Gå til innhold

ylva92

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ylva92

  1. Hei,


     


    Jeg er eiendomsmeglerstudent som går på BI i Stavanger. I forbindelse med eiendomsmegler-eksamen lurte jeg på om det var noen eiendomsmeglerstudenter fra BI Oslo som kunne delt foilerne dere har i EMS 3623? Det ligger svært lite ute på its hos oss, og det hadde hjulpet meg veldig dersom det var en snill sjel der ut som ville gjort bryet.


     


  2. Hans Holm har to roller i selskapet: Styreleder og daglig leder. Spørsmålet er om hans rolle som daglig leder eller styreleder gir han kompetanse til å selge selskapet eiendom. Daglig leder skal stå for den daglige ledelse, jf. asl. § 6-14. Den daglige ledelse omfatter etter samme bestemmelse ikke "saker som etter selskapets forhold er av uvanlig art eller stor betydning", og spørsmålet er om salg av selskapets eiendom er "av uvanlig art" eller "av stor betydning". Dette må avgjøres konkret ut fra selskapets størrelse og virksomhet, men salg av den faste eiendom driften skjer ut fra er et typisk eksempel på saker som i juridisk teori vanligvis hevdes å ligge utenfor den daglige ledelse. Jeg vet ikke hva som er nivået for "jus III" men det er i alle fall asl. § 6-14 som er rettslig grunnlag, og faktum gir en del momenter for drøfting. 

     

    Styreleder er ikke noe organ i seg selv, så spørsmålet er hva som må til for at styret skal være beslutningsdyktig. Prosessuelle regler om det finnes i § 6-19: Som hovedregel skal styrets saker behandles i møte, og etter § 6-22 skal styrebehandling varsles på hensiktsmessig måte og med nødvendig frist. Lars Holm må dermed få vite at saken skal styrebehandles, så han har anledning til å møte. Etter § 6-24 kan styret behandle saker når "mer enn halvdelen av medlemmene" er til stede eller deltar i styrebehandlingen. Det betyr at styreleder alene ikke kan behandle saker i tomannsstyrer, for han utgjør ikke "mer enn halvdelen av medlemmene". Om ikke Hans får tak i Lars kan styret altså ikke behandle saken. Om Hans får tak i Lars kan han avholde styremøte, og hvis Lars stemmer mot salg vil Hans' dobbeltstemme som møteleder (møteleder er som hovedregel styreleder, jf. § 6-19) gjøre at eiendommen kan selges, jf. § 6-25

     

    Hans kan heller ikke avholde generalforsamling uten å få tak i Lars, for det er styret som innkaller til ekstraordinær generalforsamling, jf. § 5-6. Unntaket er når samtlige aksjonærer godtar, men Lars er jo også aksjonær. Det er ikke grunnlag for å gå til tingretten og kreve ekstraordinær generalforsamling med mindre vedtektene, tidligere GF-beslutning eller loven legger opp til det, jf. § 5-9. 

    Tusen takk for hjelpen!

  3. Hei, 

     

    Fristen for å gjøre innleveringsoppgaven i jus III går ut nå på fredag. Jeg har allerede gjort oppgave 2,3 og 4. Jeg kan gjerne hjelpe dere med disse oppgaven dersom det er noen som har behov for det. Men jeg trenger litt hjelp til å løse første oppgave. 

     

    Oppgaven er som følger: 

     

    Kan Hans Holm selge foretakets faste eiendom?  

     

    Lars Holm eide 35 % av aksjene i Holm & Sønn AS. Resten av aksjene var eid av hans far Hans Holm. Hans Holm var styreformann og Lars Holm styremedlem. Lars Holm var faglig leder i eiendomsmeglingsforetaket og Hans Holm daglig leder.

    Lars Holm hadde oppnådd svært gode salgsresultater og dro på et halvt års rundreise i Asia. Han var lei av å være tilgjengelig for kundene 24 timer i døgnet, og han tok derfor ikke med mobiltelefon. Kort tid etter at Lars var reist ble Hans Holm kontaktet av den utenlandske matvarekjeden Lala Ltd som skulle etablere seg i Norge. De ønsket å kjøpe lokalene til eiendomsmeglingsforetaket for å rive dem og bygge en ny butikk. Da matvarekjeden hadde som mål å åpne 20 butikker samtidig og det var nødvendig med byggetillatelse før arbeidene kunne settes i gang, måtte en avgjørelse om salg av eiendommen skje i løpet av noen få dager.

     

    Noen som har løst denne? :-)

  4. Hei,

     

    Tenkte å kanskje å lage en tråd for de studentene som har faget strategi på BI. Dette semesteret skal man skrive en strategisk analyse, og de fleste studentene er vel allerede medlem av en gruppe på facebook. Men jeg syns kanskje det kan være litt flaut å stille enkelte spørsmål på denne siden. 

     

    Så her er det jeg lurer på:

     

    Jeg skal skrive en PESTEL-analyse og jeg har lyst til å skrive en skikkelig god en. Men jeg lurer på hvordan man skal skrive en god PESTEL-analyse? Skal man være drøftende? Skal man se ting fra begge sider? Jeg har aldri sett en god PESTEL-analyse derfor syns jeg det er litt vanskelig å komme i gang. 

     

    Takker for alle svar! :D

  5.  

     

     

    Når er det sensorveiledning kommer?

    Når eksamenskontoret har tid......ofte samme dag men noen ganger uker senere så nå er det bare å håpe den kommer snart. Synes denne eksamen var svært vanskelig i forhold til tidligere plus arbeidkrav og oppgavesett. Blir spennende å se karakterskalen i år

     

     

    Ja, syns den var vanskeligere enn det det har vært tidligere. Så det var litt synd. Veldig spent på sensorveiledning

     

    Ja og veldig mangi gikk ut presis klokken 10:00 så vel mange som hadde problemer

     

     

    Kanskje de senker kravene i år. 

  6.  

    Når er det sensorveiledning kommer?

    Når eksamenskontoret har tid......ofte samme dag men noen ganger uker senere så nå er det bare å håpe den kommer snart. Synes denne eksamen var svært vanskelig i forhold til tidligere plus arbeidkrav og oppgavesett. Blir spennende å se karakterskalen i år

     

     

    Ja, syns den var vanskeligere enn det det har vært tidligere. Så det var litt synd. Veldig spent på sensorveiledning

  7.  

     

    Hei, 

     

    Jag förstår inte till oppgave 7, 17/06-2014, någon som kan hjälpa mig? 

     

    I løpet av et år har nominelt BNP økt med 2 % og reelt BNP har økt med 3 %. I løpet av dette året har da BNP- deflatoren..? 
     
    a) gått ned med 1 prosent.
    b) gått opp med 1prosent.
    c) gått ned med 2/3 prosent.
    d) gått opp med 2/3 prosent.
     
    Riktigt svar er a).

     

    i = r + π

     

     

     

     

    Så fyller du inn i formelen.

     

    Så det blir 3 =2 - π. 

     

    Setter "π" alene på en side.

     

    Så blir det: π= 2-3= -1.

     

    Så den har gått ned med 1 %. 

  8. Hei! 

     

    Har eksamen i makroøkonomi 16. juni, og har et eksamensspørsmål som jeg ikke får til: 

     

    Oppgave 15 Høst 2013

     

    Over en årrekke har land A hatt en inflasjon på 2 prosent per år og land B har hatt en inflasjon på 4 prosent per år. De nominelle rentene har vært 5 prosent per år i begge land. Nominell valutakurs har vært konstant i denne perioden. Du skal vurdere om hypotesene om nominell renteparitet og kjøpekraftsparitet har holdt eller ikke. 

     

    a) de har nominell renteparitet, men ikke kjøpekraftsparitet. 

     

    b) de har både nominell renteparitet og kjøpekraftsparitet

     

    c) det har verken vært nominell renteparitet eller kjøpekraftsparitet

     

    d) de har ikke vært nominell renteparitet, men kjøpekraftsparitet.

     

    Riktig svar er A. 

     

    Noen som kan forklare nærmere?? 

  9. Hei,

     

    skal ta opp ORG-eksamen etter at jeg ikke var helt fornøyd med karakteren. Er noen som skal ta opp ORG som har noen tanker om hvilke oppgaver som det kan bli lagt mest vekt på? Man kan aldri satse etter at vår-eksamen ble det gitt samme eksamensoppgave som ble gitt året før.

     

     

  10. Hei,

     

    jobber med innleveringen av jus for eiendomsmeglere med frist til fredag. Innleveringen inneholder tre oppgaver, og de to første inneholder mye detaljer men ikke den siste. Den siste oppgaven er slik:

     

    Det legges til grunn i det følgende at Ole Vold er bundet av handelen. Han har imidlertid ikke råd til å beholde eiendommen, og gir derfor Megler & Sønn AS i oppdrag å selge eiendommen.

    Etter ytterligere annonsering av eiendommen tar Marte Kirkerud, som er datter til en av naboene, kontakt med Megler og Sønn AS. Eiendommen ble solgt “as is” til Marte Kirkerud for kr.10.250.000,-.

    Like etter at hun var flyttet inn bestemte hun seg for å bygge om et av badene. Da innredningen på badet ble revet viste det seg at det var store råteskader hvilket skyldtes at badegulvet var lagt uten membran. Huset var fra 1950, og badet var pusset opp i 1994. Kostnadene med å utbedre råteskadene utgjorde kr 300.000.

     

    Kan Marte Kirkerud kreve prisavslag av selger?

     

     

     

     

     

     

     

  11. Yoyo

     

    Har noen her tatt medhjelpereksamen? Noen som har noen tips til den? smile.png

     

    Hei! Jeg vet at dette spørsmålet ble lagt ut for to år siden, men kanskje svaret mitt kan hjelpe for dem skal skal ta medhjelpereksamen. Jeg tok medhjelpereksamen gjennom et meglerhus, da dette er vesentlig billigere, og mest sannsynlig vil meglerhuset betale eksamen for deg.

     

    Du får tilsendt kompendium på mail, som også inneholder kontrollspørsmål. På eksamen får du noen av disse kontrollspørmålene. Kompendiet inneholder cirka 140 spørsmål. Jeg valgte å ta eksamen fem dager etter at jeg fikk kompendiet, og dette gikk ganske greit. Det var litt vanskelig siden jeg ikke har blitt forelest i dette faget, og hadde ikke så veldig mange å spørre om hjelp heller.

     

    Eksamen varer i 1 og en halv time. Det er seks deler, hvor fire av delene innholder svaralternativer til spørsmålene. Du må ha 80% riktig for å få bestått, og oppgavene på eksamen er vektet ulikt.

     

    Håper dette var til hjelp, og lykke til til dere som skal ta den! :D

  12.  

    Håper vi persepsjon og ledelse/admin eller grupper&team i morgen. Det hadde vært gull!

     

    Det hadde vært fantastisk. Verste som kan skje er at vi får oppgave 1, la oss håpe at folk har rett i at denne ikke kommer! :)

    Lykke til!

     

     

    Hvis vi får oppgave 1 eller oppgaven om emosjoner, så tror blir dette er svært dårlig avslutning på eksamesperioden. Ellers må jeg bare bruke sunn fornuft og håpe på det beste! Skal blir godt å bli ferdig!

  13.  

     

     

     

    Jeg kjøpte kurset på enkeleksamen.no for 399 kr, der ligger løsningsforslag på alle oppgavene :-)

    Vet du om det er noen oppgaver det er mer sannsynlig å få enn andre? Vet de fikk oppgave 5 og 8 til våren i fjor, og oppgave 7 og 9 til høsten i fjor (de som konta regner jeg med). Er det da så sannsynlig at vi får disse oppgavene? Hadde jo blitt betraktelig mindre å lese på om man kunne utelukke noen, men samtidig en ganske stor risk. Vet ikke helt hva jeg skal satse på jeg. Hva tror du? :-)

    Hei, jeg er ser at enkeleksamen.no har fjernet løsningsforslagene til dette faget. Derfor lurte jeg på om det var mulig å kjøpe disse løsningsforslagene av deg? :)

     

    Om du er interessert kan du kjøpe av meg, tilby en pris?

     

    Sjekk innboksen din :)

     

     

    Fant ingenting der mhm :p

     

    Merkelig. Uansett, jeg er villig til å betale 199 kroner. Enkelte av eksamensbesvarelsene fra enkeleksamen har jeg ikke bruk for ettersom eksamensoppgavene er annerledes i år. Send innboks melding til meg angående kontonummer.

  14.  

     

    Jeg kjøpte kurset på enkeleksamen.no for 399 kr, der ligger løsningsforslag på alle oppgavene :-)

    Vet du om det er noen oppgaver det er mer sannsynlig å få enn andre? Vet de fikk oppgave 5 og 8 til våren i fjor, og oppgave 7 og 9 til høsten i fjor (de som konta regner jeg med). Er det da så sannsynlig at vi får disse oppgavene? Hadde jo blitt betraktelig mindre å lese på om man kunne utelukke noen, men samtidig en ganske stor risk. Vet ikke helt hva jeg skal satse på jeg. Hva tror du? :-)

    Hei, jeg er ser at enkeleksamen.no har fjernet løsningsforslagene til dette faget. Derfor lurte jeg på om det var mulig å kjøpe disse løsningsforslagene av deg? :)

     

    Om du er interessert kan du kjøpe av meg, tilby en pris?

     

     

    Sjekk innboksen din :)

×
×
  • Opprett ny...