Gå til innhold

Mobildude

Medlemmer
  • Innlegg

    205
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mobildude

  1. Måtta bare lage meg en konto for å svare på denne.

    Jeg er fra Vadsø, har bodd her i snart 63 år, men viste ikke før jeg leste denne tråden at vi her har et annet språk enn ellers i landet, trodde det kun var dialekten som var forskjellig.

    Snakker rett frem sier du, men som vadsøværing forstår ikke jeg deg heller, ser nesten ut som du har ditt eget språk. Du bør vel ikke snakke rett frem om det kan tolkes annerledes enn du mener, da er problemet ditt og ikke den som tolker deg.

     

    Tja..sier samisk, finsk og russisk deg noe?Er vistnok noe som kalles språk som høres daglig her..snakk om å kværulere for å kværulere.

    Dessuten så klarte de fleste som svarte meg å tolke meg riktig så jeg ser ikke noe problem i dette.

    Men beklager virkelig at jeg har fornærmet noen, og jeg lover at jeg skal fortsette med det for jeg snakker som jeg snakker, og tåles ikke det så får man jaggu bare sitte der å være sur. ;)

    Uansett, takk for gode tips angående kamera valg..nyttig..

  2. Først må du legge fra deg idiotien og alt hatet du har inni deg og slutte å være så patetisk. :p

    Så må du slutte med å tro for mye på testene , de er likevel alt for inviklet for en som vil begynne med speilrefleks.

    Disse tingene her tror jeg ikke noen her på forumet eller på foto.no kan hjelpe deg med.

     

    Perfekt eksempel på en fanboy..med en flott hoven holdning om at alle som er "nye" ikke aner hva de prater om..tåler du ikke ærlighet så finn på noe annet.

     

    Som Nautica skriver så var det nok ironsik ment fra min side , bra noen forstod det i allefall

    Det er lov å være ironisk uten å bli stemplet som et perfekt eksempel på en fanboy.

     

    Når du åpner en tråd med å si at du hater forskjellige kamera , at du selv og andre er idiotisk og noen er patetisk så må du forstå at man prøver å være litt ironisk.

    Kanskje det var ironisk ment av deg også , ikke vet jeg.

    Jeg mener det skal litt til for å hate et kameramerke og å kalle andre patetiske i et forum er ikke bra.

    I allefall ingen bra start synes nå jeg.

    Dessuten virker det som om du hater meg allerede også :hmm:

     

    Nå har jeg lest innlegget mitt mange ganger uten å helt finne ut hvor jeg sier at jeg hater forskjellige kameraer..kan du vise det til meg?

    Hvor skriver jeg at jeg synes noen er patetisk?

    Har jeg kalt deg eller noen andre for idiot?

     

    Det som virkelig ikke er bra er å fly i lufta med off topic som faktisk du gjør for du ikke forstår språket mitt, det er eneste forklaring jeg har på problemet ditt angående det jeg har skrevet!Her i Finnmark snakker vi rett frem og ferdig med det.Men det ble vistnok litt for tøft for deg.

     

    Jeg er ingen nybegynner i forumverden men blir litt lei av folk som tolker ting i værste mening.

  3. Hater blits ? Har 4 Nikon SB-900 og du er hjertelig velkommen hit en tur for å jobbe med hatet ditt...

     

    Ellers ville jeg også gått for Nikon D5000, vekta på ett kamera er ja og nei, vil ha ett lett kamera å frakte og ett tungt å ta bilder med så holder det stødig.

     

    Ok, litt klønetet formulert fra min side, vet utmerket godt hva blitz kan gjøre, men er ikke lett å dra med seg en haug av de når man er ute i guds natur.

     

    Ja jeg og tror D5000 er ett godt alternativ til meg.

  4. Mitt råd er å komme deg ut av lesemodus, og sørge for å få ta og føle på de ulike alternativene. Det kamera som du trives best med ergonomisk, er trolig det beste for deg. Uavhengig av hva pixel peeperne sier. Et kamerahus er først og fremst et verktøy, eller kanskje heller, noe på feste objektivet på ;) Det viktigste med verktøy er at de er til å stole på under de forhold du vil bruke det, og ikke ergonomisk kommer i veien for jobben du vil gjøre.

     

    Problemet mitt er at det er ikke så enkelt å dra i en butikk å ta og se på div kameraer, hadde jeg kunnet det så hadde det nok løst seg fort, bor i Vadsø og det er langt til nærmeste fotobutikk med bra utvalg.

  5. Først må du legge fra deg idiotien og alt hatet du har inni deg og slutte å være så patetisk. :p

    Så må du slutte med å tro for mye på testene , de er likevel alt for inviklet for en som vil begynne med speilrefleks.

    Disse tingene her tror jeg ikke noen her på forumet eller på foto.no kan hjelpe deg med.

     

    Perfekt eksempel på en fanboy..med en flott hoven holdning om at alle som er "nye" ikke aner hva de prater om..tåler du ikke ærlighet så finn på noe annet.

  6. Skal kjøpe med dslr og har havnet i testfella, har lyst på Nikon av en eller annen idiotisk grunn, men vil gjerne ha noen innspill om hva som er smart.

    Er lenge siden jeg har holdt på med foto, bortsett fra kompaktkamera(har fuji f30), men har hatt Olympus OM1 med div utstyr og vokst opp med far med mellomformat og mørkerom.

    Det jeg har kommet meg frem til så langt uten å ha bestemt meg er Olympus E-620, men er litt skeptisk til grepet på det.

    Har prøvd Nikon D60 og D90 og Canon 1000D og 400D, av en eller annen grunn så kan jeg ikke fordra Canon(tåpelig men sant!)

    Er også åpen for Pentax, da de leverer i forhold til noe som for meg er interessant, værtetting relativt rimelig, men vekt er ett problem, og som jeg har lest, hurtighet(akkurat som om det egentlig er ett problem..testfella)

    Sony har jeg god erfaring med alt annet enn foto, men har jaggu klart å bli blindet av at de kommer med nye kamera med HDMI osv..interessant faktisk.

    Greia er, jeg vil ha det enkelt og avansert og live view, lett og ta med, men..viktig, god optikk til en rimelig penge.

    Budsjettet mitt er på 7000,- for ett kit, resten sniker jeg inn ettersom kjærringa mi ikke er helt overbevist ennå om at dette er lurt(har kjøpt snøscooter og henger iår så det er vel greit).

    Det som er at jeg vil dra mye på fjellet/vidda og da tenker jeg som så at lettest mulig er bra, på en annen side så blir det ikke helt den "riktige" feeling med ett lett kamera..men jeg må begynne en plass..

    En liten ting til, jeg hater blitz(sannsynligvis idiotisk)

    Og det hjelper ikke at de test idiotene driver med diagram og bla bla bla, jeg biter på som en sulten torsk, og klarer å bli enda mere usikker, joda, alle tar "bra" bilde sies det, men la oss ikke plages i detaljer(haha..mulig det jeg gjør).

    Har prøvd å lese litt på foto.no men det resulterte i ennå større motstand mot Nikon og Canon..patetisk at det skal være så merkeavhenging(og jo, jeg skjønner det) men er det verdt det???

    Vel, masse prat fra meg så det gjenstår å se hva "folket" her mener og tror, er åpen for de fleste forslag..

  7. Nok engang, man kan ikke si at prisen skal ha noen betydning på produktkvalitet med hensyn til bygge kvalitet og forventet leve tid...sånn er det bare, og sånn skal det være og er det ifølge lovene som man skal forholde seg til, for hvorfor skal vi gjøre forskjell? en oppnår ingenting annet enn forvirring og forverring av brukernes rettigheter da, og de er igrunn ille nok som de er idag, man kan selvfølgelig diskutere byggekvaliteten og, men det er ofte Sw som er det største problemet pluss at idag så er det ikke lov pga. miljø hensyn å bygge mobiler som før i tiden, da de kune "forsegle" de med lakk osv så de ble bedre beskyttet mot fukt, og at idag så krever teknologien at det skal mest mulig på minst mulig plass og dette er sårbart noen en må ta til etteretning og forholde seg til...Men skal det nå engang skilles i garantivilkår etter pris så må det være noe fabrikken gjør...ikke lovverket..

    så du mener at en mobil til 5000 ikke er ment ¨å vare lengre enn en til 1200 kroner?

     

    Kjøper du noe for en høy pris, så er det faktisk logisk at du også setter høyere krav til den. Ergo så vil en vare til 5000-20 000 (som laptopen min) være en vare jeg forventer varer i 5 år. Om utviklingen ikke er enig med meg, så er det irrelvant.

    Ja det mener jeg, det blir helt absurd hvis ikke. F.eks.en tv til 2990.- er ment, og skal, vare like lenge som en tv til 15000...kjøper du en Toyota till 200000 så vare den like lenge som en BMW til 700000...

  8. Nok engang, man kan ikke si at prisen skal ha noen betydning på produktkvalitet med hensyn til bygge kvalitet og forventet leve tid...sånn er det bare, og sånn skal det være og er det ifølge lovene som man skal forholde seg til, for hvorfor skal vi gjøre forskjell? en oppnår ingenting annet enn forvirring og forverring av brukernes rettigheter da, og de er igrunn ille nok som de er idag, man kan selvfølgelig diskutere byggekvaliteten og, men det er ofte Sw som er det største problemet pluss at idag så er det ikke lov pga. miljø hensyn å bygge mobiler som før i tiden, da de kune "forsegle" de med lakk osv så de ble bedre beskyttet mot fukt, og at idag så krever teknologien at det skal mest mulig på minst mulig plass og dette er sårbart noen en må ta til etteretning og forholde seg til...Men skal det nå engang skilles i garantivilkår etter pris så må det være noe fabrikken gjør...ikke lovverket..

  9. Prisen har ingen betydning på bygge kvaliteten av produktet, en S700 er ikke vesentlig bedre bygget enn en K500, men det er jo ikke noe problem å ha 5 års garanti...vi blir jo alene i hele verden med det, men da må det tapte tjenes inne en plass i forhold til at man skal bruke tid og penger på telefoner som er f.eks.4 år gammle...prisene må økes en god del for at dette skal bli lønnsomt...er det noen som vil det da? det er dårlig nok fortjeneste i denne bransjen for forhandlere...poenget uansett er at prisen har INGEN betydning på garanti/reklamasjon...hvor skal i tilfelle grensen gå?? Hvem skal bestemme det? Myndighetene?...

  10. Elkjøp på skøyen har D500 i databasen, som betyr at hovedlageret har fått den inn. Han som jobbet der sa han ville være veldig overrasket om den ikke kom inn på mandag.

     

    Men prisen for uten abo var over 5 000 kr, så det gjorde jo den butikken ganske uaktuelt.

     

    Jeg kan se det som sansylig at Elkjøp kan klare å få dem før mange andre da de sikkert kjøper inn i et så stort kvanta at de får foretrukken behandling. Hvor mindre leverandrører handler lenger bak på listen.

     

    AKIRA

    Nei Elkjøp har ikke noe prioritering av det da de ikke er de som selger mest mobiler i norge...det er ofte salgsleddet til rene telenor og netcom butikker som blir prioritert...pluss at de som regel tar de ifra sverige osv..

  11. D500 kommer ikke før i januar pga. at den ikke virket med Vodafon sitt simkort og da måtte Samsung trekke den tilbake for å rette opp det da Vodafon er for store til at de tar sjansen med å sende den ut på markede før den er iorden, dette kommer fra samsung norge, telenor og netcom har test værsjoner de prøver ut nå...så dere må nok være tålmodige ennå desverre...

  12. D500 kommer ikke før i januar pga. at den ikke virket med Vodafon sitt simkort og da måtte Samsung trekke den tilbake for å rette opp det da Vodafon er for store til at de tar sjansen med å sende den ut på markede før den er iorden, dette kommer fra samsung norge, telenor og netcom har test værsjoner de prøver ut nå...så dere må nok være tålmodige ennå desverre...

  13. Dette er ikke rettslig gjeldene ennå, problemet er at forhanlderne må ta tapet hvis ikke produsentene gjør det mao. så må prisene økes for å dekke inn tapet...håper at produsenten tar dette på alvor og tar støyten, men det blir 100% sikkert at dette vil bli anket inn i rettsapparatet og først når den mølla er ferdig får vi resultatet, inntil videre er det gjeldene praskis som fungere, alt er som før med andre ord...

×
×
  • Opprett ny...