Gå til innhold

E.T

Medlemmer
  • Innlegg

    1 223
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av E.T

  1. Hei! Jobber selv som journalist. Det du sier om drittpakker og negativ vinkling gjelder ikke kun de borgerlige, men også de rødgrønne. TV 2s helseundersøkelse er et eksempel på dette.

     

    Når det er sagt er journalister mer eller mindre gjennomgående røde. Dette virker å ha en sammenheng med valg av studieløp, og kanskje også interesser. I fare for å høres stereotypisk ut er det gjennomgående blått på økonomiutdanningene, mens det i samfunnsfagene - som journalistikk - er gjennomgående rødt.

     

    I min journalistikklasse, bestående av 19 personer, stemte ikke en eneste av oss blått ved dette stortingsvalget. Heller ikke på min arbeidsplass, en nettavis mange anser for å være blå.

     

    Om vi vil det eller ikke er journalisters politiske holdninger med på å forme media. Vi unngår saker, både bevisst og ubevisst, som går direkte mot det vi står for.

    • Liker 5
  2. Hei! Journalistiklassen min skal drive en nettavis dette semesteret. Tidligere har vi brukt en wordpressblogg, men vi har bestemt oss for å være litt mer ambisiøse og har kjøpt et eget domene.

     

    Vi trenger full kontroll over fronten på siden, vertfall slik at vi kan stokke om på og legge inn hovedsaker og undersaker, slik som i enhver nettavis. Bak dette trenger vi et brukbart publiseringsverktøy, hvor sakene skrives inn og legges ut.

     

    Problemet er at vi ikke har teknisk kompetanse. Jeg kan litt html, men vi er i utgangspunktet ute etter et program (eller script) som kan installeres kjapt. Vi har en egen logo, men ikke et design å putte inn et script i.

     

    Vi kan betale en hundrelapp eller tre for programmet, men dersom noen her har gode erfaringer med et gratis program er selvsagt dette det beste.

     

    Noen tips eller anbefalinger til et program?

     

    På forhånd takk!

  3. Noen andre her inne som jobber i tabloidavis? La oss legge alt av samfunnsoppdrag, presseetikk og idealisme på hylla, og diskutere hva som klikker som ei hore.

     

    Disse gir meg gode klippsaker:

     

    Utenlands: Huffington Post "Weird News", og vår britiske venn The Daily Mail.

     

    Innenlands: Sjekker alltid Nordlys, BA og Finnmarkingen for gode tabloide saker. Skjer mye sprøtt i nord, men unngå å få med "Nord-Norge" i tittel/ingress.

     

    Regionsstereotyper klikker også bra. "Illsint nordlending" og "Gnien sunnmøring".

     

    "NB! Sterke bilder!" er et fronttriks som aldri går av moten. Får vi inn den magiske setningen i inngress har saker både doblet og triplet seg i klikkfrekvens. Det skal ikke så mye blod til før advarselen kan forsvares heller.

  4. Fra en nettjournalists perspektiv:

     

    Jobben min består blant annet i åpne eller stenge kommentarfelt. Hovedregelen er at feltene skal stå åpne, men jeg stenger alltid dersom det kan gå ut over kildene. Velger som oftest å gjøre dette der en artikkel dreier seg om en person. I tillegg stenger vi kommentarfelt dersom det dreier seg om en ikke navngitt kilde (Ingebrigtsen-saken, Øygard-saken), da det er en stor mulighet for at noen faktisk poster navnet på de som vil være anonyme under nettsaken.

     

    Selve modereringen er for ressurskrevende til at vi bestandig kan se over og sensurere. Mange nettaviser outsourcer modereringen til Sverige, som erfaringsvis har ført til overmoderering av innlegg.

     

    Men hva med å åpne alle kommentarfelt der det ikke er anonyme kilder?

    Da blir vi 4chan. Drittslenging, uthenging, off-topic, rasisme og uforståelig sammenkok av konspirasjonsteorier og skrivefeil er ikke noe vi vil ha knyttet til det redaksjonelle innholdet.

     

    Forøvrig vil jeg tippe at rundt 60% av redaksjonen står på venstresiden av politikken. Det er helt riktig at det er mange "røde" som velger journalistyrket. Det er ingen konspirasjon - det bare er slik.

  5. Hei, jeg er en relativt fersk skribent som har fått i oppgave å skrive raportasje fra konsert, samt et intervju av bandet som spiller. Det er et stort (7 stk) norsk popband som skal spille.

     

    Driver nå med forberedelser til intervjuet, men ønsker innspill om hva nettopp du hadde vert interessert i å lese om i et CA 1-siders intervju av et band. Ta også gjerne med ting du IKKE er interessert i å lese om.

     

    Erlend

  6. Hmm, var nok ikke ringenes herre. Har funnet en melodi som høres mer riktig ut hvis du vil prøve igjen.

     

    På B-strengen (etter enda litt prøving)

     

    2-3-5-8---7-3---5-2 x2

     

    Begynner også å lure på om det er noe annet enn film... Hmm... Kan det være Thomas dybdahl? Jeg blir gal :O

  7. Hei

     

    Jeg kom på en nydelig melodi idag, og etter litt prøving fant jeg notene på gitaren.

     

    Det er en veldig rolig/romantisk melodi som jeg er ganske sikker på at kommer fra en eller annen film (Men her er jeg ikke sikker). Tror også den spilles på piano.

     

    På gitaren spilles melodien slik på B-strengen

     

    2-3-5-8--7-3--5-2 x2

     

    Noen som kunne testet og hjulpet meg?

  8. Hei og hå. vet noen om en online/Software gitarstemmer som ikke bare spiller tonene, men som også sier deg hva du spiller med hjelp av mikrofonen på PCen? Omtrent slik som en vanlig, elektrisk, gitarstemmer gjør?

     

    Takker for svar.

     

    Erlend

  9. Hei og hopp.

    Jeg står foran en breddetest (avkrysning) som omhandler alle de store filosofene og deltakere i den vitenskapelige revolusjon. Jeg har noen knagger men ikke stort mer. Finner det vanskelig å pløye gjennom det ultratunge stoffet for så å sitte igjen med konkrete svar. Noen som har en grei fremgangsmåte for å få med meg mest mulig viktig informasjon? Prøven er om en uke.

     

    På forhånd takk

     

    Erlend

  10. Hei. Flytter til høste bort fra Rogaland og mitt herlige ungdomskort (250kr i mnd for båt, tog og buss). Jeg planlegger å pendle en del mellom Oslo, Ås og Ski. Hvor mye vil et månedskort for buss (evt. tog) koste meg? Jeg er student og 20 år frem til april.

     

    Takker for svar

×
×
  • Opprett ny...