Gå til innhold

Einar Kristiansen

Medlemmer
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Einar Kristiansen

  1. Det skal jo helst spilles i 23,976 fps for å få visket ut detaljer i bevegelse, så det ikke ser ut som billig såpeopera. Jeg ser ikke noe større problem i akkurat dette.

    Dette vil også hjelpe til å viske ut noe av denne billig såpeopera kvaliteten, som ekte film elskeren snakker om.

     

    For min del ville jeg helst hatt klare og sterke bilder med minst 144 FPS og helst minst mulig komprimering.

  2. Det blir mer og mer vanlig å strømme alt av innhold fra Telefonen. Det blir også færre som bruker TV'en eller det faste nette til å se filmer, serier, dokumentarer og nyheter.

    Mobilnette trenger et stort løft.

    Det kommer til å bli ganske vanlig med 200GB med databruk i måneden. Skal man strømme 4k innhold med bra bitrate blir 200GB fort for lite for vanlig man i gata per månede også.

  3. Hei!

     

    Igjen har Oculus salg på Rift, nå til ca. 3850 kr, eller 399 €. De sier at tilbudsprisen inkluderer frakt og avgifter. Mine gammeldagse foreldre tror ikke noe på dette, men etter å ha lest denne tråden så stoler jeg mer på Oculus.

    Er det noen som i det siste har bestilt Oculus Rift fra Oculus.com og nok en gang kan bekrefte at prisen som oppgis er inkludert frakt, moms, toll og andre avgifter?

     

    Mvh

     

    Jeg kan bekrefte at alle avgifter er inkludert i prisen.

  4. Bra at dei kjem med slike presiseringer, for film ser ikkje like realistisk med høgare bildehastighet. Augene våres fyller automatisk inn motion-blur når ein ser på raske bevegelser, men det skjer ikkje viss ein ser på ein skjerm (feks. 144hz display). Dermed er det veldig nyttig at kameraet "kompenserer" for denne effekten, slik at filmen ser mest mulig realistisk ut.

     

    Ellers på gaming, fotballkamper og andre klipp med raske bevegelser er høgare bildehastighet greit, då meininga er å ha minst mulig motion-blur.

     

    Sjå feks side-by-side sammenligning her: https://youtu.be/SPZXR4sxfRc

     

    Like dumt som å sammenligne Svarthvit vs fargefilm. Vi klarer å fantasere om fargene som skal ligge i svarthvit filmen. Vil det da si at det er mer urealistisk med farger?

     

    Jeg syns 60fps var mye mer behagelig å se på. Dette problemet med bare 24 FPS snakket vi om for 25 år siden også.

    Heldigvis har de fleste filmer gått fra litt uskarpe bilder som feks Steven Seagal filmene bruker ennå.

    Vet ikke hva det heter men blir litt mer støy i bildet for at det ikke skal se alt for ekte ut.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...