Gå til innhold

sebztR

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sebztR

  1.  

    Uansett har nok Regjeringen og Forbrukerrådet lite å stille opp med, ettersom Get eier nettet sitt selv. De står fritt til å prise sine produkter og tjenester slik de selv ønsker.

    Det er feil. Pga. disse lokale monopolene og manglende konkurranse så kan myndighetene gjøre en rekke grep, bl.a. regulere markedet. F.eks. ble Telenor med sine <10k fiberkunder regulert, mens Altibox med sine 3-400k kunder er ikke regulert. Nå truer myndighetene med å regulere coax-markedet så derfor har operatørene begynt å tilby wholesale og/eller bitstreams med linjeleie.

     

    Det er mye myndighetene kan gjøre, men jeg tviler sterkt på at det kommer en markedsregulering kort tid etter et nokså omfattende krav mot CD og Get. Hvis Forbrukerrådet for eks. forbyr fakturering av såkalt "linjeleie", så vil det uansett bare medføre at tilbyderne øker prisene på produktene sine. Utgiftene må dekkes, uansett. Prisøkning/forandring på produkter skjer uansett støtt og stadig hos alle tilbyderne, uten altfor store protester.

     

    Begrepet "bitstreams med linjeleie" har jeg forøvrig aldri hørt om. Utdyp gjerne.

     

    Hvis du mener bitstream som i binærstrøm, så er det egentlig irrelevant. Når Telenor velger å fakturere for "linjeleie", så er det i utgangspunktet for å dekke kostnaden for å drift/vedlikehold og utbygging av nettet sitt. Hva slags teknologi som tas i bruk er naturligvis kostnadsvarierende, men ingenting er gratis.

  2. PDFen er fra 2009 og omhandler i hovedsak om en uenighet i formidlingsplikt av Frikanalen (i et begrenset analogt nett) og minimalt om linjeleie. Frikanalen er meg bekjent ikke blant de analoge kanalene til Get i dag (og sannsynligvis ikke hos CD heller), så jeg antar at Get ble hørt i denne saken.

     

    Du er rask til å dra konklusjoner basert på en ikke-utelukkelse. Uansett har nok Regjeringen og Forbrukerrådet lite å stille opp med, ettersom Get eier nettet sitt selv. De står fritt til å prise sine produkter og tjenester slik de selv ønsker.

     

    For min del er begrepet linjeleie uansett bare svada. Hvordan ISPene velger å differensiere mellom pris på produkt og pris på drift er helt ubetydelig. Alt som betyr noe er produktet/tjenesten du får, og hvor mye totalsummen er hver måned. Firmaene er naturligvis avhengige av å tjene nok til å drifte og utbygge eget nett.

     

    Forøvrig artig å kikke på stemmeresultatet i Aftenposten-artikkelen.

     

    Er det greit at kabel-TV-leverandørene innfører en egen nettleie for kunder som ikke vil ha TV?

    • 4833 - Nei, det er provoserende
    • 3800 - Nei
    • 3538 - Nei, det bør være en del prisen for bredbåndet 
    • 1342 - Ja

     

    Over 3500 personer syntes altså det er greit å betale for linjeleie, så lenge prisen "pakkes inn" i bredbånds-produktet. De godtar med andre ord en prisøkning, så lenge posten "Linjeleie" ikke dukker opp på fakturaen. Logisk nok.

    • Liker 1
  3.  

    CD kjenner jeg ikke til, men Get er i ferd med å kutte de analoge signalene fullstendig, og i Haugesund-området er det allerede utført.

    Hvordan er Get og linljeleie? Må du betale 150 kr ekstra i måneden for kun internett?

    Håper de sluttet med det tullet, hvis de ikke vil leie linjen sin til andre.

     

     

    Usikker på hva du mener her, men Get opererer ikke med noen form for linjeleie på eget nett. (Om det så er AON, PON eller HFC). Unntaket er et veldig lite fåtall ADSL-kunder i Midt-Norge (oppkjøp av Loqal) og muligens noe i Sør-Norge (oppkjøp av Tel-Ag) som viderefaktureres for linjeleie hos Telenor.

     

    Hvordan prisingen av produktene blir etter TV-kravet forsvinner, vet jeg ikke. Det får man antakeligvis ikke vite før kravet forsvinner i løpet av året.

    • Liker 1
  4. Forrige runde (dvs tidligere i dag) , var 17minutter med at man satt i køen for svar, da gadd jeg ikke lenger. Har stort sett hatt gode erfaringer med Get's kundeservice de siste tre årene, men nå ser det ut for de har tatt somemrferie.

     

    Fiber kommentaren var basert på at jeg driver mye med opplasting av bilder og backup i skyen, så at hastigheten der blir bortimot 10 doblet anser jeg som et gode,

     

    VI får prøve mandag ettermiddag og se om de har noen forslag hos Get for å få opp farten.

    Ble det noen løsning? :)

     

    Jeg antar at det er en del GBII-kunder her som har fått splitter ny firmware på routerne sine? Oppdateringa skal hjelpe på stabiliteten, samt å gjøre det betydelig enklere å foreta endringer som portåpning, bridge mode osv.

  5. Altibox er best på kun bredbånd.

    Get\Canaldigital er best på TV.

    Siden Altibox går vel for iptv, mens andre levrandører kabelTV enten gjennom fiber\coax.

     

    Husk kostnadene å bytte router\dekoder etc.

    Var jeg deg, er eneste grunnen du skal si opp GET er hvis du vil ha 1 gigabit\s hastighet eller droppe TV.

     

    Men i 2016-2017 blir det kanskje bedre med tanke på docsis 3.1 og mulighet å ha kun internet.

    Til info så leverer Get IPTV på sine PON og AON-platformer. Riktignok ikke særlig relevant for trådstarter, som sannsynligvis er tilknyttet HFC-nettet.

     

    Jeg har aldri hatt Get, men byttet fra CD til Altibox i fjor høst. Internett er bedre, både mtp jevn hastighet og stabil tjeneste, og ikke minst svært lav ping. TV brukes ikke så mye lenger, men Altibox har mindre grunnpakke enn CD, så man må kjøpe tilleggspakker for å få det samme. En fordel med Altiboks er at man kan se TV hvor man vil, på mobil, nettbrett eller PC, og kan "spole" tilbake inntil 3 timer for å se noe man ikke fikk sett. En annen fordel er at man kan si opp TV, og ha kun internett, noe man (p.t.) ikke kan med hverken CD eller Get. Da kan man heller legge det man sparer på TV i en oppgradering av internetthastigheten.

     

    Kostnader med å bytte HW ved leverandørskifte er ikke stor. Hussentral (og ev. fiberconverter) følger med leveransen, og en TV-boks var også med (såvidt jeg husker). Dersom man ville ha PVR kostet det litt ekstra, da fikk man en HDD til TV-boksen.

    Etter lanseringa av "den nye TV-opplevelsen" til Get, så ble forspranget Altibox hadde på sine TV-løsninger mer eller mindre borte. Eneste fordelen slik jeg ser det (og som er nevnt ovenfor) er at man har mulighet for å se TV på PCen. De andre fordelene med tv-arkiv, start forfra, tv på mobil/nettbrett er tilstede for Get-kunder med GBII og bredbånd.

     

    Alt i alt bunner nok spørsmålet til trådstarter i prisforskjellene. Det blir egentlig ganske meningsløst å komme med gode forslag her, uten å ha priser å sammenligne med. :)

  6. Du kan for så vidt foreta noen relativt enkle tester for å sjekke om du får betydelig "latency" ved bruk av WiFi.

     

    Sørg for at du er tilkoblet trådløst. Finn IP-adressen til router/gateway.

     

    Åpne kommandolinjeverktøyet. (Start -> Søk etter "cmd")

    Kjør kommandoen:

    ping "IP-adressen" -n 200  (200 = antall ping forespørsler til routeren din)

    La programmet fullføre, og så ser du hva resultatet (se etter "statistics") blir til slutt. Kablet tilkobling bør gi deg +/- 1ms. Noe lengre responstider må du nok regne med trådløst, men ikke spesielt mye. Dersom du får et veldig sprikende resultat med trådløs tilkobling, så bør du vurdere kablet opplegg. Som nevnt ovenfor bør du spesielt se etter ping "spikes", da dette er spesielt merkbart under gaming.

  7. Asus AC87U, AC 68U.

     

    ASUS RT-AC3200 er på tilbud nå komplett.

     

    Problemet med disse routerne klarer neppe særlig over ca 30-50 mbit som vpn server.

    Cpuen er rett og slett for dårlig.

    Tøv. Jeg har selv en AC3200, og har aldri sett CPU-load bikke over 50%. QoS, Traffic Analyser, DDNS og Trend Micro (brannmur) for øyeblikket aktivert.

  8. 4 pakker tapt på 500 forespørsler kan vel ikke akkurat betegnes som "en mengde packet loss". Vi snakker altså om 0,08% pakketap, og neppe spesielt merkbart i praksis.

     

    Men uansett; hva befinner seg bak IP-adressen du pinger da? (216.58.209.99). Det er jo ikke nødvendigvis din egen forbindelse det er noe galt med heller. Har du forsøkt å pinge mot ulike IP-adresser? Får du sammenhengende resultat?

  9. Du kan alltids aktivere bridge mode via dekodermenyen.

    Min Get -> Mine innstillinger -> Nettverkstilkobling -> Nettverksforbindelse -> Aktiver via ekstern router.

     

    LAN port 4 blir da bridget.

     

    Noe annet som er verdt å nevne er at hos fiberkunder har ONT'ene fått ny konfigurasjon, slik at IPTV-versjonen av GBII (den uten coax) kan brukes som et AP. 

  10. Sånn jeg har forstått det, så rykker alle 20 avdelingsvinnere i CS-ligaen fra nåværende sesong i 4. og 5. divisjon rett opp til 3. divisjon. I tidsplanen (se hvit boks), så står det at sluttspill for 4-7. divisjon skal spilles nå til helga. Hva innebærer egentlig det? Hvis avdelingsvinnerne av 4 og 5. divisjon allerede er avgjort - og en åpen kvalikrunde (om de seks siste plassene) skal spilles i august, hva skal det da spilles om her?

     

    Mistenker at dette kun gjelder for Hearthstone-ligaen, ettersom CSGO ikke har 7 divisjoner. I så fall bør det rettes på :)

  11. Hei

     

    Har hatt en del problemer med GB II her i huset, ustabilt, tregt og til tider datt det helt ut. Etter oppgradering går det en del bedre, men fikk allikevel ikke skikkelig fart på internet, spesielt over WIFI. Nå har jeg koblet opp min egen wifi router gjennom bridge mode, og når jeg går via den får jeg jevnt over mye høyere hastigheter. Sjekket akkurat nå på speedtest, og der fikk jeg 50 mbps nedlastning, mens når jeg koblet meg på wifi fra GBII kun fikk 10 - 15 mbps.

     

    Så nå begynner jeg endelig å få de hastighetene jeg betaler for, men det er litt dumt at jeg må kjøpe tillegsutstyr for å få det.

    Du skal fint klare å få 50mbit trådløst via GBII, så forsøk først å ta en gjenoppretting av routeren via grensesnittet. Veldig viktig at du benytter deg av 5G-nettet til routeren, slik at teoretiske begrensninger utelukkes.

     

    System -> Vedlikehold -> Gjenopprett fabrikkinnstillinger (helt til høyre).

     

    Du kan også forsøke å endre frekvenskanal på det trådløse nettet. Skulle ikke det hjelpe, så ta videre kontakt med kundesenteret. I et worst-case-scenario så bytter man boksen (kostnadsfritt naturligvis). Jeg har selv en GBII som jeg fint klarer å pumpe ut 100mbit trådløst på.

     

    Gledelig nyhet til dere som har ventet lenge; Get TV er nå også tilgjengelig på Android!

  12. Alle med GBII skal nå ha fått FW-oppdateringen. Har du ikke fått den? Kjør en hard reboot ved å trekke ut/inn strømkabel på boksen. Da bør boksen automatisk laste ned ny FW. Gjeldende versjon er som tidligere nevnt, 6.0.11.1.71.

     

     

    Jeg har fått oppdateringen og fikk satt Get Box II i bridge mode. Når man setter den i bridge mode var det et valg mellom 1-4, her måtte jeg velge 1 for å få det til å virke. Jeg gjorde dette da jeg opplevde ustabilitet på internett med meldinger om at "vent mens Get Box kobler seg til internett", tregt trådløst nett, manglende mulighet til å sette DHCP scope, samt noen merkelige utfordringer med kommunikasjon mellom enheter på Wlan og NAS på switch port.

    Jeg gikk til innkjøp av en Asus RT-AC68U (blant de raskeste trådløs ruterne på markedet), der jeg koblet WAN porten til switch port 1 på Get Box II med en Cat 5e kabel. Da fikk jeg endelig fullt 100Mbps via speedtest over trådløs nettet, kontra 40Mbps som jeg fikk til med Get Box II. Ca samme fysiske plassering på Get Box II og Asus boksen.
    Kommunikasjon mellom trådløst og enheter på switch portene funker nå utmerket, mellom trådløs og NAS boksen (Seagate central med treg disk) fikk jeg overføring på 320Mbps jevnt, imponert!

    Men, WAN porten dropper ofte ut på Asus boksen, nå har jeg fjernet alt av avansert oppsett på Asusen og den henger fortsatt titt og ofte på Wan. Det løser seg ved å gjøre en liten endring i WAN port oppsettet så den restarter WAN, da er det oppe igjen. Jeg lurer litt på om Asus boksen ikke klarer å hente seg inn igjen hvis WAN linjen er litt ustabil. Men når jeg snakket med Get support sier de at målingen på deres side sier at linjen er stabil, det sa de også når Get Box II fallt ut og koblet seg opp igjen med "vent mens internett kobler opp". Ping fra Asus routeren når internett er nede funker ikke, men Asus sier at internett er oppe så den fanger ikke opp at linjen faktisk har hengt seg. Det er litt dårlig av Asus boksen synes jeg.
    Som flere her har tipset om har jeg nå bestilt et modem fra Get, det blir spennende å se om det løser problemet. Men før det kommer i posten skal jeg bytte ut Asus boksen med en Linksys E4200 jeg har, den er jo ikke dårlig den heller. Så får jeg se om den også har problemer med WAN.

     

    Det at selve internett-tilkoblingen til GBII faller ut (forbindelsen mellom ISP og modemet) er skjeldent et problem med boksen i seg selv. Skal ikke legge skjul på at kunder har hatt problemer med internett på GBII, men da er det veldig ofte routeren (og ikke modemet) som er problemet. Det betyr at boksen som regel alltid har internett-forbindelse, men selvsagt hjelper det lite hvis routeren kneler. Sånn sett kom nok "bridge mode"-mulighet som en velsignelse for enkelte. Forøvrig jobbes det fortløpende med å få løst stabilitets-problemene.

     

    I ditt tilfelle kan det se ut til at signalet inn til modemet ditt kan være ustabilt - selvom du ble informert om at linja skal være stabil. Periodiske brudd kan av og til være vanskelig å finne på 1.linje-support. Modemet "polles" periodisk, og vi får sjekket signalverdier på drøyt en uke bak i tid. Men er man riktig uheldig, så kan det hende at modemet ble pollet utelukkende hver gang du har hatt gode signaler inn til boksen. Hvis du opplever at forbindelsen også er ustabil via Linksys-routeren, så kan jeg ta en kjapp titt å se om jeg finner årsaken. Hvis det er ønskelig, så send meg i så fall kundenummer eller noe annet søkbart (mac-adresse, telefonnummer) på PM.

    • Liker 1
  13. Målt via Wifi. Med canal digital hadde jeg 25 mbit nedlasting på 25 mbit linje all day.

     

    Får ustabile måleresultater nå. Varierer gjennom dagen. Trodde 5Ghz wifi skulle være bedre enn 2.4ghz.

     

    Skuffende.

    Ustabile resultater tyder på to ting:

     

    1. Forstyrrelser på trådløst nett som forringer hastigheten

     

    2. Signalet inn til modemet er enten for sterkt (ja, faktisk) eller for svakt.

     

    Prøv som Mr D skriver, bruk kabel - og test igjen. Kabel bør alltid brukes først ved hastighetstester, ettersom det er veldig mange ting som kan spille inn på trådløst nett. Får du ikke hastigheten du skal ha kablet, er det selvfølgelig en helt annen sak. Da er det mye som tyder på at signalkvaliteten inn til modemet er for dårlig. Det kan for eks. skyldes dårlig skjermet antennekabel (bruk derfor alltid originalkabel som følger med modemet) - eller et defekt antenneuttak. Men prøv som sagt med nettverkskabel fra routeren/modemet først. Signalkvaliteten inn på modemet ditt har vi mulighet til å sjekke på kundesenteret. Ta derfor kontakt med oss dersom du har tregt nett også kablet.

  14. Noen med GB2 dekoderen som kan bekrefte at bridge nå fungerer ?

     

    Det har blitt endringer i rulleringen av FW-oppdateringa. Èn kundegruppe har allerede fått oppdateringa, og de resterende kundene ser ut til å få oppdateringa enten 27/08, 28/08 eller 01/09. (Avhengig av hvilken kundegruppe du tilhører). Kundegruppene inndeles i hvilke produkter/tjenester man har fra Get. De som allerede har fått oppdateringa er bredbåndskunder med hastighet XXL, XL og S med ekstra opplastning og telefoni-tjenester.

     

    Har GB2.

     

    Dekoderen fungerer forsåvidt fint den.

     

    Eneste er internettilkoblingen som av og til går i krøll (veldig sakte fart) slik at den må restartes.

     

    Ellers sliter jeg med dekning i etasjen under der boksen står (signaler må gjennom både gulv og flere vegger).

     

    Vurderer å bytte WIFI til en Linksys-router jeg har

    Forsøk å gjenopprette fabrikkinnstillinger på routeren. Åpne nettleseren din, skriv inn 192.168.0.1 i adressefeltet og logg inn med brukernavn/passord admin/admin eller home/home.

  15. Hva med resten av funksjonene som skal komme i Getbox 2? Og støtte for Android på samme måte som iPad? Noe nytt rundt dette?

     

    Må nesten høre når vi har noen på innsiden her :)

     

    Jeg har desverre ikke noe nytt å melde om Android-støtte. Men det kommer.

     

    Når det gjelder GBII, så er det for øyeblikket kun med ryktene. Derfor ønsker jeg ikke å uttale meg før jeg vet noe konkret. Men at det kommer utvidet funksjonalitet til GBII? Definitivt.

     

    Av nyere produkter har man altså lansert:

    • "alt-i-ett"-boks, GBII med potensielt 8 tunere
    • En mini-dekoder (Mikro), med mulighet for å sette på en WIFI-mottaker (Mikro+)
    • TV på iPad/iPhone.

    Jeg ville ikke blitt veldig overrasket dersom utvidet funksjonalitet dreier seg om hvordan disse "boksene" oppfører seg og kommuniserer med hverandre.

     

     

     

    Hva med resten av funksjonene som skal komme i Getbox 2? Og støtte for Android på samme måte som iPad? Noe nytt rundt dette?

     

    Må nesten høre når vi har noen på innsiden her :)

     

    Lurer litt på dette selv, kom i snakk med en tidligere kundebehandler hos GET som begynte i min bedrift og hun mente på at Get Box II har mye ubrukt potensiale, feks 8(? ) tunerinnganger.

     

    Annet jeg lurer på er om det blir mulighet for å se opptak på ipad og hvorfor i HELL støtter ikke get appen airplay... (du er sikkert ikke involvert i utvikling av app, men still. Teit. :p )

     

    Alt i alt syns jeg getbox II virker spennende mtp. alle mulighetene som ligger inne, men er spent på hva som faktisk er planlagt videre.

     

     

    Det stemmer at GBII har mye ubrukt potensiale. For øyeblikket benyttes det kun 2 aktive tunere (samme som på HD PVR), men som du påpeker har boksen 8 tunere totalt. Utvilsomt mye å gå på her.

     

    Når det gjelder Airplay ble støtten der deaktivert grunnet krav fra innholdsleverandør. Antageligvis dreier det seg om et spørsmål angående rettigheter.

     

     

     

    Ny programvare inneholder følgende forbedringer:

    • Automatisk kanalvalg for 2.4Ghz trådløst nett ved reboot (Låser seg ikke lenger til kanal 1)

     

     

    Stusset litt på denne. Jeg har klart å bytte til gode gamle nummer 11, men det menes kanskje at det skal forenkles?

     

    Dersom kanalvalg står på automatisk, er det en bug som gjør at routeren alltid velger kanal 1. Ideelt skal routeren velge den kanalen som er minst anvendt i nærheten, altså best egnet for å forhindre signalforstyrrelser.

    På 2.4Ghz-nett råder vi kunden til å sette kanal til enten 1, 6 eller 11. Disse kanalene har minst overlapping. Se link: http://www.metageek....els-1-6-and-11/

  16. 20. August var datoen de oppga til meg

    Blingset litt på datoen. Første oppdatering rulleres faktisk ut 13.08, men da til en veldig liten gruppe på rundt 2500 kunder. Går alt etter planen bør alle ha mottatt oppdateringen innen 20.08.

     

    Oppdateringen rulles forøvrig ut ved nattestid til de forskjellige kundegruppene. Dag for dag.

  17.  

     

    Snakket netopp med Get for å bestille et Cisco-modem, og da fikk jeg denne informasjonen om FW-status:

     

    Ny programvare inneholder følgende forbedringer:

    • Automatisk kanalvalg for 2.4Ghz trådløst nett ved reboot (Låser seg ikke lenger til kanal 1)
    • Bridgemode
    • Automatisk sjekk at ny programvare er ok, evt trigger ny nedlastning hvis den feiler. (Tidligere feil gjorde at hvis kunde rebootet Get box II etc. under nedlastning så ville firmware bli korrupt)

     

     

    Sa de når den kommer? Vurderer å bestille en Cisco modem etter 2 uker med Getbox2....

     

    FW-oppdateringen kommer til å rulles ut førstkommende mandag (18.08) til en nokså liten kundegruppe. Deretter vil man litt etter litt (dag for dag) rullere ut oppdateringen til større og større kundegrupper. Hvis alt går etter planen bør alle kundene ha fått oppdateringen i løpet av slutten av måneden.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...