Gå til innhold

byggeren

Medlemmer
  • Innlegg

    1 779
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av byggeren

  1. Min telefon kobler ikke til Telia dersom roaming er avskrudd, den benytter da bare sendere fra ICE. (Forutsatt at du har satt opp data APN korrekt, noe som ser ut til å fungere automatisk nå i motsetning til tidligere på ICE).

     

    Hvis planen er å bruke ICE sine sendere på f.eks. en biltur, må en være oppmerksom på at senderne til ICE har vesentlig mye svakere dekning enn det Telia og Telenor har med en gang du kommer utenfor tett befolkede områder. Til f.eks. hyttebruk er det helt genialt dersom hytten ligger innenfor dekningen til ICE sine sendere.

    • Liker 1
  2. Hahaha, helt utrolig. Er dette seriøs, er NAF så sjanseløse? Hvordan kan man sammenligne effekten av to HELT forskjellige takbokser? Man ser jo at CdA varierer betydelig, i tillegg er det svært stor avstand mellom tak og boks på egolf i forhold til Octavia. Skjerpings!

    Helt enig! Dette er en test av takbokser, ingenting annet. At forbruket øker ved økt luftmotstand gjelder alle kjøretøy. I denne "testen" sammenlignes epler og bananer.

     

    Fra artikkelen: -Før testen begynte tok de utgangspunkt i det de beskriver som en uskreven sannhet at forbruket øker med 5–10 prosent når man kjører med takboks.

     
    Resultatene de endte opp med viser at forbruker er betydelig høyere enn dette for elbiler. 
     
    Underforstått konkluderer de basert på testen... Hva med å bytte de takboksene og prøve en gang til, da hadde kanskje dette hatt en verdi i at en må ta hensyn til dette ved kjøp av boks.
    • Liker 7
  3. Ble veldig nysgjerring på dette. Er det i tillegg slik at du får samtidig 10 Mbps opp og ned? Altså ikke som ADSL hvor nedlasting går helt i kne dersom noen sender et bilde?

     

    Hvist så er tilfelle ryker den elendige ADSL-linja mi og ICE får enda en kunde!

     

    Får 9.6 Mbps ned og 9.8 Mbps opp.

     

    Prøvde å streame 1080p til Twitch, men får noen dropped frames ved 6000, 5500, 5000, 4500 kbps + 160 kbps audio, mindre ved 4500 kbps.

     

    Har bare prøvd gjennom USB-tethering, så det er mulig at det funker med den stasjonære LTE-routeren.

     

    Det neste blir å teste 720p med 2800 kbps + 160 kbps audio. Der skal det forhåpentlig ikke være dropped frames.

    Hvis det siste kjører stabilt kommer jeg til å si opp mobilt bredbånd da abonnementene er gått ut på dato med sine 200 GB. 1000 GB er nok til å strømme 720p 24/7 og 398 kr er en bra pris.

     

    Legg merke til at jeg strømmer opp. For dere som strømmer ned innhold er det ikke like følsomt så der får man se 1080p helt uproblematisk.

     

    Man får se hvordan det funker over tid.

     

  4. Dette er uten tvil det mobilabonnementet som gir mest for pengene. At så mange fortsatt kan syte og klage er helt utrolig.

     

    Hvis restriksjonene på det som tilbys ikke passer ditt bruk står du fritt til å velge en hvilken som helst annen leverandør.

     

    Er jo helt tragisk at så mange i denne tråden er så trange i nøtta at de får seg til å klage på Chillimobil. I stedet burde de jo klage på absolutt alle andre leverandører i landet som ikke leverer noe som er i nærheten av dette!

     

     

    • Liker 4
  5. Jeg klarer ikke se en enste fordel med buet skjerm. Det tilfører ingen nytteverdi i det hele tatt. Uønskede refleksjoner og høyere produksjons- og reparasjonskostnad er da en ting, men det at tastaturet blir mindre siden det ikke ligger ut over "sidene" på skjermen blir også glemt.

     

    Irriterte meg grønn at en billig telefon med 5.5" 16:9 skjerm hadde større og bedre tastatur enn den mange ganger dyrere S7 edge bare på grunn av denne ubrukelige buen! At en i tillegg får uønskede registrerte trykk på sidene av skjermen hvis en ikke bruker etui til telefonen er også et faktum som mange "tilhengere" benekter.

     

    Buet skjerm er og blir en ubrukelig gimmik. Dette kombinert med busslomme på toppen medfører at en i praksis har en skjerm som er omtrent en halv tomme mindre enn en flat skjerm.

     

    Det er meget skuffende at Huawei, med denne ellers kjempespennende telefonen, har gjort dette ubrukelige valget. Det forundrer meg ikke at en stor andel av salget på Mate 10 Pro nettopp var fordi du fikk toppmodell med skikkelig stor og flat skjerm.

     

  6. Har hatt en haug med mobiler med avrundet skjerm foran, den første var vel Galaxy S7 Edge, og den nyeste nå Porsche Design Mate RS. Gjennom all tiden, med alle de forskjellige mobilene med kurvet frontglass så har jeg aldri opplevd "uønskede refleksjoner"?! Den tror jeg du må utdype..

    Jeg er helt enig med Kcal, du kan jo se refleksjoner på begge bildene benyttet i artikkelen. Ingen av disse refleksjonene er ønsket. I mine øyne er buet skjerm bare en teknologigimmik og gir null praktiske fordeler, bare ulemper.

     

     

     

     

    • Liker 1
  7. Så lenge kundene betaler det de forlanger for produktet er prisen helt korrekt.. Apple leker ikke butikk, ei heller andre produsenter, alle gjør hva de kan for å trekke mest mulig penger ut av sine kunder. Apple selger til en kundegruppe som tilsynelatende er villig til å betale store summer for produktene, det er ikke uten grunn at selskapet ligger helt i toppen på fortjenester og inntekter.

    • Liker 1
  8. Kostbar sak, men kan nok gi nyttig informasjon, spesiet til dem som bor i områder hvor radonforekomsten er høy.

     

    Et lite tips; Klarer du deg uten Radon- og VOCmålinger, vil du få tilsvarende funksjoner med å handle en betydelig rimeligere Netatmo.

     

    Netatmo måler CO2, luftfuktighet, barometertrykk, samt inne. og ute temperatur. Innedelen har tilsvarende lys med farger hvis du vil sjekke kjapt kvaliteten på luften. Jeg har hatt en slik i 3 år og er veldig fornøyd. Jeg har lagt til et par ekstra innedeler samt regnmåler. CO2-nivået på soverom kan blir veldig høyt i hus uten ventilasjonsanlegg, noe denne installasjonen gjorde meg oppmerksom på. Jeg er overbevist om at måling og tiltak for å redusere CO2 på soverommet har medført bedre søvn de siste årene!

  9. Piaggio har laget en hybrid-scooter tidligere. Piaggio MP3 Hybrid. Det er sannsynligvis det minst driftsikre kjøretøyet som er registrert på europeiske veier de siste 30 år, feil på feil på feil. En vits på 2 (3) hjul. Jeg har ingen tiltro til at de plutselig skal få det til denne gangen.

     

    En fullelektrisk vil derimot ha en mye enklere oppbygning, og har mye større sjanse for å lykkes i markedet.

  10.  

    Da får du skifte til ICE. Der har du ubegrenset datamengde, men kun med 64kbit/s når du passerer din valgte grense.

     

     

    For det første: det er da sånn alle andre gjør det også? Med mindre det har skjedd endringer her - sist jeg sjekket så var det nettopp en slik hastighetsreduksjon som skjedde når jeg nådde grensen - noe som i praksis gjør nettet ubrukelig, for 64kb/s er alt for lite.

     

    For det andre: jeg har såpass dårlige erfaringer med ICE fra tidligere at det er et firma jeg holder meg unna. Muligens noget urettferdig da det er en del år siden, men det er nå så.

     

    Alle andre tar betalt når grensen nås.. (Chess er vel fortsatt et unntak)

  11. Buet skjerm ble helt feil for meg. Ingenting med dette bidro med noe bedre bortsett fra stilig design.

     

    Etter et halvt år med edge er jeg nå på en Mi MAX, som er 6.44". Utvilsomt den kjekkeste saken noen sinne, at prisen bare er en brøkdel gjør det komisk fantastisk.

     

    Nå er det overhode ikke aktuelt å vurdere noe som helst under 6", ei heller ned buet skjerm.

  12.  

     

    Det kom ut en ny versjon i dag, G935FXXU1APF2 / NEE.

    Sammenlikner du med mange andre europeiske land, så henger ikke nordisk etter akkurat.

    http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-G935F/

    http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-G930F/

     

     

     

    Mulig jeg er blind men hvor er NEE-utgaven av APF2 til S7 Edge?

     

    http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-G935F/NEE/

     

    Edit: Leste det du skrev på nytt, du mener at den er sluppet i dag men bare ikke kommet på Sammobile enda?

     

    Nå ligger NEE omsider ute, oppgraderte på telefonen i går. Fungerer bra så langt.

     

    http://live.samsung-updates.com/index.php?device=SM-G935F

  13.  

    Hm. Så rart. Er jo ikke hver gang det skjer heller. Kan bli vanskelig å krangle med elkjøp på dette punktet, mistenker jeg.

     

    Skulle tro det ikke var noe problem så lenge du kan legge frem bilder på problemet, det må faktisk være en sjeldent grei sak og få reparert/erstattet på garanti.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...