Gå til innhold

Raathass2

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Raathass2

  1.  

     

    Vær oppmerksom på at denne versjonen av FW ikke støtter endring av IP på routeren.  Ender du fra 10.0.0.138 til noe annet får du ikke lenger kontakt med admingrensesnittet via http.

     

     

    /r

    Det viste jeg ikke :-) har endret tii 192.168.1.1. Hva går jeg glipp av ved å ikke ha kontakt med admingrensesnitte via http ??

     

     

    Du vil ikke kunne gjøre endringer på ruteren, men dersom du får opp det vanlige web grensesnittet, så har du nok ikke det problemet.

     

     

    Mystisk.  Jeg får denne feilen hver gang ...

     

    Jeg har støtt på et annet problem:

     

    I boden har jeg en boks som kjører Win 7 Pro og som fungerer som filserver.  Her har jeg delt en rekke kataloger.  I stua har jeg en htpc som også kjører Win 7 Pro.  På denne, og på alle andre maskiner i nettverket dukker de delte katalogene opp i Windows Explorer.

     

    På HTPC-en har jeg installert Kodi/XBMC.  Her har jeg mappet opp ulike kataloger gjennom "Windows network (SMB)" (http://kodi.wiki/view/SMB/Windows, "share with"-metoden).  Dette har fungert fint i alle år, men etter bytte av router finner Kodi ikke et eneste share.  Alt er tilgjengelig på alle mulige måter, men ikke synlig for Kodi.  Det er ikke gjort noen endringer i nettverket eller på maskinene, jeg har kun byttet router.

     

    Er det en innstilling på Zykel-routeren som gjør at Kodi ikke ser disse sharene?

     

     

    /r

  2. Jepp, jeg endret scope og kjørte refresh av IP.  Dette fungerte fint under AAJX8.  Når det er sagt så var hendelsesforløpet egentlig slik:

     

    1) Sette opp routeren med default FW (AAJX8), inkl endre IP og range.

    2) Oppdatere til AAJX9.  Denne trodde jeg feilet da jeg aldri kom inn i webgrensesnittet etter oppgradering (samme type feil som over).

    3) Resette routeren, så til min overraskelse at AAJX9 var installert.

    4) Sette opp routeren på nytt, feilet da jeg forsøkte å endre IP.

     

    Konklusjonen min er at det er en eller annen absolutt referanse i koden, dvs at noe tryner dersom IP er noe annet enn default (10.0.0.138).  FW-oppgraderingen fungerte fint, men i etterkant kunne jeg ikke nå webgrensesnittet.

     

    Årsaken til at jeg ønsket å endre var av gammel vane, gateway har alltid vært 10.0.0.1.

  3. Jeg har lagt inn AAJX9, og det meste ser ut til å fungere.  Prøvde dog å endre routerens IP fra 10.0.0.138 til 10.0.0.1, det likte den dårlig.

     

    På 10.0.0.1 kom jeg til loginbildet, men plutselig var default username "user".  Logget inn med admin og passord (innloggingen valideres korrekt), men så var det stopp.  Dukket opp en ensfarget side med noe tekst og URL-en var http://10.0.0.1/cgi-bin/luci.

     

    Alt fungerer på nettverket, jeg kan surfe og bruke ressurser på andre IP-er, men brukergrensesnittet til routeren er umulig å nå.  Eneste medisin var full reset.

×
×
  • Opprett ny...