Gå til innhold

KretiPleti

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KretiPleti

  1. Tenkte akkurat det samme. Kina henger milevis etter Usa hva gjelder utslipp, hms og lønn av arbeidere. Dette gjør at ting produsert i Kina blir billig, Usa kan bare glemme å utfordre produksjonsjobber i Kina (som han har snakket om).

    Det er vel gjennom tariffer Trump ønsker å løse dette. Fyren er et geni når det kommer til forretninger, men er selv spent på om han klarer å innfri lovnadene sine (gitt at han i hele tatt blir president, noe jeg betviler)

  2.  

    Nei de har for lite makt. Det er et større problem at folk som deg presterer å henge ut en organisasjon av Amnestys kaliber og størrelse, på grunn av en enkeltsak.

    Så Amnesty er fredet fra kritikk på grunn av deres "kaliber og størrelse"? Benekter du at det er problematisk at så store ikke-statlige organisasjoner bedriver aktiv lobbyvirksomhet og prøver å overstyre rettstaten? Målet helligjør ikke midlene. 

     

    Ja, de gjør mye bra, uten tvil - men ufeilbarlige er de ikke. Derimot gis disse organisasjonene spalteplass i massevis og blir som en erstatter for det kirken en gang var, som monopolist innenfor spørsmål om hva som er rett og galt. At en såpåss stor og lukrativ industri blir immun bare på grunnlag av hva de driver med og all kritikk til preller av som vann på gåsa, er i seg selv svært bekymringsverdig. 

     

     

    Amnesty har 3,2 millioner medlemmer, du klarer alltids å finne noe dritt på noen av dem 

     

    Her tror jeg du har misforstått, kritikken går ikke på enkeltindivider som er ansatt i Amnesty, men på organisasjonen i seg selv. Det er annerledes fra f.eks. politikken hvor gjerne individuelle politikere (gjerne lokale) kan si svært teite personlige meninger uten at dette representerer hele partiet som personen representerer. Her derimot er det en offisiell linje innenfor organisasjonen, ikke enkeltmenneskene. En voldsom kampanje hvor man prøver å unngå at voldtektsmannen i dette tilfellet blir deportert, påtross av rettsgyldig dom. Saken ender tragisk med at enda en ungjente blir voldtatt, indirekte takket være Amnesty. 

     

    (jeg regner med at tråden, som så ofte ellers, er et ekko av en eller annen dum blogg).

    Latterlig påstand, alle avislinkene er fra medier som er selverklærte partipolitisk uavhengig. Iallefall så langt dette er mulig jamfør de siste dagers skandaler rundt sensur og hemmelighold når gjerningsmennene er minoriteter. 

  3. Etter min begrenset erfaring fra Juss så er det opp til lover og domstol om folk utvises eller ikke. Jeg vet ikke om man overbevise dem med "søkelys" og media. Beslutningene må begrunnes i lov. Vet du om de skaffet han penger til advokat og slikt? Jeg ser at link 1 snakker om at det var fare for at han kunne bli drept, og i link 2 at han er dessertør eller noe slikt. Det er ofte nok til hindre utvisning. 

    Det er riktig at rettsvesenet til syvende og sist har siste ordet, men det viser seg at store mediekampanjer har stor effekt på utfall på rettsaker - også denne hvor retten i utgangspunktet hadde konkludert med at utvisning var riktig (også bekreftet godkjent av ambassadøren i området). Det var forhåpentligvis staten som betalte for forsvarsadvokat, som seg hør og bør.

     

    Det er i saker som dette jeg mener pressen svikter, med stadige kampanjer for å la innvandrere med avslag få bli, ledført av "eksperter" fra veldedige organisasjoner. Dette på tross av at de skal dømmes av retten - ikke viljen til journalistene. 

     

    Det underliggende spørsmålet er om vi som samfunn gir Amnesty mfl. for mye makt, nærmest som en femte statsmakt (og udemokratisk sådan). Det er svært sjelden media går disse organisasjonene etter sømmene og retter kritiske søkelys mot dem (et hederlig unntak er avsløringen av millionbedrageriene innen SOS Rasisme). 
     
    Om dette utvikler seg vil dette kunne bli en svært farlig symbiose, der godhetsikoner som Jan Egeland setter den etiske dagsordenen. At media fremstår som en heiagjeng for industrien er langt på vei innrømmet av lederene selv. 
    Poenget jeg vil få fram er at media synes å svikte sin oppgave som en kritisk og objektiv røst, og snarere blir ridd av vår tids selvoppnevnte helgener.
  4. I april 2007 voldtok den eritreiske asylsøkeren Henok Werie Fre en ung jente som jobbet som avisbud, slo og truet henne på livet med kniv. For dette lovbruddet fikk gjerningsmannen 3 års fengsel og ble dømt utvist fra Sverige. 

     

    Da startet veldedighetsorganisasjonen Amnesty, som ser på vold mot kvinner som et av de største verdensproblemene, en stor mediekampanje for å stanse utvisningen av gjerningsmannen - og gav han en offerrolle. I hærtog med statsfinansierte Sveriges Radio og TT foregikk det kampanjejournalistikk (1, 2) mot utsendingen av voldtektsmannen, som i tiårets understatement nå bare hadde begått "ett brott". Sveriges ambassadør til Eritrea hadde slått fast at utsendelse var innenfor internasjonale konvensjoner, noe som ifølge Amnesty var "svært alvorlig" og en var opprørt av at han kunne uttale seg om "noe som kunne få så store konsekvenser for en person".

     

    Takket være medias søkelys og bombardement gir "de onde kreftene" etter og gjerningsmannen får bli i Sverige. Like etter løslatelse og et par mindre lovbrudd senere skjer det samme igjen. Et menneske blir mishandlet, voldtatt, slått og truet med kniv. Atter et ungt kvinnelig avisbud får livet ødelagt av samme gjerningsperson, som takket være veldedighetsorganisasjonen Amnesty og mediedrev fortsatt befinner seg i Europa.  

     

    TL;DR

     

    Denne tragiske saken er et eksempel på veldedighetsorganisasjoner faktisk har svært mye makt i dag. Dette også utenfor media, der de er store innenfor lobbyvirksomhet. Amnesty var en av pådriverene for å hente titusen (eller 50 tusen som de opprinnelig ville ha) syrere til Norge. Dette er en big business med milliarder som skal fordeles hvert år, med folkets samvittighet som fut. 

    Flere titusenvis er ansatt innenfor denne "godhetsindustrien" i landet, og i tillegg til tidvis svært god lønn får man også en aura av empati, selvoppofrelse og vern fra kritikk. I media er industrien en hellig ku, og får svært ofte herje fritt uten at motstemmer slipper til. 

     
    Jeg vil stille spørsmålet om vi som samfunn er tjent med at NGO-er som Amnesty har så mye makt? Ordtaket sier at veien til helvete er brolagt med gode intensjoner. 
    • Liker 5
  5. Forresten så er ikke 30% stryk noe nyttig info det heller, vil tippe at godt over halvparten som stryker, stryker taktisk (levere blankt) så de heller kan ta konteeksamen om sommeren og få bedre lesetid. Under matte1 ifjor høst var det så mange som konta at de på forhånd måtte gi beskjed om at de som skulle konte måtte komme frem puljevis. 

    Sitter med det samme inntrykket, svært mange "stryk" er i virkeligheten blanke besvarelser skrevet med vilje for å kunne få ta konten til sommeren. 

    Akkurat Matte 1 forstår jeg ikke helt hvorfor man skulle konte taktisk, man må jo vente over et helt semester på å få ta eksamen igjen. Da risikerer man å ta seg vann over hodet med endå et (eller to - avhengig av linje) krevende mattefag utpå vårsemesteret. 

  6. p3bN10h.jpg

    Hvordan går jeg frem her?

    Vet at jeg må gjøre B om til et glidelager, men skjønner ikke hvordan man kommer fram til den horisontale opplagerkraften til dette nye opplageret. Her er fasit, men denne metoden har jeg aldri sett før, om noen kunne forklart hva som egentlig foregår så hadde jeg vært veldig takknemlig. 

     

    LF: 

    UyQ1aKf.jpg

  7. Hei!

     

    Jeg har sommerjobb innen kommunen, og har blitt syk (går over raskt, regner med å være tilbake på jobb om to dager). Problemet er at jeg begynte for under to uker siden, og kan ikke fylle ut egenmelding. Jeg får timebasert lønn, og bryr meg egentlig ikke om jeg mister lønnen for de to eller ene dagen jeg er syk.

    Må jeg likevel til lege bare for å konstantere og få erklæring på at jeg faktisk kaster opp? Hvordan fungerer dette, er man bare pliktig til å gå til lege om man vil ha sykepenger, eller er dette er krav? Står ingenting i kontrakten hva som er praksis. 

  8. Beklager å ødlegge flyten i tråden her, men har trenger noen å forhøre meg til. Reiser til Trondheim om et par uker og skal se på hybler, og de fleste har en god bindingstid. Det som gjør meg litt engstelig er søkertallene i år, i tillegg til høy kvinneandel som sannsynligvis trekker snittet opp pga. kjønnspoeng. Jeg vet dette er dumt å spekulere i, men klarer rett og slett ikke la være.

     

    awtSuXx.jpg

    Jeg har 54.0 poeng i førstegangskvoten, og søker med 56.0 poeng i ordinær kvote. Er jeg rimlig sikret å komme inn på en av disse studiene? :hm:

×
×
  • Opprett ny...