Gå til innhold

skycharizards

Medlemmer
  • Innlegg

    181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skycharizards

  1. Bruktmarkedet for PCer til spillbruk i prisklasse 6-12.000 kr er ofte dårlige kjøp.

    Mangler kvitteringer, usikker hvordan det har blitt brukt etc. Og i tillegg kan en slippe unna billigere med å bygge selv. Men om en følger med lenge nok dukker det opp gode kjøp et par ganger i måneden. 

     

    Det beste er nok å kjøpe noe ala The Corporal i tråden den perfekte PC-pakke.

    Eksempelbygg jeg selv endte opp med (angrer kun på PSU):

    post-344891-0-18679400-1565729390_thumb.png

     

    Komplett har prisgaranti, så fikk 400kr i gavekort som kan brukes til feks SSD. Jeg hadde en ubrukt liggende fra Black Friday.

     

    Pris for PC: 8000-8500 kr

    Pris for 144hz-skjerm: 1500-2000kr (feks Benq XL2411P)

    Rimelig mekanisk tastatur og en god mus: 1000kr (feks 
    Totalt = 10500 - 11500 kr

     

    Spiller ikke Fortnite, men får 300 fps i CSGO. Hvis du kun spiller CSGO kan det være at du trives best med et dyrere hovedkort og en K-prosessor for å overklokke, og heller nedgradere skjermkort.

  2. Det hadde nå vært fint å høre akkurat hva som var problemet og løsningen. Noe av hensikten ved å diskutere slike saker offentlig er nettopp at andre skal dra nytte av erfaringene.

    Enig med deg, men hadde hverken PSU eller GPU for hånden for å teste ut dette. Kjøper har dette, og jeg kan oppdatere tråden om han løser det/lokaliserer problemet med hjelp av annen hardware.

  3. Hei,

     

    Disclaimer: Ikke stress med å hjelp meg om feilsøking / løsningen ikke er svært innlysende.

     

    Hatt en PC som har oppført seg eksemplarisk i flere år. Frem til i dag. Spilte CS:GO i 20-30 minutter, og blir møtt av at alt stopper opp, en sykt høy lydloop og firkanter på hele skjermen.

    Spilte forøvrig CS ca. 3 timer hver dag hele helgen, uten problem.

     

    Sjekker dato på kvittering: Over fem år siden kjøp. 5 år og 4 måneder. Fuck. Jeg er en lat jævel, og opprettet salgsannonse etter å ha feilsøkt i under 1 time. Tenker nå at det kan være greit å kunne besvare noen av teoriene potensielle kjøpere spør om. 

    What do?
    Event viewer sier "nvlddmkm".
    Jeg kjører DDU (clean avinstallering av GPU-drivere), samt clean installering av oppdaterte GPU drivere.
    Fortsatt kræsj etter 20 minutter i spillet.

    Åpner opp kabinettet, forbanner meg over at jeg valgte Node 304. Ser at alle vifter snurrer, ingenting er spesielt varmt. Alt ok. Reseater skjermkortet - i tilfelle dårlig kontakt (100% synsing). Fortsatt kræsj.

    Kjører Furmark, GPU kræsjer ved ca 60 grader. Kan være at minnet til GPU er varmere.

     

    Orker ikke å kjøre feilsøking på RAM med å sette inn én og én brikke i alle slots osv. Dette grunnet CPU-kjøleren NH-D15. Herregud det er tight.

     

    Specs:
    EVGA GTX 780 Ti

    i7 4770K

    Asus Maximus VI Impact z87

    Corsair 1866 mhz 2 x 8 gb

     

    https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=149881975

     

    Takk!  :dremel:  :dremel: 
     

  4. Flere gode foreslått. Sjekk også ut Cafe di Roma 150 meter sørøver for Villa Paradiso på Olaf Ryes plass. Beste pris/smak-ratio i byen, og rimelig pils. 

    Italiensk porsjonspizza. Bra med fyll. 100-130kr om jeg husker rett. Ikke utkjøring, men tilgjengelig på Foodora. Anbefaler å spise i restauranten, plass til ca 30 stk. Bestiller kun pizzaene med hvit saus, men de er flink med tomatsausen også.

    • Liker 1
  5. Fått masse god hjelp her med valg av utstyr, men skulle gjerne hatt anbefaling til kaffebønner også :)

     

    Noen som har prøvd disse abonnement tjenestene som finnes på kaffe? Ser det er ganske mange som tilbyr dette etterhvert.

    Smak er subjektivt, men føler det alltid er trygt å anbefale Stavanger Kaffebrenneri, som har blitt mitt faste brenneri pga smak/pris-kombo. Ellers går det i Supreme Roastworks, Tim Wendelboe, Solberg og Hansen - og av og til kaffebrenneriet. Det er gøy å prøve seg frem.

  6. Var i lignende situasjon som deg Prophet, hvor det i snitt lages 4 kopper / 1 liter kaffe hver dag. Samboer står opp først og lager en halvliter, jeg står opp en time senere og lager en halvliter.

     

    Kjøpte Wilfa Svart presisjon på impuls for tre år siden. Skulle egentlig ha en MoccaMaster, men dukket opp en uåpnet Wilfa Svart presisjon på Finn.no til 1000 kr. Bruker Wilfa sin kvern, WSCG2, og sammen har de laget ca. 1000 liter kaffe uten problem. Mulighet til å justere filteråpning med 1.25dl-intervall fra 0.5 til 1.25 liter fungerer bra og gir ikke "feil" smak som jeg føler andre kaffetraktere ofte kan gi ved mindre enn 1 liter. Filteret er fortsatt tight og lekker ikke, til tross for å ha blitt skrudd på sikkert 2000 ganger.

    Bruker Aeropress hvis jeg kun skal lage én kopp.

    edit: Virker som vi jobber for Wilfa / Tim W og driver reklame her, lol.

    edit2: Burde nevne at den bråker en del akkurat i det den starter opp, og når den slutter. Kan høres her @03:40.

  7. Hvor i landet holder du til? Tenkte selge min egen før jeg reiser til jul, men ønsker ikke sende med posten. Er i Oslo.

    Alt er inne i et lite kabinett fra Fractal Node (304):

     

    GPU: EVGA GTX 780Ti
    CPU: Intel i7-4770k med Noctua NH-D15
    RAM: Corsair Vengeance 2 x 8gb, 1866 MHZ
    Hovedkort: ASUS Maximus VI Impact z87
    SSD: Samsung 840 256 gb (har en uåpnet 120gb ssd som kan kobles til, men har ikke trengt det selv. Kun brukt til csgo, overwatch og nettleser).

    Wifi: D-Link DWA-192

    Av utstyr jeg tenkte ta med videre, men som kan selges ved behov:
    Zowie EC2-a, Steelseries 6gv2, Sennheiser G4me one og BenQ XL24020Z

    Har kvittering på alt.

    • Liker 1
  8. Mye mulig Jonny har gode avtaler når det kommer til service. "Billig" i forbindelse med service kan være 2500-4000 kr, ettersom standard er 5000+ kr. Tror Arman ligger rundt 3000-3500kr. Kanskje ikke den absolutt rimeligste, men den rimeligste jeg har funnet som en kan stole på gjør en god jobb. Tidligere ansatt hos Alf Lie før han startet sin egen butikk.  :)

  9. "Gratis" er vel imot alt Nintendo står for.

    Virker som prioriteringene er remakes og salg av indiespill til prisen av storspill.

    Ja, Nintendo er på bærtur. For ikke å glemme den grusomme prisen på onlinetjenesten, 20 dollar for et år. Eller verre, 35 dollar for opptil 8 familiemedlemmer. Med Switchen, hypen og interessen fra tredjeparts-aktører virker det som Nintendo kun er ute etter remakes. Heldigvis kan en få FIFA på Switch.

     

     

    Mindre ironisk edit: Hva anser du som remakes? Breath of the Wild, Odyssey? Eller er det sjansen for kompatible utgaver av eldre spill til ny konsoll, en mulighet til å tjene penger på en litt annen gruppe spillfans? Eller er det gimmick-konsollene som blir utsolgt før butikkene rekker å sende nyhetsbrev om at de er tilgjengelig?

    • Liker 2
  10. Integrert mikrofon:

    Sennheiser Game One/Zero er vanligvis no-brainer i prissegmentet. God mic og lyd, men ikke noe særlig med bass (bra for spill, dumt for viss musikk). Snedig funksjon med at mic mutes i oppreist stilling.

     

    Beyerdynamic MMX 300. 

    Mulig HyperX har noen som dekker behovene. Under halvparten av budsjett. Er i alle fall svært behagelige, og dekker behovene til proffspillere som sitter 14 timer foran skjermen. 

    Ellers vil anbefalinger ofte være vanlige hodetelefoner kombinert med modmic. Hvis du vil gå ørlite mer i dybden finnes det utallige forum dedikert til hodetelefoner. For eksempel:

    Reddit.com/r/headphones

    Reddit.com/r/Headphoneadvice

    Reddit.com/r/Audiophile

    Head-fi.org hvor det som oftest kun blir diskutert hodetelefoner uten mic (DT770, HD598 og Fidelio X2 er gjengangere til ditt behov).
     

×
×
  • Opprett ny...