Gå til innhold

Asgeir_W

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Asgeir_W

  1. Et flott action bilde, men for meg blir det helt feil å ha med rota til venstre. Den tar alt for stor oppmerksomhet. Første gang jeg så på thumbnailen, så jeg faktisk ikke fuglene.

     

    Hei eriknor! Takker for det, angående gadden så tok jeg med litt av den for å skape litt miljø rundt scenen. I tillegg, for meg ville det blitt feil å croppe inn noe mer her, da syns jeg bildet hadde blitt altfor midtstilt, det er ikke mye mer å gå på på høyresiden av bildet. :-)

  2. Et glimrende fugle- action bilde, og som gjerne kan hevde seg i en International konkurranse. Har selv ved en del anledninger observert spurvehaukens angrep og jakt. Om det er skinnangrep er jeg imidlertid mer usikker på. Vil tro at den i utgangspunktet har til hensikt å nedlegge utbyttet, men at den en del ganger mislyktes. Nøtteskrika er ikke noen konkurrent for spurvehauken i matveien, og derfor mener jeg det er mest trolig at den går til angrep for å drepe. (men kanskje jeg tar feil)?

     

    Vennlig hilsen Ragnar

     

    Hei Ragnar! Takk for hyggelig tilbakmelding! Setter jeg pris på! Akkurat hva spurvehauken "tenker" og agerer ut ifra, får vi nok aldri eksakt svar på. Men det kan synes som i disse anledningene, der det er unghauker som kommer til plassen, jakter av rent instinkt, men selve drapet uteblir. Disse angrepene kan pågå hele dagen lang, fra morgen til ettermiddag, med angrep godt i 100-tallet. En sjelden gang blir skrika mat, men i mange av tilfellene er det da en voksen hauk som har kommet til. Dette er fra Dalen i Telemark, du har helt sikkert sett bilder derfra før. Forøvrig, anbefaler på det sterkeste å følge med på en ny programserie som begynner nå til søndag på BBC, "the hunt". En hel episode er tilegnet spurvehaukens jakt på skrika, filmet nettopp der i Dalen! Kan love deg spektakulære scener du aldri har sett maken til!

  3. Takk for kommentarer :-) Når det gjelder bakgrunn osv; det er en av grunnene til at jeg personlig liker dette bildet godt, at man kan se hvor godt hauken glir inn i miljøet rundt seg. Uskarphet osv, man skal ha veldig høy lukkerhastighet for å få hele hauken skarp på et rett i mot-bilde som dette, jeg tror man ikke helt skjønner hastighetene spurvehaukene opererer med før man har bevitnet det sjøl. Kan anbefales ;-) Og at det i det hele tatt er skarpt er takket være autofokusen og skuddtakten til kameraet mitt, det er bare å mate på.. Læringskurven er fryktelig bratt når det kommer til spurvehauk-fotografering!

×
×
  • Opprett ny...