Gå til innhold

muuldvarpen

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av muuldvarpen

  1. Jeg går vg1 selv, og i geografi står nærmest alt (unntatt nyere hendelser) i boken, så jeg vil råde deg til å lese gjennom et par ganger der de snakker om vulkaner og utbrudd. 

     

    Hadde ikke spurt om jeg hadde et annet alternativ. Sist jeg var inne på denne siden var for over et år siden så jeg spør ikke for å slippe å lese, har lest geografi boken. ;)

    • Liker 1
  2. Hei hei, jeg trenger hjelp med noen spørsmål som jeg ikke forstod. Har prøve på tirsdag og det eneste jeg trenger er små svar på kun en setning fordi det er alternativ-prøve der det er tre alternativer.

    Alt er innenfor temaet den kalde krigen. Btw, så går jeg i 10 klasse.

    Hvis dere mener dette er mange spørsmål så kan jeg bare si at prøven inneholder 75 spørsmål og disse er de eneste jeg sliter med.

     

    Hva var det siste demokratiske landet i Øst-Europa?

     

    
Hva handlet den kalde krigen om til og begynne med?

    På hvilken side av Jernteppet lå Jugoslavia?

     

     

    Hvilket årstall fikk John F.Kennedy en sjokkerende nyhet om at amerikanske spionfly viste at sovjetiske atomraketter holdt på å bli installert på øya Cuba, bare 20 mil sør for USA?

     

    Hvorfor måtte USA trekke seg ut av Vietnamkrigen?

     

    Hvordan var okupasjonene i Tyskland i 1949?

     

    Hvorfor ble Tyskland delt?

     

    Hvor mange tyske stater var det?

     

    Hva slags militærfly oppdaget atommissiler på cuba 14.okt.1962?


     

    Hvorfor var 1989 ett minneverdig år for Tyskland?


     

    takk for hjelp

  3. Jo, det er faktisk hele grunnen.

    Dette har med genene til de to artene å gjøre. De lignet nok på hverandre ti at befruktning kan skje, men for stor forskjell genmessig til at krysningen blir befruktningsdyktig.

    Dette er en måte naturen beskytter seg på, kan du vel si. Det skal altså ikke gå an for en elefant å parre seg med en fisk.

    Hadde likt å se en elefant prøve seg på en fisk... men takk for svaret :)

  4. HER er link til et bilde av økosystemet i en innsjø.

    a) næringskjede her er torsk, reker, bunn-organismer, ung-sild, dyreplankton (og mye mer)

    b) noen abiotiske faktorer er dybdemåling, siktedyp, farge, oksygeninnhold, pH, ledningsevne og hardheten

    c) alle planter er produsenter fordi de trenger lys for å vokse (fotosyntese), så bare finn navnet på noen planter som lever i en innsjø, men ikke for dypt, for på dypet er det ingen produsenter fordi lyset ikke når ned. men eksempler: Vasspest, Andemat, Volvox, Blågrønnbakterier

    d)forbrukere:Vannloppe, Trompetdyr, Ryggsvømmer, Vannkalv(omnivor), Vånd, Salamander

    e) nedbrytere: Nedbrytere: Hjuldyr, Amøbe, Cyclops

     

    håper det hjalp :) hvilket trinn går du i ettersom du lærer om dette? :)

  5. Plagiatkontroll. Ephorus er et eksempel på dette, og nei, du kan ikke kjøre kontroll selv pga ingen tilgang, samt du legger teksten inn i databasen, altså at du vil få 100% plagiat om du kjører samme tekst to ganger i kontrollen.

    Jeg fant en sånn kontroll jeg kan bruke på http://www.duplichecker.com, men hvis jeg laster opp et dokument der nå.. kommer det opp 100% plagiat når du bruker en annen side enn det også?

  6. Hei!! Dere vet når man leverer inn oppgaver, tentamen, eksamen osv… så pleier lærerne og sjekke om tekstene er tatt fra nettet ved hjelp av et program eller noe som jeg ikke husker navnet på.. Jeg trenger virkelig å vite hva det heter når man sjekker sånt. Og om det går ant å sjekke sånt selv? pliiis hjelp meg, tusentakk!

  7. jeg er ganske så sikker på at de er ekte, og det er nok bare bildene som er forskjellig! om du bestiller, og det viser seg at de er falske må du jo bare kontakte politiet om så, for å selge falske er jo ulovlig! søk opp på andre sider og hør om de har bestilt fra samme siden før og om de var ekte hos dem:) man merker raskt om de er ekte eller ikke pga kvaliteten på brillene.

  8. HEI, DET ER TRAVELT Å LESE STORE BOKSTAVER.

     

    I=U/R er ohms lov. Den bruker du når du kjenner spenningen (volt) og resistansen (ohm). Mest i kretser og sånt.

     

    I=C/t er amperes lov (??). Den bruker du når du kjenner ladningsoverskuddet og tiden. Mest i batterier og sånt.

     

    Merk at siden strømmen kan defineres på disse to måtene kan også de kombineres. Dermed får en:

     

    U/R=C/t

    tusen takk !! :)

  9. jeg skjønner hva du mener! Jeg har forstått at alle gutter pleier å se på porno uavhengig om de har dame eller ikke, men liksom å gjøre det FORAN kjæresten?? det hadde jeg neppe likt. Jeg hadde nok blitt sur hvis kjæresten min hadde gjort det. du kan jo spørre om han faktisk synes det er bedre å se på disse damene enn deg? Og vet u om han noen gang har svart de jentene på snapchat med bilder selv? hvis ikke synes jeg du bør finne det ut...

×
×
  • Opprett ny...