Gå til innhold

hilbjørg

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hilbjørg

  1. Her var det utrolig mange som har lest, og ingen som har tips? Kanskje jeg stilte et håpløst spørsmål :p

     

    Da spør jeg mer konkret, ville dere anbefalt noen av disse to?

     

    Asus fra Netonnet: http://www.netonnet.no/art/data/barbar-data/asus-x550jk-dm034h/210057.2001/#tab_ratings

     

    Lenovo fra Elkjøp: http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/LE80EC00ARMT/lenovo-ideapad-z50-75-15-6-barbar-pc-sort

     

     

    Noen som har erfaring med Netonnet? Jeg har bare bestilt en liten harddisk der før, og det gikk fort.

    Men når jeg leser om folk sine erfaringer med kundeservice der, så får jeg bakoversveis. Er det så ille?

  2. Hei.

     

    Jeg trenger ny bærbar pc, og jeg trenger den raskt, men har gått meg helt vill i jungelen.

    Trenger tips og innspill!

     

    Jeg trenger en pc som kan kjøre Photoshop uten problemer. Eller har jeg "lett bruk", ikke noe spill etc.

     

    Har forstått at den optimale maskinen for PS og bilde/videoredigering er langt over min prisklasse, men jeg håper det finnes et rimeligere alternativ som er brukbart. Mitt absolutte tak er 7000,-.

     

    Har god erfaring med Acer, men vil gjerne ha 24 mnd garanti. Finnes det noe brukbart innen Lenovo og Asus? Noen som har erfaringer?

     

    Alle tips og synsing mottas med takk :)

  3. Dette blir gjetting, men det er ikke usannsynlig at lageret på harddisken er tørt/slitt, slik at lesing av filer/skriving til disk blir unøyaktig og diskene vibrerer og lager lyd. Bortsett fra vifta, som ofte ryker, er harddisken den eneste mekaniske komponenten i laptopen som kan lage slike lyder(hvis du ikke har ssd).

     

    Hvis vifta er årsaken til tregheten, skulle det bety at PC'en går varm, og bildet fryser/PC krasjer. Men det burde du kunne kjenne på undersiden som da blir veldig varm. Lån en tom harddisk, og installer OS på den, og se om det løser saken. Hvis du ikke får tak i en, kan du få en gammel av meg.

     

    Er det harddisken som er årsaken, er det viktig å sikkerhetskopiere viktig innhold før den dør helt.

    Slitt harddisk? Jeg visste ikke at det gikk an engang. Hvordan kan det skje?

    Kan pc´n da virke helt normalt i lange perioder, for så å "låse seg" igjen?

     

    Pc´n er ikke unormalt varm under.

     

    Jeg er ganske grønn på sånne tekniske ting, så hvordan installerer jeg OS på en tom harddisk?

  4. Takk for alle svar.

     

    Jeg tror på teorien om at det kan være støv i vifta. Eller kattehår, de sniker seg nå inn overalt ;)

    Vifta går forøvring mer enn normalt, men den starter og stopper hele tiden, akkurat som den aldri kommer helt igang.

     

    Er det trygt å skru opp pc´n og prøve å "blåse" ren vifta altså? Jeg har aldri åpnet en bærbar før, men jeg har vel ingenting å tape.

     

    Ang modell er dette en Acer Aspire 5742G. Core i5-460M processor. Har windows 7.

     

    Skal prøve å få starta på nytt. Sist jeg prøvde, så begynte pc´n å installere ei oppdatering, og den brukte tiiiimevis på det, sto hele natta... men da jeg skulle starte igjen nesten morgen, så hadde den aldri slått seg helt av, bare gått i dvale. Har også fått blåskjerm en gang, men den forsvant før jeg klarte å lese hva som sto der.

     

    Er det mulig å starte på nytt uten at den installerer oppdateringene som ligger der?

  5. Jeg har fryktet at det er CPU´en ja... men ville den ikke da være enten dau eller levende?

    Jeg synes det er så rart at den virker perfekt innimellom, men i og med at den verken kan slås helt av eller oppdatere noe, så er det jo helt klart noe veldig galt et sted.

     

    Ang. Acer, så har jeg en gammel Aspire som er 8 år gammel, og den funker enda - selv om den er treg. Men mulig nyere pc´er blir laget for å vare i bare 2-3 år :hm:

  6. Min kjære laptop er syk. Har hatt en venn som er selvutnevnt dataekspert innom for å prøve å finne ut av det, men han skjønte ingenting. Det eneste rådet jeg fikk var å kaste pc´n i søpla og kjøpe Mac, noe som ikke er noe alternativ akkurat nå :roll:

     

    Pc´n er altså en snart 3 år gammel Acer Aspire. Har fungert utmerket frem til for ett-par måneder siden. Da begynte den å tulle når jeg skulle vekke den fra dvalemodus. Det skjedde ikke bestandig, men noen ganger var det akkurat som den låste seg, alt gikk i sirup, og det kom en slags prrrrr-lyd fra den som ble gjentatt og gjentatt. Som om noe har gått i heng, eller noe ikke starter - kan jeg tenke meg.

     

    De gangene dette skjedde måtte jeg slå av pc´n fysisk, med knappen, og når det startet igjen var alt i orden.

     

    Men for 3 uker siden fikk jeg problemer da jeg slo på pc´n om morran. Prrrr-lyden var der, det gikk ikke an å trykke på noe, det var som om pc´n jobbet og jobbet med noe, sånn helt for seg selv. Siden da har jeg hatt problemer hver dag. De siste to ukene har ikke pc vært avslått, kun i dvale. Selv etter kort dvale så kan det ta alt fra 30 minutter til 4-5 timer før jeg kan bruke den.

    Jeg kan se på bilder, men det går veldig tregt å kopiere til ekstern harddisk. Jeg får åpna nettsider når den er i godlune, men det er mye som krasjer, spesielt denne shockwave flashplayer (eller hva den heter). Jeg kan ikke se videoer og filmsnutter, da låser pc seg etter ei stund.

     

    Jeg får kjørt virusscan, finner ingenting der. Hvis jeg slår av pc, så prøver den å installere oppdateringer, men klarer det ikke.

     

    Det som hele tiden går igjen er denne gjentatte prrrr-lyden (tenk dere kattemaling, høres sånn ut) når pc´n ikke vil virke. Når den virker, så er lyden borte.

     

    Jeg hadde ikke installert eller oppdatert noe i forkant av problemene, de startet helt plutselig. Jeg har kun PS og et annet bilderedigeringsprogram på pc´n, og en haug med bilder, men ingenting annet installert. Ikke spill, ikke noe annet.

     

    Noen som har det miste av formening om hva som kan være galt??

     

    (Jeg har en videosnutt av den rare lyden, men pc nekter meg å få den overført fra kameraet :hm: )

     

     

  7. Er det noen som kan anbefale en smarttelefon som har bra dekning?

    Finnes de i det hele tatt?

     

    Har idag en Samsung Galaxy S1, og den er helt håpløs. Vi er mye på hytta og ellers på turer i marka hvor det er dårlig dekning, og da må vi dra med oss en gammel Sony Ericsson for å i det hele tatt få sendt en sms.

    Virker som jo nyere mobil vi har, jo dårligere dekning er det.

     

    Å få noe fornuftig svar fra de som selger mobiler har vi gitt opp, så spør istedet her. Er det noen andre som ferdes ute i "dårlig-deknings-områder" som har tips og anbefalinger, så tas de imot med stor takk :)

     

     

  8. Takk for svar.

     

    Nå føler jeg meg litt dum, siden jeg ikke husker hvordan objektivet så ut før denne skranglelyden kom :blush: Jeg var så glad da jeg fikk det, det gikk rett på kameraet og har nesten ikke vært av de siste månedene.

     

    Jeg prøvde å legge ut bilder her, men jeg fikk bare feilmeldinger. Men ja, det er på baksiden kretskortet kommer til syne. Jeg har sjekket på alle de andre objektivene mine, men det er kun på denne Sigmaen at det skjer. På de andre er kretskortet skjult selv om jeg vrir zoomen.

     

    Jeg har hørt LITT skranglelyd før, men her snakker vi om mye lyd, som om to glass ligger løse oppå hverandre. Jeg trenger ikke riste objektivet, det er nok at jeg bare løfter det...

     

    Jeg har ikke lagt merke til noe på bildekvaliteten, men jeg får ta noen testbilder og sjekke nærmere.

    Hvis noe faktisk ER løst inni der, kan kameraet ta skade om jeg bruker objektivet?

  9. Nå trenger jeg litt hjep her, håper noen kan svare.

     

    For noen måneder siden kjøpte jeg et Sigma 17-50mm objektiv til mitt nye Nikon D7100. Jeg har vært strålende fornøyd med det, helt supert objektiv. De siste ukene har jeg hørt en slags "klikkelyd" når jeg har slått av og på kameraet, men alt har jo fungert, så jeg har ikke tenkt så mye på det.

     

    Igår skulle jeg bytte objektiv, og når jeg tar av Sigmaen så skrangler den. Ikke bare litt, men veldig. For meg høres det ut som det er et løst glass et sted. (Vet ikke om det er mulig, jeg har null peiling på sånne ting.)

     

    I tillegg ser jeg at når jeg beveger zoomen på objektivet, så kommer kretskortet til syne. (For det er vel et kretskort den grønne tingen med duppeditter på?) Det skal da ikke være sånn? Jeg har sjekket på mine andre zoomobjektiver, og det skjer ikke på noen av dem.

     

    Beklager ELENDIG forklaring, men jeg er grønn på slike tekniske ting, og vet ikke hvordan jeg skal forklare ting.

     

    Håper likevel noen skjønner hva jeg mener, eller har peiling på hva som kan ha skjedd. Jeg har vært så superforsiktig med både kamera og objektiv, så skjønner ikke helt hvordan noe kan ha blitt ødelagt etter så kort tid.

     

     

  10. Takk alle sammen for svar :)

     

    Nå har jeg vært en tur i tenkeboksen. Jeg innser vel at Nikon 16-85mm blir for kostbar for meg på nåværende tidspunkt. Jeg ser jeg kan få et brukt for 2800,- på foto.no, men jeg tenker at jeg helst vil kjøpe nytt. (Har ikke vært heldig med tidligere bruktkjøp)

     

    Så da står det mellom Sigma 17-50mm og 17-70mm. Jeg regner med at førstnevnte blir vinneren, mest pga prisen. Jeg kommer nemlig til å trenge ny kamerasekk, ND-filter, fjernkontroll og diverse nødvendige duppeditter jeg ikke har fra før... så tusenlappene får nok bein å gå på uansett ;)

     

     

    Når det gjelder det halvdøde gamle Nikon-objektivet, så fungerer det fortsatt AV OG TIL på gammelkameraet. Men bare på 18mm, og jeg må ikke prøve meg på å zoome inn på noe... da blir det dødt igjen. Så motoren har nok kanskje ikke tattk kvelden fullstendig, men noe er ihvertfall veldig galt. Jeg tror bare jeg pensjonerer det, det er vel uansett ikke noe kvalitetsobjektiv...

  11. Tusen takk for svar alle sammen :)

     

    Jeg tror ikke Sigma 18-35mm er noe alternativ akkurat nå, både pga prisen og fordi jeg tror jeg kommer til å savne mer zoom.

     

    Nikon 16-85mm kan helt klart være et alternativ, sammen med de to fra Sigma, 17-50 og 17-70. Jeg heller nok fortsatt mest mot Sigma, men det er mye pga. prisen, og at jeg har god erfaring med merket fra før.

    Er det nå jeg skal fortelle at jeg er elendig på å ta avgjørelser? :roll:

     

    Kan noen overbevise meg om hva som er best til mitt bruk?

     

    Jeg vil ha noe som er lyssterkt, og som gir skarpe flotte bilder. 90% av bildene mine er landskap. Jeg tar mye bilder av rennende vann og bølger. Har tenkt å prøve meg på natt-/nordlysbilder også, det har jeg null erfaring med fra før. Så tar jeg endel dyrebilder og dråpebilder, men det dekkes egentlig av de to andre objektivene jeg har.

     

    For å spørre enda vanskeligere, hva har Nikon 16-85 som ikke Sigma 17-50 har, og motsatt?

     

     

    Og til flageborg: Hva er AA-filter, og hva mener du med oppdatert firmware?

     

    Hilsen AMATØREN ;)

  12. Begge kameraene har innebygget autofokusmotor, og det er en liten tapp på objektivet som blir dyttet på fra kameraet for å fokusere.

     

    Har du nærmere beskrivelse av objektivet ?, selv om kameraet har innebygget fokusmotor er det mange objektiver som også har det og kanskje ditt objektiv også har innebygget motor, det for å finne ut om det er overføringen eller motoren som fusker.

     

    17-50 f/2.8 er et meget bra objektiv som du blir fornøyd med, Tamron har et tilsvarende som er meget bra.

     

    Objektivet heter AF-S Nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6 G ED.

    AF-S, betyr ikke det innebygget fokusmotor? Kan det være at det er selve motoren som er gåen?

     

    Jeg må nevne at objektivet har virka "til og fra" i ca. en måned. Det vil si at det blir helt dødt innimellom (bortsett fra at jeg hører at noe jobber for livet inni der), men så har jeg kunnet vekke det opp igjen ved å slå av og på kameraet - eller ta av og på objektivet. Det har virka best rundt 18mm.

    Igår skulle jeg ta bilde av solnedgangen, men det nekta å fokusere. Etter å ha prøvd diverse ganger, så hørte jeg en "knekkelyd" inni objektivet, og nå er det helt dødt...

     

    Kan et objektiv med feil ødelegge kameraet forresten?

  13.  

    Grattis med det ypperste av kamerahus :) Det fortjener et skikkelig objektiv..

     

    Selg alt det gamle og kjøp 17-50mm(utgående), 17-70mm eller 24-105mm. Alle har Optisk Stabilisering :thumbup:

     

    Takk :) Hva er egentlig forskjellen på 17-50mm og 17-70mm, bortsett fra mer zoom? Jeg har sett på begge nemlig, og spesifikasjonene er jo nærmest like. Har aldri savnet den biten mellom 55 og 70 på mitt gamle objektiv da, det skal sies.

    Jeg tar stort sett landskapsbilder med den linsa, ofte "utsiktsbilder" fra fjelltopper osv, og da liker jeg å få mest mulig med på bildet. (Og ja, jeg trenger en vidvinkel etterhvert - men det får komme i neste omgang).

     

    Er det dumt å kjøpe et utgående objektiv?

  14. Hei, håper noen kan hjelpe en stakkars nykommer her inne :)

     

    Jeg har problemer med objektivet som fulgte med mitt gamle Nikon D50. Det er et Nikkor 18-55 mm. Det har vært en trofast venn i mange år, og hjulpet meg med masse fine bilder, men for noen måneder siden begynte det å fuske. Det vil ikke fokusere, men jeg hører motoren (?) jobbe for livet. Nå har jeg kjøpt nytt kamera (D7100), og det er samme problemet på begge kamera. De andre objektivene mine funker som bare det, så jeg vet at problemet ligger i selve objektivet.

    Noen som har vært borti lignende, og kan fortelle meg hva som er galt?

     

    Hvis det viser seg at objektivet er offisielt avgått med døden, så trenger jeg jo noe som kan erstatte det - en grei og passe lyssterk normalzoom. Har fra før Sigma 50mm og Sigma 70-300mm som jeg har vært strålende fornøyd med, derfor ser jeg nå i retning Sigma 17-50 F2.8 EX CD OS HCM. Noen som har erfaringer med dette?

     

     

×
×
  • Opprett ny...