Gå til innhold

nex0r

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nex0r

  1. Endelig enig med Stallman for en gangs skyld, dette er noe folk bør være klar over før de overgir all sin informasjon til store og små internasjonale firma.

     

    En del av disse selskapene, feks backup tjenesten Mozy.com, gir deg muligheten for å bruke din egen private krypteringsnøkkel til dataene. På den måten får du det beste av begge deler, høy tilgjengelighet og sikker begrensning av tilgang til dine data.

     

    Det er tydelig at flere tjenester bør begynne å tilby muligheten for å bruke egen kryptering for å unngå de scenarioene Stallman beskriver.

  2. Og det er godt for?

     

    Om du legger ut addressen som "[email protected]" så spambotten ikke skal skjønne at den egentlig er "[email protected]" så vil jo alle mailene spambotten sender til [email protected] komme fram uansett :p

     

     

    Litt offtopic, men men..

     

    En liknende ting som GMail støtter er muligheten for å enkelt lage alias av sin epostadresse. Hvis ditt brukernavn er [email protected] så kan du skrive [email protected] når du registrerer deg her på hardware.no. Hvis hardware.no en gang i fremtiden skulle finne på å selge epostkontoene de har til en eller annen spamluring så ville du med en gang se hvem synderen er.

  3. Tviler på at Lyse kjører full 10G mellom alle noder, men for alt jeg vet så kan det være :) Sikkert noen her inne som jobber i Lyse og som kan bekrefte / avkrefte det?

     

    Regner med det meste kjøres på 1G for så å samle opp aggregering i 10G, da 10G er uforholdsmessig dyrt enda.

     

    Men som du sier så er det fiberen som er den viktige her, og over fiber er det per i dag ufattelig lite som tas ut i forhold til kapasitet.

     

    Håper bare at jeg kan få tilbud om dette der jeg bor i Trondheim snart...

     

    -KJ

     

    Kan bekrefte at du har helt rett i dine antakelser.

  4. Da jeg først fikk min bærbare med Vista Home Basic, så var jeg spent på operativsystemet. Men til tross for et elegant grafisk brukergrensesnitt, så ble jeg overrasket over hvor tungt det kjørte. Jeg hadde lastet ned noen filer, og skulle installere dem. Det var drivere m.m. Men først måtte jeg selvsagt pakke dem ut. Det gikk så vanvittig tregt. Derfor lastet jeg ned 7zip, og brukte det istedenfor Microsoft sitt pakkeprogram. Da gikk det kjapt.

     

    Microsoft er totalt paranoide på brukernes vegne. Fordi jeg hadde lastet ned noen filer fra nettet (fra kjente og kjære hjemmesider), så antok Vista at de utgjorde en trussel, og skulle skanne filene samtidig som de ble pakket ut. Jeg husker ikke nøyaktig hvor mange timer Vista trengte for å pakke ut filene, men det var snakk om 6-7 timer på filer på 30 MB.

     

    Det er bare latterlig. Brukeren må selv velge "Egenskaper" for hver enkelt fil, og "godkjenne" filene. Hvis man er såpass bevisst på hva man gjør, så har man selv lastet ned et antivirusprogram. Men bestemødre som har lastet ned en zippet fil må vente i 30 minutter på at filen blir pakket opp, fordi de ikke vet bedre.

     

    Det er ikke brukervennlig; det er Microsoft som holder ryggen sin dekket for absolutt alle mulige trusler. Ingen skal kunne beskylde dem for at "de ikke gjør jobben sin".

     

    Bill Gates vet godt at firmaet hans er et hatobjekt, og når man har en markedsandel på ca. 95%, så er ikke det så rart. Dessverre så har denne vennlige paranoiaen spredt seg til Vista. DRM for drivere? Betyr det at aktører som Omega (dvs Omegadrivers) er satt ut av spill? Det er ikke brukervennlig, det er brukerfiendtlig.

     

    Har alle fått med seg at Omega ikke tilbyr drivere til Vista? Det er bare trist, og tragisk. Historien gjentar seg. Bill Gates tvang(?) IBM til å levere alle sine maskiner med MS-DOS. Nå tvinger han samtlige PC-leverandører til å levere bærbare og stasjonære PC'er med Vista.

     

    Er det slik vi brukere vil ha det?

    9157919[/snapback]

     

     

    Du var dataansvarlig på jobben sa du? Wow, IT markedet er virkelig godt for tiden.

  5. grei oppsummering. ser forresten ut til at jeg går linux i nær fremtid etter at en maskinvareoppgradering har resultert i en skrotet windows install (lang historie).

    8941020[/snapback]

    Sitter egentlig å venter på wine støtte for dx10 som skal være rett rundt hjørne =)

    Da slipper vi å oppgradere til vista for å spille spill i fremtiden =)

    8941028[/snapback]

     

     

    Jeg ville ikke akkurat holdt pusten... Bare se på dx9 støtten som eksisterer i dag, ikke akkurat noe å hoppe i taket for.

     

     

    Når det kommer til skrivebordsmiljø så holder jeg en knapp på Gnome, synes det ser mest stilrent ut som default.

  6. Så forsåvidt ut som en grei distro det, men må si at Fedora 7 frister mer for øyeblikket.

     

    De skal iallefall ha skryt for det helt forferdelige navnet, det oser bare harry. PCLinuxOS 2007... Det er en temmelig god prestasjon å skille seg ut med et dårlig navn blant alle de andre forferdelige som finnes der ute, spesielt i open source verden.

  7. Slå på WPA1 eller WPA2 og ha en nøkkel på over 8 tegn.

     

    Har du kun WEP så får du slå det på og krysse fingrene. Personlig ville jeg kjøpt en ny router med WPA støtte.

     

    Alt annet er verdiløst, ikke hør på luringene som sier at du skal slå på MAC-filtrering, slå av DHCP eller SSID. Disse endringene gjør ingenting for å sikre nettverket ditt. Å tro noe annet er å lure seg selv.

  8. Mest sannsynlig er du bak en NAT løsning.

     

    Plugg PCen direkte i hjemmesentralen eller hva de nå bruker og sjekk hvilken ip du får.

    (start->kjør->cmd->ipconfig)

     

    Sjekk så hvilken IP du eksternt, feks ved å gå inn på www.minip.no.

     

    Er disse to IPene forskjellige så er du bak en NAT gateway og det er mest sannsynlig lite du kan gjøre for å få forwardet portene dine.

  9. Jeg bruker heller å reservere IP adressen til MAC adressen på nettverkskortet til de maskinene som skal ha "fast" IP.  Disse maskinene får da alltid samme IP, og jeg slipper å styre mer med å gi hver maskin en fast IP manuelt.

    8474758[/snapback]

     

    How?

    8479050[/snapback]

     

    Routeren din må støtte static DHCP. DD-WRT har foreksempel denne funksjonen.

  10. NTFS er kanskje ikke det beste filsystemet i alle situasjoner, men det er mer enn godt nok. Behovet for defragmentering er dessuten svært oppskrytt.

     

    Om du stoler på det eller ikke er relativt likegyldig. Realiteten er at NTFS er svært utbredt på de fleste plan i næringslivet hvor det gjør jobben tilfredstillende. Hva en linux neckbeard som ikke klarer å skrive MS kjører på serveren i kjelleren hos mor har lite å si i den virkelige verden.

  11. Sitter med en "ny" Cisco 2600 series rotuer og et WAN modem med EIA/RS-350 interface som skal kobles sammen - men de som bestillte disse delene lenge før min tid har glemt å bestille en serie modul til routeren.

     

    Cicso har markert 2600 series som både end of life og end of sale. Noen som har tips til hvor eg kan oppdrive en serie modul NM-4T eller NM-4A/S?

     

    Takk!

    -Bjørn

    8264071[/snapback]

     

    Prøv eBay, det flyter med EoL Cisco deler der.

  12. hva med noen i cisco serien?

    http://cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps380/index.html

    7698231[/snapback]

     

     

    Denne er genial hvis du har litt snøring på konfigurering av IOS:

    http://cisco.com/en/US/products/hw/routers...cd8028a976.html

     

    Er på utkikk etter en rimelig selv. Hvis ikke så har du jo Juniper NetScreen 5 serien som også er dønn stabile SOHO routere.

     

    Men som sagt så koster det å være kar når du begynne å komme opp i denne typen routere. Du kan finne dem for ca 2000-3000 på eBay.

  13. Gå og gjør som du vil, det virker som om du allerede har bestemt deg. Det er mange som klarer seg uten formell utdanning her i landet.

     

    Når det er sagt så er det i 90% av tilfellene en enorm tabbe å slutte på videregående uten å ha fått seg generell studiekompetanse. 10kr på at du kommer til å måtte ta den ferdig iløpet av 3-5 år når du har gått lei av å møte veggen på grunn av manglende formelle papirer. Tror også at du må ha generell studiekompetanse for å komme inn på det meste av utdanning i utlandet. Iallefall hvis studiepoengene skal bli godkjent i Norge.

×
×
  • Opprett ny...