Gå til innhold

KalleKlovn34567

Medlemmer
  • Innlegg

    111
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KalleKlovn34567

  1. Mangelen på god tilgang til ladeplasser i Oslo-området er årsaken til at jeg fortsatt kjører bensinbil. Bor i leilighet, uten mulighet for garasje.. og må stå i lange køer om jeg skulle ladet bilen min. Det, litt kombinert med at man taper litt batteri hver dag bilen står uten lading, gjør at det er vanskelig å kjøpe seg elbil per nå med mindre den har over 500km (minimum!) rekkevidde og kan lades på alle stasjoner (Tesla nettverket er fortsatt best i kombinasjon med de andre godt spredte laderne).

  2.  

    IKKE BARE BATTERIPROBLEMER PÅ AirPods.

     

    Nå viser det seg at et gjentagende problem er at noen av høytalerne inne i airpodsene blir dårligere etter noen måneders bruk.

    Noen flere som har opplevd dette?

    Min datter er på sitt fjerde sett på 10 måneder. Varer i ca en måned så begynner lyden å bli dårlig. Møkkaprodukt!

    Merkverdig! Kjenner minst 10 venner som har et sett, og meg selv, ingen av oss har hatt problemer. Noen, meg inkludert, har hatt de siden release for et par år siden.

  3. Jeg tror faktisk jeg er enig - disse kan bare vare i fem år dersom man bytter batteri, og da blir de større. Dette er en urimelig forventning. 

    MEN det går an å varsle om det. Forventet levealder hadde vært en glimrende ting å måtte skrive på alle produkter.

     

    Forventet levealder basert på gitte kriterier for bruk og forventet slitasje burde jo faktisk vært påbudt. Det er ganske urimelig å kreve at et slikt batteri lever i 5 år med den bruken det har.. at det lever så lenge som det gjør er ganske utrolig. Om Apple bryr seg om naturen, som de ofte sier de gjør, så burde de forsøke å gjøre noe for å forlenge bruken.. for eksempel ha en veletablert metode for batteribytte hos autoriserte verksteder (Autorisert fordi de er flinkere til å resirkulere under gitte kriterier for drift) etter noen år.

  4. Hva er dette for noe? de som er raske, de har ofte bedre motor og batteri, så korrekt tittel som ikke er personangrep, Menn vil ha kvalitet over billig kina søppel. Jeg er enig i at disse ikke burde gå over 30km/t, samme gjelder elsykler hvor når de går over dette burde være registert som moped eller lett mc med tilhørende krav om førerkort 

     

    Det er fullt mulig å ha kraftig motor, men fartssperre på 20km/t. Om man øker batteristørrelsen, og forbedrer motoren kan man enkelt få veldig god rekkevidde og en sperre på farten. Fartssperren vil egentlig bare være med på å forlenge rekkevidden til sykkelen, da man kanskje ikke henter ut det maksimale av kraften. Elektriske enheter som sparkesykler, biler osv. trives jo som kjent best i lavere fart for å få god rekkevidde.

  5. Med tanke på hvor mye fokus tek.no har på lovlig hastighet når det kommer til e-scooter, så begriper jeg ikke at dere ikke klarer å følge med på reviews samt spesifikasjonene på indiegogo rundt spesifikasjonen til Segway Max. ( Xiaomi)

     

     

    Maximum Mileage: 45km 

    Maximum Speed: 25km/h 

     

     Har noen i redaksjonen kjøpt en siden dere mener at denne er lovlig ?

     

    https://www.indiegogo.com/projects/ninebot-max-ultimate-electric-scooter-by-segway#/

     

    25-30 km/t faktisk Med tanke på hvor behjelpelig Segway/Ninebot er ang ES1/ES2 når det kommer til firmware og sperring på hastighet tviler jeg sterkt på at det blir noen Norsk versjon med maks 20 km/t

     

    Segway har allerede sagt at versjonen Max G30D som kommer til Norge blir sperret til fartsgrensen vi krever. Denne er ikke identisk med G30 versjonen. De må også gjøre dette i blant annet Tyskland, som har samme grense som Norge på elektriske sparkesykler. Versjonen blir litt som ES2L som er i salg i dag, med en sperre.

     

    ES2L er den Elkjøp i dag selger, etter at de fjernet alle andre versjoner fra nettsidene sine.

     

    Den versjonen vi får til landet er den her: https://www.escootershop.com/ninebot-segway-g30d.html

     

    (Info om G30D ligger ikke offentlig på Ninebot sine sider enda, så vi får bare opp G30 om man søker seg dit).

  6. Det er egentlig litt skremmende at folk ikke har lagt merke til dette med moms. Bilfabrikantene tar ofte de samme prisene i utlandet, til tross for at de landene ofte har bortimot 20% moms. Så i Norge betaler vi altså samme pris som om det skulle vært moms på 20% på bilene.. selv om det egentlig skulle vært 0%. Forskjellen er at pengene går rett til fabrikanten, ikke til staten.

    • Liker 2
  7.  

     

    Alle butikker må aktivere NFC innen utgangen. De fleste kommer nok til å aktivere i løpet av sommeren. Butikkene (større kjeder) drøyer så lenge som mulig virker det som, er en telefon til terminal levrandøren for å aktivere det.

    Håper dette stemmer. Hadde vært sykt digg!

    Skal stemme det ja. Synes å huske at dagligvare forretningene sliter visst med å integrere fordelsprogram som Trumf, Æ og Coop osv. i NFC løsningene, spesielt Apple/Google Pay, da den genererer ett nytt kort nummer hver gang, som ikke lar deg gjøre betalingen på samme måte.

    Coop kan du bruke uavhengig av hva du betaler med. Der har du eget medlemskort, eller du kan skanne appen i kassene så får du fordelen din på handelen. Æ etc. er nok derimot verre.

    • Liker 1
  8. Hadde vært bedre om de bare skrota Tizen og gav oss en TV med AppleOS. Ser frem til den dagen hvor både Tizen og Android er fullstendig borte fra smart-TV-er. Hadde lett kjøpt fra Samsung om de kom med AppleOS i stedet. Man hiver ikke ut TV-boksen og betaler tyve tusen kroner fordi man ønsker å få servert reklame-popup og dritt fra selve TV-en.

     

    Veldig enig! Apple sitt tvOS er helt ekstremt bra, på Apple TV.. å få det innebygd i TVen hadde vært deilig. Problemet er vel at det mangler litt der enda.. blant annet støtte for Android enheter uten AirPlay,

  9. Nå er det vel faktisk slik at ved siste versjon av WatchOS, så la Apple til rette for at også andre tredjeparts apper skal kunne legge inn mulighet for lagring på klokken, og styre mer som lokale apper og ikke bare en speiling av informasjon fra mobilen. Så siste del av artikkelen er såvidt meg bekjent feil, men Spotify har ikke lagt inn funksjonaliteten enda.

     

    Irriterende er det derimot at Spotify betaler 30% av inntekten sin til Apple, uten å få noe spesielt annet igjen for det enn muligheten til å være på plattformen. De burde fått friere tøyler til å kunne bli satt som en standard musikkapp etc.

  10. At folk fortsetter å kjøpe Golf er for meg helt uforståelig.. er dette en samlet mengde "Golf" da? Som innebærer både e-Golf, Golf GTE og vanlig Golf?

     

    For på elbilmarkedet har jo e-Golf en startpris på 336 000 kroner.. noe som plasserer den, allerede uten utstyr, i direkte konkurranse med biler som totalt sett har en mye bedre rekkevidde etter WLTP. Legger man på litt utstyr så havner den i direkte konkurranse med Tesla Model 3 Standard Plus Range.

     

    Joda, den er jo en god del bedre enn den grusomme Nissan Leaf, og den er jo sånn helt ok på alle punkter... uten noen store svakheter. Folk føler vel kanskje at den er et trygt valg, så da fortsetter de å kaste seg på den?

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...