Gå til innhold

erik-b

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av erik-b

  1. Hvilken avfukter har du, og hvilken instilling har du den på?

     

    Har denne avfukteren: http://www.clasohlson.com/no/Cotech-10-l-luftavfukter/36-5204

     

    På kjøkkenet er det bare sånn "kulegreie" så den har ikke noe virkning på det området. 

    På badet er det avtrekk som står på hele tiden. Er veldig bevisst på det med tørking av klær, det skjer bare på badet med avtrekket på. 

     

    Ser ut som avfukteren fanger opp litt mindre vann pr time nå etter den fikk stå på første gang. 

  2. TS. 7 liter, på 7 timer er veldig mye! Du har nok et fuktprroblem og det er ikke uvanlig i kjeller leilighter (og u-etasjer). Normalt skyldes dette for dårlig (eller ingen) drenering av grunnmur. Og trolig ingen annen fuktsikring heller. Dette er en mangel ved lelilgheten, som du kan klage på.  

     

    Selv du ikke er sikker på fuktmåleren din, gjør likevel som Jarmo foreslo. Test med fukmåleren både ute og inne. Da skal ikke luften inne være mer fuktig, enn ute.

     

    Men luften skal normalt ikke bli "tung", selv om det er høy luftfuktighet. Årsaken til "tung" (eller dårlig luft), er normalt manglende ventilasjon. Du nevner "ventil på vinduet". Hvis dette er en spalteventil, som sitter i karmen, fungerer den dårlig som ventilasjon, uten mekanisk vifte. I lelighter med slike ventiler er montert, skal det være mekanisk ventilasjon, minst et sted i leligheten. Og den vifta må stå på, for at du skal få nok frisk luft ut av spalteventiler. Det er da også meningen, at dør mellom soverom og den mekaniske vifta, har luftespalte i terskel, eller i dørbladet. Hvis ikke, får du la døren stå på gløtt.

    Takk for svar!

     

    Ser du skriver 7 liter, det var snakk om 7 dl så om svaret er basert på 7L og ikke 7dl er kanskje saken anderledes? 

    Jeg byttet inn hygrometeret, så det har jeg ikke. Men jeg testet det ute i går, og da viste det 50% og inne viste det 70%, så luftfuktigheten var (trolig) 20% høyere inne enn ute. 

  3.  

    , lot den stå på i 7 timer på soverommet før jeg tok kvelden, den samlet på disse 7 timene opp 7dl vann. 

     

     

    Hvordan var den relative fuktigheten ute og hadde du vindu åpen?

     

     

    Takk for svar. Vinduet var lukket men hadde ventilen på vinduet oppe. Angående luftfuktigheten i går kveld er jeg usikker men ser luftfuktigheten i dag er rundt 81% i mitt område i følge weather.com uten at jeg vet hvor pålitelig denne siden er og hvor mye den har endret seg siden i går. 

  4. Hei.

     

    Flyttet for ca. 1 år inn i kjellerleilighet, første som bor her - nyoppusset leilighet.

    Har reagert på at det kan bli tung luft, spesielt på soverommet - til tross for fokus på god ventilasjon, oppdaget at det var antydning til mugg bak sengen, men var helt overfladisk og gikk lett vekk med en klut. 

     

    Kjøpte et hygrometer på clas ohlson som viste 70% luftfuktighet, men stoler ikke helt på dette, termometeret på enheten viste 28C på rommet og det var ikke mer enn 20-22C på rommet, så mulig hygrometeret og var feil. Så produktet hadde fått mye klager på nettsidene til clas. 

     

    Gikk i går til innkjøp av en avfukter da jeg føler meg ganske sikker på at luftfuktigheten er for høy, lot den stå på i 7 timer på soverommet før jeg tok kvelden, den samlet på disse 7 timene opp 7dl vann. 

     

    Mitt spørsmål er: er dette mye eller normalt?

    Takker for svar. 

  5. Hei.

    For et par dager siden fryste macen min. Restartet ved å holde inne på/av knappen. Macen fryste etter kort tid igjen, som forrige gang restartet jeg ved å holde inne på/av knappen, men denne gangen ville ikke maskinen boote, fikk bare opp blinkende mappe med spørsmålstegn.

    Regner med partisjonen tok skade av å bli slått av på denne måten, har forsøkt å restarte, holde inn alt, og reparere disken. Men dette går ikke, sannsynligvis fordi jeg ikke kan kjøre dette fra samme hdd.

    Har nå tatt ut harddisken, forøvrig bare et par måneder gammel ssd disk, har satt den i en hub som videre er koblet til macen via usb.

    Det rare er at jeg klarer å boote fra disken på denne måten. Altså når harddisken står i hub og koblet til mac via usb.

    Kobler jeg derimot harddisken direkte i macen fungerer det fortsatt ikke å boote. Det er ikke noe galt med kabelen i macen da jeg får opp harddisken når jeg trykker alt ved oppstart, men den vil altså ikke boote når den er koblet direkte i macen. Kun fra hub.

    Noen teorier på hva problemet kan være?

  6. Takk for mange gode svar. Kommer til å prøve å løse dette på en mest mulig fredlig måte. Huseier har til nå fremstått som en grei kar, og det vil ikke være vanskelig å få leid ut leiligheten nå som studenter strømmer til byen, er sikkert mange som ikke ville brydd seg om bråket som jeg reagerer på. Så lenge jeg tar kostnadene på å legge ut ny annonse på finn.no kan jeg ikke forstå at det skal være noe problem. Er nok værst for meg som har brukt 8000 på husleie på en leilighet jeg ikke kan bo i.

  7. Takk for svar. Står spesifisert i kontrakten at ingen av partene kan si opp avtalen før ett år er gått. Vil få dette avklart raskest mulig, orker ikke flytte inn for så å måtte flytte ut igjen om noen måneder fordi jeg ser at det ikke går. Gruer meg til å ta samtale med huseier, er nok ganske irriterende når leieboer kommer etter et døgn og sier han ikke vil bo i leiligheten. Tenker også på meg selv som har blåst mange tusen rett ut av vinduet.

  8. Hei. Er havnet i en ganske fortvilet situasjon. Overtok i dag en kjellerleilighet som jeg har skrevet kontrakt om å leie i 1 år.

     

    Etter å ha oppholdt meg i leiligheten i 30 min merker jeg at det er ekstremt lytt fra etasjen over der huseierne bor. Kan høre de snakke og når de går på gulvet knirker det noe helt ekstremt. Det kommer høye sprekkelyder fra taket både i stue og soverom når de går over. Ikke bare vanlig knirking altså.

     

    Jeg er veldig var på lyder og har ganske krevende studier og jobb så når jeg kommer hjem er jeg avhengig av å ha det rolig.

     

    Da jeg var på visning var det selvfølgelig helt stille, og jeg presiserte at det var veldig viktig for meg at det var rolig og stille.

     

    Vi skrev kontrakt for 1 år og jeg er livredd for at jeg må bo i denne leiligheten. Kan jeg komme meg ut? Som sagt synes jeg det er dårlig når jeg presiserte viktigheten av stillhet og så er det så lytt. De har i tillegg 2 små unger som hadde lagt seg når jeg var i leiligheten i kveld, ser for meg støynivået når de er våken.

     

    Ellers kan jeg aldri tenke meg leiligheten kan være godkjent for utleie, det er ekstremt lavt under taket og svært små vinduer. Skal ringe kommunen i morgen og finne ut om leiligheten er godkjent for utleie.

     

    Håper dere kan komme med noen innspill til denne situasjonen.

  9. Hei. Skal sende en pakke til Sverige, verdien er 6 000 kr. Risikerer mottakeren å måtte betale 25 % moms + en lang rekke gebyrer når pakken skal hentes? Har søkt litt rundt men finner ikke helt ut av dette. Kan jeg eventuelt være lurt å prøve deklarere pakken som gave? Vet ikke om det er noen spesielle ordninger innenfor EØS landene?

    Takk for svar!

  10. Hei. Holder på å utvikle en webside og er siste finpussen som gjenstår, men står helt fast på noe så enkelt som å dele til facebook.

    Måten jeg deler på er at bruker linken: https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=<LINK>

     

    Ønsker å bruke denne metoden fremfor å implementere facebook share-knappen, da jeg ønsker å velge hvordan selve del-knappen skal se ut.

    Det virker som sharer.php ikke klarer å lese denne linken:

     

    http://www.kroppsanalyse.no/responsivt/index.php?p=graf&k=dGVzdGluZ0B0ZXN0aW5nLm5vLTE5MTUtMTkxOC0x

     

    om jeg trykker del blir linken kuttet til kun:

    http://www.kroppsanalyse.no/responsivt/index.php?p=graf

    jeg har prøvd å bytte ut & til & har gått over meta-taggene osv men finner ikke problemet. Det funker å dele linken når jeg limer den direkte inn i statusfeltet på facebook, men ikke via sharer.php.

    Det er altså denne siden jeg prøver å dele:

    http://www.kroppsanalyse.no/responsivt/index.php?p=graf&k=dGVzdGluZ0B0ZXN0aW5nLm5vLTE5MTUtMTkxOC0x



    Har prøvd å dele ved å forenkle urlen med bitly og men det hjalp ikke. Har måttet knekke en del vanskelige problemstillinger i utviklingen av siden men akkurat dette finner jeg ikke ut av :hm:
    Takker for svar!
×
×
  • Opprett ny...