Gå til innhold

Geff

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geff

  1. Kanskje ikke all verden til skjerm, men til den prisen må jeg si at dette er et røverkjøp. Guttungen fyller 8 år om noen uker, og dette er en perfekt inngangstelefon for en i den alderen. Ikke for komplisert i bruk, billig, og med markedets beste garantiordninger og holdbarhet.

     

    til den prisen er jeg villig til å kjøpe. Når en mobil bikker over 10000kr som Xs bl.a begynner det å bli drøyt.... selv om det er kjempegode mobiler. Har prøvd noen mobiler til rundt 3000kr som heller funker dårlig... holder rett og slett ikke mål etter min mening.

  2. Jeg bruker android på jobb og ios privat. og jeg må si at jo mer jeg bruker android jo mer liker jeg ios Android virker ikke like innlysende som ios. Mens android telefonene stadig må slås av og på så bare virker og virker iphone. Iphone for meg virker mye mer komplett. 

    Sånn, bruker vanligvis ikke å bevege meg på dette sammenlignings hysteriet. Vi iphone-brukere har vanligvis ikke behov for dette ;)

  3. Min flere år gamle Pebble: 10+ dager batteritid...

    Min Garmin Fenix: 2 uker batteritid...

     

    Samsung Galaxy watch: 4 dager (ubekreftet...)

     

    "Samsung skryter av fire dagers batteritid ved aktiv bruk" :D Morsomt... :D

     

    Sportsklokkene er helt forskjellig fra smartklokkene. Har selv en Garmin Fenix 5. Her er ikke noen touchskjerm samt at farge- og lysnivået er sparsommelig. De er laget for treningsprogram samt at de kan vise varsler på telefonen. Dermed er strømbruken helt forskjellig. Her må man se hva man har behov for. En ting jeg er misfornøyd med Fenix er at rekkevidden på Bluetooth er dårlig. Skal ikke mye til for at klokken frakobler mobilen. Hjemme når jeg sitter i stua og skal bare en tur på kjøkkenet så mister klokka forbindelsen. Har du samme problem? Resultatet er at klokka blir brukt kun til trening.

  4. Dette med 4k og nå 8k er oppskrytt. For å få utbytte av høyere oppløsning, med tanke på det vi mennesker er i stand til å oppfatte, så må skjermstørrelsen bli vesentlig større enn folketv´n idag. Det har vært testet, en såkalt blindtest. Det ble satt ut tre tv. En med 4K sending, en med oppskalert bilde til 4K og en med full HD. Tvene ble også maskert slik at det ikke skulle være mulig for testerne å avsløre. Størrelsen var 55". Testerne skulle si hvilket bilde de likte best på forskjellige avstander. De begynte på 4,5 m og gikk nærmere. Full HD vant helt til 1,5m avstand. Da først tangerte 4K tvn full HD. Så man må opp i større tv for å få utbytte av 4k.

  5.  

     

    forside%20q9fn.300x169.jpg

    Samsungs nye toppmodell er rett og slett ren nytelse.

     

    TEST: Samsung QE65Q9FNAT

    Nå må dere bestemme dere, er det denne eller Panasonic TX65EZ950E som er best? På framsiden deres er Panasonic ranket som nr.1, og det samme her:

     

    https://www.tek.no/tester/tv?limit=10&timespan=all&type=products&sortBy=tek_review_rating_dynamic&sortDir=desc

     

    Men inne på selve testen her står Samsung som nr.1.

     

    Ser forøvrig ut som fantastiske tv'er begge to.  

    Jeg skal definitivt ha panasonic sinTX65EZ950E , den gir det lille ekstra i detaljer. vurderte B7 men der blir detaljer borte i det svarte som flere sier. Led er og blir for lyssterk for film for min del da tv kun blir brukt til film så er jeg kravstor ang bilde kvalitet. Har hatt panasonics siste toppmodeller innen plasma som selvfølgelig er thx sertifiserte og ingen lcd eller led tv havner i denne stua. Hjelper ikke om de pynter på orda med å kalle de Qled.. ja bedre enn vanlige led men likevel for dårlig for en som bruker tv til film.. lyd på tv bryr jeg meg ikke om da jeg ser på det som et must m eget hjemmekino anlegg m litt size og kvalitet på i lyd. Så også qled til samsung v siden av sonys oled i butikk..da blir qled billig crap for min del når bildet sammenlignes. Ja de duger til å se vanlig tv som paradise og nyheter for de som er på det, men ikke mer.

    Godt å høre en som har samme mening som meg. Jeg har Panasonic siste plasma toppmodell ZT60 og har ikke behov for å bytte til oled enda. Når jeg kjøper oled blir det nok Panasonic. Ingen led skal heller ikke inn i mitt hus. Jeg stiller mest krav til bildekvalitet på film i dempet belysning. Der faller led gjennom etter min smak.

  6. Det snakkes mye om lysmålinger og HDR. For mye lys for øynene er ubehagelig. Bildet skal også være behagelig å se på. Der mener jeg OLED, med sin teknologi hvor hver pixel er sin egen lyskilde, har et stort fortrinn. I lydverden var det før i tiden en knapp/funksjon som het LOUDNESS. Trykket man på den ble lyden mer svulstig med mer bass som mange likte. Men i realiteten ble lydkvaliteten redusert. Sammenlignet med TV/bilde verden i dag er det litt det samme med LED. Mer svulstig bilde, sterkere farger etc. I realiteten er det et mer unaturlig bilde og ikke samme dybdefølelse som OLED. Tar man også i betraktning innsynsvinkelen så er mitt valg uten tvil OLED.

    • Liker 3
  7. Har også hatt mitt utvalg av både iPhone og Android. Og Per dags dato, er det iPhone 4s som er den telefonen jeg har hatt lengst, med sine 3 år. Da jeg valgte å bytte den ut, var det rett og slett fordi jeg var sugen på noe nytt. Aldri, til dags dato, har jeg hatt en telefon med så lite problemer som 4s. Den funket som den skulle fra dag 1, og til jeg byttet den ut med 5s. Denne hadde jeg svært mye problemer med, at jeg gikk over til Android, og har hatt det siden. Siste telefonene jeg har eid er huawei p9, og nå p10 plus. Som HrOnsdag nevner, hadde jeg også problemer med bluetooth, men for min del stoppet problemene her. Beste tlf jeg har eid siden iPhone 4s. P10 plus er jeg også veldig fornøyd med, og opplever ikke problemer med bluetooth i den grad som med min p9. Problemene jeg hadde med 5s, var så omfattende at jeg har ikke fått meg til å gå til ios etter dette. Kan nevne bluetooth /wifi problemer, batteritid på 2-3 timer i standby med kun Spotify kjørende i bakgrunnen, ekstremt overoppheting, bluescreen (ja du leste riktig) m.m. Helt sikker bare en mandagstelefon, men hadde uansett forventet bedre fra Apple.

     

    Hadde også en Iphone 4s. Det var den mest stabile mobilen jeg har hatt. Hadde den i nesten 3 år og slo den bare av 10-15 ganger totalt. Utrolig stabil og fin mobil. Så gikk jeg til Iphone 6, litt småhikke på den i starten men ble bra etter en oppdatering. Nå har jeg Iphone 7 som fungerer helt fint enda. Hadde en Sony en gang. Måtte slå den av og på nesten hver dag for å fungere optimalt. Det jeg liker med Apple er den gode stabiliteten på produktene. Hvis jeg merker at produktene blir dårligere så bytter jeg tvert. Håper dette ikke skjer.

  8. Hadde en iPad for en ca. fire år siden, ser nesten ingen forskjell fra min helt nye iPad 4 mini. Foretrekker helt klart Android og Sony med sine mange flere muligheter innen musikk og lydkvalitet.

     

    Hva mener du med forskjeller innen musikk og lydkvaliteter? Hvilke fordeler har du med android? Jeg er opptatt av musikk og ikke minst lydkvalitet. Jeg spiller av via iphone og Appletv koblet mot forsterker. Vet at det ikke er optimalt og er på utkikk på bedre måter...

  9. Kom det egentlig fram at dette er den eneste TVen som støtter Dolby Vision? Savner sammenligninger med de øvrige TVene angående angående HDR, Dolby Vision og UHDBD. 

     

    Dette er jo TVen som scorer høyest hos bla. flatpanels.dk og hdtvtest.co.uk. Ut ifra testen til tek, så kan det jo nærmest virke som om man har hoppet over å teste alt som er bra med TVen. 

     

    Her slipper man haloeffekten på f.eks. stjernehimmel eller sort bakgrunn og tekst f.eks. 

     

    Etter å ha gått fra plasma til LCD (LED), så er det jeg har irritert meg mest over, er baklyset. I en periode på rundt 8 år, så var dette noe jeg ikke måtte ta stilling til, da jeg bare kjørte plasma. Baklys, og kødd med baklyset er noe av jeg hater mest og jeg blir påminnet det hver eneste dag når jeg ser på TVen. Aldri et helt jevnt baklys. Alltid forskjellige graderinger pga. ujevnheter i baklyset osv. Hjørner som lyser opp mer enn de skal.

     

    Hadde så veldig lyst til å kjøpe meg siste TVen til Panasonic nå for ett par uker siden (da Elkjøp solgte den til 34k), men jeg kunne ikke gjøre det pga. VA-panelet. Dermed utgår også de øvrige toppmodellene i år, bortsett fra nettopp denne og lillebroren B6V. 

     

    Jeg kjører fortsatt plasma. Greide å få tak i siste Panasonic plasma toppmodell(ZT60) brukt. Veldig fornøyd, klare fordeler mot LED. Om noen år går jeg antakelig over til oled.

  10. Jeg tror en mellom ting ville vært mer ideelt. At tv leveres uten smartfunksjoner for eksempel. Smartdelen kan man få gjennom apple tv, chromecast etc. Produsentene av disse har dette som spesialitet og gjør funksjonen mye bedre spør du meg. Spesielt med tanke på oppdateringer. Tv-produsentene må kjøpe inn dette som gjør tvn dyrere og som de fleste ikke bruker. Jeg er veldig opptatt av et skikkelig godt bilde. Da ender jeg som regel opp med toppmodeller. Toppmodellene er nå så dyre pga de skal ha alt av utstyr. Håper det er noen produsenter som endrer denne praksisen med å lage tv med skikkelig godt bilde uten å måtte kjøpe masse funksjoner som jeg har fra før gjennom andre "kanaler".

     

    Inntil videre håper jeg mitt Panasonic Zt60 varer i mange år:)

  11. Jeg ser stadig tester i media hvor div Sony og Samsung tver får terningkast 6. Dette får meg til å lure på om journalistene er total innkompetent eller kjøpt og betalt. Ingen av dagens LCD/LED tver er i nærheten av en 5 år gammel god plasma, og i allefall ikke i nærheten av en OLED.

     

    Når en forbruker leser en test og ser en dyr tv får terningkast 6, gjerne det samme som en oled fra LG, da tror vedkommende at tvene er likeverdige, noe som overhodet ikke er tilfelle.

     

    Er overbevist om at her er det MYE ugler i mosen.

     

    Lenge leve min Panasonic ZT60:)

  12.  

     

     

     

     

    Som jeg ser det er det bare enda en Samsung. No big deal. Iphone og Apple har et mye bedre og brukervennlig system enn Samsung. I tillegg så er Apple fremst når det gjelder nyvinninger...

    Søte trollet

    Jaja, vi andre får oss en god latter

     

    Det er bare å se på historikken. Apple fant opp musen, Ipod, Smartphone touch(iphone og nettbrett. Altså de desidert største nyvinningene. Hva har Samsung?? Eneste skulle ønske Iphone var bedre på lyd og kamera. LG sin nye har lagt vekt på nettopp dette. All honnør..

     

    Musa var patentert i 1947. Første PC-interface med ikoner og mus-styring var velkjente Xerox Alto, i 1973. Apple ble stifta i 1976... Noe som skurrer her eller? 

     

    iPod er et merkenavn så ja, Apple fant på navnet. Det fantes digitale musikkspillere før iPod så nei, det er ikke noen Apple-oppfinnelse.

     

    Smartphones fantes før iPhone, samme med touch-skjermer. Min første smartphone med touch var Ericsson R380, i år 2000. iPhone kom ut i 2007. Men kanskje du mente først med multitouch? Kapasitiv touch-skjerm var først vist fram av CERN i 1977. En rekke selskaper har hatt masse forskjellige multitouch-produkter på markedet, men et er litt morsomt å nevne nå: Fingerworks. De demonstrerte forskjellige multi-touch-teknologier på tidlig 2000-tall, inkludert et produkt som het iGesture Pad, ja med liten i og stor g... ;) Apple kjøpte Fingerworks i 2005 og teknologien havna i iPhone to år seinere. 

     

    Nå har du googlet voldsomt;) Dette kan jo vries langt.

    Blir vel rettere å si at Apple er de første med å bruke teknologien( digitale musikkspiller, smartphones, nettbrett osv) til å lage salgshiter. Det var ikke før Apple kom med Iphone at dette ble suksess, samme gjelder Ipod og Ipad. Kanskje feil å si oppfant fordi teknologien har vært prøvd. Apple klarte å realisere dette til en salgssuksess.

     

    Apple har skjønt hvilken teknologi de skulle satse på med stor suksess. Det er ikke en av verdens sterkeste merkenavn for ingenting.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0 ;)

     

    Det vil alltid være motstandere;)

     

     

     

    Noen som vet noe om den trådløse ladingen?

    Prøver å finne ut av det, men noen steder står det at man trenger et deksel man fester på telefonen for å lade den trådløst, og på andre steder er det bilde av en helt original telefon som ligger på ladeplaten.

    Garanterer deg at du ikke trenger deksel.

     

     

     

    Okei nice.

     

    Men er det noen ulemper/farer ved induksjonslading?

    Kan det redusere levetid på mobilen når elektroner farter rundt om i telefonen før det når batteriet?

     

    Nope, bruk ivei :)

  13.  

     

     

    Som jeg ser det er det bare enda en Samsung. No big deal. Iphone og Apple har et mye bedre og brukervennlig system enn Samsung. I tillegg så er Apple fremst når det gjelder nyvinninger...

    Søte trollet

    Jaja, vi andre får oss en god latter

     

    Det er bare å se på historikken. Apple fant opp musen, Ipod, Smartphone touch(iphone og nettbrett. Altså de desidert største nyvinningene. Hva har Samsung?? Eneste skulle ønske Iphone var bedre på lyd og kamera. LG sin nye har lagt vekt på nettopp dette. All honnør..

     

    Musa var patentert i 1947. Første PC-interface med ikoner og mus-styring var velkjente Xerox Alto, i 1973. Apple ble stifta i 1976... Noe som skurrer her eller? 

     

    iPod er et merkenavn så ja, Apple fant på navnet. Det fantes digitale musikkspillere før iPod så nei, det er ikke noen Apple-oppfinnelse.

     

    Smartphones fantes før iPhone, samme med touch-skjermer. Min første smartphone med touch var Ericsson R380, i år 2000. iPhone kom ut i 2007. Men kanskje du mente først med multitouch? Kapasitiv touch-skjerm var først vist fram av CERN i 1977. En rekke selskaper har hatt masse forskjellige multitouch-produkter på markedet, men et er litt morsomt å nevne nå: Fingerworks. De demonstrerte forskjellige multi-touch-teknologier på tidlig 2000-tall, inkludert et produkt som het iGesture Pad, ja med liten i og stor g... ;) Apple kjøpte Fingerworks i 2005 og teknologien havna i iPhone to år seinere. 

     

    Nå har du googlet voldsomt;) Dette kan jo vries langt.

    Blir vel rettere å si at Apple er de første med å bruke teknologien( digitale musikkspiller, smartphones, nettbrett osv) til å lage salgshiter. Det var ikke før Apple kom med Iphone at dette ble suksess, samme gjelder Ipod og Ipad. Kanskje feil å si oppfant fordi teknologien har vært prøvd. Apple klarte å realisere dette til en salgssuksess.

     

    Apple har skjønt hvilken teknologi de skulle satse på med stor suksess. Det er ikke en av verdens sterkeste merkenavn for ingenting.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    apple er ikke fremst på nyvinninger. de la til forcetouch men meh.

     

    se på lg g5 feks. dobbel kamera for å få inn mer på bildet og kan bytte og legge til moduler. det er også første med 2k skjerm.

    Først med 2K skjerm? Veeel, du vet at Sony kom med en 4K mobilskjerm i november i fjor? ;)

    Sjekk gjerne ut Sony Xperia Z5 Premium.

    Ja de kom med 2k skjerm i 2014.

     

    Og 4k skjermen er alltid nedskalert til 1080p. Kun på filmer du har nedlastet eller filmet selv viser den 4k. LG og Samsung viser 2k. Alltid

     

    Ja interfacet er mer en crispt nok med fullHD så hvorfor rendre så mange ekstra piksler når det ikke er nødvendig? Perfekt løsning spør du meg.

     

    Noen som vet noe om den trådløse ladingen?

    Prøver å finne ut av det, men noen steder står det at man trenger et deksel man fester på telefonen for å lade den trådløst, og på andre steder er det bilde av en helt original telefon som ligger på ladeplaten.

    Samme som S6, krever ikke noe deksel. Legg mobilen på plata og den lader. 

  14.  

    Som jeg ser det er det bare enda en Samsung. No big deal. Iphone og Apple har et mye bedre og brukervennlig system enn Samsung. I tillegg så er Apple fremst når det gjelder nyvinninger...

    Søte trollet

    Jaja, vi andre får oss en god latter

     

    Det er bare å se på historikken. Apple fant opp musen, Ipod, Smartphone touch(iphone og nettbrett. Altså de desidert største nyvinningene. Hva har Samsung?? Eneste skulle ønske Iphone var bedre på lyd og kamera. LG sin nye har lagt vekt på nettopp dette. All honnør..

  15. Koser meg med min panasonic zt60 fram til oled blir større og bedre. Synes det er tegn til etterslep på lg sin oled også jeg da.

     

    Heldig er du. Har søkt etter brukt zt60 uten hell. Så forresten en test fra england hvor de testet oled og flere led 4k tv + zt60. Av 17 testdeltakere valgte 10 stk zt60 som beste tv. 7 valgte oled. Sier litt:)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...