Gå til innhold

Ctech83

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ctech83

  1. Hei, 

     

    Jeg lager en ny norsk jakt-app på hobbybasis. For å sikre at funksjonene er så relevante for norske jegere som mulig, så ønsker jeg dine forslag og innspill. På sikt har jeg også behov for demobrukere, så si i fra om du kan være interessert. 

     

    Om du har lyst til å være med å utforme en jakt-app som du kan dra nytte av til høsten, så send meg gjerne en direktemelding og/eller svar på denne korte spørreundersøkelsen

     

    Takk for at dere hjelper :)

     

     

  2. Hei, 

     

    Har bodd i leiligheten i rundt 4 år og det har blitt mange fettmerker og andre merker etter vesker og sko på veggene/skapene i gangen. Hele leiligheten er malt i matt maling, som ser flott ut men er vanskelig å vaske uten at det legger igjen tydelige merker i etterkant. Ofte er området som er vasket mindre matt i etterkant. 

     

    Jeg forventer at det beste er å male ett nytt strøk maling, men ønsker å prøve å vaske først. Er det noen som har noen tips til hvordan man best vasker matte vegger? 

     

     

  3. Hei, 

     

    Jeg har i dag en Samsung UE55H7005SQ (55"). Tenker nå å oppdatere til Samsung QE65Q7FAMT. Jeg har i dag en Sonos Connect:Amp som TV-en er koblet til via en DAC (AR9ON DAC1). Jeg benytter i dag  optisk lyd-kabel fra TV-en som går til DAC1 og videre til Sonos:Amp med rød og hvit kabel for stereo. 

     

    Kan ikke se at den nye QE65Q7FAMT TV-en har optisk ut. Hva må jeg gjøre for å få lyd til Sonos anlegget fremover (uten lagg)? 

     

     

  4. noen her som har prøvd å lagd automatisk vannings system for planter? :) har planer om å lage ett mini drivhus me vanning, og lufteluke som lukker å åpner seg automatisk :) kom gjerne med tips :)

     

    Jeg er mitt i byggeprosessen. 11 potteplanter, 7 pumper, 7 fuktighetssensorer, 3d printet deler for å holde plastslangen på plass. Alt kjører fra 2 stk AA batteripakker. En gir ca 5v og den andre 12v. Vann hentes fra en 25 liter vanntank.

     

    Koden er ganske klar og testet styringen av 1-2 pumper. Gjenstår bare å sette sammen alt. Benytter 3.5mm stereojack som connector for pumpe og sensorer, slik at det er lett og sette sammen / ta fra hverandre.

     

    Har tatt lengre tid enn ventet. Da jeg hadde null kunnskap bår jeg startet 2-3 måneder siden (har ikke jobbet på det siste måneden)

  5.  

     

     

     

    Ja mange som har gjort dette før med ulike løsninger. Den du refererer til benytter Reed switch (magnetisk elektrisk bryter). Skulle gjerne funnet et eksempel som benytter en IR diode og fotoresistor...

     

     

    Jeg trur nå løsningen over vil fungere selv om man velger å bruke en annen sensor.

     

     

     

    Enig, det er en tilsvarende tutorial jeg følger. Takk for tips. 

  6. Det enkleste måtte jo være å lodde fast en ledning i den terminalen på S2 som er koblet til mikrokontrolleren, og så koble denne til en GPIO på Arduino'en. Litt forsking med multimeter så finner du ut hva slags signal du må sende (høy, lav, puls) for å imitere et knappetrykk. Evt. et rele som kortslutter terminalene på S2.

     

     

    Hvordan vil du sjekket det med multimeter? kable svart rød på inn/ut fra S2 og lese V styrken når jeg trykker på knappen?

  7. Bruk en Hall sensor for å merke om postkassen åpner seg deretter send informasjon om at den har vert åpen til en mottaker innendørs som lyser en diode og har en resettknapp :) Veldig simpelt.

    Reed switch og magnet i lokket gjør også samme susen :-)

    Professor Balthazar, den 25 Mar 2016 - 10:43, sa:

    snapback.png

     

    Bruk en Hall sensor for å merke om postkassen åpner seg deretter send informasjon om at den har vert åpen til en mottaker innendørs som lyser en diode og har en resettknapp  :) Veldig simpelt.

    Utfordringer som dere er inne på er at dette krever en reset knapp for å vite når postkassen blir fylt av postmannen, og når den tømmes av deg eller en annen i husholdningen. En sensor som f.eks load sensor kan måle om deter post i postkassen. Et annet alternativ som jeg har tenkt på er slike sensor som det er på pissoarer ved flyplsser etc. Når noe kommer foran pissoaret, så begynner den å skylde når dette objektet flytter seg. Usikker på hvilken type sensor som benyttes for dette.

     

    En annen faktor som må vurderes er hvor mye energi som kreves av de ulike sensorene, spesielt om man planlegger å bruke AA batterier slik som meg.

     

    Jeg kjøpte meg akkurat en load scensor for 1 kg og 3 kg, samt en amplifyer. - Så nå må jeg bare vente i 2-8 uker før jeg mottar det i posten... :/

    - Load scensor (link)

    - Amplifier (link)

  8. Monter ett solcellepanel på lokket av postkassen og ett batteri så kan du fint bruke esp8266. En plate med bryter i bunn som registrerer post, så har du en fin postkassesensor.

     

    Når du skriver plate med bryter i bunn. Er det en spesiell sensor du tenker på? På utkikk etter noe slikt... men må kunne registrere brev fra f.eks 10-20gram og oppover... 

  9. Dersom noen har ringt på og du trykker inn S2 så er det vel bare ytterdøren nede i trapperommet du åpner? Hva skjer om du trykker inn S2 uten at det pågår en samtale, eller uten at noen har gjort anrop mot din leilighet?

     

     

    Har testet litt. Man kan faktisk åpne døren nede bare ved å trykke på knappen (S2 / TÖ). Ingen trenger å ringe opp og man trenger ikke ta av røret for at det skal fungere. 

  10. Hei, 

     

    Tror jeg har tatt vann over hode... men utfordringen er jo litt av moroa. Bor i Oslo, og sameiet har en vanlig intercom/porttelefon i bygget. Jeg liker tanken på å kunne slippe folk inn i bygget når jeg ikke selv er hjemme. Å få oppgradert intercomanlegget i sameiet er litt vanskelig og dyrt, så tenkte at jeg kanskje heller kunne prøve å styre intercom-en via en Arduino. Er manger utfordringer for å komme i mål, f.eks hvordan fjernstyre Arduinoen. Men ønsker først 

     

    Men trenger litt hjelp fra noen som har mer erfaring med elektronikk enn meg. Jeg lærer fort, så trenger forhåpentligvis hovedsakelig litt hjelp i riktig retning. 

     

    Sameiet har STR intercom, og leiligheten er utstyrt med en HT3033 QuickBus headset. Jeg har åpnet den og tatt noen bilder, samt fått tak i noe av dokumentasjonen. Venter dog på dokumentasjon av selve innmaten i headsettet, håper de er villig til å gi bort det. 

     

    Basert på hva jeg har klart å lese meg til så ser du ut som intercom-en baserer seg på I2C, så bør være greit for Arduino å håndtere dette. 

     

    Mens jeg fortsetter å leser og utforsker området. Noen som har noen tips, vet om noen relevante tutorials, etc?

     

    25935388591_f06708268a_c.jpg

     

    25909355892_a3d9103502_c.jpg

     

    25935389331_d6074c72f9_c.jpg

     

    25397323584_6921177924_c.jpg

    Qwikbus_english.pdf

  11. Hei, 

     

    Er det her på diskusjon.no hvor det største norske Arduino miljøet er? Jeg har kjøpt en haug av greier fra eBay over de siste 3-5 ukene, og det kommer sagte men sikkert i posten (tar laaaang tid). Har flere paralelle prosjekter på gang. Har så langt benyttet med av arduino.cc forumet men er jo hyggelig å finne et norsk miljø også. 

     

    Noen her f.eks som har "hacket" seg inn på porttelefonen (intercom) slik at man kan få melding på telefonen/maskinen når det ringer på, samt mulighet for å åpne remotely? Om noen vet om noen, eller en god tutorial så si i fra. Har så langt bare funnet enkle ringeklokke tutorials og ikke fullverdige intercom tutorials. 

     

    Prosjekter på gang: 

    - mySensor.org - temperatur sensorer i leiligheten, kjøleskap og brannvarslere på batteri

    - vanningssystem for urteplantene på terassen

    - fjernstyring av varmekablene på badet (gulvsensoren fungerer ikke lengre - så skal prøve å overstyre)

    - postkasse sensor

    - fjernkontroll til tv-en

     

    Samtidig leker jeg med tanken på å lage eller kjøpe meg en 3D printer og/eller CNC maskin. Bygge en segway clone og/eller en robotarm. 

  12. Hei, 

    Sameiet vurderer å bytte leverandør for bredbånd og digital-tv. Vet ikke helt enda hvilke leverandører som er tilgjengelige i området, men bor på Frogner rett ved Bygdøy Alle i Oslo. 

     

    Vi har Get i dag og er rimelig fornøyd, selv om det til tider har vært litt ustabilt. Det sagt så har jeg hørt veldig mye positivt om Altibox... 

     

    Hvilke leverandører anbefaler dere? Og hva er de største forskjellene mellom leverandørene?

     

    Har prøvd å finne noen tester med det meste er 3-4 år gammelt. Regner med at en del har skjedd siden den gang. Håper noen av dere kan hjelpe. 

     

     

  13.  

     

     

    Dere er alle på bærtur

     

     

    Bærturen min på google ga meg flere låser med 90 graders vridning for å åpne låsen.

     

    finn en irl på nye ytterdører da.... 

     

     

    Står ingenting om ytterdør i første posten...

     

     

     

    Kanskje ikke, men er ytterdøren jeg tenkte på. Vel ytterdøren til leiligheten, men ikke ytterdøren til bygget. Skal prøve å få målt ved hjelp av noen av forslagene i løpet av helgen. 

     

    Finner ikke et bilde akkurat nå, men min lås er faktisk bare en rund vrider på innsiden. Er nok den opprinnelige låsen fra når leiligheten var bygget i 1890. Gammel Frogner (Oslo) leilighet. 

     

    Har ikke funnet noen smartlåser som passer til en slik låsemekanisme enda... derfor jeg tenkte jeg skulle prøve å lage en selv. 

     

    Kan prøve å ta en bilde i morgen

     

     

  14.  

    Jeg trenger derfor en løsning hvor jeg både kan benytte de gamle lysbryterne/dimmerne, samt at jeg kan  styre det samme via mobilen

    Ingen, så lenge du vil beholde dimmerne. Men du kan bytte ut de fysiske dimmerne med brytere, og koble inn dimbare mikromoduler bak bryteren, så får du samme funksjon. Og "styrbart fra mobil" (uten at det er spennende i lengden ;)).

     

    Jeg har ikke undersøkt noe særlig om HomeKit, men det er en plugin for det til HomeSeer. Men det er et Windows/Linux-program. Mulig at Indigo Domotics støtter det, det er i alle fall et Mac-program.

     

     

     

     

    Ok, så jeg må enten kjøpe nye dimmere med innebygd fjernstyring. Eller jeg kan installere dimbare mikromoduler hvor jeg bare har brytere. Passer alle mikromoduler i vanlige veggbokser bak brytere fra f.eks elko?

  15. Hei, 

     

    Jeg har en leilighet med ganske moderne brytere, dimmere samt termostater for styring av gulvvarme. Jeg har nå kjøpt inn Philips Hue og liker hvordan jeg kan styre lyset via Siri på mobilen min. Det kjedelige er at de gamle dimmerne ikke fungerer sammen med de nye smart LED lyspærene. Enkelt og grei, lyset må alltid stå på via de gamle bryterne for at jeg skal kunne styre via mobilen. Dette funker ikke spesielt godt når dama ikke endrer sine lysrutiner. 

     

    Jeg trenger derfor en løsning hvor jeg både kan benytte de gamle lysbryterne/dimmerne, samt at jeg kan  styre det samme via mobilen. Hvilken løsning/teknologi lar meg gjøre dette? Håper jeg slipper å sikfte ut alle brytere/dimmere...

     

    Om jeg har et krav så må det være at det er kompatibelt med iPhone Homekit, slik at det kan styres from iPhone via Siri. 

  16. Hei, 

     

    Har iPhone og har nylig kjøpt meg en Netatmo som måler temperatur etc i huset. Har i tillegg en Withings Scale. Begge kan måle temperatur og CO2 innhold. I tillegg vurderer jeg å kjøpe et annet produkt fra en tredje leverandør som også kan måle temperatur som en tilleggsfunksjon.

     

    Finnes det noen app eller måle å samle disse målingene på ved hjelp av HomeKit eller tilsvarende. Så kan lage seg et dashboard som viser målinger på tvers av ulike devices... litt som HealthKit?

     

     

  17. Hei, 

     

    Jeg har et veldig Apple basert liv, men både iPhones, iPads, Apple TV, iMac, MacBook Pro etc. så ønsker å velge noe som støtter eller vil støtte HomeKit. 

     

    Jeg er i første omgang interessert i å skaffe meg en Smart-lås og noe som styrer lyset i leiligheten. Og trenger litt hjelp.

     

    Låsen først. Inngangsdøren min har en slik lås. Finnes det i dag noen Smartlåser som fungerer for et slikt oppsett? se bilde under. Eller må jeg her bytte låsemekanisme.

    9242_dorlas.jpg

     

    Jeg har i dag 4 oppholdsrom med et tak punkt i hver. Alle er knyttet til en dimmer i veggen. Hvilken løsning passer best for å kunne styre av/på og dimming for disse lysene? Hvilke alternative løsninger eksisterer? 

×
×
  • Opprett ny...