Jump to content

TorZoc

Medlemmer
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by TorZoc


 1. Hei, har en data server som kjører flere programmer og lager en del støy samt at den blir litt varm. 

  Har vurdert og flytte den ut i garasjen (uisolert)(Bor rundt i Stavanger område).

   

  Er dette en god ide? (ulemper?)

  Noen som har erfaring med å lagre en server i garasjen?

   

  Takk

   

   


 2. Hei Nettverks avdelingen her på diskusjon. ?

   

  Lurte på om noen kunne gitt meg svar på dette problemet.

  Så eg har flere pc-er eg prøver å koble sammen til en Nettverk switch for internett.

  Nettverk switchen er en Centrecom mr820tr, denne er koblet til med en ethernet kabel til lyse/altiboks routeren.

  Problemer er nå eg kobler pcene til Nettverk switchen så ligger internett speed på ca 6-7mb, mens visst eg bruker ethernet kabel direkte fra lyse/altiboks routeren til den ene pcen så pop-er speeden opp på 90-95mb.

   

  Kan det vær Nettverk switchen defektet eller er det snakk om noen instillinger du kan endre på?

   

  Takk for alle svar ?

   


 3. Det gjekk dårlig for meg også. Valgte oppgave en, der eg sko tolka og sammenligne to tekster, Burning Love og Brevet. Angrer veldig på at eg ikke tok oppgave to, tenkte den var hard og lang å tolke. Ser ikke lyst på dette, og føler at det vil bli en lav karakter, kanskje stor sjanse for styrk. Håper så inderligt at eg får ikke en nazi sensor, som kommer til å retta min prøve.

   

  Noen andre som valgte oppgave en? 


 4.  

  Hei

   

  Tok oppgave B i DEL 1 og oppgave 4 i DEL 2, men er litt bekymret nå.

  Hele word dokumentet innholder 950 ord, noen som har peiling om dette er bra nok til å stå i faget?

   

  Hvor mye skal det til for å stryke?

  Inkluderer du da oppgavetekst og kilder i dette? For: 950-225 = 725. Du kan stå på det, om innholdet er BRA. Men da bør du ha vært presis og klar, med mye fagkunnskap. I hvert fall etter hva vi har fått beskjed om.

  Kan du sende til læreren din kanskje? Min lærer tilbyr det om man er redd for stryk.

   

   

  Innholdet er ok, men er mellom middels og lav bruk av fagkunnskap. Fekk litt jernteppe når eg skrev tidligare idag, og akkurat nå har eg veldig angst på at eg kan kansje stryke. Hjelp...  :cry:


 5. Hei folkens!

   

  Lurte om noen her kunne hjulpet meg litt.

   

  Startet bilen i dag og kjørt til skolen, på vei bort begynte den plutselig å pipe, og viste et symbol på dashbordet. Etter 5 sekund forsvant det, dette kunne skje flere gonger på 10 min.

   

  Så hva er problemet? Vell har noe pixel feil på skjerm så eg kan ikke lese av hva slags symbol dette er.

   

  Noen som kjenner det igjen?

   

  Takk! :)

  Audi_symbol.jpg


 6.  

   

  Leier du ut bil er bilen et driftsmiddel, og behandles som driftsmidler. Du får avskrive bilen på saldo (saldogruppe d, 20 % per år). Blir bilen skadet må du velge om du skal reparere (vedlikehold, fradragsberettiget) eller kondemnere (realisasjon, får fradrag for tap).

   

  Så visst bilen kommer tilbake etter leie avtalen, og det er en bulk på bilen, da vil kostnadene til å fikse bulken komme på fradrag og ikkje driftskostnader?

   

   

   

   

   

  Tvilsomt. Selv om det ikke er forbudt å importere som privatperson er det ikke nødvendigvis den samme situasjonen når det gjelder å importere som næringsdrivende.

   

  Du har vell ikkje en kilde på dette? Ville gjerne lest litt mer om det :)

   

   

   

  Takk Krikkert!


 7. Takk krikkert! Lærer mye :D

   

  Har noen flere:

   

  - Hva skjer når en kunde kjøper en varer hos bedriften min og ikkje betaler ann, vil eg kunne avskreve det beløpet han skylder? Helt til han betaler summen, så må eg trekke av avskrining. Visst du skjønner hva eg mener.

   

   

  - Utleier eg en leilighet, og etter noe år har leiligheten fått slitasje. Då kan eg avskrive oppussinga til den opprinnelige standen som an va, og visst det hadde våre oppgradering av leiligheten hadde det gått under driftsmiddler, Right?

   

  Men er det samme når du utleier bil (leaseing av bil firma)også? At du kan avskrive noe verdien av bilen? Siden bilen er jo et driftsmiddel for bedriften? Hva vil skje visst bilen blir skadet?

   

   

  - Fekk bare denne iden i hode. Sorry visst det blir litt offtopic.

   

  Ser at salg av supplements på internet begynner å bli populært, nå tenker eg på noen spesielle supplements så selges ikkje i Norge. Dei er ikkje -ulovlig, eller -resept pliktige og fult lovlig å impotere.

   

  Men når eg leser gjennom krava for å selge det i Norge, oppfyller dei ikkje krava til det. Så eg lurte på om det var mulig å impotere dei inn i Norge for å så selge det på internett, til land utenom Norge. Er dette lov, siden du selger ikkje til norske forbrukara?

   

   

  :hmm:


 8. Takk krikkert, lærer mye, utdannet regnskapfører du  :wee: ?

   

  Noen flere spørsmål:

   

  - Eg har en bruktbil til 20k som eg vil selge, pga dårlig salg vil eg gje noen nye dekk verdt 5k i tillegg visst dei kjøper bilen. Må eg då plusse på momsen av dekkene på bilen, altså 25% av 5000kr = 1250kr i tillegg til dei 20k? (21250kr for bilen?)

   

  - Starter eg som en bil forhandler, og kjøper inn flere nye/brukte biler. Salget på biler går bra, men det er noen biler så blir ikkje solgt. Noen år går og bilen står ennå, vil eg då få kunne avskreve noen verdien på bilen? 

   

  - Som et AS får du igjen momsen, men hvor ofte får du momsen tilbake? Hver månde?

   

  - Kjøper eg et verktøy som er verdt 40k, og planlagt til å vare 5 år, men varer bare 1år. Kan eg då avskrive hele summen, siden den ble ødelagt eller må eg forsette og avskrive 20% hvert år til 15k?

   

  - Selger eg en varer til utlandet, vil det bli moms pliktig?

   

   

  :wee: ?

×
×
 • Create New...