Gå til innhold

P.S.T

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av P.S.T

  1. Jeg synes vekterkursene fint dekker det man absolutt bør kunne. Det viktigste mener jeg er paragrafene i straffeloven (nødrett, nødverge, fersk gjerning, ferske spor), deretter konflikthåndtering, førstehjelp osv. Bruk av håndjern og arrestasjonsteknikk har jeg aldri hatt bruk for i mine snart åtte år i yrket.

     

    Fagbrev er selvfølgelig et alternativ for de som ønsker en solid kompetanse innen faget.

    Det kommer helt ann på hva man jobber med. På grunn av endring av utdannelsen har nå ordensvakter kun vekterutdannelse, til tross for at de aller fleste ordensvakter har håndjern og bruker dette aktivt når det er bråk med fulle gjester. Dette er farlig for rettssikkerheten fordi personene som blir utsatt for maktbruk av dørvakter uten kompetanse på dette området er utsatt for en unødvendig risiko.

     

    Det er veldig ålreit at du ikke har hatt bruk for dette, men husk at det finnes vektere og dørvakter som fint kunne trengt litt opplæring i blant annet dette :)

     

    Ha en fin natt videre! :)

  2. Hei alle sammen!

     

    Har skummet igjennom en del innlegg og ser at det er mange som lurer på ting vedr. vekterutdanningen.

    Er det mange her som har tatt vekterkurs som føler at de kan det de trenger for å jobbe med sikkerhet ?

     

    Jeg tok vekterkurs for over 7 år siden og har fulgt med på hva vekterkursene inneholder til enhver tid. Jeg synes utdanningen mangler en del vesentlige momenter som er viktig å ha med. I dag jobber mange vektere med relativt utsatte oppdrag der de er utsatt for mye. Alle landets dørvakter ( med unntak av østfold) jobber i dag som ordensvakter med kun vekterkursene i bagasjen.

     

    Jeg mener vekterutdanningen kunne hatt med elementer av 1. Bruk av håndjern ( mange har dette i tjeneste, men kan ikke anvende de riktig), 2. arrestasjonsteknikk, 3. praktisk juss,4. konflikthåndtering og 5. Førstehjelp.

×
×
  • Opprett ny...