.

    Sitat fra Dells nettsider:

    "Hva er dobbeltlag?

    Kombinasjonen av en DVD+/-RW-dobbeltlagsstasjon og støtte for dobbeltlagsmedier som kan skrive opptil 8,5 GB med data eller film til en dobbeltlags-DVD+R eller -DVD-R. For øyeblikket er 16x DVD+/-RW-stasjonen og den smale 8x DVD+/-RW-stasjonen fra Dell dobbeltlagsstasjoner. Maksimal DVD-kapasitet uten dobbeltlagsstasjoner og -medier er 4,7 GB. Hvis du vil brenne på dobbeltlagsmedier, må du bruke programvare som støtter denne funksjonen. Alle Dimension- og Inspiron-systemer som leveres med en DVD+/-RW-stasjon med støtte for skriving til dobbeltlagsdisker, inneholder nødvendig programvare."

    Dette gjelder altså min pc. Så betyr det da at alt jeg trenger å gjøre, er å gå til innkjøp av dual-layer dvd'er og bare brenne ut fra min egen laptop uten problemer??

  7. Hei.!

     

    Endelig har jeg fått vidunder-konsollen! :) Omtrent helt til nå har jeg spilt i strekk siden jeg fikk den.... :p

    Men så er det slik, etter å ha hørt mye på internett, og som kompisen min også har fått erfare; at xboxen riper opp platene, så vil ikke jeg at det samme skal skje meg.

    Så derfor har jeg lyst til å lage backup's av spilla mine (Gears of War og Rainbow 6 Vegas btw :love: ) Altså, det er mine egne spill vi snakker om her..!

    Men siden dvd-brenneren på laptop'en min ikke støtter dual-layer, så må jeg kjøpe en ekstern dvd-brenner som kan gjøre den jobben? Så da lurer jeg på, hvilken kan jeg da kjøpe for en billigst mulig pris??

     

    Takker for svar...!

  8. Hei!

     

    Har alltid tenkt å gå til anskaffelse av en xbox360 i nær fremtid, da en av mine gode venner tok innersvingen på meg og kjøpte en box nå rett føre jul.

    Jaja, gjør jo ingenting d, men så kom jeg til å tenke på d med trådløse kontroller. For; Min kompis og jeg går på samme skole, slik at vi begge bor på internat. Vi bor også rett over gangen til hverandre. Da lurer jeg på d med d at d går an å ha trådløse kontroller, kan de da virke inn på hverandres xbox, siden vi begge er innenfor rekkevidden på 10 m?

    Eller programmeres kontrollene med xboxen første gangen, slik at vi ikke får d problemet?

     

    Takker for svar..!

  9. Hei!

    Okey, så har det seg slik at jeg kjøpte en laptop fra Dell (Inspiron 6400) i sommer og var strålende fornøyd. Og så kom problemene.. Det første var at den ikke ville skru seg av da jeg trykket på "avslutt". Noe som førte til at pc'en ofte stod på helt til neste gang jeg opna lokket og såg den stod der med høy varme, både på cpu, rundt vifte osv. Det oppstod mange problemer for meg, når den i tillegg ikke ville svare meg noen ganger da jeg valgte/prøvde å gå inn på forskjellige ting/programmer.

     

    Så til poenget:

    En tidlig oktoberkveld slår jeg på pc'en (ja, den var faktisk avslått..!) og hva skjer? Tre-fire lamper lyser konstant i 5 sek, og slokner igjen. Ingen lyd fra verken vifte eller prosessor. Ingen sjanse til å få den på. Det som jeg fant ut var feilen, var at under vifta/pc'en var det merker etter at en antakelig veldig varme hadde oppstått. Den hadde altså tatt fyr..! Det var først da jeg oppdaga svi-lukta og da jeg blåste gjennom vifta, kom det en liten og fin askesky opp på skjermen..

     

    Det var altså ingenting annet her jeg kunne gjøre, så tok tak i telefonen og ringa Dell-kundeservice. Der tok en veldig snill og kjekk svenske telefonen og jeg forklarte som det var. Da ble vi enige om at de skulle sende meg en tom eske som jeg skulle putte pc'en oppi og sende den tilbake til dem. Han i telefonen sa at de skulle bytte ut prosessor, vifte, hovedkort og annet som var ødelagt, alt dette uten at det skulle koste meg en krone! Så, etter en laaang stund med venting kommer esken i posten. Jeg fyller ut skjemaene og sender pc'en tilbake. (Faktisk helt til England)

     

    Da hører jeg ikke noe fra Dell på en stund og plutselig en dag, mandag sist uke, ringer en engelsk dame og spør om jeg har mottatt pc'en min tilbake. Det hadde jeg jo ikke, så svaret lød; "Nei". Dette syntes dama i telefonen var merkeligt siden, etter hun sine beregninger, skulle jeg ha sittet med pc'en i fanget i samme øyeblikk. Så slenger hun på røret, og jeg hører ikke mer fra verken dama i England eller Dells kundeservice. Og ingen sporingsnummer hadde jeg heller fått, så pakka/esken var det ikke så lett å spore opp.

     

    Men igår fikk jeg "glad-nyheten". Pc'en hadde ankommet kontoret der jeg går på skole, og jeg var overlykkelig over at jeg fikk pc'en min tilbake før jeg skulle reise hjem samme dag.

    Men hvorfor skulle liksom problemene være over så fort? Jeg åpnet esken og fikk opp pc'en med il og hast i full glede. Jo da, på utsiden såg den helt lik ut som da jeg sente den, til og med brann/svi-merket under pc'en var der fortsatt. Det gjorde meg litt skeptisk. Men men, det gadd jeg jo ikke å bry meg om, her hadde jeg jo akkurat fått tilbake pc'en fiksa og klar til bruk! Jeg slår opp skjermen og trykker på power-knappen. Næmmen?!? Samme lamper som lyser? Ingen lyd fra verken vifte eller prosessor denne gangen heller? Jadda, samma feilen var der. Her hadde jeg sent den helt til Birmingham, England, og de hadde sent den tilbake, etter en og en halv måned, uten å ha rørt den engang..!

     

    Jaha? Og hva nå? Jeg prøver å ringe Dell-kundeservice igjen for å få en forklaring på dette. Men da kommer jeg jo selvfølgelig ikke igjennom! Ringte i hele går uten hell, bare satt og hørte på den fine ventemusikken de har på linja. Jaja, får prøve neste dag, tenker jeg, og setter igang igjen i dag tidlig. Venting og atter venting. Plutselig svarer en svensk dame i andre enden. Jeg prøver å korte ned på historien og forteller henne mitt problem. Hun skjønner min frustrasjon, men hun satt ikke i teknisk-support avdelingen, så noen hjelp av henne kunne jeg visst ikke håpe på. Men hun skulle sende en mail til folka i teknisk-support og fortelle dem om problemet mitt, så skulle de selv ringe tilbake til meg og forklare hva som foregår. Vel, siden hun var så snill og grei som ville hjelpe meg litt på vei, så ville jeg ikke ringe mer og heller vente å se om de ringer i løpet av denne dagen. Og her sitter jeg fortsatt da og venter på den telefonsamtalen, som jeg forsåvidt tviler litt på kommer i løpet av kvelden....

     

    Så da er spørsmålet mitt: Er det slik Dell behandler kundene sine? Min kjære nabo der jeg går på skole hadde et lignende problem der det måtte ta to "reperasjoner" før Dell-maskina hans ble fiksa. Så da betyr vel det at jeg kan forvente meg pc'en min i orden denne gangen jeg sender den inn og får den tilbake..... :whistle:

×
×
  • Opprett ny...