Gå til innhold

Muvule

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muvule

  1. Må si at det er en merkverdig måte MS behandler sine kunder på. Når jeg betaler for en tjeneste og de mener jeg gjør noe galt, så må de kunne forklare hva jeg har gjort galt. De trenger ikke si hvordan de oppdaget det. De burde også være høflig nok ovenfor sine kunder å betale tilbake den resterende tiden du ikke får benyttet deg av. Av det jeg kan lese av reglene for Xbox-Live står det at de kan stenge ut noen når som helt. Men det står ingenting om tilbakebetaling, noe jeg ville anta de da må gjøre.

     

    Se f.eks på en ISP som NGT. De kan kaste deg av nettet dersom de mener du gjør noe du ikke skal, men de kan ikke kreve betaling i den resterende perioden.

  2. Artikkelen tar opp et tema som er veldig interessant og tidsriktig, men det er synd den er såpass overfladisk. Jeg fikk dessverre litt "itavisen-følelse" da jeg leste den, forfatteren burde i mine øyne ta artikkelen videre og skrive en mer omfattende sak om spill, digital distribusjon av spill, og DRM. Det hadde vært veldig interessant.

    Sån som denne mener du(men om spill og ikke musikk da)?

     

    Syns det blir litt mye syting over at nyhetsartikler ikke er dyptgående nok. De er nyhetsartikler, de skal sitere nyheter ikke disekere et emne i det dype, vide og brede. Det skrives andre artikler (sån som den jeg linket til) som er mer dyptgående for de som er interesserte.

     

    Ja jeg er interessert i slike artikler som den du lenket til om musikk. Det er i mine øyne bra lesestoff. Om det hadde vært skrevet litt mer inngående om DRM og de forskjellige platformene (Steam, Impulse osv) hadde det i mine øyne vært veldig interessant.

     

    Det er viktig at spillverket også tilbyr nyheter, men nå er ikke det at Steam, Impulse og MS Live har kopibeskyttelse noen nyhet i mine øyne. Dette er noe de fleste som har spilt spill og følger spillverket.no burde vite. Videre så ville det være synd om spillverket blir en ren copy-paste nyhetsside med kun korte artikler.

     

    Nå var ikke formålet mitt først og fremst å kritisere denne artikkelen din, men å yttre et ønske om fyldigere stoff om DRM og digital distribusjon.

     

    Ville bare si at nyheten her, var at disse tre aktørene (der to av de er meget store innen digital distribusjon) brukte GDC til å lansere nye former for DRM. Det er også vært å merke at ingen av selskapene kaller de nye løsningene for DRM, selv om de i realiteten er det. De (hovedsaklig Microsoft) mener at DRM er kopibeskyttelse, mens deres løsninger er piratbeskyttelse.

     

    For mer info se intervjuet Ars Technica gjorde med Drew Johnston under GDC her og en diskusjon på Slashdot her

     

    Ellers så setter jeg pris på tilbakemeldingen og jeg skal se om jeg får skrevet litt mer rundt DRM problemetatikken i dataspill.

  3. Men for å skaffe seg desse kopiane må ein vel laste ned frå nettet? j.f torrent-talla eg henvendte til.

     

    Eller meinar du at det er ei kjelde som lastar ned, for deretter å kopiere opp kopiar som vert sendt ut fysisk? (den litt meir "old school" måten)

    Med dagens 20Mbit linjer og lukkede torrentnettverk, der man får full hastighet, så er nedlasting av en 8GB torrent nada problem.

     

    Men tross dette har jeg enda ikke hørt om noen som laster ned Xbox 360 spill og selger flere kopier videre. Det virker som om piratkopieringen er i 90-tallets Amiga-ånd, deling fritt uten egen fortjeneste (dog digitalt)

  4. Studentforeningen B.O.R.G i samarbeid med EA presenterer: Kvalifisering til interaktivt NM i FIFA08 (PS3)

     

    Oppgjørene i Trondheim, Stavanger og Oslo er ferdig, og 6 spillere har driblet seg til finalen i NM i interkativ fotball på PS3.

    Bergen står nå for tur og spillerne der skal kjempe om to plasser i finalen. Kvaliken i Bergen sparkes i gang kl 18:00 torsdag 6. desember på Fotballpuben.

     

    Kan du FIFA08? Meld deg på til den siste kvaliken, via SMS. Send EA SPORTS2 til 2225.

     

    Finalen avholdes i Oslo 10. januar i samarbeid med NRK og www.spiller.no. Premier inkluderer bla: Champions League billeter, Sesongkort til din favorittklubb og spill

    Spilleregler og mer informasjon finner du på www.eanorge.no

     

    Om du ikke vil spille er det likevel grunn til å komme, det blir konkurranser og EA lover premier til alle

     

    Mvh

     

    Tai`dai

    Studentforeningen B.O.R.G

     

    Om B.O.R.G:

    Bergen Organiserte rombookingslaug for Gamers er en studentgruppe med tette bånd til Det Akademiske Kvarter i Bergen. Vi startet opp våren 2006, og er blitt bergensstudentenes naturlige spillorganisasjon. Vi arrangerer konserter, events og konsollspillkvelder, primært på Det Akademsike Kvarter (NG2). For mer info vennligst ta kontakt med lederen

  5. Reklame er kanskje ikke ideelt, men om det feks får de til å slutte med de altterlige antikopieringstiltakene, fordi kopiering skaper mer reklame, så er det det minste av to onder. Det er et tiltak å hele tiden måtte "lure" seg igjennom disse tiltakene for å kunne spille på en fornuftig måte (uten media for eksempel).

     

    AtW

     

     

     

    Det hadde vært en artig effekt å få dokumentert: Jo flere som piratkopierer, jo mere tjener spillselskapene. :)

     

     

     

    Det er vel tre spørsmål jeg stiller meg:

     

    1) Vil dette kreve at spill må ha kontakt med reklameservere, dvs være koblet internett?

     

    2) Hva med den lokale lovgivningen? I norge er det f.eks ikke lovt å reklamere for alkohol eller tobakk, mens andre land har andre begrensninger.

     

    3) Spillene er jo ofte rettet mot barn, mens barnerettet reklame ikke er lovlig. Blir vel et lite "catch-22" den biten der..

    9140215[/snapback]

     

    Godt svar fra ttt, vil bare utdype noen punkter

     

    1) Det ttt skriver er helt riktig, de kommer med en "standard" sett med reklame om brukeren ikke har internett tilkobling. Nylig eksempel på dette er Rainbow Six: Vegas. Der er det axe reklame overalt, men om man går online (med konsollen eller PC) vil de sjekke IPen på datamaskinen og sende deg mer relevant reklame som vil erstatte axe reklamene (f. eks Djuice.)

     

    Et enda bedre eksempel på dette er Battlefield 2142

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    Her står det klart på pakken

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    at spillet kontakter reklameservere for å finne ut hva som er mest relevant reklame for deg som bruker. Akkurat i BF2142 sitt tilfelle, ble ikke akkurat det godt mottatt av alle spillerene.(spesielt fordi det var ingen måte spillerne kunne skru av reklamen på...)

     

    2) Igjen er det ip som avgjør hvilket land du logger inn fra og hva slags reklame som blir sendt til din client. Det betyr om du bruker proxy clienter for å skjule identiteten kan du "lure" spillet til å sende deg reklame fra det landet.

     

    3) Her tror jeg de følger alderskategorien på spillet og markedsføringsregler i den gitte nasjonen clienten er i.

  6. Hmm jeg er også overrasket over at så mange synes det er helt greit.

    Det virker som de fleste her er enige i at så lenge "settingen" passer så er reklame i spill helt greit.

     

    Men det store spørsmålet er hvordan kan man integrere reklame inn i settinger der du ikke kan ha reklameplakater? (1800 tallet, middelalder, Fantasy osv) CWH sin ide om en nordea filial i AoC er interessant. Er det noen som har noen flere gode ideer?

×
×
  • Opprett ny...