Gå til innhold

Fratell

Medlemmer
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fratell

  1. Litt desperat for å få jobb et annet sted nå. Selv butikkjobber er jo jævlig vanskelig å få når man ikke har mer enn 1 referanse fra en sommerjobb, og et stort hull i CVen fordi man gikk arbeidsledig i noen år.

     

    Må kanskje begynne å sende hundre med mailer rundt omkring til randome bedrifter og matvare-butikker rundt om i landet. Bare skrive "Ansetter dere? Plz svar meg.". Kanskje man får napp et eller annet sted...

  2. Er jo greit og gjøre litt hjemmelekse før man ringer, liten vits og bruke tid på firmaer hvor sjansen er null.

     

    Jeg har hatt hell med denne ordlyden i epost:

     

    Hei, har dere

    bruk for noen innleide på prosjektet x?

     

    Ei linje + signatur må vel gå under minimalistisk tilnærming.

     

     

    Hmm. Kunne funket det kanskje. Bare gjøre det helt enkelt og avslutte med navnet. Så går de antageligvis på Facebook og søker deg opp uansett, så da gjelder det å se presentabel ut og ikke ha en haug med fyllebilder der. Føler det er mye trynefaktor i arbeidslivet med mindre det er snakk om jobber som krever høy utdannelse.

     

    Problemet er å vite hvilke prosjekter f.eks. byggeentreprenører har. Vet heller ikke om den linja funker i type butikkjobber etc.

  3. Når dere er arbeidsledig og ringer en tilfeldig arbeidsgiver for å spørre om jobb, hvordan starter dere samtalen og hva slags spørsmål stiller du? Dette er snakk om når det IKKE er utlyst en stilling.

     

     

    Starter dere rett på sak? f.eks.: 

    Arbeidsgiver: "Hallo du prater med Ronny Ronnysen"

    Deg: "Hei, jeg heter Ola Nordmann og lurte på om dere ansetter folk?"

     

     

    Vet ikke hvordan jeg skal gå frem på en måte som ikke virker for desperat/for rask.. Vet heller ikke hvor mye man bør fortelle om seg selv via telefon, som f.eks. hvor man kommer fra, hvor gammel man er og hva man har jobbet med før osv.

  4. Noen her som ringer den aktuelle bedriften før de sender CV og søknad, eller sender dere bare CV og søknad og venter på at de skal svare?

     

    Aner ikke hva man kan spørre om når man ikke har peiling på fagspråk og stillingstitler, spesielt når man leverer åpne søknader. Etter lang tid arbeidsledig må jeg begynne å ringe bedriftene og mase på de, for jeg får aldri svar på søknadene jeg sender.. 

     

    Noen som har tips til hva man kan si og spørre om?

  5. Har lyst å flytte til et annet sted i landet for å få meg jobb. Er nesten ikke jobber her i bygda.

     

     

    Så da lurer jeg på hvordan folk går frem når de søker på jobber som ikke er i samme by som man oppholder seg i. Kan tenke meg det frister mer å ansette folk som er i samme by som stillingen utlyses i. Prosessen kan også være lettere for arbeidsgiver.

     

    Hva sier dere i søknaden ang. intervju? At man kan ta fly snarest? Skype/Telefonintervju?

    Med tanke på at man som oftest ikke har leilighet/hybel der man søker jobb, hva sier dere om det? At dere vil forsøke å skaffe boplass snarest mulig?

     

     

    Kan noen bare fortelle meg hva man bør gjøre når man søker på jobb på et helt annet sted i landet?

     

     

    Lurer også på om dere alltid ringer arbeidsgiver eller bemanningsbyrå for å spørre om stillingen? Isåfall, gjør dere det før eller etter at dere sender søknaden? Sliter også med å finne spørsmål å stille, og er ikke flink å føre samtaler.. Hjelp!

  6. INGENTING er chill med en telefonselgerjobb. Det er det verste jeg har hatt som vikaroppdrag hos Proffice, jeg holdt ut i 3 uker, derav 2 uker med opplæring. Folk gir faen i om du ringer fra Athen når de sitter og spiser middag eller ser på TV, er uhøflige og uinteresserte i hva du klarer å stotre ut av deg som åpningsreplikk.

     

    Don't go there.

     

     

    Sååå, du vet med sikkerhet at dette er en selger-jobb og ikke bare en vanlig jobb som kundeservice? (ta imot telefoner og hjelpe)

  7. Ser at Backup Personell har hele 47 annonser ute på Finn.no. Alle annonsene er om samme stilling som kundeservicemedarbeider i Athen. De har holdt på "reklamere" for disse stillingene i hele sommer nå.

     

    Her er èn av annonsene: http://m.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=80734326

     

     

    I annonsen står det at man jobber for Teleperformance. Har en kjenning av en kjenning av en som kjenner en som nettopp fikk jobb som kundeservicemedarbeider i Athen. Er ikke venn med han, men fikk med meg at han skulle jobbe for Canal Digital i Athen. Rimelig sikker på at han har søkt på denne stillingen. Antar at Teleperformance og Canal Digital har noe med hverandre å gjøre.

     

     

    Stillingen fremstår som en artig og chill jobb, og jeg har lyst å søke, men har en uggen følelse egentlig.

    Er det salg man kommer til å drive med? For jeg hater å tvinge meg på folk for å selge produkter. Jeg liker bedre å ta imot telefoner fra folk som har problemer med produktet og trenger hjelp.

     

    Står at dette er arbeidsoppgavene, men mistenker at man egentlig skal drive med salg:

     

    - Motta og håndtere henvendelser via innkommende telefonsamtaler

    - Fungere som første kontaktpunkt for alle norsk- eller svensktalende kunder

    - Løse fortløpende saker

     

     

    Synes bare det er merkelig at de så og si spammer hele Finn.no med 47 annonser og 97 stillinger. Trenger de virkelig så mange kundebehandlere? Eller lyver annonsen, og at de egentlig skal rekruttere selgere?

     

     

     

    Noen med erfaring fra Teleperformance og/eller Canal Digital?

  8. Bare lurer på hva som er normalt blant folk.

    Selv er jeg overvektig og veier 92 kg. Jeg har aldri vært en aktiv kar, kun noen fjellturer i ny og ne.

     

     

    Er på slanking, så for tiden så jogger jeg 6,5 km hver dag på flat mark. Bruker 1 time på hele turen og ca .28-30 minutt hver vei. Hver vei er 3,25 km. Grunnen til at det tar så lang tid er fordi jeg klarer ikke jogge over lengre distanser, så jeg må gå en del også. Men presser meg likevell hardt helt til lungene og føttene sier stopp.

     

     

    Hvor mange km jogger du og hvor lenge jogger du?

  9. Har en gammel forbruksgjeld på ca. 100.000 kr hvor jeg har misligholdt nedbetalingsavtalen med kreditor. Har ikke betalt noen avdrag siden mars i år. Kreditor har derfor oversendt saken til namsmann som skal kreve inn pengene. Siden jeg ikke eier eiendom eller verdier, så er namsmann nødt å gjøre tvangstrekk i eventuell lønn eller trygd.

    Utleggsforrettningen er i begynnelsen av januar, og etter det jeg har lest på nettet starter tvangstrekkene fra lønn/trygd å løpe ca. 1 måned etter at utleggsforrettningen har vært.
    Det vil med andre ord si at det første tvangstrekket vil være i begynnelsen av februar i mitt tilfelle.


    Så her kommer tusenkroners-spørsmålet:
    - Hvordan innhenter namsmannen opplysninger om min økonomi hvis jeg ikke gidder å oppgi disse opplysningene selv på skjemaet de har sendt?
    Kontakter de Skatteetaten? Kontakter de NAV for å spørre om jeg er i databasen dems? Eller kontakter de lensmann/politiet som sjekker bankkontoen min for å finne ut hvilke inntekter og utgifter jeg har?

     

     

    Håper det er noen som kan fortelle meg hvordan denne prosessen fungerer og hvordan de får tak i opplysninger om mine inntekter. Mitt første gjett vil være at namsmann tar kontakt med politiet som får tillatelse fra banken til å sjekke inntektene og utgiftene mine. Men dette blir bare gjetting fra mine side....

     

    Noen som har peiling?..


    Har lest om utlegg og namsmann her og her

  10. Er nå 93kg og skal være 90kg til fredag neste uke.

    Har altså 9 dager på å miste 3 kg. Det blir vanskelig å miste det i fettprosent har jeg innsett, så derfor satser jeg på å greie innveingen med å dehydrere meg selv for å miste de ekstra kiloene.

     

     

    Noen som har erfaring med hvor lang tid, og hvor mye kardio man må trene for å miste noe sånt som 3kg på 9 dager?

     

    Vet at proffboksere sykler med svettedrakt for å bli kvitt kroppsvæske og jeg vurderer det samme. Spørsmålet er om jeg rekker det frem til 26. desember...?

     

     

     

  11. Jeg handler klær svært sjeldent, men tenkte jeg måtte kjøpe inn noe nye klær nå.

    Har ingen spesiell stil, men ikke tettsittende bukser. Bruker vanlige jeans og forskjellige typer hettegensere og finskjorter.

     

    Hva er deres umiddelbare tips?

    Har handlet hos nettbutikken til Jack&Jones før men fant ikke så mye interessant der nå...

  12. Er ikke sikker på om jeg forstår helt dette her...

     

    I den nye jobben blir jeg å ha 180 kr/t. Vanlig arbeidstid for 100% fast ansatt er 40 timer per uke.

    Dvs. at hvis jeg jobber 60% (96 timer i måneden) så blir jeg å ha utbetalt 17280 kr før skatt. Er usikker på hva jeg skatter siden jeg har tabelltrekk men hvis jeg skatter f.eks. 28% så blir jeg å sitte igjen med 12441 kr netto utbetalt i måneden. Da har jeg frasagt meg rettighetene for dagpenger hos NAV og det ender til slutt med at jeg får problemer med namsmannen siden jeg ikke har penger til å betale avdragene med.

     

    Jobber jeg 50% får jeg 14400 kr utbetalt i mnd før skatt, som blir 10368 kr i mnd etter skatt. (Hvis jeg skatter 28%)

    Hvor mye får jeg dekt av NAV hvis jeg jobber 50%?

    62% av hva jeg tjente gjennomsnittlig de siste 6 månedene eller?.. 0_o

     

     

    Jeg har ikke vært i arbeid på siden oktober ifjor, hvis det har noe å si for utregningen...

  13. Situasjonen min er slik at jeg nå får dagpenger fra nav, noe jeg har gjort i hele år. Får 16.000 kr netto utbetalt hver måned. Er frisk og jobbsøker men bor ute på distriktet hvor det er få jobber.

     

    Jeg har nettopp fått jobbtilbud i en liten bedrift her jeg bor frem til våren 2015, men det er en viss fare for at det ikke kommer til å være arbeid til meg alle dager i uken. Da risikerer jeg at jeg plutselig bare jobber 2 dager den ene uken og 4 dager den andre uken.

     

    Slik jeg har forstått det så mister man dagpengene automatisk hvis man jobber MER enn 50%.

     

    Jeg er avhengig av å ha minst 16.000 kr utbetalt hver måned for å betale husleie, mat og betale avdrag på et stort forbrukslån til kreditor. Hvis jeg ikke klarer å betale avdragene hver måned til kreditor ender det med at nedbetalingsplanen blir misligholdt og saken blir sendt til namsmann som deretter tar fra meg alle eiendeler av verdi og tvangstrekker kontoen min. I tillegg løper det renter på forbrukslånet hele tiden, så gjelden øker hele tiden hvis det ikke blir betalt.

     

    Så det jeg rett og slett er redd for, er at hvis jeg tar denne jobben og kun får jobbe 55%-60% så mister jeg dagpengene fullstendig og får kanskje bare utbetalt 9000-10.000 kr i måneden. Noe som vil ruinere meg økonomisk når jeg ikke kan betale avdrag som igjen resulterer i at gjelds-saken min går til namsmann. Får jeg kun 10.000 i mnd må jeg enten velge mellom å betale husleia eller avdrag, og betaler jeg ikke husleia må jeg bo på gata...

     

    Å få seg jobb er ikke barebare og her jeg bor er det svært få arbeidsplasser, har vært heldig som har fått jobbtilbud innen noe jeg vil gjøre til min karriere. Derfor kan jeg heller ikke bare flytte for å ta på meg en annen deltidsjobb for å dekke den inntekten jeg mister hvis jeg jobber 55-60% i min hovedjobb.

     

    Så da har jeg noen spørsmål:

    - Hvis jeg jobber 50%, hvor mye får jeg i dagpenger fra Nav?

    - Hvis jeg jobber 55-60%, kan NAV dekke resten slik at jeg sitter på en total lønn på 16.000 kr i mnd akkurat som før?

     

    Jeg vet at det blir å komme noen moralister og folk som hater "nav-snyltere" her og be meg skaffe meg 2 jobber for å dekke det jeg taper fra Nav, men tingen er at det fins ikke jobber her.

     

    Derfor blir valget å enten takke NEI til jobben på 55%-60% og fortsette å gå arbeidsledig mens jeg får utbetalt 16.000 kr hver mnd

    ELLER, så kan jeg ta jobben på 55%-60% og få dekket resten av inntekts-tapet fra nav slik at jeg får 16.000 kr totalt. Spørsmålet er om Nav er villig til det.

    Har NAV autorisasjon til å strekke regler og hjelpe med å få meg i arbeid 55-60% + dekke inntektstapet?

  14. Dere kunne ha kjøpt han for 18mill? Kanke stemme, dere solgta han for 35, hvorfor kjøpte dere ikke han tilbake sesongen etter for 18mill?

     

     

    "Barcelona still owe us £5m in instalments plus another £5-7m for the fee for Fabregas. So if we buy him back for £30m LOL. £30m-(£7m+£5)= £18m for Fabregas. That is a complete bargain, even better that Barcelona will lose a great world class player. Welcome home Captain Fab, well i hope so."

  15. Flere enn meg som har jævlig lyst på Balotelli fremfor noen andre spisser? Giroud eier ikke selvtillitt. Vi trenger en spiss som har selvtillitt, tør å feile og ikke lar seg knekke av en dritt. Balotelli har alt, styrke, teknikk, hurtighet og alt egentlig. Problemet til Balotelli i Milan har vært at han ikke har en god nok midtbane til å servere han klasse-pasninger. Vi har blant verdens beste midtbane og tror han hadde passet ypperlig inn i laget. Attituden hans er selvfølgelig noe man må regne med, men jeg tror at en litt selvopptatt Balotelli er en Balotelli på sitt beste!

    • Liker 1
  16. For folk som så Barcelona spille forrige sesong så var ikke Fabregas så god som han brukte å være. Ganske dårlig på avsluttninger faktisk, ikke spesielt rask og ikke så god defensivt. Vi trenger han bare ikke. Btw; vi kunne fått han for 18 mill pund, ikke 30 mill som noen her tror. Står forklart hvorfor i en av disse Arsenal-trådene.

     

    Men er det noen som vet hvor jeg kan finne en oversikt over hvem som tjener mest per uke i Arsenal? Har litt lyst å vite det. :)

×
×
  • Opprett ny...