Gå til innhold

etreX

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av etreX

  1. CrabHabit skrev (På 17.12.2023 den 1:10 PM):
    etreX skrev (På 14.12.2023 den 1:08 PM):
    De har jo ikke engang prøvd. det er der problemet ligger. ren scam. kan jo programmere bedre systemer på et par dager........

    Få se

    La ikke merke til at du svarte meg før jeg tildfeldigvis så bjella her nå. Så sjelden er jeg på diskusjon.no. hehe. men ja, jeg jobber til daglig som indieutvikler av et arpg og programmerer ofte fungerende systemer på noen få dager. Du får se det ved fremtidig lansering håper jeg😉 godt nyttår!

  2. D4 har mange problemer, og ja, mye av det kan fikses senere. Men selv om det kan fikses senere er det fremdeles skuffende og irriterende at det ikke er klart til lansering. Inventory og UI sorting og searchfunksjon kan faktisk programmeres på EN dag. Sorting er ca. 3 linjer kode. Det er ikke snakk om prioriteringer, heller udugelighet. Skilltreet og paragon nodes er også noe av det kjedeligste man kan tenke seg. 5% mer dmg, eller hva med 10%? Vent da, 8%. Omtrent ingenting endrer builden din og hvordan den spilles fra lvl 45. Den største endringa er ressursbruk, som er helt krise irriterende i utgangspunktet (spes druid). På level 62 fikk jeg 810 perfekt våpen og anna BiS gear og da var spillet basically over. Kjørte NM 30+ til jeg blei møkk lei. Spillet har mye potensial egentlig, men blizzard må legge inn mye mer innsats.
    • Liker 1
  3. Bendik1 skrev:

    Hei, tenkte å rydde opp litt i noen missforståelser.

    Kravene fra NFI er veldig lite begrensende selv om det kan se annerledes ut.

    Bruker her Earthlock (2018) som eksempel.

    1. Språkkrav.

    Earthlock 1 ble utgitt på 12 språk, norsk en av dem. Norsk språk går veldig greit å gjøre selv som norsk utvikler og føles ikke som et urimelig krav med tanke på hvor mye NFI gir.

    2. Marked

    Spillet har solgt over 2.5 millioner kopier hvor under 1-2% har vært i Norge. Vår fokus er derfor ikke spesielt på Norge, selv om det er hyggelig at det spilles hjemme.

    3. "...fokuserer på norsk språk, kultur og historie, eller tematikk som har relevans for en norsk målgruppe. "

    Dette tolkes av NFI som stort sett alle historier skrevet av norske forfattere. Fantasiverdenen i Earthlock er defor definert som norsk. Dette begrenser oss ikke på noen måte. Det er en seiglivet myte at vi må lage spill om troll og vikinger.

    4. Dataspillet har et vesentlig bidrag fra opphavere eller utøvende kunstnere bosatt i Norge eller et annet EØS-land. 

    Dette sikrer at det faktisk er norske studios og utviklere som får støtten og ikke strå-selskap opprettet av utenladske eiere. Vi har noen utenladske investorer i Snowcastle, men majoriteten er norske. Vi har over 15 forskjellig nasjoner representert blandt ansatte, så her er det mye frihet.

    Det er viktig å huske på at dette er midler som tildeles via kulturdepartementet. Mer generell nøringssstøtte til bransjen bør komme gjennom næringsdepartementet slik som England, Canada, Frankrike, Australia, mm hvor man får 30%-40% støtte til spillselskapene gjennom skatteordninger.

    takk for informativ post. da sitter jeg igjen med et litt anna inntrykk enn at man må lage spill med kjøttkake i brun saus for å få støtte ;)
  4. TST skrev:
    6 minutes ago, Håvard said:

    Det er ingen ting som tilsier at man ikke vil få støtte til et større spill.. 

    https://www.nfi.no/sok-tilskudd/utvikling/utvikling-av-spill-etter-kunstnerisk-vurdering

    Jeg tipper det etreX sikter til er:

    Søknaden må gjelde et norsk kulturprodukt som oppfyller minst tre av de fire punktene i kulturtesten:

    • Designdokumentet eller litterært forelegg er originalskrevet på norsk eller samisk. 
    • Dataspillet er på norsk eller samisk språk. 
    • Prosjektet fokuserer på norsk språk, kultur og historie, eller tematikk som har relevans for en norsk målgruppe. 
    • Dataspillet har et vesentlig bidrag fra opphavere eller utøvende kunstnere bosatt i Norge eller et annet EØS-land. 

    Hvis de mest suksessfulle spilltitlene fra våre naboland hadde blitt laget i Norge, så hadde de ikke fått utviklingstilskudd.

    Så kan man selvsagt snu på det: De norske spillsuksessene Age of Conan, Den Lengste Reisen, Drømmefall, Anarchy Online, Project I.G.I. lyktes uten tilskudd.

    ja, det var akkurat det jeg sikta til. at noen lykkes uten tilskudd ser jeg dog heller ikke hvordan kan brukes som et motargument.
  5. Med fare for å krenke noen. Hvorfor er kriteriene begrenset til norske nisjespill som noen knapt nok kommer til å spille? Så mye penger og ressurser som kunne vært brukt på norsk spillutvikling av spill med internasjonalt potensial. Finnes det ikke støtte til dette? Det burde minst eksistere støtte til begge deler. Vil norge heller ha et norsk spill som varer i 30 minutter hvor man ser utover havet og tvinner tommeltotter. Eller vil norge ha spill innenfor sjangere som kan ligge i verdenstoppen i popularitet i fremtida?
  6. MrLuni skrev:

    Bare å nyte det gratis så lenge det går. Ingen som tvinges til å bruke cash.

    Det er et gratis spill.. Selvfølgelig koster det cash å bli "ferdig" med spillet.

    Lost Ark er også gratis, og det er mange timer god fun som er gratis, men når man kommer til et punkt så må man åpne pengepungen.

    En liten "funfact" 
    Det er mange land der kids ikke har mulighet/penger til å kjøpe seg spill. Feks. India. 
    Syns det er flott med gratis spill sånn sett. 

    trenger da ikke betale ei eneste krone i Lost Ark
  7. Sorry as men nåru gidder gjøre 0 research og klager på nodes som gjør det de skal så faller klaginga på sin egen urimelighet. Ligger en drøss hybrids på youtube f.eks gunmage. Spiller du storyen aleine så er det også ganske utfordrende for builds som ikke er broken op(trenger balancing). I hack and slash skal jo nettopp trash mobs onehittes om du ikke har bygd feil. Bossene/elites skal være vanskeligere. Spillet har også to vanskelighetsgrader, "story mode" og "normal". Wolcen sliter med masse bugs, lag, og suger på flere områder, men det du drar frem her er feilinformasjon. Du drar også buildkonklusjoner etter 5 timer game time, det irriterer meg å lese.

×
×
  • Opprett ny...