Gå til innhold

Deleo

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Deleo

  1. Merker jeg er skeptisk mot at bedrifter som har deg (som privat person) som et produkt; slik som facebook og google.

    Hadde følt meg tryggere om verden hadde kommet sammen om å danne internasjonale nonprofit organisations til å sørge for internett for alle sammen.

     

    Nå er kanskje alles tanker rettet mot alt det gale som de offentlige driver med av overvåking og kontroll. MEN det som mange glemmer er at de offentlige etatene MÅ holde seg innenfor rammer og er delvis kontrollert av demokrati. Google og Facebook er lang i fra styrt av demokrati, men et styre som bryr seg mer om inntekt enn dine verdier ;)

    • Liker 1
  2. ENDELIG!

    Jeg ringte inn til CD for to år siden og ba om å ikke ha TV, kun internett og det var tydligvis umulig for de måtte ta kutte ut signalene.

     

    Hva skal vi med et kort i dekoderen og en DYR dekoder dersom vi ikke trenger å dekryptere grunnpakken? Dersom grunnpakken er kryptert, hvorfor ikke da bare deaktivere kortet? så kan de gi ut internett til de som kun ønsker det.

     

    Forbrukerrådet burde ha tatt tak i denne saken litt tidligere, men takk for at dere endelig gjør jobben ;)

    • Liker 1
  3.  

     

    Kan det tenkes at en iPhone med altfor bra kvalitet ikke passer Apple's strategi?

    Ja, hvis man er typen som tror på eller lager konspirasjonsteorier...

    Herlig! så man snakker om konspirasjon med en gang man nevner en teori som ikke faller godt innenfor dine grenser av logikk og verdenssyn? Vær litt mer tolerang ovenfor andres meninger. Bedrifter er kyniske organer, og de overrasker stadig med hvor kyniske de kan være. Egentlig bare menneskelig sinn kan styre hvor kyniske de er, og det nivået sprenges hver dag; bare sjekk litt historie og nyhet om hva som skjer i blant annet Afrika ;)

     

     

    • Liker 2
  4. hmm... så hvis samtlige i Norge benytter denne funksjonen, og sikkerheten er lite sterk; herlig data å sanke inn for de som har lyst å overvåke folk eller selge informarsjon om brukere.

     

    Den overvåker alle dine avtaler og vaner, deretter tilrettelegger timeplanen og foreslår ting/reklame eller forbedringer.

    All denne loggingen og "predictive algorithm" så er du helt blottet.

    Blir interessant å lese fremover om produktet dems, og hvordan de setter loyalitet og integritet, ikke minst sikkerhet :)

    • Liker 1
  5. Jupp.

     

    Har du bare bittelitt peiling på våpen, og du er "edru nok" til å ta selfie, så bør du forstå at du ikke trekker av på avtrekkeren mens du sikter på deg selv... (eller noen andre for den saks skyld)

     

    Gitt at du er dum nok til å ta av sikringen/ikke ha den på, og i tillegg glemme å sjekke om den er ladd eller har kuler i seg.

     

    jaja, som sagt. Naturlig seleksjon, hvor dette helt klart var en blindgate sett fra naturens side.

     

    Sikring på en pistol varierer, hvor noen har sikringen på selve avtrekkeren som f.eks Glock.

    Derimot de som har litt peiling på våpen og sunn fornuft, sjekker først om våpnet er ladd: både magasin og i kammer!

    Derimot en tragisk ulykke, som kan gi en vekker til resten av befolkningen om å ikke leke med våpen.

  6. Vil lese .pdf bli implementert i Google Drive også da? Som jeg har skjønt det fungerer ikke å lese .pdf utenfor QuickOffice uten å installere en egen app.

     

    Skydrive, eller OneDrive som det heter nå, så kan du åpne pdf filer :)

    Prøv Onedrive, som forresten også har innebygget word, excel osv.. outlook.com for å sjekke ut hele pakken :) Dropp Google som bare leser alt du har uansett :p

  7. Innspillingstida er neppe på 6 måneder, så det hjelper nok lite å stokke om på rekkefølgen. Mye kan sikkert erstattes med CGI, men det koster jo det hvite i øyet. Dessuten er det nok sikkert nok CGI på denne filmen som det er.

    Jeg kan godt vente til Ford er frisk, ingen bråhast med ny film. Det blir sjelden bra...

    Ikke helt sikker på at jeg følger argumentasjonen din om 6 mnder innspillingstid. Det har lite si om det er 6 mnder eller 12 mdner innspillingstid når man stokker om på rekkefølgen av scener som skal spilles inn. De har fler enn bare ett kamerateam så det vil gå fint å ta ting samtidig, regner jeg med.

    Men dette har de kontroll på :)

    Eneste jeg tolker ut av den avgjørelsen er at Mr. Ford har en stor rolle, og det er bare positivt i mine ører :)

  8. Muligheten til å slå av sporing? hva mener dere med det?

    jeg trodde at det var ulovlig med å spore privatpersoner i kongeriket Norge, så fremt du ikke er Politiet eller spesialtillatelse fra dem.

    Det er heller ikke lov til å benytte cookies til å aktivt spore besøkende, men kun benytte de i analyse verktøy til å forbedre eget innhold, osv..

    Dersom en bruker ikke ønsker "sporing" så kan man også slå av cookies i browseren, så jeg er litt usikker på hva dere mener med å slå av sporing :)

  9.  

    Ønsker å stille et spørsmål til anmelderen: Er du en gamer?

    Du sier at AlienWare har helt klart den råeste kraften til spill, men trekker ned på grunn av støy og vekt; la meg gi motargumenter!

    Har du sett en gamer som ikke har på seg headset? Enhver gamer med respekt for seg selv og spillet, sitter med headset når man er på laptop! Da hører man ingenting av støyet til laptoppen, så fremt du har lyden lavt og dårlig headset.

    Når det gjelder vekt: Har du sett en gamer gå rundt med spill laptoppen rundt på kafeer? Gamere går ikke rundt med sin gamer pc hvor en de er, men tar dem frem når de skal et sted for å sitte der over lengre tid!

    Får man virkelig vondt i ryggen av å bære 7.0kg på ryggen så bør man revurdere å bevege på seg i det hele tatt og/eller bytte ryggsekk!

     

    Du har ikke anmeldt en gamer laptop fra en GAMER sitt ståsted, men din egen. Det er som å anmelde en formel 1 bil for bykjøring!

     

     

    Her generaliserer du noe voldsomt, og jeg tror du undervurderer betydningen av vekt på en "bærbar". Det er nok relativt få som har to separate bærbare, så en bærbar-PC om den så er ment til spilling skal nok helst også kunne fungerer som en bærbar i flere sammenhenger og her blir vekt godt over 3 kg fort utrolig upraktisk for veldig mange. Hvis ikke så kan man jo nesten like så greit gå for stasjonær først som sist og ha en god bærbar ved siden av.

     

     

    Hva gjelder støy så er dette en ufattelig snever tankegang, det er veldig mange som ikke bor for seg selv eller hjemme hos foreldrene sine og dermed ofte har andre individer de må hensynta. Det at du ikke hører det med lydisolerende hodetelefoner er en ting, men om du plutselig sitter i stua med kjæreste / samboer, barn eller whatever så er det greit at maskinen ikke høres ut som en støvsuger. Og igjen så er det nok mange som kunne tenke seg å bruke en slik bærbar til andre ting enn spilling, så om den bråker som en støvsuger så kan jo det bli passe irriterende når du sitter i situasjoner hvor du ikke sitter med hodetelefoner og skal game.

     

    Nå har det jo etterhvert blitt populært for mange å investere i noen skikkelige hodetelefoner, mange av disse er ikke lukkede men åpne og da skal du ha på passe høy lyd for at det skal overdøve voldsomt til viftestøy fra maskinen.

     

    Først la meg legge til grunne på hvilke gitte kriterier mine argumenter går ut i fra.

    Tittel på artikkelen sier at dette er spillpcen du skal kjøpe, som legger til grunn at anmeldingen må gjelde en spillpc og ikke en pc som kan brukes til spill!

    Definasjon på spillpc (som jeg har tatt utgangspunkt i) er en pc som er rettet primært mot spilling, altså primær oppgave er å kjøre spill, akkurat som en konsoll som PS4!

    En spillpc sin største betydning er ytelse! Hvis man ikke har ekstern skjerm, så gjelder også skjermen. Deretter kommer tastatur, og mus; samt lydkort.

    En spillpc er i utgangspunktet ikke en pc du bærer lett under armen, men en pc som har "muskler". I laptop verden er dette en laptop som har desktop ytelse. Dette er nettopp hva Alienware har spesalisert seg på: Desktop ytelse i en portabel pc.

    Anmelderen syter over høy lyd, men viser ikke til hva høy lyd er for noe. Ta gjerne en desibelmåler og kom med konkrete tilbakemeldinger, eller sammenlign støynivået med noe vi alle kan relatere til.

  10. .

     

    Og selv om jeg personlig ikke plages av litt tung vekt på en bærbar har jeg ingen problemer med å forstå de som vil ha en lettere variant. Det er ikke utenkelig at man bruker maskinen til andre ting enn spill også, da alternativet er å ha flere maskiner. Det blir fort veldig dyrt.

     

    Ønsker å stille et spørsmål til anmelderen: Er du en gamer?

    Du sier at AlienWare har helt klart den råeste kraften til spill, men trekker ned på grunn av støy og vekt; la meg gi motargumenter!

    Har du sett en gamer som ikke har på seg headset? Enhver gamer med respekt for seg selv og spillet, sitter med headset når man er på laptop! Da hører man ingenting av støyet til laptoppen, så fremt du har lyden lavt og dårlig headset.

    Når det gjelder vekt: Har du sett en gamer gå rundt med spill laptoppen rundt på kafeer? Gamere går ikke rundt med sin gamer pc hvor en de er, men tar dem frem når de skal et sted for å sitte der over lengre tid!

    Får man virkelig vondt i ryggen av å bære 7.0kg på ryggen så bør man revurdere å bevege på seg i det hele tatt og/eller bytte ryggsekk!

    Du har ikke anmeldt en gamer laptop fra en GAMER sitt ståsted, men din egen. Det er som å anmelde en formel 1 bil for bykjøring!

     

    Det er klart støy og vekt er verdt å vurdere for en bærbar. Etter å ha hatt en maskin som hadde et særdeles høyt støynivå er støy kanskje den viktigste faktoren for meg. Når kona som sitter i naborommet må lukke døra fordi det støyer for mye hjelper det lite om jeg sitter med headset. Jeg bruker forøvrig sjelden headset når jeg spiller. Det er god lyd i pc'en og jeg foretrekker å høre om noen snakker til meg, kommer hjem osv. På jobb sitter jeg derimot med headset mye, fordi jeg vil bytte ut støy fra andre med musikk.

     

    Og selv om jeg personlig ikke plages av litt tung vekt på en bærbar har jeg ingen problemer med å forstå de som vil ha en lettere variant. Det er ikke utenkelig at man bruker maskinen til andre ting enn spill også, da alternativet er å ha flere maskiner. Det blir fort veldig dyrt.

     

    En spillpc er en pc som i all hovedsak er spesialisert mot å spille med, som betyr at man i utgangspunktet ikke er så mobil ( merk ordet utgangspunkt)

    Når det gjelder ditt tilfellet så burde du ha gått for en stasjonær pc og ikke en spill laptop. Eller er du ofte ute på LAN treff? Jeg har sterke tvil på at alienware har så mye støy at den er sjenerende fra et annet rom, så fremt ikke rommet er laget av stein eller andre materialer som har flott akustikk ;)

    • Liker 1
  11. Ønsker å stille et spørsmål til anmelderen: Er du en gamer?

    Du sier at AlienWare har helt klart den råeste kraften til spill, men trekker ned på grunn av støy og vekt; la meg gi motargumenter!

    Har du sett en gamer som ikke har på seg headset? Enhver gamer med respekt for seg selv og spillet, sitter med headset når man er på laptop! Da hører man ingenting av støyet til laptoppen, så fremt du har lyden lavt og dårlig headset.

    Når det gjelder vekt: Har du sett en gamer gå rundt med spill laptoppen rundt på kafeer? Gamere går ikke rundt med sin gamer pc hvor en de er, men tar dem frem når de skal et sted for å sitte der over lengre tid!

    Får man virkelig vondt i ryggen av å bære 7.0kg på ryggen så bør man revurdere å bevege på seg i det hele tatt og/eller bytte ryggsekk!

     

    Du har ikke anmeldt en gamer laptop fra en GAMER sitt ståsted, men din egen. Det er som å anmelde en formel 1 bil for bykjøring!

    • Liker 1
  12. Jeg får inntrykk av at den artikkelen blander sammen to felter: Robot og A.I

    Roboter er programmerte enheter som reagerer til miljøet rundt seg, og er bundet til programmet eller læringspotensialet til programmet. A.I er kunstig intelligens som emulerer/simulerer menneskelig intelligens.

    Denne artikkelen, i min forståelse, sier at det er matematisk umulig at en robot kan programmeres til å være lik mennesket. Den sier ingenting om at roboter ikke kan ha A.I

    A.I er IKKE matematisk umulig å utvikle.

    • Liker 1
  13. Jeg bruker Surface Pro (gen 1) til bl.a. Photoshop Elements/GIMP/Manga Studio med Wacom-penn. Ikke bare touch, trykksensitiv.

     

    Disse programmene trenger ikke mer omph, det er videobehandling etc. som trenger mer omph.

    Jeg har også prøvd Photoshop og et program som heter BlackInk på min 1.Gen Surface, og det er langt i fra tilfredstillende. Vi har nok forskjellige krav til hardware når man jobber :)

     

    Man kan helt fint bruke en hammer og skrujern til å sette opp vegger, men det er nok å foretrekke å gjøre den jobben med spikermaskin og andre power tools ;) (Hvis du skjønner sammenligningen)

  14. Vi har allerede idag vår egen simulerte verden, lik antall mennesker på jorden.

    Samtlige mennesker oppfatter verden forskjellige ut i fra sine erfaringer, synspunkter, defekter, osv. Det betyr at hvert menneske har sin egen simulerte verden av den fysiske verden. F.eks fargen rødt oppfattes forskjellig fra person til person. Smaken av appelsin, følelser, osv...

    Hva den virkelig verden egentlig er og gjør er ikke viktig, men hva den enkelte mennesket reagerer eller tolker den på gjør den til en "virkelighet" for hver person.

    • Liker 1
  15.  

     

    Lille sony?

    Se under.

     

    Som forventet. Gikk selv fra en Z til Z2 og er så langt strålende fornøyd. Morsomt at lille Sony klarer å tukte selv enorme selskap som Samsung.

    You seem to be new in this world, peasant.

    You seem to be ignorant.

     

     

    Sony har tapt penger fem av de siste seks årene, de omsatte for rundt 78 milliarder siste år, og har en markedsverdi på rundt 20 milliarder.

    Samsung derimot omsatte for 208 milliarder og har en markedsverdi på 186 milliarder.

    For ikke å snakke om Apple, som er verd 483 milliarder...

    HTC som ikke driver med stort annet enn håndholdte enheter blir lilleputt i denne sammenhengen.

     

    (alle tall i dollar)

    Har du sammenlignet riktige tall?

    Både Sony og Samsung driver med MASSE andre ting enn mobiler, så hvis du skal sammenligne de 4 selskapene så må du ta utgangspunktet i mobil avdelingen til både Sony og Samsung opp mot Apple og HTC.

    Har du gjort det?

    • Liker 2
  16.  

     

    Så la meg se om jeg forstår dette rett; Hvis jeg bruker avlyttingsutstyr i en situasjon der privathet var forventet, kan jeg bli straffet for det, men hvis staten eller selskaper som skanner din epost gjør det, er det ingen som kan anklages til ansvar?

     

    Vi lever i et samfunn med enorm dobbeltmoral.

     

    Norsk lov dikterer at du har lov å foreta hemmelig lydopptak av alle samtaler eller møter som du selv forekommer på: § 145 a.

    Det betyr at du kan, uten direkte samtykke, ta opp samtaler på telefon eller klasserom hvor du selv er tilstede på.

    Med andre ord, denne saken hadde ikke kunne blitt politianmeldt i Norge :)

    nei ? http://lovdata.no/lov/1902-05-22-10/§145a

    jo? http://lovdata.no/lov/1902-05-22-10/§145a

    Jeg henviste til samme paragraf i teksten ;)

     

    Du kan jo lese selv:

    http://www.datatilsynet.no/Global/04_veiledere/Lydopptak_veileder_mars2013.pdf

     

    145 a. dikterer at du har lov til å ta opp samtaler i et møte du selv er med på.

  17. Så la meg se om jeg forstår dette rett; Hvis jeg bruker avlyttingsutstyr i en situasjon der privathet var forventet, kan jeg bli straffet for det, men hvis staten eller selskaper som skanner din epost gjør det, er det ingen som kan anklages til ansvar?

     

    Vi lever i et samfunn med enorm dobbeltmoral.

     

    Norsk lov dikterer at du har lov å foreta hemmelig lydopptak av alle samtaler eller møter som du selv forekommer på: § 145 a.

    Det betyr at du kan, uten direkte samtykke, ta opp samtaler på telefon eller klasserom hvor du selv er tilstede på.

    Med andre ord, denne saken hadde ikke kunne blitt politianmeldt i Norge :)

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...