Gå til innhold

Morten-O

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morten-O

  1. Et annet problem med Surfacen er at tastaturet, som naturlig nok må kjøpes i tillegg, ikke alltid funker når man vekker maskinen. Da må man ta det av og på og fikle litt. Småslitsomt.

     

    Mente jeg hadde satt maskinen i dvalemodus, satte den etter noen timer på lading uten å skru på. Ganske raskt fyrer vifta opp for fullt, uten at jeg brukte den, med sort skjerm. Sikkert en logisk forklaring, men ganske funky. Nå stoler jeg ikke lenger helt på om maskin er på/av/dvale/hvile.

     

    Blurry text på ulike skjermstørrelser og oppløsninger er et kjent problem på høy DPI for Windows 10. "Heldigvis" er det ikke alle som legger merke til det, men det finnes en fix man kan prøve. Googler man litt rundt problemet så skal man finne et lite program (Windows10_DPI_Fix.exe -ish) som man kan teste. Det rapporteres å løse problemene, men selv tør jeg ikke anbefale en tredjeparts exe-filMener det håndterer skaleringen slik det ble gjort i Win 8.1

     

     

     

     

  2. Supermisfornøyd!

     

    Satte først opp en Surface Pro 4 til faren min, men dockingstasjon og to skjermer. Mye trøbbel i den prosessen. Kundestøtte hos Microsoft innrømmer deretter at maskinen IKKE støtter allverdens skjermer. Gjøken på support sier til og med at dette er en "ny type maskin" og at man må forvente litt trøbbel da den hverken er nettbrett eller skikkelig pc. Deretter kommer det frem at den nye dockingen er dårlig, noe til og med selgere i butikk har innrømt.

     

    Droppet derfor docking til min egen Surface som jeg fikk en uke senere. Allikevel har jeg masse rusk med apper som vises uklart på den ene eller andre skjermen. Innimellom går skjermen i sort etter oppstart. Maskinen bruker mye batteri og har et mystisk forbruk selv i hvile/dvalemodus. Jeg testet mitt eget trådløsnett med to ulike mobiler - 40Mbps. Testet deretter på Surfacen(som jeg syns det gikk tregt på) 1.7Mbps. Det er også andre mindre problemer som at maskinen blir varm raskt og kjører vifte ved lett bruk.

     

    Og når jeg googler diverse problemer så kommer det frem at mange andre sliter med nøyaktig det samme.

     

    Maskinen er et fantastisk stykke hardware, men software og drivere virker halvferdig. Jeg er skikkelig skuffa og vurderer å levere den tilbake med mindre jeg klarer å fikse til slik at oppsettet blir stabilt.

     

    Jeg har forøvrig utdannelse i datateknikk, jobbet med IT i mange år og finner min vei rundt softwareoppdateringer og drivere. Jeg identifiserer et uferdig produkt når jeg ser det. Trolig er Windows 10 og drivere hovedproblemet dessverre.

  3. Ganske festlig å lese kritiske kommentarer fra folk som stiller spørsmålstegn ved energiforbruk, hastighet, luftmotstand, batteri etc etc. Hva med å lese http://www.spacex.com/sites/spacex/files/hyperloop_alpha-20130812.pdffør man uttaler seg??? Elon Musk er jo ikke akkurat en idiot og svaret på slike spørsmål står meget godt beskrevet i originaldokumentet om Hyperloop (linken over, fant den i denne artikkelen)

×
×
  • Opprett ny...