Gå til innhold

harcoregeek

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av harcoregeek

  1. Hvis du skal investere i noe annet enn indeksfond, må du for det første bare investere penger du har råd til å tape. Så må du kjøpe for minst 10000 per aksje for at ikke kurtasje skal utgjøre en for stor andel. Så må du investere i minst 15-20 forskjellige firmaer for å få tilstrekkelig diversifisering. Så, har du 150-200 000 du har råd til å tape? Hvis ikke er det ikke investering du driver med, men lotteri.

     

    Vær veldig skeptisk til råd du får om konkrete bransjer eller firmaer. Du vet ikke noe om motivet den som kommer med råd har.

     

    Og ikke hør på Taurean, hen snakker bare tøv.

     

    Beklager for sent svar, har vært fraværende pga eksamener. Men ja, har the intelligent investor liggende hjemme - og er rimelig sikker på at han påpeker det samme som deg. 

     

    Men tanken er at du ikke investerer i penger du taper, ettersom det å investere i garasje ( MDG og nye bomstasjoner i Oslo) gir avkastning. På den andre siden er det ikke noe nytt og det er mange som driver på med det allerede.

  2. "En beholder med oksygengass har volum 200 L og temperatur 313 K. Trykket i beholderen er 101 kPa. Beholderen utvider seg slik at volumet blir 300 L og trykket 106 kPa"

     
    Hva blir temperaturen etter utvidelsen?
    Jeg brukte [tex] pv=nrt[\tex].Med v=300l og trykk=106kpa. Og fant antall mol ved oksygengass=7.7mol
    Jeg klarer fortsatt ikke å finne temperaturen etter utvidelsen.Noen som har tips
  3. En stund siden jeg sist jobbet med matrise. Noen som kunne ha hjulpet med med disse "oppgavene"/ nøttene

     

    *Gitt en 2 x 2 matrise A, der den transporterte = A. Hvor mange lineært uavhengige egenvektorer har A?

    * Hvilke reelle egenverdier kan en kvadratisk matrise B ha dersom B^2=I( identitetsmatrisen)

    * Er en kvadratisk matrise med null som egenverdi invertibel
     

  4.  

    Poenget mitt er at Usas aggressive utenrikspolitikk er årsaken til at slike grupperinger har oppstått.

     

    Feil. Alle disse gruppene har oppstått uavhengig av USA. Bevegelsene og tankegodset har eksistert i hundrevis og opptil tusen år før USAs grunnlegging.

     

    Hvorfor legger du i tillegg islamsk terror i Usa som et premisse egentlig, når Usas terror i muslimske land er betraktelig større og flere?

     

    Krig, regimeskifte og forsøk på demokratisering er ikke terror.

     

     

    Forventer ikke mye fra lavt utdannede mennesker. Les hva faglærte individer har sagt om dette her.

    http://steigan.no/2014/08/26/hvem-skapte-monsteret-is/

    http://www.globalis.no/Konflikter/Irak-krigen

  5.  

     

    Dette er islam i praksis!

     

    Dette er religionsutøvelse i sin mest ekstreme form.  Dette er handlinger begått av mennesker som har den samme troen som muslimene du ser hver dag, i gata, på bussen, på jobben.  Avstanden er kanskje ikke så stor som man skulle tro, fra "hverdagsislam", til handlinger slik som de vi har sett i Brussel i dag.

     

    Den jevne muslim aksepterer stilltiende det som skjer.  Det er problematisk.  Jeg kan ikke huske å ha hørt om forsamlinger av titusenvis av muslimer som demonstrere mot terroraksjoner.

     

    Det er en oppblomstring av radikal islam i Norge.  Min mening er at disse bør interneres, før det skjer noe.  Jeg håper og tror at europa er i ferd med å våkne, og at det allerede nå legges planer for hvordan man kan få kontroll med denne kreftsvulsten av en religion.

    Nå er du helt på bærtur. Islam i praksis? Jevne muslim aksepterer det? En jevn muslim anser ikke terrorister som muslim. 

    Dreper du et menneske, har du drept en hel nasjon, det sier Islam. Dette er bare noen idioter som tolker ting feil og blir ekstremister. Jihad handler om selvforsvar.Det hadde hver og en av dere gjort, hvis noen skulle angrepet deres eller deres familie. Men den blir feiltolket, og noen jævla idioter ekstremister gjør idiotiske handlinger basert på det. Men de er ikke muslimer, selv om de anser seg for å være muslim.

     

    Og hvor har du det fra at jevne muslim aksepterer det som skjer? Vet du hvor vondt jeg har det akkurat nå? 

    Hvert og et menneske med litt fornuft får vondt av dette, uavhengig av religion. Tror du er så blind av hele situasjonen, at du vil bare legge skylden på noen,. 

     

     

    This. Generaliseringen til de fremmedfryktige kjenner ingen grenser lenger dessverre, det er ikke så farlig å ta akkurat de som gjorde ugjerningen, bare man får tatt noen som likner...  slik som alle verdens 1,7 milliarder muslimer...

     

    Det de ikke klarer å forstå er;

    ISIL sympatisører har fullført terrorangreper i Kuwait, Tyrkia, Somalia( Al-Shabaab som har sverget troskap til denne gruppen), Nigeria, Lebanon og Jemen.

     

    • Liker 2
  6.  

    Det er løgn å si at de overvåker alle muslimer, i tillegg er din konklusjon feil.

     

    Det er et faktum.

     

     

    - Resultatet av 11 september ble invasjon av Irak og Afghanistan. Destrueringen og ødeleggelsen av spesielt

    Irak har medført til sekterisme og langt flere konflikter i den regionen. Gjør matten- og resonner deg frem til årsaken til at

    Daesh klarte å komme seg inn i irak

     

     

    Hva er poenget ditt? Jeg snakker om islamsk terror i USA.

     

    Poenget mitt er at Usas aggressive utenrikspolitikk er årsaken til at slike grupperinger har oppstått. 

    Hvorfor legger du i tillegg islamsk terror i Usa som et premisse egentlig, når Usas terror i muslimske land er betraktelig større og flere?

    • Liker 1
  7.  

    Hvor mye sikrere ble USA etter 9/11?

     

    Og er det egentlig muslimene som er så farlig? Eller er det bare det media blåser opp?

     

     

    Statistikken er bullshit. De cherrypicker cutoff points og endrer kriteriene for hva som konstituerer terror f.eks.

     

    Siden 11 september 2001 i USA har det kun vært et fåtall terrorangrep med relativt få ofre. Nettopp fordi USA trampet hardt ned på islamisme og overvåker alle muslimer.

     

    Det er løgn å si at de overvåker alle muslimer, i tillegg er din konklusjon feil.

    - Resultatet av 11 september ble invasjon av Irak og Afghanistan. Destrueringen og ødeleggelsen av spesielt

    Irak har medført til sekterisme og langt flere konflikter i den regionen. Gjør matten- og resonner deg frem til årsaken til at

    Daesh klarte å komme seg inn i irak 

    • Liker 2
  8. Dette var vel forventet? 

     

    Når vesten  er med på å bombe ned Syria og yppe mot slike gale organisasjoner, så vil dem forsøke seg på "hevn" mot oss.
    La oss legge til grunnlag at mange flere sivile har blitt rammet av vestens bomber enn det som skjedde her i Brussel.

  9. Tenker egentlg det samme. Vurderer samtidig å ta opp matte 1000, selv om jeg fikk en B. Må si at emnen var krevende, selv om jeg hadde mye av det på VG3. Jeg får i tillegg tid til å konsentrere meg om byggeteknikk, ettersom jeg ødela matte 2000 i fjor :p

     

    Men ja, føler egentlig ikke at det skal mye til å få en god karakter på fredagen. Man vet hva læreren forventer, og samtidig viste jeg at øvingene og eksamene ikke hadde noe sammenheng med hverandre, så startet ganske tidlig.

     

    Hva synes du om byggematerial& byggedimensjonerings eksamen? hørte at det var en del som var misfornøyd med den

  10. Abonnerer på denne. :)

     

    Jeg hadde en studieteknikk som fungerte fint når jeg gikk på BI (A i snitt), men merker at jeg ikke er effektiv nok på ingeniør. Les: jeg er for grundig og sliter med å mestre pensum til tross for at jeg bruker mye tid på skole. Jeg burde nok bli flinkere til å fokusere kun på det mest essensielle og begynne tidligere på eksamensoppgaver/oppgaveløsning.

     

    Noen nevnte repetisjon og jeg tror det er lurt. En som hadde A i snitt som ingeniør på HiOA sa at etter hver eneste forelesning gikk han gjennom det han hadde lært. Repeterte forelesningen og gikk gjennom det han hadde lært. Kunne være så lite som fem minutt. Her kan jeg bli bedre da det er fort gjort å bare slenge bøkene sammen når man er ferdig. Sliten. Lyst hjem. Lyst å ta fri. Osv.

     

    Kjøpte forresten boken, "How to Become a Straight A Student" av Cal Newport, men ble ironisk nok aldri ferdig (hadde for mye skole). Sales pitchen var at han kun hadde intervjuet studenter med A karakterer som samtidig ikke brukte MYE tid på skole. Men alt er relativt fordi jeg hadde inntrykk av at de brukte ganske mye tid tross alt. 

     

    Kanskje jeg blar litt i den i boken i ferien. :)

     

    Hvilken linje går du på innen ingeniør i HIOA og hva er snittet ditt der?

  11. Du kan bruke formelen:

    Takk for hjelp, var ikke så veldig vanskelig. Sitter nå med denne oppgaven:chart?cht=tx&chl=\int e^{x} \sin{x} \quad dxNå har jeg lært substitusjon, oppspaltning og delvis integrasjon. Regner kanskje med at sistnevnte er fremgangsmåten på denne oppgaven, men at jeg må gjøre det flere ganger?

    Prøv denne formelen:

    ∫u(x)v'(x)dx=u(x)v(x)-∫

    u'(x)v(x)dx.

    Du finner den nok i boken din. Integrasjonen av E(x)= E(x)

  12. Hvilken metode burde jeg bruke på denne her?

     

    chart?cht=tx&chl=\int x \cdot e^{x^2} dx

     

    Har ikke holdt på med integrasjon/antiderivasjon så lenge, så har stort sett bare holdt på med delvis integrasjon, og enda ikke satt igang med substitusjon og delbrøksoppspaltning.

     

    Bare ved å se på den, så kjenner jeg igjen uttrykket fra derivasjon, og ser at det skal være chart?cht=tx&chl=\frac{e^x^2}{2} + C.

     

    Ved å forsøke med på delvis integrasjon, så ser jeg at jeg ikke kommer noe vei. Så mistenker kanskje at det er substitusjon som er tingen her, pga kjernen til e (som er x^2), tenker jeg riktig da? (Og om, så er det kanskje på tide at jeg hopper videre for å lære meg det...)

    Det er riktig. Du må bruke substitusjon for å løse denne oppgaven. 

    Det er egentlig en lett oppgave, og en god start for deg.  Er her en video om denne temaet; 

     

    Lykke til

  13.  

     

    Det kan da ikke være noen tvil om hvem som skaper den lidelsen vi ser og hvilken part som prøver å stoppe det samme?

     

    Jeg tror det er soleklart for alle nå at det er USA som skaper lidelsen og at ingen forsøker å stoppe "det samme".

     

     

    Hadde du bare i ett sekund klart å sette deg inn i situasjonen til alle som har hatt noe med jihadister å gjøre, så hadde du sikkert framstått mindre ignorant overfor problemet med radikal Islam.

     

    Eller tror du at du går klar siden du forfekter ett hat mot USA som en annen betalt russisk forumagent? Du må forstå at disse vi nå snakker om skiller ikke på deg eller meg eller disse homofile feministene du pratet om. Og hvem hadde du tenkt skulle komme å redde deg om så det var deg som satt der underlagt den Islamske stat egentlig? De tusenvis som allerede sitter i denne situasjonen underlagt Islamske terrorregimet og som har mistet alt er nok neppe av samme oppfatning som deg når det kommer til en vestlig militær intervensjon. Hva vesten har gjort og ikke gjort har de ikke råd til å koste på seg å synse om nemlig, dette handlingsrommet er tatt ifra dem for lenge siden av ovennevnte.

     

    Dette er langt mer alvorlig enn disse små politiske variasjonene mellom verdens statsledere som du liker å ha fokus på. Her må vi først samles om å bekjempe denne totalitære menneskefientlige ideologi som pr idag står som en reell trussel for hundre tusener av mennesker, og i verste fall også for oss her i Norge, før vi hopper på politikkvogna vår. Hadde det ikke vært å foretrekke for deg også om alle land, inkl USA og Russland, hadde ett bredt samarbeid og ett samlet fokus på dette kontra disse indre stridigheter og gamle prinsipper som du ser ut til å hause oppunder?

     

     

    Hva er din definisjon på hat? Som det tidligere har blitt nevnt, så har vi sett hva tidligere invasjoner og krigføringer har ført til i det regionen.  

    Her må vi diskutere et par problemstillinger;  Hva er det vi egentlig skal bidra med, hvem er det vi skal samarbeide med og hva er det virkelige hensikten bak dette her.

    Første problemstilling; Hva skal vi bidra med?

    - Om vi skal gjøre det samme som vi gjorde i Libya- med andre ord; Bidra med x-antall bombefly som vil drepe i like stor slag som i Libya og, samtidig  vil offeret  her være sivilbefolkningen. Raqqa er en liten by, og over 20000 syrere blir holdt fanget i denne området. 

    Skal vi i tillegg samarbeide med despoter som Usa og Nato som har forårsaket dette her? Dette kunne ha blitt unngått om man ikke hadde ødelagt infrastrukturen i Irak, ansatt Al-maliki ved Usas velsignelse som førte en sekterisk krig og invadert disse områdene.

     

  14. Forståelse er det viktigste når det kommer til fag som matte, fysikk, kjemi og geografi i vgs
    - Jeg anbefaler deg om å ikke følge den nye trenden, " skrive notatene på pcen"- men heller bruker skrivebok

    til å notere ned ting. Nok har empiriske undersøkelser har vist at det er det beste tiltaket på å huske ting bedre. 
    Ellers, ikke vær freakene som gjør tusenvis av matte-oppgaver, men fortsatt feiler på prøver og eksamener. 

    Forståelse, forståelse og forståelse

×
×
  • Opprett ny...