Gå til innhold

FB.307660326

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FB.307660326

  1. Nå har jeg sett nøye på denne en stund for å finne det negative som gjør at denne i dine øyne ikke er perfekt.

    Men finner altså ikke noe som har med det fototekniske å gjøre om da ikke skal nevne en ørliten prikk i det lyse akkurat i nedre bildekant.

    Skulle jeg pirke på noe så kommer det under redigeringen der jeg kunne tenkt meg 5 mm. mer i høyresiden slik at det blir mer avstand mellom utgangen på vingens forlengede linje og nedre venstre hjørne.

    Det andre er signaturen som jeg mener bør forminskes en del selv om den jo tar igjen det mørke i insektet.

    Uansett så ville jeg vært stolt over å ha fått fram et slikt resultat som du presenterer her.

    Men fortsett du bare å trene til du finner det nivå der du selv mener du har fått til det perfekte.

     

    Roar

     

    Tack för den fina kritiken Roar

    Det som jag inte är helt nöjd med är färgerna på bilden. Och jag skall sluta upp med att lägga till signatur som är onödigt.

  2. Må si at du gjør en utmerket jobb med å balansere sollys og blits. Det gir en veldig fin effekt og kvalitet til bildet. Jeg liker også den diagonale lysstrålen som bryter opp bakgrunnen. Så teknisk sett er dette helt topp.

     

    Når det kommer til "rule of thirds" så tror jeg det er en liten misforståelse. Poenget med regelen er at man ikke skal midstille et motiv når man komponerer et bilde. Det har du unngått her, og sånn sett følger du regelen til punkt og prikke. Så komposisjonen er regelrett, MEN "rule of thirds" sier ingenting om utsnitt.

     

    Utsnittet bestemmer hvor stor del av bildeflaten hovedmotivet skal oppta. I et portrett er det for eksempel naturlig at motivet fyller helle flaten, er det et miljøportrett slik det er i dette tilfellet så er det naturlig å la motivet bli mindre og fylle bildeflaten med omgivelsene.

     

    Hvor stor andel av bildeflaten motivet skal ta, er det ikke "rule of thirds" som bestemmer. Det bestemmes av deg som fotograf utifra hva som skal være hovedmotivet i bildet og hvordan det skal fremstå ovenfor seeren.

     

    Her er det selvsagt mye rom for skjønn og personlige preferanser. Så her må du bare bruke hjertet. Når jeg ser på bildene dine så synes jeg at du treffer ganske bra allerede :)

     

    Tack för det grundliga svaret Mikael Tjemsland detta hjälper väldigt mycket och gör att jag kan utvecklas som fotograf. :)

  3. Vil først begynne med at jeg har sett veldig bra utførte portretter av deg tidligere. Dette bryter rekken litt i så henseende etter min smak vel og merke.

    Nå er jeg ingen ekspert på dette, men er i lærefasen - og synes dette med portrett foto er ganske utfordrende og vanskelig.

    Skal prøve å være konstruktiv etter det jeg ser;

    - Bra at du har satt opp bakbelysning som i tillegg lager en "rim" på håret.

    - Bakgrunnen er komplementær i fargen mot hudtonene.

    - Bildet er lagt inn i litt lav oppløsning, så jeg ser ikke hvor du har satt fokus, som bør være på øynene.

    -Modellen blir overeksponert i visse partier. Ved å gå over modellen med en lysmåler i de kritiske partiene vil hjelpe deg her. Som et eksempel viser jeg til Tove sitt bilde i dag. Vet ikke om hun bruker lysmåler eller om hun er så øvd at hun ikke bruker den. Matt sminke vil hjelpe.

    - Catch lyset i venstre pupille kunne vært mer inne. Spør modellen om hun ser senter av lyskilden i synspereferien, da vil catch lyset falle i det sorte.

    - Veldig mye kunne blitt bedre ved hard etterbehandling, men jeg aner at dette er ut av kamera? Nevner stray hair, skygge,etterbelysning og generell re-touch.

    mvh

    Jan

     

    Tack Jan för att du tar dig tid att ge mig kritik på bilderna är väldigt tacksam för detta då jag lär mig väldigt mycket av detta. Upplösningen försökte jag ladda upp i 2400px långa sidan men detta gick inte!? så jag fick ta bilden från facebook och lägga upp, därav dem dåliga upplösningen. Vet inte vad som är maxupplösning för att ladda upp bilder här. Mvh Thomas

  4. Herlig "æksjen" bilde av vovsen.

    Snø spruten og bevegelsesuskarphet vitner om fart.

    Hvorvidt de to stråene er forstyrrende og skulle vært klona vekk overlater jeg til aua som ser.

     

    Roar

     

    Takk Roar

    Jag satt å tänkte på stråna och jag vet faktiskt ikke om de skall bort eller vara kvar.

×
×
  • Opprett ny...