Gå til innhold

Anonymundrer

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonymundrer

  1. Hei,

     

    Jobber for tiden i ett selskap som har individuelle lønnsforhandlinger. Vi skal snart inn i den prosessen og i den forbindelse søker jeg noen tips til hvordan jeg kan fremme mine "krav". Jeg har aldri gjort dette før da jeg tidligere har jobbet i selskaper med faste tariffavtaler som ble forhandlet lokalt.

     

    Litt info om hva jeg har tenkt å forhandle med:

     

    Begynnerlønn: Da jeg fikk ansettelses kontrakt var lønnen beskrevet på denne måten: "Vi kan tilby deg en begynnerlønn på X NOK/mnd.". Jeg anntok at begynnerlønn sto for at du starter på X og vil stige etterhvert som du oppnår nødvendig kompetanse eller lignende. Etter 13 måneder i selskapet har det aldri vært snakk om dette og det ser ikke ut som om jeg kommer til å gå videre opp uten om forhandlingene. Var det feil av meg å tro at de mente dette? Eller har jeg blitt "snytt" for lønnstrinn?

     

    Jeg har vokst veldig på dette året og er fult kjent med systemet jeg jobber med og alt det innebærer, i tillegg så har jeg fått nye arbeidsoppgaver og annsvars områder uten noen form for kompensasjon, så det er ikke pga manglende faglig utvikling økning har vært fraværende.

     

    Tariff: Jeg har fagbrev, og tariffen tilsier at jeg skulle hatt 20,-+ ekstra i timen om jeg jobbet i en stilling tilknyttet fagbrevet. Jeg har nå en annen tittel(Høyere, funksjonær) men ligger altså under det jeg ville hatt om jeg tok en stilling som er relevant til mitt fragbrev.

     

    Jeg kommer altså til å "kreve" minst like mye som jeg skulle hatt om jeg jobbet på "gulvet" pluss litt ekstra da denne jobben innebærer ganske mye mer krevende arbeid og annsvars områder(Planlegging av jobber, leding av team, utforming av dokumentasjon, key account manager m.m.)

     

    Innsats: Jeg jobber i en "reisejobb" der man må være forberedt på å bli kastet ut i forskjellige arbeidsreiser med kort varsel. Jeg har kastet meg rundt mye det siste året(Grunnet jeg er den eneste i teamet uten barn så resie er lettere for meg) og jobbet for harde livet for å gjøre kunder fornøyd. Både dag og natt(Mye natt arbeid) og med gode resultater og fornyøde kunder(Vi har en årlig spørreundersøkelse for våre kunder der mine prosjekter har scoret høyt).

     

     

    Dette er så langt mine tre forhandlingskort. Hva synes dere, ser det greit ut? er det for mye/for lite? Er jeg urimelig da jeg ber om ca 12% lønnsøkning?

     

    Jeg trenger alle tips jeg kan få da jeg ikke er vandt til dette i det hele :-)

     

    Har forresten tenkt å dokumentere alt grundig og levere til arbeidsgiver under samtale.

  2. Hei,

     

    Lurer litt på noe, si at jeg ville ha startet en geskjeft hvor jeg skulle handler for eldre mennesker og kjøre varene hjem til dem. For dette ville jeg tatt en liten margin på hver vare og en kost for å levere varene.

     

    Men hvordan blir det med moms på varene? Må jeg:

     

    1: Betale moms for hele beløpet eks kostpris 10 + 1 margin= moms 11 * 0.25?

    2: Betale moms av avansen, altså den ene kronen og tillegget for å levere varen?

     

    Eller er det en helt annen måte og beregne det på?

     

    takk

×
×
  • Opprett ny...