Gå til innhold

Jan Arne

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jan Arne

  1. Synes ikke det er rart i det heletatt at de gikk konkurs.

    Jeg kjøpte spillet delvis for å støtte norsk spillindustri og delvis fordi spillet virket interessant. Jeg hadde fått med meg omtaler og utsagn fra utgiveren, så jeg forventet noen bugs, men...

    Jeg kom meg aldri gjennom tutorialen pga alle bugsa. Jeg har testet spill for utvikere i lukket alpha med mye mindre feil enn enn Dwarfheim hadde når det ble lagt ut for salg.

    At salget har vært lavere enn forventet er jo heller ikke så rart når de går ut og sier at de har gitt opp å lage spillet slik de ville og bare slipper det for å slippe det.

    Men de fikk jo sopt inn 7,5 millioner for ett uferdig spill

  2. Usikker på hvor mye bedre den nye Model Sen er, for i de hastighetene er det mest aero som gjelder. Men litt bedre er den nok og med opptil 200 kW lading blir det en autobahn-sluker av rang.

     

     

    Hva skulle denne testen bevise ? At bilene med størst batteri kommer lengst ?

    At hvis du betaler dobbelt så mye for en bil, så får du mer bil for pengene ?

     

     

    I mine øyne en fullstendig nyttesløs test, med unntak at man ser at Audi fortsatt har endel jobb å gjøre med tanke på forbruk.

     

    Selvsagt vil en bil med 100KWh batteri komme lenger enn en bil med 64KWh.

    Da burde jo Audi med 95 kWh slått Kona med 64 kWh i både 130 og 150, men det motsatte er tilfelle. Veldig interessant.

     

     

    Og kjør testen i Norge, med norske fartsgrenser så vi får ett mer reelt resultat. Jeg ligger sjelden i 130-150km/t

     

    Utfordring sendt.

    Det er en tysk test, gjort i Tyskland. Hvorfor skulle de gjøre en test i Norge? Hvis du er genuint interessert og ikke bare diesel-bitter, søk på Teslabjørn på youtube, han har testet alle bilene i Norge.

    Som jeg har skrevet flere ganger alt : Testen viser at Audi har en jobb å gjøre. Det er det mest interessante med testen. De har en bil som forbruker 1,5 ganger mer KWh/100km sammenlignet med de mest effektive i testen. Derfor taper de så grundig på rekkevidden selv med ett større batteri.

    De har den tyngste bilen og trenger derfor å få slanket den. Der har de masse å lære av Tesla, som har kuttet vekten til det ekstreme.

    Bare på bilsetene så veier 1 Audi-sete mer enn alle setene i en Model S tilsammen.

    Om Audi får slanket av noen hundre kilo vil forbruket gå ned og rekkevidden opp.

     

    Ja, det er en test gjort av ett tysk firma for å teste Audi e-tron mot ett utvalg av el-biler. Så selvsagt gjør de den i Tyskland.

    Som tidligere poengtert så ønsker jeg at det skal komme en test som gir en lettfattelig oppsummering over hva man får med sammenlignbare biler for oss som bor i Norge.

     

    Jeg har sett flere av Teslabjørns videoer. Noen er bra, andre ikke. Men uansett gir de ikke en lettfattelig oversikt over sammenlignbare biler.

    NAF har en veldig god oversikt over alle el-bilene i Norge med flere søkekriterier, men de har ingen sammenligningstjeneste.

     

    Diesel-bitter ? Langt ifra. Har kjørt flere elektriske biler. Problemet for meg er at de elektriske bilene som eksisterer i dag som kommer med tilhengerfeste og har mulighet for store ting i bagasjerommet koster langt mer enn jeg har råd til å kjøpe. Mitt pris-sjikte per i dag ligger mer rundt 400000, og jeg tror det gjelder mange fler enn de som har 800000 som prissjikte for ny bil.

  3.  

    Så dere testet teslas 100kwh batteri mot feks.konas 64 kwh batteri og skryter av at tesla vinner? Wow, større batteri betyr lengre rekkevidde, er det mulig ( sarkasme ). For en ubrukelig test rett og slett. Test biler med samme batteri størrelsene ellers er dette bare tull.

    Da forstod du ikke hva testen gikk ut på. Den gikk ut på å teste Wh/km. Som er hvordan man måler effektivitet i elbil-motoren.

     

    Det kan sammenliknes med ICE-biler sin liter drivstoff per mil. Og ikke størrelsen på bensintanken som blir det du antyder her.

    Slik jeg forstod testen etter å ha lest den hos Nextmove, så var det 2 ting de var ute etter. Effektivitet og rekkevidde.

    Testen er forresten gjort for å sammenligne e-tron mot andre el-biler.

     

    Den konkluderer ganske enkelt med " The greater experience of Tesla compared to Audi and the greater battery size compared to Hyundai clearly prevail."

    • Liker 1
  4.  

    Nei, testene viser at 1, den billigste Teslamodellen har ett lavere forbruk. Tallene viser klart at de andre Teslaene har ett høyere forbruk enn Kona selv om de har lengere rekkevidde pga ett batteri som er mye større.

    Forskjellen på Model 3 og Kona er 0,6KWh i 130 og 0,8KWh i 150.

    Om man skal tenke veldig enkelt og anta at forskjellen i forbruk fortsetter å endre seg med 0,2 KWh per 20Km/t vil forskjellen i 170 være på 1KWh og i 190 1,2KWh. Men ser man andre veien vil en hastighet på 110 kun utgjøre 0,4 KWh. Videre vil 70 Km/t gi samme forbruk. Jeg har lite tro på at tallet er statisk. Derav mitt poeng. Hva med en test i litt mer normale hastigheter.

    Nå er jo ikke Kona konkurent med hverken model s eller model x, det er langt større, tyngre og dyrere biler. Nærmeste konkurenten er model 3, som ut ifra tall til denne testen er mer effektiv. Men testen er jo det den er, den viser at tesla er best på forbruk innenfor de parameterenne som er gitt, men Hyundai er jo og svært flinke på dette med effektivitet, det viser de jo både med kona og Ioniq.

    Igjen poenget mitt med å ha sammenlignbare biler i en test.

    Enig i at 3 og Kona er de mest sammenlignbare.

    Derfor kunne det vært interessant å se dem i litt lavere hastighet som er mer sammenliknbare med norske forhold.

    Så tar dere utfordringen og tar en slik test som jeg etterspurte ?

    Og da helst med en 60Kwh Model 3 da det er denne som er mest sammenlignbar med resten angående pris.

     

    Jeg vil tro at Model 3 fortsatt vil være mer effektiv per KWh, men det kunne vært interessant å se. Tror forskjellen vil være skremmende liten. I tillegg vil det gi oss som forbrukere en god oversikt over hvilken bil som gir mest for pengene i ett litt mer prisvennlig sjikte. ( 335-400 000 )

  5.  

    Hva skulle denne testen bevise ? At bilene med størst batteri kommer lengst ?

    At hvis du betaler dobbelt så mye for en bil, så får du mer bil for pengene ?

     

    I mine øyne en fullstendig nyttesløs test, med unntak at man ser at Audi fortsatt har endel jobb å gjøre med tanke på forbruk.

     

    Selvsagt vil en bil med 100KWh batteri komme lenger enn en bil med 64KWh.

    Hva blir neste test ? Se hvem som kommer lengst av en bil med 30l tank mot en med 100liters tank ?

    Det er fullt mulig å teste Teslaer med mindre batteripakker, Både 60KWh til Model 3 og 75KWh på S og X.

    Skal man se på kilometer i investerte penger kan man glatt kjøpe 2 Kona for prisen av en Tesla med 100KWh batteri. Og da vinner plutselig Kona overlegent. Parker en Kona 430 Km hjemmefra og ha den parkert der. Man har råd fortsatt nesten 150 000 kroner til forsikring og parkeringsavgift opp til prisen av en Model S. Plutselig har man over 800km rekkevidde med konene.

     

    En mer interessant test av el-biler ville vært å sette opp de som ligger i omtrent samme prisklasse, og sett hvem som kom lengst da.

    Ta en test med Kona, e-Niro, e-Soul, Leaf3, Ampere-e, Model 3 Standard og en ID.3.

    7 biler til omtrent samme pris ( 336-400 000).

    Det ville gitt ett mye bedre sammenlignbart grunnlag.

    Og kjør testen i Norge, med norske fartsgrenser så vi får ett mer reelt resultat. Jeg ligger sjelden i 130-150km/t

     

    Utfordring sendt.

     

    Dette er jo ikke en selvfølge. Kona går jo lengre enn E-tron som har 95kwh batteri. Dessuten hjelper ikke en kona om du skal ha med kona, tre barn og svigerforeldre. Da må man faktisk ha to kona (koner, konas?) for å få samme jobb gjort som en S og X kan.

    Nå var det også et tysk firma som gjorde testen så litt rart om de skulle dra til Norge for å få gjort den..

    E-Tron går kort grunnet sitt enorme forbruk i forhold til Kona, Model 3 og S. Derfor skrev jeg i starten at testen viser at "Audi fortsatt har endel jobb å gjøre med tanke på forbruk." Forbruket er 1,5 ganger høyere. Med forbruk som disse 3 modellene ville E-Tron hatt nest lengst rekkevidde i testen, med ett litt mindre batteri enn Teslaene. Så jo, batteriet har veldig mye å si.

     

    Det er derimot rett at det er mer sitteplass i S & X, men hvor ofte har man med seg 6 passasjerer ?

    I tillegg går prisen på Teslaene opp om man vil ha de 2 bakovervendte setene , så man kan kjøpe 2 Koner og ha over 180000 kroner igjen med det tilvalget.

    Når det er sagt, så er sitte og kjørekomforten mye bedre i en Tesla S og X, og jeg ville nok foretrukket å kjøre 40 mil i en strekk i en Tesla foran en Kona om jeg hadde tilgang til begge deler.

     

    Det er ikke merkelig at ett tysk firma utfører testen i Tyskland. Det var også derfor jeg etterlyser en test utført i Norge, med avslutningen " Utfordring sendt"

    • Liker 1
  6.  

    Hva skulle denne testen bevise ? At bilene med størst batteri kommer lengst ?

    At hvis du betaler dobbelt så mye for en bil, så får du mer bil for pengene ?

     

    I mine øyne en fullstendig nyttesløs test, med unntak at man ser at Audi fortsatt har endel jobb å gjøre med tanke på forbruk.

    Testen viser vel intet annet enn at Tesla modellene har et lavere forbruk enn konkurente ooppgitt i kWt perr 100 km med gjennomsnittshastigheter oppgitt til 115 og 130 km/t . Det vises frem tall for faktisk forbruk som er interessant ikke bare rekkevidde som er uinteressant i denne sammenhengen.

    Nei, testene viser at 1, den billigste Teslamodellen har ett lavere forbruk. Tallene viser klart at de andre Teslaene har ett høyere forbruk enn Kona selv om de har lengere rekkevidde pga ett batteri som er mye større.

    Forskjellen på Model 3 og Kona er 0,6KWh i 130 og 0,8KWh i 150.

    Om man skal tenke veldig enkelt og anta at forskjellen i forbruk fortsetter å endre seg med 0,2 KWh per 20Km/t vil forskjellen i 170 være på 1KWh og i 190 1,2KWh. Men ser man andre veien vil en hastighet på 110 kun utgjøre 0,4 KWh. Videre vil 70 Km/t gi samme forbruk. Jeg har lite tro på at tallet er statisk. Derav mitt poeng. Hva med en test i litt mer normale hastigheter.

    • Liker 3
  7. Nå igjen ?

    Jeg skaffet meg fiber 30/30. (Tok nesten ett halvt år å få de til å koble meg på ) Etter ca. 6 måneders bruk fikk jeg beskjed om at Telenor ville sette opp hastigheten til 50/50 da de mente folk trengte høyere hastighet. De ville samtidig øke prisen med 70 kr Mine argumenter om at jeg aldri var i nærheten av maks hastighet falt for døve ører.

    Nå ett års tid senere mener altså Telenor at jeg må ha 75/75 ?

    I følge Netflix trenger jeg 5megabit/s for å se i HD. Hva skal jeg med de resterende 70 ? 30/30 hadde holdt mer enn nok

    Hadde vært fint å hatt for 20 år siden når man lastet ned alt mulig fra irc, ftp og torrents, men nå ?? Nei, dette er bare så de kan suge til seg 1-2000 kroner mer i året fra hva jeg ønsker og trenger.

     

    Og hva med å sende ut informasjon til oss som er kunder.

  8. Det står at den har SD710 i faktaboksen.

    Og 12+13mpx med 2xzoom.

    Og Adreno 616

    Og ois

    Og LCD

    Og 6,18" skjerm

    Og 2280 x 1080 piksler

    Og 64gb lagring

    Og 172gram

    Og 3500mAh batteri

     

    Alt i alt så lurer jeg på om dere har sett på feil spec-sheet når dere har skrevet dette?

     

    De traff med vekta, ellers var det mye bom ja

  9. Hvorfor det? Det er en mobil i samme prisklasse fra samme selskap der begge er i salg, mens det å sammenlikne den med Nokia 7, en telefon som de ikke har testet og som (så vidt jeg vet) kun er solgt i Kina og er nesten umulig å finne virker litt dumt. Det blir feil å omtale Nokia 7 plus som forgjengeren, men likevel er ikke sammenlikningen feil.

     

     

    Jeg har samme problemet, men det avhenger av hvem jeg ringer. Jeg vet får summetomen når jeg ringer noen som har Telenor-dekning, men ikke en annen person som har Telia (gjelder også en tredje person som jeg ikke vet om har Telia eller Telenor), selv har jeg Telia.

     

    Det er svært merkelig og jeg vet ikke om mine observasjoner er tilfeldige eller ikke. Greit å vite at flere har samme problemet, håper at det fikses i ny oppdatering.

     

    Godt observert.

    Har ringt litt forskjellige nummer i dag og spurt hvilket nett de er på, og har samme erfaring.

    Jeg er også på Telia sitt nett, og når jeg ringer andre på samme nett får jeg ingen ringelyd.

    Når jeg ringer Telenor har jeg ringelyd.  Merkelig. 

    Montro feilen ligger hos Telia, og ikke hos Nokia/Android ?

  10. Apropos Nokia 7 Plus og oppdateringer til Android 9, october 2018 update.

     

    Vanligvis pleier jeg å holde igjen på oppdateringer en liten periode, for å unngå "barnesykdommer".

    Denne gangen gikk dessverre tlf tom for strøm, og ved reboot ble oppdatering igangsatt.

    Det har IKKE vært noen solskinnshistorie :-(

     

    Fra å fungere prikkfritt med alle Bluetooth-headsets, har opplevelsen blitt ekstrem ustabil.

    Headset'ene kobler seg opp mot tlf, men gjerne etter at man har slått Bluetooth av og på (på tlf).

    Forsåvidt en mindre irritasjon.

    Det som er verre, er at det i stedet for musikk, bare kommer lave knitrelyder.

    Dette gjelder alle musikkspilllere (Google Play Musikk, Media Monkey, Player Pro, Neutron gir noe bedre resultat, trolig fordi den kommuniserer med hardware på en annen måte (?)).

     

    Forsøk på å slå av og på Bluetooth både på headset og tlf, gir heller ikke noe godt resultat.

    Løsningen har vært å dra i gang Play Musikk, la det hakke i ca 20 sekunder, deretter begynner det å fungere.

    Bytte til annen låt, og problemene med knitring er tilbake igjen.

     

    En pussig observasjon er at programmet jeg benytter for avspilling av lydbøker (Smart AudioBook Player) fungerer feilfritt over Bluetooth, hver gang.

    Det virker som det er en audio-codec innebygd i Android (og trolig oppdatert i oktober), kan være feilkilden.

     

    Noen andre som har tilsvarende erfaringer?

     

    Siste oppdatering har gjort følgende med min Nokia 7 Plus :

    Jeg har ikke lenger ringelyd når jeg prøver å ringe noen. Telefonen er stille helt til jeg eventuelt hører noen svare.

     

    Telefonen klager stadig over at batteriet er kritisk varmt når jeg lader det og det har passert ca70%. Har lagt merke til advarsel på 84%, 73%, og 82% i dag pluss en rekke advarsler som jeg ikke har sett når har kommet.

    Advarslene kommer ikke hver gang

     

    Telefonen har krasjet/restartet flere ganger. Ved 2 tilfeller har ett krasj/reboot blitt etterfulgt av en ny reboot.

     

    Telefonen kutter kontakten med Bluetooth-tilkoblingen til arbeidsbilens handsfreesystem under samtale. Skjer 1 gang om dagen, nesten hver dag. Har ikke opplevd dette med privatbilen.

     

    Telefonen er blitt tregere.

     

    La merke til at jeg kunne legge inn avtaler i kalenderen 2 oppdateringer siden som bare forsvant etter at jeg hadde lagret og gikk ut av kalenderen. De var synlige så lenge jeg ikke gikk ut av kalenderen. Dette var en bug som kom med oppdateringen, men som er blitt rettet med siste oppdatering

     

    Jeg hadde problem med at jeg måtte restarte telefonen noen ganger når jeg koblet hodetelefoner i lydutgangen på den da den var ny da den bare skurret/knitret i lyden, men dette problemet forsvant 3 oppdateringer siden.

     

     

    Ellers er jeg fornøyd med telefonen. Men det er skuffende dårlig kamera på den sammenlignet med Nokia 1020 som jeg hadde før.

    Håper Nokia snart kommer med en skikkelig kameratelefon igjen

  11.  

    Fiffig konsept da. Så får tiden vise hvor bra konseptet fungerer, eller om Tesla nok en gang glemmer at det hjelper ikke å hoppe på dypt vann dersom du ikke kan svømme.

     

    Tesla har allerede en overlegen brukeopplevelse allerede så dette tror jeg blir bra.

     

    Feks kun Tesla som har en app som fungerer i 2018. Det er flaut for fossilselskapene. ?

    Volvo sin app har eksistert siden 2012, og fungert bra siden starten. Samme år som Model S ble lansert, så vet ikke helt hvor flaut det er.

    Gjør forøvrig mer eller mindre det samme som Tesla sin.

    • Liker 1
  12.  

    Vet dere er fan av OnePlus, men.... P20pro koster 8300. OnePlus 6 med like mye ram koster 5700…. Dobbel pris ?

     

    Det andre : Hvis du er vilig til å fire på prisen....?? er Nokia 7 som koster 1000 kr mindre ett alternativ..

    Fire på prisen som at du mister status fordi du kjøper en billigere telefon ?

    Tror du blingser litt her. P20 Pro har 6GB ram, og Oneplus 6 til 5700kr har 8GB ram.

     

    Den billigste oneplus til 5000kr har 6GB ram.

    Beklager, mente lagringsplass. 128gb

  13. Vet dere er fan av OnePlus, men.... P20pro koster 8300. OnePlus 6 med like mye ram koster 5700…. Dobbel pris ?

     

    Det andre : Hvis du er vilig til å fire på prisen....?? er Nokia 7 som koster 1000 kr mindre ett alternativ..

    Fire på prisen som at du mister status fordi du kjøper en billigere telefon ?

    • Liker 1
  14.  

    Hvordan er dette kameraet sammenlignet med 41MP'en som sitter/satt i Nokia 1020 ?

     

    Sannsynligvis mye raskere.

    1020 er da ikke treg. Om du ikke har brukt mye av plassen. Da er jeg enig i at den er treg.

    Men jeg kjører ikke med de siste kameraoppdateringene, da jeg liker tidligere versjoner bedre, med rødøynefunksjon med mer. Forstår ikke hvorfor de fjernet det. Tviholder på Nokian til jeg finner noe som matcher kameraet. Telefonen i seg selv er blitt relativt ustabil etter at de fant ut den ikke skulle støttes mer

  15. Den Nokiaen tror jeg nok blir oppdatert, har ikke hørt noe annet. Android telefoner som den Sonyen har en lei tendens til å ikke bli oppdatert så lenge.

     

    Denne til 2880,- vil nok også oppdateres en stund vil jeg tro siden det er en Nexus modell. Disse kjører ren Android og oppdateres kjapt. http://m.netonnet.no/art/mobil/lg/telefoner/lg-googlenexus516gbblack/195134.6803/

     

    Den Lg'en virket jo helt rå. Har ingen erfaring med LG som mobilprodusent. Er ett av få merker jeg ikke har hatt. Hvordan er den sammenliknet med f.eks den Samsung Galaxy s4 som blir nevnt over?

×
×
  • Opprett ny...