Gå til innhold

elektronet

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av elektronet

  1.  

    Har du innsikt i SpaceX sitt regnskap?

     

    Absolutt. Det er i stor grad tilgjengelig for alle. Mesteparten av pengene kommer i fra amerikanske myndigheter og disse penger er som kjent rappet fra innbyggerne.

    Så klart amerikanske myndigheter ønsker å satse i spaceX, den har gitt 7000 arbeidsplasser og fortsatt vokser, holder et avansert rakett program på amrikansk jord og la oss ikke glemme hvor mye penger de sparer fra tidligere alternativ, det er 300 millioner dollar i forskjell mellom en oppskytning av spaceX og ULA. NASA sin egen rekett SLS koster 1 billion dollar å skyte opp i sammenligning. Unsett når det kommer til satelitt satsning som denne artikkelen handler om så har speceX noen ingen andre har hatt før og det er en utrolig billig måte å frakte satelitter til LEO så din påstand at en satelitt vil koste en halv milliard er nok utrolig langdt fra det spaceX trenger å levere.

  2.  

    Det finnes allerede ett par satelitt-baserte internett- og telefonisystemer i dag (som iridium), ingen av dem tjener noe særlig med penger. -Men han skal altså ikke omsette, men tjene, $30mrd på noe som andre allerede har i produksjon og som knapt går i pluss??

     

    Som du påpeker, hele greia er scam. Turen til mars også nevner jeg i samme åndedrag.

    Tenk at dette skulle bli din første melding, en spinnvill teori fra eget hode. Men la oss late som dette er en scam og Musk er egentlig bare ute etter å tjene penger, er det ikke da litt rart at han setter prisen på Falcon 9 på 62 millioner dollar og Falcon hevy på 90 milloner når nærmeste amerikanske konkurrent spaceX hadde lå oppe på over 300 millioner dollar?

    Uansett har Musk en veldig stor fordel over andre satellitt leverandører som har prøvd før han, blant annet Iridium. Han har rakettene for å frakte dem og flere tusen ansatte fordelt over flere selskaper hvor han kan hente arbeidskraft og/eller kunnskap fra. Iridium har hva? litt over 200 ansatte.

    • Liker 6
  3. Er det noen som kan gi meg ett rasjonelt argument for hvorfor i guds navn de fjerner 3,5mm porten? Jeg ser kun en fordel i forhold til 6s oppsettet; tynnere telefon.

     

    Nei, lyden blir ikke automatisk bedre av at den sendes digitalt ut av telefonen, det avhenger helt og holdent på DAC i eventuelle propper/klokker du skal bruke.

     

    For å sende Lyd gjennom 3.5mm må den gjøres om til Mono lyd og det krever mer strøm og gir mindre kvalitet enn det som kan teoretisk være mulig i digital lyd. Men vi har jo blåtann? den er ikke like god.

    uansett er Apple en av de få leverandørene på telefonmarkedet som har mulig å få bort den gamle 3.5mm teknologien, de satte standaren for smarttelefon i 2007, nu prøver de igjen. om dette er et bra eller dårlig valg vil vi mest sannsynelig se på andre telefon merker fremover eller på neste versjon av iPhone.

  4. Begynner man å drodle over slike situasjoner vil man snart få mange dilemmaer der man må programmere bilen til å på forhånd gjøre valg ikke vil være så lette å finne riktige svar på. Neste problem er når man kjenner en bils reaksjonsmønster, vil dette kunne missbrukes?

     

    Likte litt den siste setningen din, om du har hentet den noen steder eller funnet på den selv vet jeg ikke, men den var ihvertfall bra.

     

    Ja, det vil komme situasjoner der valg av liv må tas, men som en koder selv så trur jeg heller folk må forstå at teknologien ser hvor det er muligheter for fare og den heller bare unngår å sette seg selv i den situasjon som kan føre til tap av liv. Oppå disse bilene er det avansert teknologi som gjør at den ser 360 grader rundt og har reaksjons evner på nano sekunder. Blir noen drept vil det gi mulighetne å forbedre teknologien, kjører et menneske på et annet menneske vil ikke mye forandre seg i trafikk tryggheten.

  5.  

    har brukt samme logitech tastaturet i fem år, for å si det slikt så er W-tasten i like god stand som alle de andre knappene. så klarer ikke å se problemet.

    Hva slags tastatur er det? Har selv hatt mange Logitech tastatur, rett nok ikke G serien, kanskje er den bedre? Men det som går igjen på mange av de andre er at bokstavene er limt på tastene med skriften på oversiden, ikke på limsiden, og da blir de fort visket ut. Det kan da ikke være bare meg som har erfart dette?

     

    ja, det er G-serien, bruker selv G19. G15 og G710+ er like slitesterk, men det er jo så og si de samme knappene da.

  6. Det hjelper ikke hvor fancy Logitechs tastaturer er så lenge de har bokstavene pålimt med tekst på oversiden. Tegnene blir slitt vekk alt for fort. Et skikkelig tastatur har bokstavene/tegnene etset ned i tastene.

     

    har brukt samme logitech tastaturet i fem år, for å si det slikt så er W-tasten i like god stand som alle de andre knappene. så klarer ikke å se problemet.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...