Gå til innhold

ImNotHere

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ImNotHere

  1. Takker for svar og bilde!

    Mye snasen optikk du har der. Må si det kribler litt i foto-fingeren etter å sette på Zuiko OM 50 1.4 som portrettobjektiv på en GF1. Har sett litt på spesifikasjonene til GF2 sml. LX5. Panasonic har virkelig krympet GF2 mer enn jeg trodde og forskjellen ned til LX5 er inne mye å snakke om. Får sitte litt på gjerdet til GF2 kommer og ta en avgjørelse da.

  2. Hva slags analogt utstyr bruker du? Hvis du har del gammel god optikk så kan det som regel brukes på GF1/2 med en adapter :)

     

     

    For min egen del så ser jeg svært liten forskjell på 720p og 1010p. Men hvis du skal bruke videofunksjonen så ville jeg ha ventet til GF2 kommer, se HER!

     

     

    Ønsker derfor et kamera som er lite og hendig, masse zoom, god vidvinkel, perfekt og lyssterk optikk, perfekt bildekvalitet, kjapp autofokus, god videofunksjon, osv... må derfor kompromisse litt her og der. Viktigste punkter er: størrelse, bildekvalitet og videofunksjon

    Noe slikt finnes ikke! Hva er det med folk? De skal ha verdens beste kamera med MASSE ZOOM, perfekt bildekvalitet, 3-D super funky HD og kameraet skal ikke være større enn de fyrstikkeskene fra Nittedal. :dontgetit:

     

    Du fotograferer analogt og trenger masse zoom? Du bør ha lært deg å bruke apostelzoom...

     

    hehe.. :)

    Ønsker jo selvsagt det perfekte kamera for meg, men er fullt klar over at slik ikke fins. men, lager du et kamera som du beskriver der, kjøper jeg det lett

     

    Uansett, dette skal være et hendig, allround familiekamera til all slags bruk og som bør være lite for å bli med i lomma/veska til alle tider. Siden vi bruker videofunksjonen mye har jeg satt denne langt oppe på prioriteringslista.

     

    Ang apostelzoom så er jeg en stor tilhenger av dette og bruker så god som kun normalobjektiver analogt, men det er ikke det det er snakk om nå.

     

    Haandværkaren:-/: det ser ut til at du har de kameranen jeg funderer på. hvordan opplever du videokvaliteten på LX5? Hender det at GF1 blir igjen hjemme pga plasshensyn?

  3. Etter at Sjefen (3mnd) gjorde sin ankomst ser jeg at vi bruker videofunksjonen på kompaktkameraet mer og mer. Hadde store planer om å kjøpe nyttdigitalt speilrefleks til denne anledningen, men det går mest i analog film på den fronten enda, så det utgår.

     

    Ønsker derfor et kamera som er lite og hendig, masse zoom, god vidvinkel, perfekt og lyssterk optikk, perfekt bildekvalitet, kjapp autofokus, god videofunksjon, osv... må derfor kompromisse litt her og der. Viktigste punkter er: størrelse, bildekvalitet og videofunksjon

     

    Har snust litt på Panasonic GF1(2) som et kompromiss. Lite og lett, men samtidig god bilde og videokvalitet. men.. var i butikken i går og så på sakene og det er ikke så smått som man kanskje vil ha det til. Ok, det går kanskje i lomma med et pannekakeobjektiv, men det er ikke til å komme unna at det er relativt stort sml. kompaktkamera. Spesifikasjonene til GF2 ser svært lovende ut og til tross for størrelsen er det en het kandidat. Men så samtidig på LX5. Dette kameraet har mye som taler for seg; kanon objektiv og størrelse, og noe mot; bildebrikkestørrelse. Det siste kan jeg leve med hvis jeg må (bruker fortsatt analog kamera for "kunst"-fotografiene), men hvordan er videokvaliteten? Noen som har erfaringer på dette punktet. Ser at GF2 kommer med 1080hd, mens LX5 har 720. Er dette noe som har betydning i praksis?

     

    Innspill mottas med takk :)

  4. Takker for tilbakemeldinger.

    Så for å oppsummere. Jeg bør finne ut nå hvilket merke jeg ønsker å gå for og kjøpe en blits som funker der. I manuell modus vil den funke uansett på mitt gamle OM10. Det ser da ut til å bli Olympus Blitz FL-36 R (som ser ut til å være samme som Panasonic Blitz DMW-FL360E med til 1000,- lavere pris?) siden mFT nok blir valget.

  5. Ser at behovet for blits melder seg for å ta innendørsbilder av litjguten. Jeg har nå et Panasonic Lumix DMC-FZ30 og et Olympus OM10. Regner med å kjøpe et speilløst systemkamera etter hvert, men ser an været litt enda. Så til det dumme spørsmålet.

     

    Er det slik at alle blitser vil fungere på alle kamera, eller er det større og/eller mindre begrensninger?

  6. Du kan også skylle filmen før fremkalling (pre soak). Da vil du få bort en del av antihalasjonslagett (det fargede laget).

     

    Jeg pleier å gjøre det, men mest for å temperere tanken.

     

    Pre soak anbefales ikke for tokomponentsfremkallere, da det er meningen at komponent #1 skal mette filmen.

     

    Mvh

     

    Francis

     

    Da er det nok for dårlig skylling som har skylda ;)

     

    Kan også være at fixen er slapp eller at du burde fixet lenger. Dog, Tri-X (i hvert fall 120 som jeg har mest erfaring med) blir som regel litt lilla, men det skader jo ikke å prøve og fixe den litt ekstra.

     

    Som matsktsk skriver. Sjekk fiksen. Ta filmtungen å legg i fix og ta tiden på hvor lang tid fiksen bruker på å klarne filmen.

    Johs

     

    Fremkalte en ny film i helga. Gjorde noen endringer (3 min presoak, 30 sek lengre fix-tid, mye mer skylling) og resultatet ser ut til å ha blitt svært vellykket. Filmen er klart mindre lilla (og tonene ser ut til å være godt fordelt, men må kjøre negativene en tur gjennom scanneren får å se nærmere).

     

    Så et spm ang fremkalling av 120-film. Er det mulig/lurt å rulle opp flere enn en film på fremkallingsspolen? Det er jo godt med plass og vil spare en del tid hvis det kan gjøres.

  7. Scandinavian photo har v500 til ~2000, v600 til ~2500 og 8800f til ~1900. Hvis farge-til-SH scanning er å anbefale blir vel fort 8bit SH-bakdelen til 8800f borte og prisforskjellen opp til v600 vanskelig å forsvare. Det fins en del poster og tester med spm og sammenligninger av disse to scannerene, men ingen klare konklusjoner. Tviler derfor på at det i praksis er de store forskjellene og går da for det rimeligste alternativet.

  8. Dedikert filmscanner utgår for min del da jeg også vil ha mulighet for scanning av mellomformat (til en fornuftig og overkommelig penge).

     

    Heller mot v500 eller v600 pga bedre specs. på SH. Fordelen med Canoscan er at den en del rimeligere og tar lengre mellomformat-striper.

     

    Et alternativ er å scanne SH som farge og konvertere til SH etterpå som det nevnes. Noen som har kommentarer/erfaringer å dele med tanke på denne fremgangsmåten?

  9. Ny scanner står på innkjøpslista og valget står så langt mellom:

     

    Canoscan 8800f

    Epson V500

    Epson v600

     

    Bruksområdet er scanning av SH negativer, for det meste tri-x 35mm og noe mellomformat. Vet det blir bedre kvalitet med dedikert filmscanner, men jeg har ikke det "profesjonelle" behovet og siden jeg ønsker mellomformatscanninger blir det vansklig uansett.

     

    Så,

     

    Har lest en del tester osv. men blir ikke helt klok. Er det i grunn noen praktisk forskjell på canoscan 8800f og Epson v500? Er det verd å legge i litt ekstra og gå for Epson v600?

  10. Er på jakt etter en scanner til først og fremst SH 35mm film, men ser ikke bort ifra at det melder seg et behov for scanning av 120-film etter hvert. CanoScan 8800F ser ut til å være et godt og overkommelig alternativ, men hvordan vil det fungere med ei god macrolinse og avfotografering av negativene (med baklys) istedetfor? Hvis det er et godt alternativ har ikke jeg noe imot å flytte scanner-pengene inn i et nytt objektiv..

  11. Du kan også skylle filmen før fremkalling (pre soak). Da vil du få bort en del av antihalasjonslagett (det fargede laget).

     

    Jeg pleier å gjøre det, men mest for å temperere tanken.

     

    Pre soak anbefales ikke for tokomponentsfremkallere, da det er meningen at komponent #1 skal mette filmen.

     

    Mvh

     

    Francis

     

    Da er det nok for dårlig skylling som har skylda ;)

     

    Ang. pre-soak. Skal fremkallingstida være den samme som ved ikke-pre-soak? Kan se for meg her at fremkalleren reagerer kjappere hvis den ikke trenger å bløte opp gelatinen først.

  12. Nybegynnerspørsmål fra en nybegynner.

     

    Jeg har tatt en god del bilder med HP5+ og fremkalt disse hos JapanPhoto. Har nå gått til innkjøp av fremkallingsutstyr selv (D76 (bruker 1:1), kodak stop, Ilford fix) og fremkalte en Tri-x for et par dager siden (ser ganske bra ut). Så til spørsmålet. Ilford-filmen er typisk grå i fargen, mens tri-x filmen er lilla (etter fremkalling). Skal det være slik eller har jeg gjort noe merkelig i fremkallinga?

  13. Har jobbet med 35mm film en stund nå og føler meg litt klar for nye utfordringer. Har sett litt på mellomformatet, og jeg må si det ser ut som en spennende verden.

     

    Har sett litt på ulike kamera, men synes det er vanskelig å få noen god oversikt. Lurer derfor på om noen kunne anbefale noen rimelige nybegynner-teste-ut-mellomformat-for-å-se-om-det-er-verd-å-invistere-mere-penger-i kamera?

×
×
  • Opprett ny...