Gå til innhold

McKaos

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av McKaos

  1. Hei igjen. Nei jeg vet at ikke z-wave kan lese verisure. Tenkte muligens at rfxcom kunne, men som vanlig så har du svar på alt jeg lurer på moskus.

    Finnes det noen andre muligheter enn HomeSeer som kan lese verisure verdier?

    Nå funket ikke linken, men jeg må vel investere i Homeseer etterhvert.

    De pleier vel å ha black friday salg? Med tanke på den stive prisen HS har så blir det vel til at jeg investerer i noen Z-wave produkter først.

  2. Hei hei folkens.

    Jeg har nettopp fått installert verisure alarm i huset. Planen er z-wave etter hvert. Er det noen gode måter å lese av info fra verisure? Den viser jo temp og fuktighet i nesten alle rom.

    Leste tidligere om en binerutgang, var vel egentlig bare en bryter som lukket.

    Har også sett noen som har koblet en en verisure kontakt til microen for å få litt strømtrekk når alarmen blir deaktivert. Kan rfxcom lese verisure verdier? Er ikke så farlig med styring, er mest lesing som er interessant.

  3.  

    Tenk på det som å legge på en skjermbeskytter på mobilen. Irriterende å få støv og luftbobler bak, ikke sant?

    Tenk nå at skjermen er stort som et vindu... ;)

     

     

     

     

    Men tenk å ha en skjermbeskytter som du aldri bruker og så mister du mobilen i bakken og skjermen knuser. Nå kommer nok ikke det til å skje med vinduet ditt, håper jeg.

    Men tenk om det ikke er så vanskelig?

    Har du noengang utsatt og utsatt noe fordi du tror det er vanskelig og så viser det seg å være dødslett? Det har jeg i hvertfall.

    Fordelen med om du får støv og bobler bak den er at du ikke har vinduene like nærmt øynebe som mobilen. Hva hvis du ikke får bobler bak da? Har du aldri montert noe som ble så perfekt at du tror det ikke selv engang?

     

    Det kan umulig være så vanskelig. Selgere i mobilbutikker gjør det hele tiden. Jeg tviler på at de har en bachelor eller master i skjermbeskytting, kanskje i salg men ikke skjermbeskytting. :p

     

    Jeg er spent så jeg stemmer for at du får fingen ut :p

    Do it!

    Du har forsåvidt god tid, så lenge du får det gjort før smartfilmen kommer for salg, men tenk hvor mye glede og misunnelse du går glipp av ;) fra oss og alle andre :p

  4. Da har jeg endelig lest igjennom hele tråden. Det var bare 311 sider. Har tatt sin tid spesielt siden jeg er midt i oppussing av gang og kjøkken. Fruen er ikke veldig begeistret for denne tråden eller teknologi i det heletatt (hun mestrer det fort men liker det ikke selvom). Jeg kommer med forslag til hva vi kan automatisere ganske ofte. Sjekk om gatedøren er låst, dimming av lys i forhold til når på døgnet vi er (hun sliter litt med migrene og kan være veldig lysfølsom innimellom, så jeg kan ha et migrene scenario :p) beskjed når vaskemaskin/tørketrommel er ferdig, senking av persienner når xbmc starter. Hun har gått fra at dette er en elendig ide som koster alt for mye til at jeg får lov så lenge jeg betaler det selv :p waf er utrolig viktig.

    Jeg helte mot zwave før jeg begynnte å lese, så gikk det over til nexa og 433mhz, nå heller jeg mot zwave igjen.

     

    Jeg skal sjekke ut domoticz og domotiga tenkte jeg, jeg begynner med enkel lysstyring og persiennestyring med z wave og supplerer med en rfx433e etterhvert.

    Sier takk til evt linker hvor domotiga/domoticz blir beskrevet.

    UZB1 stick eller razberry blir nok det jeg satser på til å begynne med.

     

    Har du fått montert den smartfilmen til vinduene din nå moskus? Du har jo hatt den en stund nå :p

     

     

    Crestron skjermer hadde jeg holdt meg langt unna da disse er betydelig dyrere enn feks en ipad og en god del dårligere, jeg har ikke programmert crestron, men monterte en del crestron utstyr da jeg jobbet i Atea.

     

    Når jeg har lest igjennom tråden har det dukket opp en del spørsmål som jeg har villet svare på og så innser jeg at spørsmålene har vært ganske gamle og mest sannsynlig har blitt svart på allerede.

  5. Hei hei.

    Jeg holder på å lese igjennom denne tråden med STOR glede, endelig finnes det en fornuftig plass å diskutere noe som ikke på død og liv må være XComfort eller KNX.

    Jeg har til nå lest 180 sider. Og hadde ikke planer om å stille noen spørsmål før jeg var ferdig, jeg ser det har vært nok av personer som har stilt spørsmål om ting som blir nevnt på omtrent hver eneste side.

    Men nå skal jeg til London om ikke så alt for mangen ukene og da lurte jeg på om jeg burde kjøpe med noen deler derfra som er en del billigere enn her i norge. Mest tips egentlig.

    Jeg har i lengre tid planlagt og lest meg opp på z-wave, men personlig så tenker jeg i utgangspunktet en god blanding av det som RFXtrx støtter,hovedsakelig nexa og litt Z-wave. Vi får se om jeg endrer mening etterhvert som jeg kommer lengre i tråden (nå er det straks klart for HS3 og det er ikke lenge siden moskus fikk sitt andre barn :p) jeg tenker å styre det med en raspi 2 som jeg allerede har og Domoticz (det var pga jeg googlet domoticz at jeg fant denne tråde).

    Hovedsakelig tenkte jeg på om Joggler fortsatt er det som blir brukt for å vise GUI, jeg ser det er lite av de på ebay for tiden.

    Ellers så er jeg glad for å se at tråden fortsatt er i livet og jeg håper jeg kan få være med å dele mine erfaringer og stille spørsmål en stund fremover.

    Jeg monterte min første Nexa enhet på fredag. Det var en skumringsensor for styring av garasjebelysningen hos svigers.

    Er forøvrig utdannet elektriker, så jeg kan bistå på det området om det skulle være behov for det.

×
×
  • Opprett ny...