Gå til innhold

Lyot

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lyot

  1. Hvis du skal kjøpe D700 er jo 18-70 ubrukelig.
    Det er den ikke - den fungerer veldig godt på D70... Ville også sett an behovet for vidvinkel før jeg gikk for det - 24mm holder til veldig mye. Til pressebruk er 24-70 uvurderlig.

     

    Jeg gikk ut fra at han skulle kvitte seg med D70s, og siden 18-70 er DX-linse, får man ikke utnyttet hele sensoren til D700. Forskjellen på D70s og D700 er enorm. Etter å ha brukt D700, vil D70s føles håpløst tregt og tungvindt. Det er i allefall min erfaring.

  2. Hvis du skal kjøpe D700 er jo 18-70 ubrukelig.

    Jeg ville kjøpt en vidvinkel, feks 14-24mm f/2.8 AFS eller 17-35mm f/2.8 AF-S. Gapet mellom 24/35mm og 70mm er ikke så stort som det høres ut som, og siden du har 70-200 fra før, ville jeg prioritert vidvinkel. Du har jo en 50mm som fyller gapet greit. 70-200 fungerer bra som portrettlinse, men du kan jo kjøpe en 105mm hvis du føler at du trenger det.

     

    Jeg ville heller kjøpt to stykk SB-600 enn en SB-900, da kan du eksperimentere mer med kreativ lyssetting. Du kan fjernstyre de med den innebygde blitsen, og sette de hvor du vil (og gjerne ett stativ og softbox til hver av dem).

  3. 16-85 er vesentlig bedre enn 18-70, men den koster også mye mer. Har du vurdert å ta steget opp til 18-200? Optikken ligger på omtrent samme kvalitetsnivå, men zoom-området er mye mer anvendelig. Du slipper å kjøpe en egen telezoom, i allefall til de mest grunnleggende bruksområder.

    En ting som har irritert meg med 18-70 er at zoomingen er lineær mhp. brennvidde. Dvs at man må vri mye for å endre utsnittet i teleområdet, mens svært lite skal til for å endre utsnittet i vidvinkelsområdet. Dette gjør zoomingen upresis i vidvinkelsområdet.

     

    Jeg har ikke prøvd noen av de andre objektivene som nevnes, så kan ikke uttale meg om de. Hvis jeg skulle kjøpt D80 i dag, og kun ett objektiv, hadde det uten tvil blitt 18-200. Så hadde jeg bygget på med et 12-24 senere.

     

    Nikon D80 m/AF-S DX 18-200 VR koster 9989 hos Japan Photo.

  4. Ikke med eSata? Da vil ikke jeg ha denne...

    9609978[/snapback]

     

    Ingen eSata nei, da vil ikke jeg ha den heller. Med eSata kan du få 3000Mbit/s (300MB/s) i motsetning til firewire med 786Mbit/s (98MB/s).

    9610763[/snapback]

     

    Så du tror du kan få 3000Mbit/s i praksis med eSata og dagens disker?

    Tviler på de diskene der klarer å utnytte FW800 engang.

  5. Vet ikke om noen leverandører som ikke har en max-cap på gprs eller internett. Altså vil det ikke koste mere enn den max-grensa uansett hvor mange timer du surfer den dagen.

    9093928[/snapback]

     

    Noextras.no har ingen maxgrænse.. ;)

    9095683[/snapback]

     

    Det er negativt å ikke ha maksgrense...

  6. Har også tenkt på å ta med laptopen. Men tror jeg venter til første perm, sannsynligvis vil vi ha mer enn nok å gjøre i begynnelsen. Tar sikkert litt tid å få skap o.l til å låse inn laptop etc også, så jeg medbringer den ikke til å begynne med.

    9005697[/snapback]

    Lønner seg å vente til første perm ja. Du får ikke ha sivilting i skapet på kaserna, bortsett fra bak toalettmappa, men der er det nok ikke plass til noen laptop. Og nei, du får ikke noe særlig tid til å bruke den de første ukene.

    9007438[/snapback]

     

    Det er jo bare på skapinspeksjon at de faktisk sjekker hva som er inni skapet og om det er ryddig, så det er jo ikke noe problem å låse den inn der når du ikke er på rommet og heller ta den ut og legge den i baggen/sekken/kofferten din når det er inspeksjon.

    Om du får tid til å bruke den er en annen sak. Det kommer an på hvor du skal, og når. Kommer du sent i innrykket er det ofte mye kveldstjeneste, og da har du neppe behov for den. Hvis du bor langt unna kan det imidlertid være lurt å ta den med, da du ikke får noe gratis flyreiser under rekrutten.

  7. Når jeg holder inne c-knappen og kobler til usb-kabelen, skjer det ikke noe annet enn når jeg ikke holder den inne. Telefonen begynner å lade og kommer opp som ekstern harddisk.

     

    Jeg har prøvd å oppdatere med vanlige USB-drivere, men da får jeg opp en melding om at operatøren ikke støtter det.

     

    Kjøpte mobilen hos mpx og har Telenor.

  8. Jeg har samme problemet, men jeg har ikke SP2 (har hatt det før, men formaterte pga mange irriterende bugs).
    Jeg har prøvd det meste, og har siste version av java.
    Hvilket skjermkort har du? :ermm:. Jeg har x800pro, og kjenner en annen som også har x800pro og det samme problemet. (tviler på at det har noe med saken å gjøre)

    Skal si i fra når jeg får løst problemet.
  9. Jeg har en Zalman CNPS6500BCU.

     

    Den kjøler utrolig godt og jeg kan faktisk bruke den uten vifte hvis jeg kjører prosessoren på 2400Mhz. Ellers kan jeg overklokke prosessoren til 3640Ghz uten at tempraturen stiger til mer enn 34 grader ved idle. Jeg bruker Artic Silver 5

     

    Ulempen med denne kjøleren er at du må ta av hovedkortet for å montere den + at den veier nesten et halvt kilo. :thumbdown:

  10. hvordan kan man ta opp lyd med ipoden? 

    jeg har en ipod.. tror det er gen. 3.. og jeg finner ingen opptaksmuligheter..

    og enda en ting den kan brukest til : bærbar hardisk.. problemet er at du må instalere drivere på alle maskiner du bruker den på..

     

    For å ta opp lyd trenger man en spesiell mikrofon (http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nostore?productLearnMore=T7419)

     

    Jeg har aldri måtte installere drivere på noen av maskinene jeg har brukt den på. (Alle jeg har prøvd den på hadde Windows XP pro)

  11. Om man kan bruke iPod til PDA kommer helt an på behov.

     

    Jeg har både iPod og iPaq. De lapper over hverandre på bruksområder.

     

    iPoden er overlegen på lagringskapasitet og batterilevetid. iPaqen er overlegen på funksjonalitet og skjermkvalitet.

     

    Det man kan gjøre på ein iPod (med ekstraprogrammer/tilbehør)

    -Høre på musikk

    -Spille enkle spill

    -Ta med seg notater, huskelapper

    -Synkronisere med Outlook: kontakter, notater, kalender, e-post

    -Ta opp lyd

    -Overføre bilder fra digitalkamera (40GB skulle vel holde en stund)

    -Høre på lydbøker (Audible)

     

    Det man ikke kan gjøre på en iPod (men med PDA)

    -Skrive inn tekst

    -Spille avanserte spill

    -Ta med seg Office dokumenter og PDF

    -Spille av film

    -Bruke den som fjernkontroll til TV

    -Ta med seg nyheter (AvantGo)

    -Mobilt fotoalbum

    -Surfe på internett

  12. Definisjonen for meg på en server, er at det må minst 2 mann til for å løfte den 

    Det som mange setter opp hjemme med en gammel pentium maskin med noe server software på, er ikke en ordentlig server.

    Alle datamaskiner som har en dedikert oppgave i et nettverk kan vel defineres som en server, uansett om den har 486 eller Xeon...

×
×
  • Opprett ny...