Gå til innhold

bitcowboy

Medlemmer
  • Innlegg

    447
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bitcowboy

  1. Hei igjen,

     

    NVIDIA nForce Networking Controller 50.0.9.0 er forresten ikke navnet på kortet men på driveren - dette ser ut til å være et integrert nettverkskort, dvs. som er en del av hovedkortet.

     

    Her må du vite hvilken plattform du trenger driveren for og hva slags kort det er.

     

    Det ser ut som om du har minst nForce 4 hovedkort.

    Er det Intel / AMD?

     

    Hilsen,

    bit

  2. Heisann,

     

    i dagens marked ville jeg personlig nok ikke satset på et nettverk av type 802.11a. Denne standarden støtter i og for seg opp til 54Mbit, men har en del ulemper overfor 802.11g.

     

    Faktisk ble 802.11a utviklet samtidig med 802.11b (11Mbit) men var ment for "forretningsbruk" siden den kan yte høyere overføring men krevde flere aksesspunkter for å dekke et likt stort område.

     

    802.11g er egentlig en kobinasjon av disse to (høyere hastighet + bedre dekningsgrad).

     

    802.11g / 802.11b utstyr er i stor grad kompatibel (i hvert fall bakover) siden begge operer på samme radio frekvenz (2.4 GHz) - det gjør jo ikk 802.11a.

     

    802.11a operer på rundt 5 GHz og er derfor ikke så utsatt for forstyrrelser fra trådløse telefoner og mikrobølgeovner.

     

    Men her ligger også ulempen - Den økte frekvensen medfører større problemer når det gjelder å komme gjennom vegger og andre ting som er i veien.

    Det påstås at man må ha tilnærmet fri sikt for å kunne bruke denne frekvensen i et trådløs nett.

    En annen ulempe er jo selvfølgelig at alle som skal bruke nettet ditt må ha et trådløs nettverkskort som støtter denne standarden.

    Det finnes selvfølgelig kort som støtter a, b og g standarden, men de er sjelden.

     

    Jeg har brukt både b og g standard utstyr for å streame film, musikk og bilder til tv'en / stereoanlegg i ca. 4 år uten noen form for forstyrrelser fra andre enheter og er veldig godt fornøyd med det.

     

    Hilsen,

    bit

  3. Hei SteffyBoy,

     

    i og for seg enig med deg når det gjelder diskusjon vs. supportforum. Men det jo faktisk slik at mange spør om konkret hjelp - som krever konkrete svar for å få løst.

     

    Her kan en diskusjon være nyttig - men det foregår tilnærmet ikke.

     

    Det er ikke mulig å se om postcounten er innenfor en spesielle kategori - ikke engang når man går inn i den enkeltes profil - der ser man bare den kategorien hvor man har vært mest aktiv.

     

    Som du selv sier så er postcount og lang faretid ikke en siker vinner, men når postcounten er høy innenfor en spesiell kategori så viser det en interesse (og evt forståelse) for emnet. Du har klart å legge inn 5758 innlegg i løpet av under 3 år (10 ganger så mange som meg 8-)).

     

    De fleste av dem under OT-baren - jeg går ut i fra at du er mest interessert i det og har forståelse for hva det måtte være som diskuteres der.

     

    Ville du selv har sagt at ditt innlegg her derfor har mindre tyngde / eller gyldighet for det?

     

    Jeg ville nok ikke vurdert det slik - dessuten ville jeg vanligvis ikke ha sjekket profilen for den type informasjon heller.

     

    Hilsen,

    bit

  4. Hei,

     

    jeg ville i første omgang sjekket om dette også skjer når du ikke prøver vpn til skolen men direkte mot internett.

     

    Du skriver ingenting om du kobler med laptop'en også til skole vpn eller direkte til internet.

     

    Hvis dette skjer bare når du bruker VPN ville jeg nok feilsøkt VPN forbindelsen eller drivere til nettverkskortet.

     

    Hilsen,

    bit

  5. Hei,

     

    det er noen tekniske detailer i spesifikasjonen for en ethernetkabel som utgjør den største forskjellen. Etter det jeg vet har man sluttet å lage Cat 5 kabel og produserer bare Cat 5e (og 6).

     

    De tekniske forskjellene går ut på a sikre at Cat 5e kabel kan brukes til Gigabit hastigheter. De fleste Cat 5 kabler vil også kunne klare det, men det garanteres ikke.

     

    Den originale spesifikasjonen for Cat 5 kabel er definert i en norm som heter ANSI/TIA/EIA-568-A, med ytterlige avklaringer i TSB-95. Disse dokumentene spesifierer ytelse og andre krav.

     

    Cat 5 kabel har vanligvis 4 "twisted" par med kabel i en isolasjonsjakke.

    Det brukes vanligvis for nettverk med 100 Mbit/s hastighet, som 100BASE-TX Ethernet.

    I en Cat 5 kabel er parene vanligvis "twisted" 3 ganger per 2,5 cm (inch) og har en spesiell størrelse per kabel. Å "twiste" parene reduserer elektronisk støy som igjen kan gi forstyrrelser i nettet, disse forstyrrelsene heter "crosstalk". Plastikken rundt kablene har spesielle egenskaper som ikke forendrer seg når frequenzene i kabelen endrer seg.

     

    Cat 5e

    Cat 5e kabel er en forbedret versjon av Cat 5 som skal sørge for at forbindelseskvaliteten økes slik at høyre datamengder kan overføres (garantert). Her dreier det seg om ytterlige reduksjon av risiko for "crosstalk". I 2001 ble dette spesifisert i en standard som heter TIA/EIA-568-B.

     

    Jeg håper at forklaringene ikke var alt for teknisk - selv om forskjellen er rent definisjonsmessig.

     

    Hilsen,

    bit

  6. Hei alle,

     

    det er fortsatt slik at den første partisjonen på den første (masterdisken) blir automatisk til C: - det kan partition magic ikke gjøre noe med heller.

     

    Men partition magic kan flytte din windows installasjon til denne partisjonen. Men egentlig er du jo da bare tilbake til utgangspunktet.

     

    Jeg skulle gjerne visst hva slags feil på den partisjonen - eller mener du disken?

     

    En disk = opp til flere partisjoner.

     

    Hva skjer hvis du bare bytter rekkefølge på disse 2 diskene? Hvis de henger på samme kabel (ikke s-ata) må du bytte den ene fra master til slave og omvendt. Endre også rekkefølgen for tilkobling på kabel.

     

    Da skulle E: plutselig være C:

     

    Hilsen,

    bit

  7. Heisann,

     

    prøv følgende:

     

    start Mozilla Firefox Browser

     

    Klikk på fil -> Import + Export ... dette skal starte en "wizard" som guider deg gjennom prosessen. Bruk resultatfilen(e) og importer på annen maskin.

     

    Alternativ kan du bruke explorer.

    Naviger til C:\Documents and Settings\dittbrukernavn\

     

    kopier mappen "favorites" over til den andre pc'en ... kopier enten innholdet i mappen til den lokale "favorites" mappen - det forhindrer at du overskriver eksisterende Favoritter - eller kopier hele mappen under din brukerident (da overskriver du alt.

     

    Hilsen,

    bit

  8. Hei,

     

    du har i og for seg rett i at det ikke er noe stas ... men husk at du deler internett og de tjenestene du tilbys med MANGE andre - og det finnes overhodet ikke noe krav / rett til rask dataoverføring.

     

    Men Asus er i hvert fall klok nok til å legge ut følgende melding:

     

    Dear ASUS User

    Due to vast number of connections online, the page that you requested cannot be displayed properly. Please re-connect using any of the following URL. Sorry for the inconvenience.

     

    I tillegg tilbys en opp til fire forskjellige nedlastingssiter (alle på engelsk):

     

    Global

     

    Taiwan

     

    Europa

     

    China

     

    Hilsen,

    bit

  9. Hei,

     

    jeg går ut i fra at dere ikke har satt noen sikkerhetsinnstillinger (WEP / WPA / MAC-filtrering osv.) som dere har glemt å konfigurere på deres PC'er.

     

    På dinside.no har denne routeren faktiskt fått gode kritikker spesiell mht. rekkevidde (ikke nødvendigvis hastighet).

     

    Dere burde sjekke om dere har siste firmware - og hvilket modell dere har. Det finnes 2 utgaver av enheten.

     

    Firmware og beskrivelse for hvordan man ser hvilken enhet dere har finner dere her: Downloads for Jensen Air:Link WBR 7954 LongRange

     

    Hilsen,

    bit

  10. Heisann,

     

    du og din maskin har åpenbart ikke blitt godkjent av Windows Genuine Advantage (WGA) Validation (beklager jeg vet faktisk ikke om det finnes en norsk betegnelse).

     

    Hvis du har et "ekte" Windows burde du ringe Microsoft Norge og får det i orden, dette kommer til å plage deg gjennom resten av ditt "XP" liv.

     

    Men du vil jo gjerne ha Media Player 11 installert nå, derfor se følgende link og følg guiden for å omgå akkurat denne valideringen.

     

    Install Windows Media Player 11 Bypass Windows Genuine Advantage WGA Validation Workaround

     

    Hilsen,

    bit

  11. Hei alle,

     

    takk for kommentarene så langt. Jeg tror faktisk at denne diskusjonen kunne være nyttig, selv om det ikke fører til at vi får et "poeng" eller annet karaktersystem.

    Hvis alle leste denne tråden og de som gjenjkente seg selv litt, endret adferd ville en jo allerede har oppnådd mye.

     

    Karaktersystemet er ikke ment å gi "DEG" en karakter, det er bare en bi-effekt. Men de som søker hjelp ville muligens fått et inntrykk av hva de kan eventuellt forvente seg.

     

    Hvis innleggene konsekvent hadde vært markert med "løst" og eventuell en kort oppsummering (fra trådstarteren) over hva som hjalp ville man over tid også bygge en kvalitativ mye bedre kunnskapsdatabase.

     

    Jeg synes at en bør kunne forvente seg en slik tilbakemelding alene pga. trådstarteren antagelig har fått serviceytelser (på frivillig basis, jeg vet) som tilsier at han antagelig ville ha måtte betalt ganske dyr for dette hos et supportcenter. Da er det et minimum å dele løsningen med felleskapet.

     

    I tillegg ville det muligens være enklere å finne løste saker slik at antall gjentagelser med samme spørsmål ble mindre.

     

    Jeg personlig svarer ikke på tråder med mer en 10 svar - jeg orker rett og slett ikke å lese alt dette (utenom) at jeg selv har vært med på å legge inn flere svar.

    Jeg regner rett og slett med, at når diskusjonen er kommet så langt at noen kan hjelpe.

     

    Hilsen,

    bit

  12. Hei,

     

    det er litt avhengig av hvordan du installerer. Det høres ut som om du startet fra kontrolpanelet eller enhetsbehandling.

     

    Har du lastet driveren ned og evt. pakket ut? Er den selvinstallerende?

     

    Finner du noen *.inf filer i mappen du har lagt driverpakken?

     

    Hvis du har lastet ned driveren fra nettet, vet du hvor så at jeg kan ta en titt på hva du egentlig har lastet ned?

     

    Hilsen,

    bit

  13. Hei,

     

    hvis elevene "får" (leier / låner) pc'en fra skolen ferdig satt opp regner jeg nesten ikke med at du har administrator rettigheter på pc'en - uten det kan du glemme å installere programvare som krever det.

     

    Hilsen,

    bit

     

    PS. Skolepc'en er garantert ikke ment til personlig underholdningssentral.

  14. Hei igjen,

     

    du har rett, jeg har nettopp gjort meg litt klokere ved å lese litt om denne "dingsen" fra Apple - unskyld meg, men dette var jo tragiske greier.

     

    Stemmer da fungerer ikke det jeg antydet.

    Du trenger enten en annen trådløs aksesspunkt som støtter WDS (som denne dingsen også skal kunne) ... eller du kjøper deg en "ORDENTLIG" DSL router med en gang. Da henviser jeg egentlig bare til min post fra kl. 15.22 igjen. Og da er nok den rimeligere routeren riktig for deg, siden du allerde har en Gigabit switch.

     

    Hilsen,

    bit

×
×
  • Opprett ny...