Gå til innhold

Raggys

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Raggys

  1. Mekker`n skrev (22 minutter siden):

    Siden du har byttet glødeplugger så er det ikke så mange fler komponenter i systemet som styrer gløding. Det kan jo selvsagt være brudd i en ledning e.l, men jeg er ikke der helt enda.

    Jeg ser flere har glødeproblemer på Fiesta og et metode for å få lettere start er å gløde lengre. D.v.s glødepluggene fortsetter å ettergløde selvom glødelampa slukker. Prøv å la tenning stå på i 30sec før start o.l.

    Likevel så er det neppe meningen at det skal være sånn og det er nok en feil en plass.

    ..............

    Tusen takk for utfyllende svar :) Da har jeg litt å gå på. 

    edit: "
    Du byttet riktig del til å begynne med, men kjøpte noe billig dritt på internett" 
    Nå var det forøvrig verksted som feilsøkte bilen og kom fram til at pluggene var problemet, og brukte originaldeler å sette på bilen, bare om det var noe misforståelser der. 

  2. Mekker`n skrev (24 minutter siden):

    Førsteinntrykk er gløderele eller temp.sensor.

    Er det ting som kan kosta skjorta for å få sjekket / få deler på? 

    Jeg bruker autorisert ford verksted, etter hvert besøk jeg har hatt hos dem, så er det regninga for selve sjekken som står for største del av regninga jeg betaler for besøket. 

    Edit: Jeg leste på annet forum i fjor, som jeg ikke finner nå. Var noe om at det ikke var uvanlig at det kunne være noe med ledningsnettet (som går til glødepluggene) om glødepluggene var i ok stand. Kan det være noe å nevne? Ser også delene du nevner ikke var dyre i det heletatt, sånn generelt på nette iallefall. 

  3. Heisann. Tenker jeg hører med dere her på forumet før jeg evt. leverer bilen på verksted.

    Har en Ford Fiesta 2010 1.4 diesel, 68 hk.

    I fjor begynte bilen å bli veldig tungstartet så fort gradestokken bikket 0 og videre til minusgrader. Måtte gjerne gløde en del ganger for å i det heletatt ha antydninger til å ville starte. Etter en 1-2 min med startforsøk og gløding, så gikk det til slutt. 

    Jeg byttet batteriet selv den gangen, ble ikke bedre. Jeg leverte bilen på verksted, der fant de ut at glødepluggene var så og si helt ubrukelige og måtte byttes. Jobben ble utført, men da begynte det å bli varmere i være ute, så jeg fikk egentlig ikke sjekket om det hjalp på noe særlig for å starte bilen i kulda. 

    Nå når gradestokken står på 0 grader og bilen er kald, så har jeg akkurat samme problem som i fjor, må gløde flere ganger før jeg får start på bilen. 

    Noen som vet hva det kan være? Batteriet er så og si nytt og glødepluggene ble byttet i fjor, som nevnt. 

    Takker så meget på forhånd for tips og råd. 

  4. Hmm. 

    Vi prøvde å montere ram i a1 og b1, mente switcha tilbake til a2 og b2 da det ikke ble forskjell. Vi prøvde også å montere gpu i nedre slot på kortet, dette gav ingen resultat. 

    Angående PSU. Her switcha vi kabel til skjermkortet, vi prøvde også den andre utgang for gpu på psu, ingen forskjell. Altså hele PC går jo på, vifter og lys og alt arbeider som normalt, det er bare den skjermen som ikke viser bilde, utrolig plagsomt :D

    edit - Kan legge til at han satte opp en retur av delene og leverte dem på posten i dag, så da er det egentlig ikke så mye å gjøre enn å vente på at komplett skal sjekke delene hos seg. 

  5. Hei godtfolk. 

    Jeg har en kollega som bestemte seg for å oppgradere litt pc deler, og han spurte meg om hjelp. Nå er ikke jeg den beste på PC, men heg har bygget en del pc'er og feilsøkt noen pc'er for folk jeg kjenner. 

    Han kjøpte seg oppgraderingspakke med:
    * MSI mpg 550 hovedkort
    * corsair vengeance rgb pro ddr4 3200 mhz 16 gb RAM
    * AMD Ryzen 9 5900x

    Ved siden av det kjøpte han dette hver for seg:
    * Corsair HX850, 850w psu
    * 3060 TI gpu, zotac nvidia geforce rtx twin etter eller annet som jeg ikke kommer på i farta. 

    Beklager på forhånd for lang tekst : /

    Vi setter igang med å skru ihop datamaskina når siste del ankommer posten. 

    Alt går knirkefritt for seg, vi kobler ut alt av gammel hardware, kobler opp nytt, bruker hovedkort "kart" for å sjekke at alt av pins og kontakter står riktig. Vi slår på maskinen og alt ser ok ut, alt av deler oppdages inne i windows / inne i bios.
    Jeg setter igang en reinstallering av windows igjennom usb, og vi er godt fornøyd med dagens arbeid. 

    Neste dag installerer jeg alt av drivere han trenger. Etter en installeringer og x antall restart av pc, så er vi igjen godt fornøyd med dagens innsats. 
    Senere på kvelden kontakter han meg og sier at alt bare plutselig fryste, deretter ble pc skjermen svart med "no signal". Jeg ber han gjøre det vanlige at han kobler ut skjermkabel og strøm fra veggen, sette alt tilbake, virker fortsatt ikke. 

    Jeg besøker han neste dag, jeg tar ut skjermkortet og setter det inn igjen, da virker alt plutselig som normalt. Slik går det i noen dager, den står på en stund før alt bare fryser og "no signal" på skjerm. Eneste som funker er å koble ut skjermkortet og koble til igjen, da funker det.

    Etter noen dager med det ovenfor så tenker jeg at det kanskje kan ha noe med BIOS verjsonen å gjøre, og jeg ser da at han har en gammel bios på sitt hovedkort. Vi oppdaterer bios til den siste versjonen for hans kort, (ikke aller siste, den er en beta versjon), og jeg verifiserer inne i bios etterpå at den har blitt oppdatert.

    Det såg ut til å fikse problemet, PC sto påslått neste hele dagen i 2 dager, spilling og ditt og datt, superfornøyd med at alt funker. 

    Dag 3 når han slår på maskinen, så er det samme problem, "no signal". Vi tar ut og inn skjermkort, samme problem. Vi går fra HDMI til helt ny DP kabel han kjøpte samme dag, "no signal" der også. PC skjerm står innstilt på DP og HDMI etter hva vi kobler til den. Jeg tester kablene på mitt oppsett, ingen problemer. Vi tester deretter min skjerm på hans PC, "no signal" da også.

    Vi kobler fra ALT i pcn, og setter alt på plass igjen, hvor vi dobbelsjekker at alt blir riktig plassert og "connected". Fortsatt "no signal". Vi prøver deretter hans gamle 1080 kort som han brukte med de nye pc delene imens han ventet på det nye 3060TI kortet, det viser også bare "no signal". 

    Noen som har en minste aning hva dette kan komme av? På ulike forumer på nett, så er løsningen alt fra nye kabler, ny skjerm, nytt hovedkort til å ha riktig BIOS versjon, ikke noe "fast" løsning så langt jeg kan se. Nytter heller ikke å koble bilde kabel direkte inn i hovedkort for å komme seg til bios eller safe mode da den ikke har integrated graphics. 

  6. Pliscin skrev (44 minutter siden):

    Har opplevd søvnparalyse selv. Veldig ekkelt. Men jeg vet at det jeg så ikke var ekte, siden jeg er både veldig bevisst og skeptisk selv.

    Jeg har en slik søvnparalyse at jeg stivner til og tror at det er noen på soverommet / noen som sitter på sengekanten. Spesielt om jeg ligger vendt mot veggen og ikke får til å snu meg for å se i rommet, da er det ofte at jeg kjenner noen som klapper på dyna over skuldra eller stryker meg på foten, creepy AF :D 
     

    ex-jordbærplukker skrev (21 minutter siden):

    de mest interessante spøkelses /paranormal historier er de som blir observert og fortalt av vektere, politi eller millitære. ellers er min teori om spøkelser er at de er en form av energi, kanskje white energy som fungerer motsatt av dark energy

    Som nevnt aller først, jeg har meget liten tro på ånder og spøkelser. Men jeg vil ikke se bort fra at det kanskje er "noe" som vi bare ikke har teknologi eller antenne for å vite noe om riktig enda. Ellers enn det tror jeg mye av det en opplever og vil kalle for "overnaturlig" rett og slett er hjernen som spiller deg ett puss, på samme måte som når man har søvnparalyse. Om du vil det sterkt nok, så ser eller hører du det du vil 😛 Det er derfor jeg er så splittet med mine opplevelser, for jeg tror så lite på slikt, men kan fortsatt ikke gi en vitenskapelig forklaring på det. 


    Men ja, de andre opplevelsene er ikke like ille, men kan nevne dem. 


    Midt på sommeren, jeg og familien dro på hytta vår på fjellet, jeg tror jeg var sånn 13-14 år kanskje. Området rundt hytta er mest berg og mose, med små berg-daler som går opp og ned i 5-10 meters høydeforskjeller. 
    Vi er på tur tilbake til hytta etter å ha brent bål ved vannet like i nærheten, så ser jeg ei hodelykt ganske langt unna. 
    Jeg spør de andre om de ser lyset, og det gjør de. Vi stopper opp litt for å se, lyset forsvinner da ned i en liten dal, dukker opp igjen litt nærmere. Og slik gjentar det seg, det forsvinner litt, og dukker opp igjen litt nærmere. 
    Og vi ser at det er ei hodelykt / lommelykt, da det beveger seg som om noen holder det /har det på hodet.
    Pappa går inn i hytta og henter ett monster av ei lommelykt. Etter hvert er lyset ganske nærme, og pappa roper bort om det er noen der. 
    Lyset står da helt musestille, og plutselig blir det bare borte, som om det dukker ned bak noe kratt / busk. 
    Pappa slår da på lommelykten og løper opp på ett lite berg for å se, ingenting. Der hvor lyset forsvant, er det på en måte ingen steder å gjemme seg, og han burde absolutt ha sett noe med lommelykta om noen sprang bort derfra.
    Dagen etterpå var redningshelikopteret å fløy rundt om på fjellet og over hytta vår, så jeg tenker kanskje at det vi såg var noen som hadde forvillet seg på fjellet, som kanskje ble redd oss......
    ___________________________________________________________________

    Jeg og min far dro inn i skogen rett ved huset vårt for å hogge ett juletre. Det var omtrent 10-15 minusgrader og snø opp til låra / midjen inn i skogen. Skogfeltet vi drar til eides av en bonde, som døde en 2-3 år før denne turen vi tok. 
    JA, det er feil å dra inn på ett privateid skogfelt, men det var skikkelig "juletre kvalitet" på trærne der,
    og ingen brukte feltet for å selge trær. 
    Etter å ha gått litt i djupsnøen finner vi ett skikkelig tre som vi tenker kan passe. Akkurat i det vi begynner å gå mot treet så kjenner jeg en skikkelig varm vind som treffer meg i fjeset, altså skikkelig varm luft, som om det skulle være midt på varmeste sommeren. Pappa snur seg og spør om jeg også kjente denne varme vinden som slo oss. Jeg sier at jeg også kjente det, men at det sikkert ikke er noe spesielt, og jeg indikerer på at vi fortsetter mot treet. 
    Pappa ser litt på treet, snur seg og sier at vi heller kjøper ett tre dette året. Han tolket det som ett tegn av den avdøde bonden om at dette var hans skog (hans sønn som arvet skogfeltet i realiteten). 

    Har ikke noe super forklaring på den siste der heller. Har jo opplevd en plutselig endring av temperatur eller vind som har litt annerledes temperatur, men å få den midt i mørkeste skogen i så mange kuldegrader. Dette feltet ligger også i en dal som fører vind fra sjøen innover seg, så om vi opplever noen vindkast er det alltids en sur og kald vind. 

     

  7. Svein M skrev (18 timer siden):

    Vet ikke. Bare om jeg skjønner dette: Skjerm 2 er 60 Hz koblet med HDMI, på samme måte som før. Skjermene og tilkobling er de samme som du hadde.

    Helt korrekt. Skjerm 2 er en 60hz som er tilkoblet gpu med hdmi. Skjerm 1, (hovedskjermen), er en 144hz som er tilkoblet gpu med display port. Basically akkurat samme som før jeg byttet de delene. 

  8. Jeg har ett par "opplevelser" som jeg ikke kan forklare helt, men liter på at det finnes naturlige forklaringer på dem. Bare for å ha det sagt, jeg tror ikke på ånder, spøkelser, "paranormal stuff".

    WARNING, lang tekst!

    For mange år siden jobbet jeg som vekter. Det var midt på natten og jeg skulle ta den siste stengerunden på ett kjøpesenter midt i sentrum av byen her. (Siste stengerunde: alt er steng og alarmer er aktivert fra første stengerunde, vi bare tar en ekstra runde for å sjekke at vekter tidligere på dagen ikke glemte noe på første stengerunde)

    Jeg starter runden som jeg alltid pleide, sjekker alle dører og porter fra utsiden, alt er låst. Jeg går deretter inn og sjekker alarmpanelet, alt ser bra ut, ingen alarmer, kameraer eller sensorer har feil på seg og alle er aktive, heller ingen utløste alarmer. Jeg går til øverste etasje og jobber meg ned etasje for etasje. 

    Siste del av denne runden er kjelleren, og det er her jeg hadde denne opplevelsen. (oooh spooky, måtte være kjelleren righ? :D
    Denne kjelleren består rett og slett av noen teknsike rom, en STOR barnebutikk som er delt i to og noen toaletter. Jeg sjekker de tekniske rommene og toalettene, alt ser normalt ut.

    Barnebutikken er delt i to på den måten at på nordsiden av kjelleren er selve butikken, der er det glassvegger og stor dør i midten. På motsatt side, sørsiden altså, er barnerommet / lekerommet til barnebutikken. ett STORT rom med glassvegger langs hele gangen. Avstatnden fra selve butikken og lekerommet er ca. 6-7 meter. 

    Jeg går for å sjekke at døren til barnerommet er låst, det er den. Lyser litt med maglighten igjennom, alt ser normalt ut. Jeg går deretter til butikkdøren og sjekker at den er låst, alt ok der også. Jeg ser da ett skilt på døren, skiltet sier at de skal legge ned driften, derfor er det ryddesalg Jeg tar meg derfor litt ekstra tid til å se mot hylla der de har bokser med modellfly/biler, om det er noe interessant jeg kan kjøpe.

    Etter å ha sett på hylla i rundt 5-8 sekunder, så hører jeg ett høyt skrik bak meg: "MAMMA!". Hørtes ut som ei lita jente i 6-7 års alderen som roper på mamma. Jeg snur meg brått og stivner til. Jeg står helt i ro og lyser med lykta rundt meg og mot barnerommet. Ingen personer eller barn å se. Om noen roper fra etasjen over så høres det ikke så bra, så ropet må ha kommet enten fra gangen jeg står i eller i barnerommet på motsatt side av butikken. Jeg ringer min kollega og spør om han sjekket barnerommet på stengerunden hans, det gjorde han. 

    Imens jeg konstant lyser mot gang og barnerom sjekker jeg toalett og teknisk rom på nytt, ingen personer der. Jeg går deretter inn i barnerommet og søker igjennom hele plassen, ingen der inne. Jeg sjekker deretter butikken i tilfelle jeg knyttet ropet mot feil retning, ingen i butikken heller. 

    Jeg går deretter til alarmpanel, ingen har logget seg på panel for å deaktivere alarmer, heller ingen utløste alarmer. Jeg sjekker kamera overvåkningen for hele den tiden jeg gikk i senteret, ingen andre enn meg er å finne på film. Jeg aktiverer alt og drar derfra. 

    I ettertid har jeg tenkt at det umulig kunne vært en person / ett barn, men at det kanskje var ei dukke med noe stemme funksjon. Men dette såg jeg etter, var ikke noe slikt i barnerommet. Den ansatte i butikken sa at de har dukker og bamser med talefunksjon, men ingen som roper mamma så høyt, det ble litt groteskt for deres del. 

    Det er min "verste" opplevelse, har noe flere, om noen vil høre dem også :D Men de er mest knyttet til fantasien min når jeg skal sove / soveparalyse. 

    • Innsiktsfullt 1
  9. Ingen som har noen forslag? :)

    Kan spytte inn alle specs forsåvidt. 
    - Radeon rx580 8gb 1451mhz
    - HyperX fury ddr4 32gb 3200mhz 
    - Asus rog strix b550-f gaming wifi (med nyeste bios for wifi utgaven).
    - Cooler master hyper 212 black edition kjøler.

    - Samsung 860 qvo 1TB ssd
    - Corsair force series MP510 240GB M.2 ssd
    - Kingston ssdnow v300 120GB ssd

    - Cooler master G750M, 750W PSU,  kjøpt i 2013.

    + 4 vifter montert i kabinettet. 


    Nå hadde en bekjent av meg undersøkt litt på internet, han tenkte det kanskje kunne ha noe med PSU å gjøre, at den er såpass gammel. Men nå har jo han en 750w psu, så og si samme specs, men ett 3080 kort og 3 skjermer uten noe som helst lagg. Hans 750w er 2 år gammel dog. 

  10. Heisann godtfolk! 

    For noen uker siden så kjøpte jeg litt upgrades til min stasjonære pc. 
    Jeg gikk fra:
    - MSI X370 gaming pro carbon, ryzen 7 1700X, 8GB ddr4 2666MHz 

    Til:
    - Asus rog strix b550f gaming, ryzen 9 3900x, 32GB ddr4 3200MHz

    Brukes med Asus Radeon RX 580 8gb rog strix, DP kabel mot hovedskjerm, hdmi kabel mot skjerm#2. 
    ___________________________________________________________________

    Med de gamle komponentene listet over der så kunne jeg bruke hovedskjerm til å spille på, imens hadde jeg youtube / discord / andre ting på skjerm#2, alt gikk knirkefritt uten tegn til noe som helst lagg, veldig samkjørt. 

    Jeg setter inn de nye komponentene, sletter ALT på mine 2 ssder og min ssd m.2. Starter opp med en clean install av windows 10 og installer alle drivere, oppdaterer også BIOS til den nyeste. 

    Så fort jeg starter noe spill, uansett om det er grafikk-krevende eller ei, så lagger alt på skjerm#2, så til de grader at youtube blir helt ubrukelig å se på. 

    Nå hadde jeg ikke drivere til skjerm #2 med det gamle oppsette, bare en enkel 60hz via HDMI rett på skjermkort. Hovedskjermen er en AOC 144hz som har nyeste driver. 

    Noen som har vært borti dette /har noen råd? 

  11. Hvis casionet skulle bli blokkert av lotteritilsynet for direkte uttak til norske bankkontoer, kan du vel overføre pengene først til din paypal-konto og derfra til din norske bankkonto?

    Nå bruker ikke jeg paypal veldig mye, veldig lengesiden jeg brukte det iallefall. Men er det ikke slik at du må øremerke penger der inne for gambling og ikke-gambling? Jeg husker at jeg prøvde skrill og neteller, der måtte jeg velge nettopp mellom gambling /ikke gambling når jeg skulle sette inn penger. Hvis pengene ble øremerket som gambling, da kunne jeg verken sette inn penger fra min konto, eller ta ut penger til min konto. 

  12. Heisann! 

    Jeg har drevet en stund med litt spilling på online casinoer, og har noen spørsmål iht. til det. 

    Som vi vet så har lotteritilsynet blokkert innskudd /uttak til/fra norske kontoer på flere nett-casinoer. Men hva er det som skiller de blokkerte og ikke-blokkerte casinoene? Jeg spiller i hovedsak på betsson, der har jeg ingen problemer å verken sette inn eller ta ut penger. Men hvis jeg prøver Betway og Casumo, der er det blokkert for all innskudd og uttak til norsk konto. 

    Nå har jeg også en god del penger liggene inne på betsson, er det fare for at dette casinoet også kan bli "blokkert" av lotteritilsynet? Bør jeg gå fra å bruke mitt visa kort til f.eks paypal kanskje? Bare sånn om det er fare for at alle pengene der inne blir "låst" fast. 

     

     

    Jeg lette litt, men kunne ikke finne noen mer passende del-forum enn denne. Hvis en mod. vet om en mer passende del av forumet, for all del, skyv denne dit. 

    Takker på forhånd :) 
     

  13. Vet ikke om dette er rette instans, men jeg leter etter en video på youtube.
     

    I denne videoen, eller en stream var det vel, er det en proff Tekken spiller som tar imot "utfordrere". 

    En utfordrer, en kid i sikkert 15-17 års alderen, skryter på seg at han er veldig god i spillet, men det viser seg fort at han ikke har peiling på noe, som basic controls, hvilken character han skal velge, osv osv, han dummer seg rett og slett ut på streamen. Han innrømmer heller ikke at han ikke kan Tekken, han skylder på at han ikke er vant med controllene de bruker, og at det er lenge siden han har spilt. 

    Såg dette klippet for kanskje 1 år siden, og kom plutselig til å tenke på det nå, men har prøvd å søke uten å lykkes med å finne det. 

    Vet noen hvilket klipp jeg snakker om? Det er godt mulig det kanskje er streetfighter, ikke tekken det er snakk om. Halp me plezz? :)



    edit: Jeg fant endelig klippet. Om noen er interessert; https://www.youtube.com/watch?v=RIez53JJB1Y 

    • Liker 1
  14. Det vil passe, men problemet er på den ene får du kun sata hastighet, muligen maks 1 GB\s så den ene SSD disken blir nok en del tregere desverre. Ellers er den SSD disken anbefalt, men husk prisene vil falle om 1 år så er du interisert i 1-2 TB bør du vente.

    Okei. Så, på den ene slotten hvor det er lavere hastighet, der kan jeg kjøpe en med lavere hastighet som vil være billigere? Hvis jeg skal kjøpe nå that is...

  15. Hei! 

    Hadde tenkt å kjøre en ren installering av windows 10, og med det sette inn to m.2 ssd-er. 

    Jeg har dette hovedkortet: https://www.komplett.no/product/915081?noredirect=true#technical-details

    Om det skulle ha noe å si, så har jeg en gpu av typen RX 580 Rog Strix 8gb, og cpu av typen AMD Ryzen 7 1700x. 

     

    Jeg hadde tenkt til å sette inn en av denne typen: https://www.komplett.no/product/1004639/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-970-evo-500gb-pcie-m2-ssd#

     

    Og en av denne typen: 

    https://www.komplett.no/product/1004637/datautstyr/lagring/harddiskerssd/ssd-m2/samsung-970-evo-250gb-pcie-m2-ssd#


    Jeg lurer da på, det står at mitt hovedkort har to slots for M.2 ssd-er: 

    PCIe 3.0 -kontakter: 1 x M.2 

    PCIe -kontakter: 1 x M.2

    Vil de ssd-ene jeg har valgt ut passe mitt hovedkort? Tenker bare på at det står PCIe 3.0 på ene og bare PCIe på den andre. 

    Har dere evt. noen andre anbefalninger på M.2 jeg kan kjøpe? Mener å ha lest at Corsair sine M.2 sliter med programvare / drivere? 

    Takker på forhånd for svar :)

  16. I dag hadde jeg ikke noe problem whatsoever når jeg spilte solo eller duo, men så fort jeg kjørte squads ble det rubberbanding igjen. 

    Mtp. drivere, jeg så jo at mange av driverne som fulgte med de nye delene var gamle, så jeg oppdaterte alle. Jeg sjekket nå nettopp og alle drivere er av seneste utgave. 

    Har veldig lyst til å tro at det er serverside problemet ligger på. Oh well. 

  17. Hmm, ut fra det jeg har sett så er det rubberbanding det heter i PUBG. I alle fall det alle med problemet kaller det, i tillegg er det det utrykket, rubberbanding, utviklerne av spillet kaller det når de har adressert problemet tidligere. 

    Problemet er altså at det hopper ja. Hvis jeg sprinter rett fram, så stopper jeg plutselig opp, som at det hakker, og må begynne sprinten på nytt. Også hvis jeg går fram mot ett hjørne for å peake, på min skjerm peaker jeg, men i neste sekund er jeg 2 meter ifra hjørnet og peaker rett i veggen. Det virker jo som ett nettverksproblem. 

    Nå når jeg tenker tilbake så skjedde dette kanskje når jeg begynte å stille på graphics settings i spillet. Har stilt alt tilbake slik jeg hadde det før, fortsatt rubberbanding.  I dont know  :dontgetit:


    Edit: Kan legge til at noen vil kalle det for stuttering i stor eller liten grad. Mulig jeg må sjekke en del haker inne på kontrollpanel, brannmur, power options og sjekke at alt av directx og visuals er oppdatert. 

  18. Heisann! 

    Har lenge nå spilt uten noe som helst rubberbanding av noe slag, hadde heller ikke dette problemet når folk flest klagde på det.

    Ikke før nå nylig, når jeg satte inn ryzen 7 1700x, rx580, ny ram og nytt hovedkort...

    Noen ganger hvis jeg resetter modem og ruter så er jeg heldig å slipper problemet, men som oftest vedvarer problemet. 

    Kjører andre spill som BF1, BF4, BF Hardline og CS GO som ikke viser noen tegn til problem med internett, bare PUBG. Samt en overvåking av nedlasting viser ingen kutt i tilkoblingen.

    Spiller forsåvidt også fifa 18 og fortnite på ps4, uten problem med connection der også. 

    Har ikke mulighet til å koble PC direkte til modem, så jeg bruker en NETGEAR WNDA3100v2 N600 Wireless Dual Band USB til å ta inn signaler, mot en Netgear router R6100 med nyeste firmware V1.0.0.1.22

    250 mbps linje, har som regel 16-20 ms latency med 55-65 mbps download og 20-25 mbps upload. Sitter 4-5 meter unna router og modem med en trevegg imellom. 


    Har tidligere hatt en del problem med denne routeren, så jeg vil nok bytte den ut veldig snart, samt få byttet kabler så hastigheten jeg betaler for faktisk kommer inn. 

    Men er det noen som vet noe om dette? Noe jeg kan forsøke? Begynner jo å lure om det kan være oppsettet mitt det er problem på når jeg er den eneste i squad som har problemet  :hrm:

  19. Cooler Master G750w PSU skal være god nok, men vil ikke anbefale den til overklokking i så fall, hadde heller vurdert EVGA SuperNOVA 750 G2 da den er bedre eller kraftigere.

     

    Du har vel stock kjøler regner jeg med er viften koblet til?

    Vertfall risiker du degradering av cpu at den ikke er god til overklokking.

    Men er du heldig skal det mere til cpuen degraderes.

     

    Har du fjernet plasten på kjøleren eller hatt riktig menge kjølepasta?

     

    Heisann. Problemet er at ryzen 7 1700x ikke kommer med kjøler i det hele tatt. Jeg tenkte å bare bruke kjøleren jeg hadde fra før, men den passer jo selvfølgelig ikke (AM4 setup jeg har oppgradert til, hadde intel før). 

     

    Geniet som jeg er, trodde jeg det skulle gå bra å gå igjennom bios og installere drivere, helt uten kjøler på cpuen. Etter extensive research ser jeg jo at det ikke funker veldig bra. : D 

     

    Så jeg får bare nøye meg med konsollen og macbooken til kjøleren havner på postkontoret. 

     

    Har ingen snøring på data, så noe overclock osv osv blir det nok minimalt av. 

  20. Du kan ikke fyre opp prosessorer uten kjøleblokk.

    Hovedkort skal slå av strøm til cpu men om det er for rask temperaturstigning kan cpu uansett ta skade av det.

    Pass på at du har rett antall og riktig plassert avstandsstykker mellom hovedkort og bunnen av kabinettet.

    At on-knapp ikke funker er enten feilkobling eller at polaritet til bryteren kanskje må snus om på hvis er retningsbasert knapp i kabinettet (dioder i bryterkrets)

    Arright! Ja jeg plundra litt med ledning som settes på noen pins på undersiden av bryterne, sikkert her jeg har flausa litt, da den kan settes på begge veier. 

    Avstandsstykkene ser ut til å passe ganske perfekt med hovedkortet, hadde ganske nøyaktig samme dimensjoner som mitt gamle msi hovedkort hadde. Passet også på at alle var jevnt strammet. Får vente i spenning på kjøler da, og håper at ikke noe er "fried". 

     

    Takker for kort, men utfyllende svar : ) 

  21. Kan jo legge til, under første oppstart så jeg at temp på cpu steg fra under 50c til 75c på 20-30 sec, da den traff 75c slo den seg av.

    Jeg kjente med fingeren på cpuen, og jaggu brannt jeg meg godt. 

     

    Men der igjen skumleste jeg noe om at det vises 20c for mye på 1700x og modellene over?  

     

    Skjermkort, hovedkort, rambrikker, mus og tastatur lyser opp ved oppstart, samt vifta bakpå snurrer igang. 


    Edit: Jeg ser nå at det sannsynligvis er mangelen på cpu kjøler som gjør at den slår seg av. Da er spørsmålet, er cpuen roasted og ubrukelig, eller slår den seg av før skader har skjedd? Geez 

  22. Heisann! 

    Jeg har nå oppgradert min desktop, og sliter litt etter å ha fått på plass alle komponenter. 

    Delene jeg har kjøpt: 

    Asus Radeon RX 580 8GB ROG Strix Top Gaming
    Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz 8GB
    MSI X370 Gaming Pro Carbon AM4
    AMD Ryzen 7 1700X 

    Jeg har en Cooler Master G750M, 750W PSU som drifter dette. 

    Jeg glemte å bestille cpu kjøler, men en Noctua og thermal paste er bestilt nå nettopp, så jeg regner med den er her om noen dager. 

    Etter å ha holdt på litt fikk jeg endelig alt på plass, og den slo seg på. Jeg trykker F1 og havner da i BIOS, jeg fikk ikke sett så mye der inne, for jeg så at CPU temp steg til 75 grader høvelig fort og så slo pcen seg bare av. 

    Jeg ventet litt og prøvde om igjen, da havnet jeg på ett skjermbilde med en del tastevalg, som f.eks å gå til bios med en F knapp, tror det var f11 kanskje. Ingenting skjer når jeg trykker noen av tastevalgene, og ila. 30 sec - 1 minutt slår den seg bare av. 

    Nå har ikke jeg mye peiling på data, men kan det ha noe med at det ikke er CPU kjøler på plass? 
    Er Cooler Master G750w PSU for lite guffe? 

    Mulig det er en fatal koblingsfeil? 

    Det skal også sies at jeg ikke får slått på dataen med vanlig power knapp, jeg må bruke reset knappen ved siden av for å slå den på, så her er det jo en koblingsfeil, men kan dette ha innvirkning på at den bare slår seg av etter en liten stund? 

    Takker på forhånd for svar : ) 

×
×
  • Opprett ny...