Gå til innhold

Privatistrauhållet

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Privatistrauhållet

  1.  

    Gratulerer ! Hvilket emne var det ? Geografi er det letteste. Puggefag

    Takk, takk :-)

    Var kultur hovedemne jeg fikk, det jeg kan "mist" om.

     

    Hadde håpet på politikk eller demokrati. Tror 6 da.

     

    Må alt klaffe for å få 6? Luter på hva som skiller 5 og 6.

     

    Men jeg skal ikke gå noe 6er studie.

     

    Har du noe erfaring om geografi?

    man flørter seg til 6ern. Ble spurt om masse jeg ikke kunne svare direkte på, men de likte meg. Sånn er det (dessverre?)

     

    Da ble det 6 i soso og gitt.. Vet ikke hvordan det gikk til. Tror det må være selvtilliten. Hadde lest i tre dager og fikk en haug med begreper å forklare jeg aldri hadde hørt om. Måtte gjette

    Har eksamen i soso om få timer, hva var temaet du fikk?
    hvordan gikk det ?? Fordeling av goder og endel begreper jeg måtte forklare og en haug med spørsmål
  2. Er det noen her som har peiling på sosiologi og sosialantropologi? Setter i gang i dag. Eksamen til tirsdag. Sitter fast allerede på første læremål..
    Gjøre rede for tenkemåter i sosiologien og sosialantropologien og bruke dem til å forklare sosiale sammenhenger. Boka(Individ og Fellesskap) gjør til en viss grad rede for ulike tenkemåter og ulike sosiologer. Det er greit. Men jeg har ikke sjangs til å ta i bruk disse for å analysere samfunnsforhold, som man må for å få 5 eller 6. Noen som har noen gode kilder hvor disse tenkemåtene faktisk blir beskrevet brukt til dette? Hilsen PrivatistRauHållet.

  3. Lær deg til å kunne svare på læremåla, de er jo ganske konkrete og det er gjort på rogfk sin hjemmeside og til dels på ndla. På den måten hadde jeg setninger jeg kunne drømt om å formulere muntlig, men på forhånd var laget. Jeg leste i to-tre uker intensivt og det skal være sagt at jeg hadde et forferdelig utgangspunkt. Jeg visste ikke engang hva EU innebar eller NAVNENE på de politiske partiene.. gikk ut fra læremåla og leste derfor aldri hele boka. Å øve seg på læremåla er å tvinge seg til å kunne snakke for seg på eksamen. Bare lesing er veldig passivt og du kan få sjokket når du faktisk skal greie ut om det. Det funket ihvertfall for meg, får alltid pratestopp etter 2-3 setninger

  4. Fikk totalt syv læremål i forberedelsestiden. Var overbevist om at jeg skulle få to så jeg hadde i forkant øvd meg på å snakke 10-15 minutter per læremål. Så dette ble mye notater å føre over, dessuten holdt jeg på å tisse på meg så mye at notatene ble noe forbanna tull. Fikk omsider gått på do og dette ga meg en utrolig god følelse. Kan anbefales alle å spare seg Mtp urinering til rett før eksamen. Det var kultur, kriminalitet og masse innenfor internasjonale forhold. Til alle som skal ha samfunnsfag vil jeg anbefale alle å ta ordet, ikke slutt å snakke. Der dreit jeg meg i religion. Prøv heller ikke nødvendigvis å svare på oppgaven om du ikke kan. Snakk rundt. Det ble snakkinga i nesten førti minutter så det ble ikke tid til et eneste spørsmål. De var veldig imponert og sa det var en soleklar 6. Skriv notater til læremål er budskapet !

  5. Jaha takk for hjelpen! Må beklage at jeg ikke klarer å sitere innlegg. Jeg har nå lagd en grei oversikt hvor jeg starter med å definere kulturbegrepet. Deretter greier jeg ut om generelle kulturtrekk som språk og mat hvordan de varierer nasjonalt og internasjonalt samt årsaker til dette. Deretter gjør jeg det samme med kjønnsroller og familie og samlivsformer. Jeg tror det blir greit og at jeg får Kjempestå.

  6. Hallo! To dager til eksamen og jeg gleder meg veldig.. Samfunnsfag. Gje døme på korleis(hvordan eller hvorfor?) kultur, kjønnsroller og samlivsformer varierer fra sted til sted og over tid. Er det her bare snakk om å gi eksempler? Men ikke grunngi i stor grad hvorfor ? Foreks at vi har gått fra det tradisjonelle, religiøse, mannskåvinistiske, storfamiliepregede samfunnet til det stikk motsatte ? Og gi eksempler på at i Kina spiser de ris og i Midtøsten har de kjønnsroller vi hadde før industrialiseringen. Burde jeg i stor eller liten grad forklare hvorfor, eller fler eksempler på bekostning av årsaker ?

  7. Hallao Tonje. At det har blitt dårlig med lesing den siste måneden for deg ga meg bare dårlig samvittighet, da jeg tolker dette som du har nilest i vinter! Grunnen til å lese på kompetansemål er at det som regel er dette man får(et eller flere) på eksamen. Opplevde dette i religion. Klart de utfyller hverandre og at man vil gi lignende svar på samtlige læremål, men dette kan man jo også se på som en mulighet til repetisjon.

  8. Her var det ikke mye liv for tiden, regner med alle dauer i bøkene. Noen som har vært eller skal opp i soso eller samfunnsfag? Hva slags oppgaver fikk dere ? En uke til samf eksamen og to til sosiologi og sosialantropologi nå og jeg dauer. Synes stoffet i NY agenda kan være lite konkret og har problemer med å formidle alt dette tullsnakket. Prøver å øve meg på læremålene. Både ndla og rogfk samfunnsfag( søk i google) eller veldig bra og skrevet av lærere, dermed slipper man studienetts oppgaver som bærer daria.no preg. Fine konkrete svar som sikkert ikke gir seks, men burde i det minste sikre femmeren da om du kan disse tillater det deg å prate i godt over ti minutter. Så kan man selvfølgelig supplere.

×
×
  • Opprett ny...