Gå til innhold

hajohans

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hajohans

  1. Men det er en ting som skuffer meg litt. Det er medfølgende kabler og kabler fra komponenter. Ikke alle kabler ser like bra ut. Det er rett og slett veldig vanskelig å få til et bra kabelopplegg uten at det ser ut som en kabelbru etter 10 års bruk, med andre ord kaos. Jeg prøver for harde livet, men forgreininger og løse ledninger henger over alt. :) Det er rart de ikke har begynt å bruke flatkabel mere slik som vi elektrikere bruker. Disse er jo enkle å koble seg på, og ser jo mye renere ut. Slik som disse avgreningene fra strømforsyningen, de ser jo så 1980 ut. Skjer det ingen utvikling på den fronten?

  2.  

     

     

    Etter en biosoppdatering forsvant feilen med plutselig shutdown. Nå virker alt knirkefritt. :)

    V0603 ?

     

    jepp

     

    Suppert at du oppdaterte oss , må huske på å nevne det med bios også ved feilsøking, men det er jo ikke like risikofritt som å ta steg for steg da :)

     

    Problemet mitt med dvalefunksjonen var rett og slett musa hahahahaha, den er supersensitiv, og i det øyeblikket jeg satte maskinen i dvalefunksjon og skulle sette musen i holderen slo maskinen seg på igjen. Maskinen var jagge oppe å gikk før jeg hadde fått musa i holderen, snakk om kjappe greier haha. Så når jeg setter maskinen i dvalefunksjon, må jeg rett og slett liste meg bort fra maskinen stille som en mus, ingen brå bevegelser for da er vi i gang igjen. :)

  3.  

     

    Hehe så bra, synd med restartene men det er sikkert bare en bagatell. Artig å lese tråden fra start til slutt, med alle tips som kom inn :)

    Joda pcen er morro den, men jeg tenkte jeg skulle luke vekk problemet med å oppdatere bios, det var ikke sånn uten videre smart. Nå klarer den ikke boote fra ssd direkte, jeg må inn i bios og boote derifra, jaja, skal ikke være lett i starten. Finner nok ut av det til slutt :)

     

     

    Og SSD er satt til first boot device i BIOS? Blir BIOS satt til default ved hver reboot?

     

    Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare her, men noe rart skjedde. Jeg klarte å finne ut av det til slutt, men det var litt av en jobb.

     

    Første først:

     

    Etter at jeg oppdaterte bios fant ikke maskinen windows. Jeg fikk rett og slett ikke startet windows, jeg havnet alltid rett i bios. Jeg forstod det slik at maskinen rett og slett ikke fant ssd disken min hvor windows er installert. I bios under boot section kunne jeg med selvsyn se at samsung ssd kun var det eneste alternativet jeg kunne velge når det kom til enhet jeg kunne boote fra. Det var ingen alternativer i rullegardinen. Men fremdeles fant ikke maskinen windows uansett hvor mye jeg restartet den. Ssd var koblet til sata slot 1, mine barracuda harddisker er koblet til sata slot 2 og 3, det var i alle fall det jeg trodde. Men i ettertid er det godt mulig at den ene barracudadisken var koblet til sata 1 og ssd til sata 2. Det er veldig vanskelig å se dette på motherboardet hvem som er øverst og nederst av disse slottene. Mulig det er et triks for å se det, men ikke som jeg vet i alle fall. I tillegg hadde jeg sannsynligvis navngitt en av barracudadiskene som samsung ssd og dermed var sirkuset komplett. Etter litt omrokkering på sataslottene fikk jeg mulighet å velge en disk som tydeligvis skulle være barracudadisk, men som viste seg og funke i forhold til å finne windows. Så jeg vet ikke hva helvete er nå, men alt er i skjønneste orden. Feilen med at maskinen slo seg av etter noen minutter er borte etter biosoppdateringen. Jeg er fornøyd jeg. :)

    • Liker 1
  4. Hehe så bra, synd med restartene men det er sikkert bare en bagatell. Artig å lese tråden fra start til slutt, med alle tips som kom inn :)

    Joda pcen er morro den, men jeg tenkte jeg skulle luke vekk problemet med å oppdatere bios, det var ikke sånn uten videre smart. Nå klarer den ikke boote fra ssd direkte, jeg må inn i bios og boote derifra, jaja, skal ikke være lett i starten. Finner nok ut av det til slutt :)

  5. Etter at maskinen restartet, kjørte jeg testen på nytt. Nå var det ikke noe stress i det hele tatt. Den sier at det ikke er noe feil. Testen gikk i en time no problemo. Problemet oppstår bestandig når jeg slår på maskinen for første gang. Da går det noen minutter så restarter hele maskinen. Jeg har også oppdaget noe annet, det gjelder dvalefunksjonen. Når jeg setter maskinen i dvalefunksjon, så går det kun kort tid, så slår maskinen seg på igjen. :) Skjønn det den som vil. :)

  6. Da er ny pc i hus :w00t:

     

    Følgende komponenter er kjøpt inn og brukt.

     

    • Rampage V extreme 2011-3
    • Intel core i7-5930K
    • Crucial DDR4 SDRAM 32GB
    • Geforce GTX 780 TI
    • Samsung 840 basic EVO SSD 500GB
    • 2x1TB Seagate barracuda harddisk
    • Corsair hydrocooling H100i
    • Asus 27 PG278Q ROG nvidia g-sync skjerm
    • Corsair raptor K50 keyboard
    • Ouroboros razer mus
    • Aurum pro 1000w psu (fsp)
    • Cooler master cosmos 2 ultra tower
    • Windows 8.1 pro

    Maskinen er dog ikke feilfri, sliter for øyeblikket med en mystisk feil. Maskinen restarter sånn ca 5 min etter at jeg har startet den. Restarten skjer uansett hva jeg holder på med. Har ikke tatt tiden, men det skjer omtrent på samme tid hver gang. Får ingen form for blåskjerm, den rett og slett bare restarter. Er veldig usikker på hva som skjer. Men etter restarten fungerer maskinen prikkfritt. En nydelig maskin bare så det er sagt, har ikke fått testet den skikkelig enda, men håper på bra innspill for hvordan jeg kan teste den skikkelig. Kabal fungerer i alle fall uten problemer :p

  7. Hei!

    Jeg bygde meg ny pc for et års tid siden, og helt siden starten har jeg vært plaget med noen tilfeldige restarter. Skjer gjerne rundt en gang om dagen, noen ganger flere ganger. Virker ikke som det er noe som forårsaker det. Plutselig slår pcen seg helt av, og etter et par sekunder booter den automatisk opp igjen. Har ingen idé om hvorfor det skjer...alt jeg vet er at det er veeeldig plagsomt.

     

    Noen idéer? :hmm:

    Jeg sliter med nøyaktig det samme selv. Har nettopp bygd pc, og etter en viss tid restarter maskinen uansett hva jeg holder på med. Jeg har ikke tatt tiden det tar fra jeg slår på til den restarter selv, men er overbevist at det må være tilnærmet nøyaktig samme tid. Etter restarten er maskinen helt fin, og jeg opplever ingen nye restarter. Jeg får heller ikke noen form for bluescreen ved restart. Følgende komponenter er installer:

     

    • Rampage V extreme 2011-3
    • Intel core i7-5930K
    • Crucial DDR4 SDRAM 32GB
    • Geforce GTX 780 TI
    • Samsung 840 basic EVO SSD 500GB
    • Windows 8.1 pro
    • Antivirusprogram er MSE
    • Aurom pro 1000w (FSP)
  8.  

    Selv har jeg ikke fått dette til å virke 100% men det er vertfall mulig å gjøre det på de måtene der.

    Siden jeg har hatt problemer med drivere ikke finnes på minnepennen, eller windows oppdateringene har feilet etter installasjon. Eller noe mislykket.

     

    Skulle du likevell ha problemer, kobler du på Ekstern USB dvd stasjon eller sata til USB3 kabel og en vanlig DVD stasjon eller nyere å leser direkte fra platen.

     

    Takker takker for innspill.

  9. Det snakkes mye om 5960x og 5930k, men kan ikke se at noen enda har berørt temaet i forhold til hvor stor forskjell det er på 5930k og 5960x egentlig. 5930k kan jo overklokkes ganske mye. Har det ingenting å si for ytelse? Jeg sitter med en gryende følelse av at forskjellen er forsvinnende liten, men håper dere guruer her inne kan geleide meg inn på rett spor igjen. Jeg klarer bare ikke se hvor stor forskjellen er når man faktisk dobler prisen på 5960x.

     

    Oppdatering:

     

    Jeg fant en link til benchtest og forskjellen mellom de to prosessorene. Ganske tydelig forskjell, og en god forklaring på prisforskjellen, selv om jeg synes 8k er morderisk mye. :)

     

    http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Core-i7-5960X-vs-4960X-Performance-Comparison-588/page2

     

    Ny oppdatering:

     

    Ser av diverse spilltester at det er liten forskjell på 5930k og 5960x. Godt mulig det blir en 5930k på meg.

  10. Finnes det en link som tar for seg skjermkort, 4k skjerm og de nye hovedkortene? Jeg tenker på hva slags skjermkort man bør gå for når det kommer til de nye generasjonene hovedkort og 4k skjermer. Da tenker jeg spesielt i forhold til spilling, men også andre aktiviteter på pc.

  11. Er det noen som har lest NetOnNets avtalevilkår om du ønsker å legge ut en evaluering av et produkt på deres hjemmeside. Holdt på å le meg ihjel. Mest idiotiske avtalevilkår jeg har lest. For der stod det i klartekst at de kan nekte å poste en evaluering uansett innhold. Det er de som godkjenner hva som skal legges ut. Så i praksis betyr jo bare det at om du skriver noe negativt så kommer ikke det ut. Ikkje braaaa. Jeg prøvde meg, men fikk bare til svar at det ikke var godkjent, og da hadde jeg skrevet rimelig ærlig og diplomatisk. Prøv igjen var svaret.

     

    Har forresten returnert et stor kabinett som var ødelagt ved ankomst, så aner ikke når jeg eventuelt får et nytt ett. Husker ikke nøyaktig når jeg returnerte det, men mener det var i påsken.

×
×
  • Opprett ny...