Gå til innhold

maqueman

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av maqueman

  1. Trenger en lett bærbar, helst Ultrabook, men de har som regel svak GPU. Maskinen skal stort sett brukes til Office, men ønsker sterkt at den også skal kunne dra Civilization 5 på en anstendig måte. CIV 5 har vist seg å være en drøy oppgave, selv for min nokså spreke stasjonære, så jeg forventer ikke å spille mer enn på mediuminnstillinger.

     

    Så, finnes det en maskin som duger?

     

    Alle tips mottas med takk!

  2. Joda, det var strømforsyninga. Det viste seg at den leverte ujevnt og med feil V. Så med ny strømforsyning funket alt igjen.

     

    En stund i alle fall... Bestemte meg for å oppdatere BIOS, da den var flere år gammel. Og mot alle advarsler jeg fikk på forhånd brukte jeg ASUS sin egen update... ALt gikk greit inntil endringen skulle verifiseres, da kom feilmeldingen. Da jeg da startet maskinen på nytt var biosen borte. Maskinene står bare å surrer i ca et halvt minutt før den slår seg av. Ingen reaksjon i skjermen heller. Det er vissnok et kjent problem, uten noen klar løsning annet enn å sende inn HK til ASUS for ny bios, eller kjøpe nytt kort. Tror jeg går inn for det siste, og finner meg et billig HK som gjør at jeg kan bruke de gamle komponentene.

     

    Ikkje noen god start på året :)

  3. Har obdusert maskinen på kjøkkenbordet, og funnet noen svar. Hvis jeg tar ut alle strømkabler med unntak av de til GPU og HK starter maskinen. Det er også klart at ulyden jeg hørte kommer fra strømforsyingen. Jeg kan også kjenne en viss sviddlukt når den står og går, det kan jo være støv som er flyttet på under operasjonen, men også noe mer alvorlig i strømforsyningen.

     

    Så i morgen drar jeg innom databutikken i byen og ber dem gjøre noen målinger i strømforsyningen, men regner med at jeg kjøper meg en ny.

     

    Jeg er temmelig sikker på at det er srømforsyningen som er problemet, da alt neppe stopper opp om det skulle oppstå en feil med en HD eller DVD-spiller?

     

    Håper å kunne sette en "løst" på denne tråden i morgen :)

  4. Hei!

     

    Problemet omhandler min stasjonære PC, som dere ser infoen på i signaturen.

     

    Den slår seg av etter under et sekund, akkurart nok til at kabinettvifta får tid til å starte og stanse. Hklyset lyser blått, men ellers er det lite liv... Jeg avsluttet den på vanlig måte i går, og har ikke hatt et eneste problem med den etter at jeg installerte Windows 7 for et halvt år siden.

     

    Har forsøkt å ta ut grafikkortet uten at det gjør noen forskjell. Hadde en viss ide om at det kunne være der problemet lå, da det har kommet noen "ulyder" der i fra de siste dagene (under intens CivIV spill).

     

    Håper noen har forslag og ideer.

  5. Jeg får bare beskjed sånn halvveis inn i installasjon at dette ikke funker, så avinstallerer SP3 seg..

     

    Kjedelig

     

     

    Maqueman, ta en kikk her:

    "Installasjon av Windows XP Service Pack 3 mislykkes, du får en feilmelding, og følgende feil registreres i oppdateringspakkens installasjonslogg: 8007F0F4 - STATUS_PREREQUISITE_FAILED"

    =)

     

    Hei, takk for svar. Det er imidlertid ingen av de feilene som stopper min installasjon.

     

    Jeg passerer sikkerhetskopieringa av filene og opprettelsen av gjenopprettelsespunkt. Så installeres alle filer før det det kommer opp en beskjed med "ingen tilgang". Jeg trykker ok, og "Installasjon av Service Pack 3 ble ikke fullført. Velg OK for å angre endringene som er gjort." Så avinstallerer pakken seg. Kan det være spywareblaster eller virusprogrammet som stopper det hele? Virker som det stopper når installasjon skal skrive ting til registeret....

  6. Jeg ønsker å bruke headsettet med kontaktene i front. Jeg får fin lyd, men microfonen virker ikke. I soundmax står det at microfonen må dempes, men jeg har ikke gjort det. Når jeg først prøvde microfonen, var det i samtale over msn. Da sa min samtalemottaker at lyden var ekstremt høy. Etter hvert ble den helt borte. Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal fikse dette nå, da jeg har forsøkt diverse...

     

    Noen tips?

  7. Jeg har et Aerocool T40 kabinett, og et par 120mm vifter jeg gjerne skulle benyttet. Med kabinettet følger det en 120mm vifte, plassert i bakkant, som fører luften ut. Det er plass til en vifte i front også, og det er jeg lurer på er om det er mest hensiktsmessig å suge luft inn eller ut her? Jeg er ser jo for meg at det er best med gjennomtrekk, men hvem vet?

     

    Jeg skulle gjerne satt inn en vifte over grafikkortet, men det er ikke lenger plass der etter at jeg skiftet ut vifta som ble levert med kortet... Kan vel prøve å sette en ved HDene et sted. For orden skyld kan jeg nevne at hovedkortet er P5B dlx wifi...

     

    :hmm:

  8. Jeg har dette kabinettet, men stusser litt på hvor korte ledningene som skal gå fra fronten til hovedkortet. Audioledningen rekker for eksempel ikke til den aktuelle sokkelen på mitt hovedkort (ASUS p5b deluxe wifi)... Noen som har en løsning på dette? Finnes det "skjøteledninger", eller må jeg ta det tunge skrittet å kappe og legge til noen centimeter? :nei:

     

    Hvor har dere festet temperatursensorene forresten?

     

    EDIT:

     

    Jeg mener å ha lest en vurdering av dette kabinettet, der skribenten påpekte overnevnte problem, og det overrasket meg derfor noe at det faktisk fantes en enkel løsning :) Etter å ha snoket litt, løsnet jeg frontdekslet, og oppdaget til min lettelse at det ikke er noe problem å endre hvor ledningene kommer inn i kabinettet, og kunne derfor uten store problemer nå selv innerst på hovedkortet. Det er dog litt knapt, og jeg kan jo forestille meg at folk får problemer om man har mye rart i kabinettet, så ledningene kunne uansett med fordel vært litt lengre.

     

    :yes:

  9. Sitter fortsatt på: Amiga 500, 1000. 4000/30, CD32... Japp, Amiga er og blir min store kjærlighet :love: Har også en C64 og en 128, men Amiga 500 er liksom det helt store enda. Herlig å lete frem de gamle diskettene med diverse klassikere som IK+. CM93 og 94 :) Ja, og ikke for å snakke om alle timene man brukte på Monkey Island :dribble:

  10. Spiller egentlig ingen rolle i teorien , men i praksis er det flere hovedkort som "liker" at de første slottene mot minnekontrolleren tas ibruk først .

     

    Slot 1 Kanal A : Device Locator : A0 ,Bank locator: 0/1

    Slot 1 Kanal B : Device Locator : A1 ,Bank locator: 2/3

    Slot 2 Kanal A : Device Locator : A2 ,Bank locator: 4/5

    Slot 2 Kanal B : Device Locator : A3 ,Bank locator: 6/7

     

    Ved å benytte GUL vil du fylle memory device A0 + A1

    bank 0/1 +0/2 .

    6805368[/snapback]

     

    Takker! :thumbup:

  11. Begge i gule = Dual Channel .

    Begge i sorte = Dual Channel .

     

    (Bruk de gule siden dette er slot1 på hver sin kanal)

    6805263[/snapback]

     

    Tusen takk for informasjonen :w00t:

     

    Kan du utdype fordelen mer? Kan være greit å vite hvorfor jeg gjør dette. Slot1, fungerer det litt som master? selv om det ikke har de samme konsekvensene? Men uansett, takk!

  12. Det står da vel fint forklart i manualen din, gjør det ikke? Jeg har ikke fargene i hodet, men går ut ifra at du skal bruke det sporet nermest prosessoren samt det andre i samme farge.

    6805157[/snapback]

     

    Tja, det nærmeste er gult. Så man skal sette de parvis etter farge, og ikke parvis ved siden av hverandre. Kanskje det ikke har noen betydning? Ville bare være sikker før jeg skrur HK fast, da det blir vanskeig å endre etterpå. Også usikker på hvor har jeg skal presse før de setter seg....

  13. EDIT:

    Helt greit tastatur: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=315655

     

    eller et som støtter både USB og PS/2 : http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=306840

    6629195[/snapback]

     

    Det andre tastaturet sies å være dårlig til spill. Har et helt standard tastatur nå, men har lyst på et "raskere" et... med "lettere" taster..om noen forstår hva jeg mener :hmm:

     

    Kjøper kjøleren som er blitt anbefalt :) Hvis noen vil abefale X1900 kort fra en annen lprodusent, er jeg også lydhør :thumbup:

  14. Ok, har lest på dette forumet i flere timer (dager) nå, og tror jeg endelig er klar til å bestille. Håper dere har noen siste kommentarer til oppsettet:

     

    Aerocool T40 Sort 1

    Cooler Master CoolDrive 6 1

    Corsair TWIN2XP2048-6400C4 1

    DFI INFINITY 975X/G 1

    Intel Core 2 Duo E6600 1

    Logitech G15 1

    MIST 120mm vifte MIST120LSNLCL 2

    MIST 500W, 20/24 pins, S-ATA 1

    Nec ND-3550 1

    Sapphire Radeon X1900 XT 1

    Western Digital Caviar SE16 400 GB

     

    Min handlevogn: Handlevogn

     

    Kommer muligens til å velgte det vifteløse kortet MItjmannen foreslår, da jeg er redd for at X1900 XT kanskje ødelegger den stillheten jeg håper resten av oppsettet legger opp til. Noen andre forslag? Om ikke bestiller jeg delene i løpet av et par dager, og håper i leveringstiden på Conroen ikke er for lang. Jeg må bestille hos flere nettsteder, men det skulle ikke være noe stort problem :)

     

    På forhånd takk

  15. Jeg valgte å formatere en bærbar pc på jobb, etter at den p.g.a. virus etc. ikke lenger kunne brukes. Jeg slettet også partisjon etterhvert, av en grunn jeg ikke helt husker nå :cool: (Tror det var fordi jeg ville unngå å ha to versjoner av windows på den)

     

    Når jeg nå skal installere Windows XP igjen, sier installasjonsprogrammet at det ikke finnes noen HD. Jeg vet ikke om det er SATA HD på denne, og hvor kan jeg i såfall finne drivere? Windows fulgte med maskinen når den kom, men personen som disponerer maskinen har ingen anelse om hvor eventuelle CD'er er blitt av. Produktnøkkelen står under maskinen.

     

    Noen tips for hva jeg kan forsøke? :hmm:

×
×
  • Opprett ny...