Gå til innhold

Jumper123

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jumper123

  1. Skal kjøpe bil men siden jeg har betalingsannmerkning så får jeg ikke bilforsikring hos Gjensidige og Tryg uten å betale inn hele forsikringsbeløpet på forhånd.

    Han hos Gjensidige sa at det er noen små forsikringsselskaper som ikke kredittsjekker og at jeg burde sjekke hos dem, men han fikk ikke si hvilke.

     

    Er det noen som vet hvilke forsikringsselskap som ikke kredittsjekker?

  2. Jeg har aldri kjøpt bil før. Vil egentlig bare at kjøpet skal gå fort og effektivt.

    La oss si jeg møter en privatperson på den lokale bensinstasjonen som skal selge bilen sin for 50.000 kr. Jeg kommer og ser på bilen, prøvekjører den og vi blir enige om pris. Men hva skjer etter dette?

     

    Kan noen gi meg en steg-for-steg guide og fortelle i detaljer hva jeg og selger må gjøre for å kunne komme meg hjem fortest mulig?

    - Trenger jeg noe annet enn en mobiltelefon eller må jeg ha med meg penn og papir?

    - Hvordan får jeg overført pengene til han på en kjapp og effektiv måte?

    - Vipps tar 500 kr i gebyr for å overføre 50.000 kr. Mulig å sende 5000 kr 10 ganger på rad via Vipps uten at bankkontoen min blir stengt pga. mistenkelig aktivitet elns?

    - Har forsikringsselskapene døgnåpent/åpent i helger? Hvor lang tid tar det å forsikre en nyinnkjøpt bil via telefon?

  3. Har vært arbeidsledig i 3 år nå og sliter ekstremt med å få jobb. Selv små deltidsjobber på butikker og lager får jeg ikke. Har bare hatt 1 jobb før, og der har jeg ingen referanser. Er 23 år.

    Har en oversiktlig søknad og CV uten skrivefeil. Den er kanskje noe kjedelig siden jeg ikke har brukt mye fancye greier som farger osv. Vurderer å legge inn et portrettbilde bare for at jeg kanskje skal bli husket litt bedre blant alle de andre søkerne..

     

    Iløpet av disse 3 årene har jeg sikkert søkt på rundt 300-500 stillinger vil jeg tro. Mange av disse søknadene har jeg brukt tid på for å tilpasse den enkelte stilling slik at de ikke ser så standardisert ut. Har kun blitt ringt tilbake 1 gang hvor jeg hadde et lite telefonintervju på 20 minutt. Etter at jeg sa jeg ikke hadde referanse ble det litt stille i andre enden. Hørte aldri noe mer fra den bedriften. Vært i kontakt med bemanningsbyråer også, men selv ikke de klarer å finne noe til meg. Får bare beskjed om at de skal ta kontakt hvis det dukker opp noe, men hører aldri noe.

     

     

    Har lagt meg ganske lavt og tar hva som helst av jobber, men vil helst jobbe på lager da det passer meg personlig best. Så hva gjør folk for å skaffe seg jobb egentlig!?? Er det bare jeg som sliter så sinnsykt med å skaffe meg jobb? Visste at det kom til å bli vanskelig med tanke på at jeg har gått arbeidsledig så lenge, men så HER vanskelig trodde jeg ikke det kom til å bli. Fy faen..

    • Liker 1
  4. Du kommer iallefall i jobb via slike firma, men du kan ikke være kresen, og det er ofte vikariat på kortere tider 2-6mnd feks. 

     

    Jeg hadde nok heller satser på NAV før et slikt firma, men det har du kanskje prøvd allerede?

     

     

    Hva mener du med NAV..? At jeg skal leve på livsopphold fra NAV eller at de skal skaffe meg jobb?

    De har iløpet av de siste årene ikke greid å skaffet meg praksisplass, men det er mest pga. at jeg bor i gokk.

  5. Er på jobbjakt men har ikke vært i jobb på noen år, i tillegg til at jeg ikke har noen referanser. Har ingen fra den forrige jobben som kan snakke om/for meg. Dette er selvsagt et stort problem i tillegg til at jeg har gått arbeidsledig så lenge.

    Har registrert meg hos 3 forskjellige bemanningsbyråer men lurer altså på hvor lett det egentlig er å få jobb innen f.eks. lagerjobb, butikkjobb, kundeservice osv.

     

     

    Noen som har erfaringer med å få jobb som ikke krever utdanning gjennom bemanningsbyrå? Er det vanskelig?

     

    Hvordan fungerer intervju-prosessen? Er det kun ett intervju eller flere?

  6. Har gjennom flere år sittet på PCen uten å være i aktivitet. Gjennom disse årene brukte jeg ikke en vanlig kontorstol, men lå i sengen med hodet bøyd mot veggen. Som følge av dette og mangel på fysisk aktivitet gjennom flere år har jeg gradvis fått krummet nakke og rygg i tillegg til en veldig slapp kroppsholdning.

     

    Med dette mener jeg at nakken går veldig mye fremover i normal sittestilling eller hvis jeg står oppreist. For å se vanlig ut som folk flest må jeg fysisk fokusere på å stramme opp ryggen og trekke nakken/hodet bakover. Det er noe som heter at man skal være rak i ryggen, men jeg er nok det motsatte med mindre jeg anstrenger musklene til å rette opp ryggen.

     

    Ser litt sånn her ut når jeg sitter normalt, veldig slapp kroppsholdning. I forhold til bildet er kanskje hodet enda mer fremoverbøyd enn her.

     

     

     

    Krum-og-svai-rygg_large.jpg

     

     

     

    Har de siste årene også merket at jeg blir veldig stiv i nakken hvis jeg sitter på en stol f.eks. Det er smertefullt og tror det er musklene som anstrenger seg eller eventuelt en knute der.. (hakke peiling)

     

     

    Men i hvertfall.. Kan dette fikses ved vanlig trening eller har jeg deformert rygg og nakkesøylen min for evig og alltid? Vurderer å dra til en fysioterapaut for å få massert nakken min, for det begynner å bli veldig irriterende å bli så stiv/få vondt i nakken når man sitter på skolen.

     

     

    Råd anyone?

  7. Takk for svar alle sammen! Er litt klokere nå! :)

     

     

    Gode referanser, godt vandel, mulighet til å lære lagersystemer og samarbeide med andre er alle viktige ting.

     

     

     

    Jeg har ikke plettfritt vandel. Har en sak på rullebladet som omhandler underslag, er en del år tilbake i tid men likevel.

    Hvor mye har dette å si? Har alle bedrifter lov å spørre om vandelsattest? Og hvilke bedrifter krever det?

  8. Prøver å finne jobb for tiden og legger merke til at det er veldig mange stillinger ang. Lagermedarbeidere/truckfører på f.eks. Finn.no og NAV.no

    Høres litt gøy ut å kjøre truck på et lager eller et fiskemottak, og det passer kanskje litt for meg som ønsker å gjøre noe praktisk.

     

     

    Har noen spørsmål;

     

    1. Er det vanskelig å få jobb som lagermedarbeider/truckfører uten erfaring fra yrket fra før av?

     

    2. Er det noe vits å ta klasse C1-C2 eller holder det med T1-T5?

     

    3. Noen bøker jeg bør lese i forkant av kurset for å være sikker på at jeg står? Har litt konsentrasjonsproblemer i klasserom så vil gjerne forberede meg godt hjemme før jeg begynner på kurset slik at jeg har en fordel.

     

    4. Hvilke type firmaer med lager/truck betaler best? Har hørt at firmaer som sender deler og verktøy til oljenæringen betaler godt til lageransatte. Fins det andre eksempler? Ser for meg at de største kjedene betaler dårligst, som f.eks. Elkjøp, kan det stemme..?

     

     

    Hadde satt pris på om noen kan fortelle litt om bransjen og hva jeg bør gjøre videre om jeg ønsker en fremtid innen lager og truckkjøring! :)

  9. Tror du virkelig en får 12000 til leie?? Påtide å våkne opp gutt, den hjelpen du nå skal over på er for å holde liv i folk. Ikke for å leve ett middelklasse liv...

     

    Om det er dyrt med leilighet i det området du bor så må du enten flytte på deg eller bo på gaten. Evt kan du prøve å komme ut av situasjonen din for så å prøve å finne

    jobb.

     

    Jeg tror ingenting, jeg håper det. Jeg har ingen problem med å flytte, men da må NAV isåfall betale flytting da jeg ikke har eller kommer til å ha råd til det. Det sier jeg ikke for å virke kravstor, men fordi at det er det som må til for at jeg ikke skal havne på gaten og falle helt ut av samfunnet. Er faktisk en del utgifter om man skal flytte til en annen plass enn der man allerede oppholder seg. Dessuten lever man ikke et middelklasseliv med å betale 12.000 kr i husleie i tromsø. Man kan nærmest få ett bøttekott for den prisen og Tromsø er antageligvis Norges dyreste by når det kommer til boligmarked. Oslo er også der oppe.

     

    Synes ikke det er greit å måtte bo på gaten for en norsk statsborger i et land som Norge. Her bør man ta vare på folk da vi strengt tatt er blant verdens rikeste land. Orker ikke engang å diskutere med deg ang. min situasjon da det bare blir slengt ut lite forståelsesfulle kommentarer. "Det er jo bare å få seg jobb"..

     

     

    Til Lord Nuker og Dragen; Takk!

    Skal sjekke opp dette med bostøtte og prøve å finne mine rettigheter bare for å ha det svart på hvitt.

  10. Først: Ingen moralprekere takk, jeg prøver å få jobb og det er ikke noe jeg vil mer men det er utrolig vanskelig pga. min situasjon. Så vennligst ikke bare be meg om å få meg jobb, for det er ikke så enkelt.

     

    Tingen er at jeg fra nyttår av mister retten på dagpengene som jeg mottar idag. Jeg bor hos mine foreldre og det har vært mye krangling den siste tiden og de har bedt meg om å flytte ut hjemmefra etter nyttår ellers vil de få politiet til å fjerne meg, noe de har rett til siden jeg er i begynnelsen av tjueårene..

    Problemet da er at jeg står uten inntekt og et sted å bo. Jeg har ingen nære venner som vil la meg få bo hos dem heller, noe som blir å ende med at jeg bokstavelig talt må bo på gata. :/

     

     

    Spørsmålet mitt er da; Hvordan kan NAV hjelpe meg etter at dagpengene tar slutt?

    Vet at det finnes "økonomisk stønad"/sosialhjelp hvor man får mellom 6000-7000 kr i mnd. Dette er åpenbart ikke nok til å kunne leve på siden husleie-prisene idag er skyhøy, spesielt i denne byen jeg bor i. Når man søker om økonomisk stønad får man da 6000-7000 kr til livsopphold (regninger, mat, klær etc) PLUSS 7000-12.000 kr for husleie? Eller får man kun 6000-7000 kr for å betale mat og husleie og thats it...?

     

     

    Med 6000-7000 kr i mnd er det ikke engang nok til husleie hvor jeg bor, og hvertfall ikke nok til mat.

    • Liker 1
  11. Jeg skal ikke forklare min livssituasjon særlig mye, men kan si såpass at det er svært vanskelig for meg å få jobb. Har vært arbeidsledig siden 2013 i tillegg til at det er flere negative faktorer som spiller inn på hvorfor jeg ikke får jobb, selv om jeg faktisk vil jobbe. Jobbet i 3 år i samme yrke før jeg ble arbeidsledig.

     

    Mine dagpenger går ut i desember i år, og i tilfelle jeg ikke greier å få jobb/praksisplass til da vil jeg miste dagpengene, ergo jeg vil ikke ha inntekt til å forsørge meg. Nå vil jeg på en måte vite hvilke stønader jeg kan søke om hos NAV etter Desember siden dagpengene tar slutt. Det er ikke koselig å gå i uvitenhet og ikke vite om du kommer til å ha råd til å leie hybel/leilighet etter nyttår eller om du må bo på gata.

     

     

    Så spørsmålet mitt er rett og slett, hvilke rettigheter har jeg når dagpengene tar slutt og jeg fortsatt står uten jobb? Er det mulig å søke om å forlenge dagpengene?

     

    Jeg vet fra før av at det går ann å søke om såkalt "individ stønad" hvor man sender inn en søknad om penger til livsopphold og husleie. Denne søknaden må sendes inn hver måned og er usikker på hvor mange måneder i slengen man kan få innvilget dette..

  12. Jeg gikk ut av Vg2 Byggteknikk året 2009.

    Nå vil jeg begynne på skole igjen. Jeg har mistet ungdomsretten min og jeg fyller 23 år i høst. Akkurat nå går jeg arbeidsledig og er på dagpenger fra NAV.

     

     

    Jeg vil begynne på Vg2 Overflateteknikk men lurer på om jeg beholder dagpengene mine eller om jeg mister dem?

     

    Hva skjer hvis jeg begynner på skole igjen? Får jeg vanlig borteboer-stipend hos lånekassen som jeg må betale tilbake når året er omme?

    Det er veldig viktig at jeg enten beholder dagpengene eller får tilsvarende mye i stipend siden jeg har mye gjeld å betale hver måned.

     

    Håper noen har et kjapt og bra svar til meg!

  13. Godt å høre at det ikke går utover lønnen min. :)

     

     

    Jeg har jobbet igjennom bemanningsbyrå i over 4 år nå og trives med det. Er litt mer utsatt hvis det går dårlig i selskapet eller "omstrukturering", men igjen. Det er lett å få seg ny jobb og man er raskere avløst fra gammelt oppdrag.

     

    Når det gjelder lønnen, så er den lik som en fast ansatt (ofte litt høyere), dette også før den nye regelen om at innleide skulle ha samme rettigheter som fast ansatt. For bedrifter er det litt dyrere å leie inn, men det er ikke ekstremt mye. Er ikke unormalt at selskapet betaler bemanningsbyrået dobbel lønn eller mer, men mye av dette går i forsikring, adm (lønn osv) samt andre utgifter selskapet selv måtte ut med hvis du var fast. Litt fortjeneste skal bemanningsbyrået selvsagt også ha :)

     

    Hvilke typer jobber har du drevet med da? Er det lett å gå fra å være f.eks. lagerarbeider til betongarbeider? Har du holdt deg innen samme bransje/yrke i alle 4 årene?

  14. Jeg prøver å se på mulighetene for jobb som lagermedarbeider. Forstår det slik at det er stor konkurranse om disse jobbene, derfor vil jeg sette meg inn i jobben på forhånd for å vite hva som egentlig gjøres på en vanlig lagerjobb.

     

    Noen lagermedarbeidere her som kan fortelle mer detaljert hva arbeidsoppgavene går ut på og hvilke spesifikke dataverktøy man må kunne håndtere?

     

    Hvis jeg kan lese meg opp på/prøver forskjellige dataverktøy så kan jeg stille litt sterkere når jeg søker jobb.

    Har foreløbig ikke trucksertifikat, men skriver i søknaden at jeg er villig til å ta det om det er ønskelig. Får ikke trucksertifikat fra nav før jeg er garantert jobb og har ikke selv råd til å ta trucksertifikatet.

  15. Jeg har bare hatt èn jobb og nå er jeg ferdig etter 5 år. Har faktisk aldri vært i et jobbintervju og fikk min forrige jobb pga. bekjente.. :p

     

     

    Jeg driver nå å søker på jobb innenfor anleggsbransjen, asfalt, etc.

    Det er sikkert litt annerledes intervju hvis man søker på høye administrative stillinger, kontor-stillinger osv. hvor IQen, kreativeten din og lignende må testes. Men ser for meg at et intervju til en stilling som asfaltarbeider er bare for å se om vedkommede er grei og har sosiale antenner.

     

    Hva er din erfaring med intervju? Hvor lenge varte intervjuet? Hvilke spørsmål ble stilt? Ble det mye smalltalk? Følte du at intervjuern fikk vite mer om deg enn det som sto i søknaden og CVen din? :)

  16.  

    Benzema trenger vi ikke da han er akkurat samme typen som Giroud bare med litt bedre teknikk. Dessuten alt for dyr.

     

    At Benzema har de samme ferdighetene som Giroud er jo perfekt. Forskjellen er at Benzema er en mer klinisk goalgetter, raskere og har bedre teknikk, som du nevnte. I tillegg har han spilt med Özil før, noe som kan passe oss bra.

     

    Ja, han vil koste mye. Men klassespisser koster... Benzema er kun tilgjengelig om Real kjøper Suarez dog.

     

     

    Er det som er greia. Real selger neppe Benzema med mindre de greier å kjøpe en spiss av verdensklasse, som Suarez. Men hadde ikke sagt nei takk til Benzema, han er utrolig dyktig teknisk og har spilt samkjørt fotball med verdensstjener. En erfaring som er fin å ha med den spillestilen Arsenal har.

×
×
  • Opprett ny...